Criswell College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Criswell adalah sebuah kolej Kristian di Dallas, Texas, yang menawarkan darjah pada prasiswazah dan siswazah peringkat. Sejak penubuhannya pada tahun 1970, kolej ini telah memainkan peranan yang unik dan penting dalam kehidupan Baptist dan gereja. Bersyukur dengan warisan itu, kami terus membina sebuah institusi pengajian tinggi, dengan pelbagai komuniti Kristian, orang yang beriman evangelis, iaitu setia kepada kecemerlangan akademik dan daya hidup rohani.

Criswell mengekalkan fakulti bertauliah dan berpengalaman yang berdedikasi untuk kementerian dan kepada gereja. Saiz kolej itu agak kecil membolehkan profesor bukan sahaja untuk mengajar tetapi juga untuk menjadi mentor, memberikan peluang kepada pelajar untuk meneroka isu-isu teologi kedua-dua selamat dan mendalam, dan mendapatkan kemahiran yang diperlukan untuk mempengaruhi masyarakat.

Kolej ini menumpukan kepada pembangunan pelajar, yang cuba membentuk watak pelajar dan pengetahuan hati. Pada masa yang sama pelajar-pelajar kita membentuk komuniti kami dengan kehadiran mereka kerana mereka menguji idea-idea dan cabaran mereka dan belajar daripada rakan-rakan dan mentor mereka. Oleh itu, kami memilih pelajar-pelajar kita dengan berhati-hati, kerana kita dilaburkan dalam pembangunan akademik dan rohani mereka dan sumbangan mereka akan menawarkan kepada masyarakat.

kampus

Criswell College terletak di Old Timur Dallas, masyarakat yang bertenaga dan berkembang bersebelahan dengan Pusat Bandar Dallas.

pelajar

75% peratus daripada pelajar Criswell adalah lelaki; 25% peratus adalah wanita. 38% adalah Amerika Afrika, Asia, Hispanik / Latin, atau asli Amerika.

FAKULTI

95% daripada sepenuh masa fakulti Criswell yang memegang Ph.D. atau ijazah terminal lain dalam bidang mereka, juga mewakili kepelbagaian disiplin.

Nisbah pelajar Fakulti

Dengan nisbah pelajar fakulti 12-1, Criswell adalah tempat di mana profesor sendiri tahu dan mengambil berat tentang pelajar mereka.

Program Ijazah

Dengan kurikulum yang berkembang, Criswell pelajar ijazah memilih daripada pelbagai program ijazah. Pelajar yang berminat dengan pendidikan umum didasarkan pada asas Alkitab dan teologi yang kuat boleh meneruskan Ahli Bersekutu Arts. Pelajar di peringkat sarjana muda yang boleh meneruskan Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam Pengajian Alkitab, Gereja Penanaman & revitalisasi, Kementerian, Psikologi, atau Falsafah, Politik, dan Ekonomi (PPE) dan Ijazah Sarjana Muda Sains dengan Pendidikan.

Pelajar siswazah boleh memilih program Sarjana Sastera dalam kementerian, kaunseling, atau kajian Alkitab dan teologi. Sarjana Teologi juga disediakan bagi orang-orang yang mengikuti kementerian ditetapkan atau bagi mereka yang mahukan pendidikan menteri yang lebih menyeluruh.

Kehidupan Pelajar

Kehidupan pelajar di Criswell adalah menarik dan pelbagai aspek. Antara peluang kementerian, aktiviti sosial, kumpulan belajar, dan acara-acara khas, pelajar tidak pernah kekurangan sesuatu untuk dilakukan dan belajar pada masa mereka di kolej.

Yuran Pengajian Dan Bantuan

Pada 2014-2015, sepenuh masa bermula pelajar ijazah dibayar $ 7870 di tuisyen dan yuran. 55% daripada pelajar-pelajar ini menerima pakej bantuan kewangan.

Akreditasi

Criswell College diiktiraf oleh Persatuan Selatan Kolej dan Sekolah Suruhanjaya Kolej bersekutu anugerah, sarjana muda dan ijazah sarjana.

Lokasi

Dallas

Alamat
4010 Gaston Avenue

Dallas, Texas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami