Colorado Mesa University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1925, Colorado Mesa University adalah institusi pendidikan tinggi awam serantau yang komprehensif yang menawarkan program seni, profesional, dan teknikal liberal di peringkat master, sarjana muda, bersekutu dan sijil.

Di Colorado Mesa, kami sangat berbangga dalam menyediakan peluang dan alat pendidikan yang membantu pelajar berjaya dalam dunia yang kompleks dan saling berkaitan hari ini. Fokus kami adalah untuk menyediakan program akademik yang berkualiti, dibangun di atas teras seni liberal yang kuat yang menyokong minat pelajar dan keperluan pekerjaan serantau, serta program teknikal yang memenuhi permintaan tenaga kerja vokasional.

Colorado Mesa diakreditasi oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi.

Pelajar kami

Colorado Mesa University mempunyai pendaftaran hampir 11,000 dengan 14% badan pelajar universiti itu berasal dari luar Colorado. Populasi pelajar adalah 46% lelaki, 54% wanita dan 29% dari kumpulan tradisional yang kurang mewakili. Sebilangan besar pelajar adalah pelajar berusia tradisional dan mendaftar dalam pengajian sepenuh masa. Ramai pelajar menghadiri kuliah sambil bekerja dan menjaga keluarga, dan Colorado Mesa dengan bangganya menawarkan kelas pendidikan petang, dalam talian dan jarak jauh yang membolehkan pelajar bukan tradisional dan bekerja peluang untuk melanjutkan pencapaian pendidikan dan kemajuan dalam profesion mereka.

Fakulti kami

Inti universiti adalah 323 ahli akademik dan teknikal sepenuh masa kami dari 13 jabatan. Selain itu, sepasukan 345 sarjana dan profesional yang dipilih dengan teliti berfungsi sebagai tenaga pengajar sambilan. Fakulti kami mewujudkan persekitaran yang dirancang untuk memupuk pertukaran idea yang dinamik. Sebagai tambahan kepada pengajaran, profesor berfungsi sebagai penasihat akademik dan bekerjasama dengan beratus-ratus pelajar setiap tahun dalam program penyelidikan sarjana yang mencabar - pengalaman yang sering dijumpai hanya dalam program siswazah.

Kampus kami

Kampus utama Colorado Mesa meliputi kawasan seluas 141 ekar di tengah-tengah Grand Junction, Colorado. Terletak di antara pergunungan dan lembah gurun tinggi, kawasan ini merupakan tempat rekreasi luar terbaik di negara ini dan menikmati sinar matahari 300+ hari setahun.

Kampus Tilman M. Bishop adalah hasil perkongsian Universiti, Mesa County Valley School District 51, dan perniagaan kawasan dan merupakan laman utama pembahagian dua tahun Colorado Mesa: Western Colorado Community College. Program di Kampus Bishop melayani keperluan pendidikan teknikal pelajar sekolah menengah dan kolej.

Terletak di dasar Pergunungan San Juan yang indah, Montrose Campus of Colorado Mesa menyediakan akses ke pelbagai program ijazah bersekutu dan sarjana muda dalam persekitaran kampus komuniti yang lebih indah.

Atletik

Colorado Mesa University mempunyai tradisi menang yang kuat sebagai ahli NCAA Division II dan Rocky Mountain Athletic Conference. Mavericks mempunyai lebih daripada 90 tajuk persidangan dan wilayah. Pada masa ini, 28 pasukan Colorado Mesa bersaing dalam sukan antara pelajar. CMU menawarkan lebih daripada 700 atlet pelajar peluang untuk memperoleh ijazah sambil bertanding di institusi Bahagian II teratas.

CMU menawarkan beberapa kemudahan terbaik dalam persidangan di pejabat atletiknya yang baru diubah suai, rumah ladang, bidang latihan dan El Pomar Natatorium yang baru.

Lokasi

Grand Junction

Alamat
North Avenue,1100
81501 Grand Junction, Colorado, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami