Columbia University - Fu Foundation School of Engineering and Applied Science

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Melangkaui Disiplin, Mendidik Pemimpin, Mengubah Kehidupan

Columbia Engineering, Fakulti Kejuruteraan dan Sains Gunaan Fu Foundation, berkomitmen untuk mendorong kemajuan pengetahuan dan menerjemahkan penemuan kami untuk memenuhi keperluan masyarakat. Aspirasi ini menjadi asas sejak awal kami bermula pada tahun 1864 sebagai sekolah yang dikhaskan untuk metalurgi dan perlombongan. Selama bertahun-tahun, fakulti dan pelajar kami telah memberikan sumbangan yang luar biasa untuk kemajuan teknologi dan sosial, dan hari ini, kami meneruskan tradisi inovasi kami kerana kejuruteraan mengubah hampir setiap aspek kehidupan, dari kemurnian air yang kami minum, kualiti dan aksesibilitas penjagaan kesihatan kita, dan kelestarian persekitaran semula jadi dan binaan, dengan kemampuan kita untuk berhubung dengan orang lain di mana sahaja di dunia.

Columbia Engineering menawarkan ijazah sarjana muda dan siswazah di sembilan jabatan utama, serta peluang untuk belajar dengan sekolah dan institusi penyelidikan bertaraf dunia.

Sembilan jabatan kami, antara yang tertua dan paling berpengaruh di negara ini, menawarkan peluang untuk kajian dan penyelidikan antara disiplin.

Fakulti dan pelajar aktif dalam program penyelidikan yang pelbagai dan luas yang ditawarkan melalui makmal, pusat, dan institut Columbia - entiti kolaboratif ini di Sekolah dan di seluruh Universiti memupuk penyelidikan interdisipliner yang sangat memberi kesan. Ruang penyelidikan bertaraf dunia kami merangkumi Inisiatif Columbia Nano, Makmal Soft Matter, Makmal Tenaga Elektrokimia Columbia, Institut Sains Data, Pusat Kecerdasan Buatan, Inisiatif Perubatan Tepat, Institut Perilaku Otak Mortimer B. Zuckerman, dan Institut Bumi. Sila lihat pautan ke banyak program ini di bawah.

Menarik pemikiran terbaik dalam bidang kejuruteraan dan sains gunaan, dari pelbagai latar belakang dari seluruh negara dan di seluruh dunia, selalu menjadi sebahagian daripada DNA kita dan kunci kejayaan kita. Fakulti kami mewakili pakar terkemuka dalam bidang mereka yang berdedikasi untuk mengajar, mendorong sempadan penyelidikan, dan meningkatkan kolaborasi antara disiplin di seluruh Sekolah, Universiti, dan dengan rakan luar. Kami menawarkan kepada pelajar peluang pendidikan yang unik yang memberikan pendidikan asas dalam bidang kejuruteraan dan sains gunaan dalam dan luasnya universiti Ivy League utama yang berpusat di New York City - hab budaya dan kewangan yang cepat menjadi pusat terkenal di dunia untuk penyelidikan dan pembangunan teknologi. Kami percaya bahawa kejuruteraan berada dalam kebangkitan semula, dan sudah tiba masanya untuk kejuruteraan melangkah maju sebagai kekuatan untuk masa depan untuk mewujudkan kemanusiaan yang lestari, sihat, terhubung, selamat, dan kreatif.

Lokasi

Manhattan

Alamat
10027 Manhattan, New York, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami