Citrus College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Meraikan lebih 90 tahun perkhidmatan , Citrus College terletak di Glendora di kaki bukit Pegunungan San Gabriel, kira-kira dua puluh lima kilometer timur laut metropolitan Los Angeles. Kolej ini mempunyai keunggulan sebagai kolej komuniti tertua di Los Angeles County dan kelima tertua di negeri ini.

Citrus College diasaskan pada tahun 1915 di bawah pimpinan Dr. Floyd S. Hayden , yang membantu membawa pergerakan kolej komuniti ke California. Dari tahun 1915 hingga 1961, kolej itu dikendalikan oleh Daerah Sekolah Menengah Kesatuan Citrus.

Pada bulan Julai 1961, Daerah Kolej Komuniti Citrus telah diwujudkan untuk memasukkan daerah bersatu Azusa dan Glendora. Pada tahun 1967, daerah itu berkembang termasuk daerah sekolah Claremont, Duarte dan Monrovia.

Hari ini, Citrus College menduduki sebuah kampus seluas 104 ekar. Kolej ini sedang mengalami projek pengembangan kemudahan utama yang akan mengubah rupa kampus. Kolej ini mendaftar 27 pelajar pada tahun 1915 dan pada masa ini kolej ini melayani lebih daripada 11,000 pelajar.

Kelas-kelas ditawarkan pada kalendar 16 minggu (semester musim gugur dan musim semi) , serta dalam pelbagai pilihan penjadualan bukan tradisi - persidangan musim sejuk enam minggu, malam, akhir lewat dan awal, sesi musim panas, dan kelas pilihan format seperti kursus pendidikan jarak jauh dan kelas bersepadu pendidikan jarak jauh.

Kenyataan Misi

Citrus College memberikan arahan berkualiti tinggi yang memberi kekuatan kepada pelajar untuk bersaing di peringkat global dan menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi masyarakat hari ini.

Kami berdedikasi untuk memupuk masyarakat pendidikan dan persekitaran pendidikan yang pelbagai yang menyokong kejayaan pelajar dalam mencapai kecemerlangan akademik, peluang ekonomi, dan pencapaian peribadi.

Akreditasi

Citrus College diiktiraf oleh Persatuan Sekolah dan Kolej Barat (WASC) . Keahlian profesionalnya termasuk Persatuan Kolej Komuniti Amerika (AACC) dan Liga Kolej Komuniti California (CCLC) .

Lokasi

Los Angeles

Alamat
1000 West Foothill Boulevard
Glendora

91740 Los Angeles, California, Amerika Syarikat