Columbia University School of General Studies

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institusi pengajian tinggi tertua kelima di Amerika Syarikat, Columbia University ditubuhkan pada tahun 1754 sebagai King's College. Selepas Perang Revolusi, ia dinamakan semula sebagai Columbia untuk menghormati republik Amerika yang baru.

Pusat Pengajian Umum menelusuri permulaannya hingga abad kesembilan belas ketika Universiti mula melayani pelajar sambilan, guru aktif, profesional lain, dan masyarakat umum. Akhirnya disebut University Extension, Sekolah ini memperoleh Ijazah Sarjana Muda Sains bermula pada tahun 1921. Setelah Perang Dunia II dan bertujuan memenuhi keperluan GI yang dikembalikan, University Extension disusun semula dan ditetapkan sebagai Sekolah Pengajian Umum pada tahun 1947. Kolej ini mula menganugerahkan Sarjana Muda Ijazah seni pada tahun 1968.

Hari ini, GS melayani siswazah yang mencari ijazah yang luar biasa yang mempunyai cuti satu tahun atau lebih dalam pendidikan mereka, serta lulusan kolej yang menyelesaikan kerja kursus untuk memohon ke sekolah perubatan, dan pelajar yang mengikuti dua ijazah sarjana muda di salah satu darjah dua atau bersama kami program.

Lokasi

New York

Alamat
Broadway,2970
10027 New York, New York, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami