Baca keterangan rasmi

Sebagai salah satu kolej seni liberal swasta yang paling selektif di negara ini, CMC duduk di kalangan komuniti tujuh orang kolej yang dikenali sebagai The Claremont Colleges, sebuah sistem yang dimodelkan selepas Oxford University di England. Ditubuhkan pada tahun 1946, CMC adalah yang paling muda di kolej-universiti terkemuka negara dan mendaftarkan kira-kira 1,200 pelajar.

Claremont McKenna College (CMC) mendidik para pelajarnya untuk kehidupan yang bijaksana dan produktif dan kepimpinan yang bertanggungjawab dalam bidang ekonomi, kerajaan dan hal ehwal awam. Pendirian CMC yang kuat dalam seni liberal, bersama dengan penekanannya pada ekonomi, kerajaan, dan hubungan antarabangsa, menarik pelajar yang mendekati pendidikan secara pragmatik dan yang berniat untuk membuat perubahan di dunia. Dengan asas yang luas ini, graduan meninggalkan CMC dengan baik untuk menghadapi cabaran abad ke-21. Ramai yang meneruskan kerjaya dalam undang-undang, perniagaan, kerajaan, perkhidmatan asing, hubungan antarabangsa, dasar awam, pentadbiran muzium, sains, dan pendidikan, atau untuk melanjutkan pelajaran siswazah.

Institut penyelidikan canggih College memberikan peluang kepada pelajar untuk tidak bekerja sebelum bersama profesor mereka dan mengetahui bagaimana apa yang mereka pelajari dalam hubungan bilik darjah untuk hidup di dunia di luar. Dunia datang ke Claremont McKenna menerusi siri penceramah yang bersemangat dan terkenal di mana para pemimpin dunia, pemikir, artis, dan penglihatan melawat kampus melalui Marian Miner Cook Athenaeum dan pengaturcaraan umum lain.

Pada bulan September 2007, Robert A. Day, Pengasas dan Pengerusi Kumpulan TCW, Inc., menjanjikan hadiah peribadi $ 200 juta untuk menubuhkan Sekolah Ekonomi dan Kewangan Robert Day dan programnya yang unik. Ini adalah hadiah tercatat terbesar kepada institusi seni liberal, hadiah terbesar dalam bidang kewangan dan ekonomi, dan antara 20 hadiah terbesar yang pernah diberikan kepada kolej atau universiti. Melalui kemurahan hati, Robert Day School of Economics dan Finance kini menawarkan pelbagai program, termasuk ijazah Sarjana Sastera dalam bidang Kewangan.

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Claremont McKenna College

Robert Day School Master 's Program Kewangan adalah tidak seperti mana-mana program lain. Malah, ia 's yang berbeza dengan reka bentuk: daripada pelajar-pelajar ... [+]

Master 's Program Kewangan - Pendekatan Inovatif untuk Kajian Kewangan

&nbsp

Robert Day School Master 's Program Kewangan adalah tidak seperti mana-mana program lain. Malah, ia 's yang berbeza dengan reka bentuk: daripada pelajar-pelajar kita mengambil, kurikulum kohort kami dipercepatkan, program kokurikulum yang kaya kami. Kami juga unik dan bernasib baik kerana kita ada pembiayaan sangat murah hati untuk biasiswa berasaskan merit.

&nbsp

Kami tidak seperti sekolah-sekolah perniagaan tradisional, yang biasanya menjurus ke arah menyediakan pelajar dengan kemahiran seperti pengurusan, kewangan asas, dan pemasaran. Program kami dihuni oleh pelajar-pelajar kita rasa sudah memiliki kecenderungan kepimpinan yang kuat dan menjurus ke arah imbuing mereka dengan pemahaman yang lebih kompleks dan canggih kewangan dan ekonomi. ... [-]

Amerika Syarikat Claremont