Columbia University Graduate School of Architecture, Planning and Preservation (GSAPP)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Salah satu sekolah siswazah tertua dan paling terkenal di Amerika Syarikat, Graduate School of Arts and Sciences mentadbir pendidikan siswazah dalam bidang kemanusiaan, sains semula jadi, dan sains sosial, dan memberikan PhD untuk semua bahagian Universiti Columbia.

Beberapa program master GSAS menawarkan pengenalan tahap tinggi untuk belajar dalam disiplin akademik tradisional, sementara yang lain membenarkan pelajar mengikuti bidang penyelidikan baru melalui kursus pengajian antara disiplin atau untuk memupuk atau meningkatkan kemahiran profesional.

Pengajian dalam program kedoktoran GSAS dimulakan dengan beberapa tahun kerja kursus yang ketat dan memuncak dalam penulisan disertasi, satu kajian besar yang bebas (atau, dalam kes pelajar DMA, komposisi asli). Ijazah kedoktoran boleh dikejar dalam bidang disiplin tradisional dan juga bidang penyelidikan antara disiplin.

Kerjasama dengan institusi penyelidikan dan kebudayaan di New York meningkatkan penawaran pendidikan Columbia, sementara industri yang berpusat di kota memberikan banyak peluang untuk pengembangan profesional.

Lokasi

New York

Alamat
Amsterdam Avenue,1172
10027 New York, New York, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami