Columbia College Hollywood

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Columbia College Hollywood dibina di atas asas pengajaran dan pembelajaran secara langsung. Kami percaya cara terbaik untuk mempersiapkan anda untuk peluang yang akan datang adalah untuk memupuk budaya kampus yang mencerminkan dunia sebenar. Itulah sebabnya program kami menggalakkan kerjasama kreatif merentasi disiplin.

Dari hari ke hari, anda akan berbilang tugas semasa anda mencuba dan mencuba peranan baru dan teknologi yang tidak dikenali yang terlibat dalam pembuatan kandungan media kreatif. Fakulti kami yang berpengalaman, pembuat filem yang memenangi anugerah, juruteknik, artis, dan mentor menggunakan kepakaran mereka untuk melibatkan anda dengan kaedah pengajaran yang inovatif dalam persekitaran kelas interaktif.

Kenapa pilih kami?

Untuk Penapis Filem

Columbia College Hollywood adalah kolej untuk pembuat filem di mana anda akan mempelajari semua aspek pembuatan filem. Program ijazah kami membenamkan anda dalam pelbagai kemahiran kreatif, teknikal, dan perniagaan yang diperlukan untuk menavigasi peluang keusahawanan tanpa batas dalam industri yang kompetitif. Kami memberi anda akses kepada teras industri filem dengan latihan, peluang pekerjaan, peralatan profesional, dan pengalaman dunia nyata.

Dengan pembuat filem

Anda akan bekerjasama dengan pembuat filem profesional yang berkongsi keghairahan anda dan menyambungkan anda secara langsung dengan kraf dan perniagaan industri perfileman. Kursus direka untuk mengimbangi arahan praktikal dengan prinsip dan teori supaya anda mempunyai kemahiran dan pengetahuan untuk merealisasikan visi peribadi anda.

Akses Industri

Anda akan mempelajari pembuatan filem di Los Angeles, pusat industri hiburan. Anda akan mempunyai akses kepada pemimpin industri, dari pengajar anda di dalam bilik darjah untuk bekerja penceramah tetamu profesional. Latihan magang akan memberi anda pengalaman dunia yang boleh anda ambil ke dalam pasaran kerja selepas tamat pengajian.

Peralatan dan Kemudahan

Anda akan mempunyai akses kepada peralatan dan kemudahan profesional yang termasuk set penggambaran tetap, filem berasingan dan stesen televisyen, suite penyuntingan digital dan teater bunyi sekeliling definisi tinggi untuk mempamerkan karya anda. Simpanan filem dan kamera digital kami sentiasa dikemas kini untuk memasukkan peralatan profesional yang kini digunakan oleh profesional yang bekerja.

Kenyataan Misi

Columbia College Hollywood mendidik para pelajar dalam bidang seni dan sains komunikasi dan media yang beragam menceritakan kontemporari dalam penerokaan seni liberal. Kursus dan praktik pengajian kami yang ketat menyedia graduan menjadi pemikir analitik dan komunikator yang berkesan yang merupakan penyumbang kreatif, berpengetahuan, dan bertanggungjawab untuk memajukan komuniti global yang ingin tahu, bijaksana, dan penuh belas kasihan.

Falsafah

Columbia College Hollywood komited untuk memupuk komuniti pembelajaran yang menggalakkan kreativiti, inovasi, dan pertumbuhan melalui pendidikan, kerjasama, dan keseronokan seni hiburan. Kami berusaha untuk menyediakan pengalaman seni liberal yang mencabar yang menyediakan pelajar untuk kewarganegaraan dalam komuniti global dengan menyediakan:
  • Kurikulum diperkaya dengan pengalaman pembelajaran yang mencerminkan dunia sebenar industri hiburan.
  • Kursus kursus berasaskan projek memerlukan pelajar untuk bekerja dalam pasukan untuk mempelajari semua aspek proses pembuatan filem.
  • Fakulti profesional industri hiburan yang menginspirasi dengan pengalaman untuk membantu pelajar melepaskan potensi kreatif mereka.
  • Persekitaran pendidikan intim yang menggalakkan setiap pelajar mengambil risiko yang diperlukan untuk membangunkan visi dan suara seni yang unik.
  • Peluang untuk akses profesional dan pembelajaran berterusan melalui hubungan industri hiburan untuk membantu graduan membina asas kejayaan kreatif dan profesional.

Sejarah

Selama lebih 65 tahun, Columbia College Hollywood telah menyediakan pendidikan tangan dalam seni

Columbia College Hollywood pada asalnya ditubuhkan pada tahun 1952 di kejiranan Park MacArthur di Los Angeles sebagai kampus cawangan Kolej Columbia di Chicago. Kurikulum ini direka untuk memberi tumpuan kepada industri televisyen dan radio yang berkembang dan memaparkan fakulti yang terdiri daripada profesional televisyen dan radio yang bekerja. Pada tahun 1959, Columbia College Hollywood dipisahkan dari institusi Chicago untuk beroperasi sebagai kolej bebas, swasta, bukan untung.

Pada tahun 1997, Columbia College Hollywood menubuhkan kampusnya di bekas ibu pejabat dunia bekas Panavision, pereka utama dan pengilang kamera dan kanta terbaik untuk industri filem dan televisyen. Kolej ini kini terletak di tengah-tengah Lembah San Fernando, menyediakan akses pelajar dan fakulti ke semua studio filem dan televisyen utama di kawasan Los Angeles.

Kehidupan seorang pelajar

Sama ada anda bermimpi mencipta kandungan untuk skrin besar, skrin kecil, konsol permainan, atau pentas, menyampaikan visi kreatif anda di dunia nyata atau dunia maya, atau mendirikan tempat anda sebagai pemimpin industri atau menguasai kerajinan anda, kami telah mewujudkan budaya kampus yang direka untuk memberi anda kuasa untuk mencipta, membentuk, mengasah, dan menyempurnakan jenama artistik peribadi anda dan mempersiapkan anda untuk mencari tempat anda di dunia penciptaan media global yang tidak terhingga.

Lokasi

Los Angeles

Alamat
Oxnard Street
18618 Los Angeles, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: