Baca keterangan rasmi

Sebagai satu-satunya Universiti Katolik di Hawai'i, dan salah satu daripada tiga institusi pengajian tinggi-pendidikan Marianist di Amerika Syarikat, kita di Universiti Chaminade dipandu oleh pemahaman bahawa kedua-dua akal dan iman adalah syarat penting dalam usaha mencapai kebenaran. Masyarakat kita adalah sebuah keluarga di mana pelajar matang menjadi warga dunia yang menghormati kerumitan dan kepelbagaian orang lain, khidmat masyarakat nilai, dan berusaha untuk mewujudkan masyarakat yang lebih adil. fakulti kami menekankan pemikiran kritikal dan penyelesaian masalah secara kreatif manakala mentor pelajar di lebih daripada 25 program sarjana muda dan sarjana dalam bidang seni halus dan kemanusiaan, sains dan matematik, sains tingkah laku, perniagaan dan komunikasi, pendidikan dan asuhan. Terletak di bandar antarabangsa Honolulu di pulau O'ahu, Chaminade dianggap untuk badan pelajar amat yang pelbagai - pelajar datang dari Hawai'i, tanah besar Amerika Syarikat, rantau Pasifik, dan seterusnya. Saiz kelas adalah kecil, dengan nisbah pelajar kepada fakulti yang rendah. Di sini, pelajar maju secara profesional melalui pelbagai projek perkhidmatan pembelajaran, pengalaman penyelidikan dan latihan, dan peluang pekerjaan kepimpinan dan rangkaian komuniti. Pada Chaminade, pelajar menerima pendidikan peribadi yang menyediakan mereka untuk masa depan yang sentiasa berubah.

Sejarah Kami Chaminade University of Honolulu diasaskan pada tahun 1955 di bawah bimbingan lima Marianists tidak sabar-sabar untuk mewujudkan sebuah institusi Katolik pendidikan tinggi di Hawai`i. Pada mulanya, Chaminade bermula sebagai sebuah kolej dua tahun, Maktab Rendah St. Louis, dan mengalu-alukan tiga puluh orang muda untuk kelas yang pertama. Dalam masa dua tahun, sekolah ini berkembang kepada empat tahun, bersama-pendidikan gerak hati dan menukar namanya kepada Chaminade College sebagai penghormatan kepada Bapa William Joseph Chaminade, pengasas Persatuan Mary (Marianists). Chaminade memperluaskan perkhidmatannya kepada masyarakat pada tahun 1967 dengan penubuhan sesi petang untuk berkhidmat dewasa dengan perniagaan, keluarga, dan tanggungjawab tentera yang dikehendaki untuk menyambung pengajian ijazah kolej. Pada tahun 1977, universiti itu dimuktamadkan evolusinya, sambil menambah program siswazah untuk menjadi Chaminade University of Honolulu. Pada masa ini, 23 ijazah sarjana muda dan 7 program siswazah boleh didapati.

Sejarah Campus kami Ikonik Sepanyol Mission diilhamkan bangunan Clarence Ching Dewan TC, Eiben Hall dan Henry Hall duduk jelas di lereng Kalaepohaku selama hampir satu abad. Banyak ciri-ciri kampus yang indah, seperti E Komo Mai Circle dan patung Bapa Chaminade telah lekapan sejak pelajar pertama Saint Louis School tiba pada tahun 1928. Dalam semangat sebenar misi kami, kampus ini telah diminta untuk berkhidmat kepada masyarakat semasa Perang Dunia II. Kelas dipindahkan ke institusi berhampiran dan kampus telah berubah menjadi sebuah hospital sementara, hosting Hospital Besar 147th Tentera Darat selama lima tahun. Kelas disambung semula pada Januari 1946 dan menyambut kelas pertama pelajar kolej pada tahun 1955. Lebih sepuluh tahun yang lalu, kampus kami telah melalui transformasi kedua yang besar, menambah kemudahan dan mengemas kini infrastruktur teknikal kami untuk memasukkan Perpustakaan Keluarga Sullivan, Dr. dan Puan Lawrence KW (BoHing Chan) Pusat Tseu Kejururawatan Pendidikan, dan makmal sains diubahsuai.

Misi

Chaminade University menawarkan pelajar pendidikan dalam persekitaran pembelajaran kolaboratif yang menyediakan mereka untuk hidup, perkhidmatan dan kerjaya yang berjaya. Berpandukan Katolik itu, Marianist dan liberal seni tradisi pendidikan, Chaminade menggalakkan pembangunan akhlak, kecekapan peribadi, dan komitmen untuk membina masyarakat yang adil dan aman. Universiti ini menawarkan kedua-dua masyarakat sivik dan gereja Pasifik sumber akademik dan intelek dalam usaha mencapai matlamat yang sama.

Kenyataan Komitmen Core

Daripada Misi kami mengalir Komitmen Core berikut yang kedua-dua menguatkan dan menentukan Misi. Kami memahami Komitmen Core kami sebagai membimbing kedua-dua perkhidmatan yang kami tawarkan dan pembentukan masyarakat pendidikan kita:

Komitmen kepada Perkhidmatan

Untuk menawarkan program akademik yang berkualiti, kedua-dua mereka menuju ke arah ijazah dan mereka yang memberi tumpuan kepada pendidikan berterusan, dengan cara yang responsif kepada keperluan pelajar dan masyarakat kita; Kepada pelajar siswazah yang diiktiraf bagi seni liberal mereka belajar, persediaan untuk kerjaya profesional, Kemudahan dalam penggunaan teknologi maklumat dan komunikasi, minat terhadap pembelajaran sepanjang hayat, menghargai kepelbagaian, rasa tanggungjawab etika, dan komitmen kepada kepimpinan melalui perkhidmatan kepada memberi kesan kepada kehidupan secara positif individu dan kepentingan bersama; Untuk menjadi masyarakat yang jauh di luar batas dirinya dan terlibat dalam perkhidmatan awam, yang memperkayakan kehidupan masyarakat yang lebih luas; Untuk mempamerkan kesedaran sosial yang kukuh yang nyata meresap semua kurikulum; Untuk melibatkan diri dalam perkongsian dengan komuniti Hawaii, jiran Island Pacific kami, gereja dan orang-orang dengan siapa kita berkongsi penajaan Marianist; Untuk meneroka kritikal persimpangan iman dan budaya dan, selaras dengan identiti kami, melibatkan pelajar kami dalam dialog ini dan mengambil bahagian dalam proses pembelajaran awam dan penggubalan dasar dan pembinaan masyarakat yang lebih adil dan aman.

Komitmen kepada Watak Komuniti Pendidikan kami

Untuk menjadi masyarakat pendidikan bersama, di mana ahli-ahli komited untuk misi bersama dan pembangunan diri mereka; Untuk menjadi sebuah fakulti dan kakitangan dengan fokus utama kepada pembelajaran pelajar dan pembangunan keseluruhan orang itu; Untuk memegang pandangan yang luas hospitaliti, bermakna kemesraan kepada idea-idea dan bakat orang lain; untuk mendengar dengan fikiran yang terbuka yang meningkatkan integriti dan reasserts kemanusiaan kita; Memupuk budaya yang penghormatan dan menggalakkan siasatan terbuka, refleksi, dialog kritikal dengan rakan-rakan di dalam dan di luar kampus dan penyebaran biasiswa kami; Untuk menjadi masyarakat ilmiah yang meneroka dan menggalakkan hubungan antara disiplin dan menyediakan pelbagai pengalaman yang diperlukan untuk membuat mereka sambungan. Ini menunjukkan sengit, kerjasama khusus di kalangan rakan-rakan dan pelajar; Untuk memupuk persekitaran pembelajaran pelbagai budaya cemerlang lukisan pada unik lokasi Island Pacific kami; Menjalankan diri kita dengan integriti peribadi, mungkin alat pendidikan yang paling berkuasa yang kita miliki; untuk berkhidmat sebagai mentor dan contoh tauladan; cara di mana kita berinteraksi dengan pelajar membolehkan mereka untuk bekerja dengan orang lain dengan cara yang seperti; Untuk menjadi masyarakat yang kekal kursus melalui tempoh sukar. Kesabaran, disiplin diri dan pengorbanan yang perlu untuk membina masyarakat yang kuat. Kami melihat ke dalam diri kita untuk penyelesaian dan keazaman untuk bekerja melalui kesukaran.

Kecemerlangan akademik

pelajar Chaminade belajar di bawah bimbingan seorang fakulti yang sangat baik, yang terlibat. program ijazah kami adalah persediaan rapi untuk kerjaya di tempat kerja, atau untuk kajian terus di sekolah siswazah. Program kami adalah menjurus supaya setiap pelajar individu boleh mencapai potensi sepenuhnya akademik mereka.

Pada Chaminade kami berdedikasi untuk mendidik pelajar sebagai seorang yang keseluruhan. kampus kami adalah kelas yang meriah untuk belajar tentang hidup dan bekerja di abad ke-21. pelajar Chaminade disediakan melalui wacana mencabar; latihan dalam kaedah pelbagai pertanyaan; dan bimbingan moral dan penerokaan rohani. Penyertaan dalam masyarakat pelbagai budaya Chaminade yang memperkaya dan mendalami perspektif kemanusiaan, dan membantu untuk membangunkan kemahiran dan kesedaran yang diperlukan oleh pemimpin.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MA

Chaminade University of Honolulu

Sarjana Sastera dalam program Pengajaran direka untuk pelajar yang telah memperolehi Ijazah Sarjana Muda Seni atau ijazah Sains dan memohon pelesenan untuk mengajar. Calo ... [+]

Sarjana Sastera dalam program Pengajaran direka untuk pelajar yang telah memperolehi Ijazah Sarjana Muda Seni atau ijazah Sains dan memohon pelesenan untuk mengajar. Calon yang berjaya dalam program pelesenan ini akan dapat menarik apabila pengalaman ijazah dan hidupnya ini Sarjana Muda.

Pelajar dalam Sarjana Sastera dalam program Pengajaran mesti memilih salah satu program guru pelesenan negeri yang diluluskan berikut:

Elementary Pendidikan dengan Licensure Pendidikan Menengah dengan Licensure (dengan penekanan dalam Matematik, Sains, Bahasa Inggeris atau Social Studies) Pendidikan Khas Pendidikan Awal Kanak-Kanak dengan Licensure

Misi Bahagian Pendidikan Universiti Chaminade adalah untuk memupuk pembangunan profesional guru dan pemimpin pendidikan melalui program berasaskan dalam tradisi seni liberal, nilai-nilai Katolik Marianist, penyelidikan semasa, dan amalan terbaik. Sarjana Sastera dalam Pengajaran menyediakan program pendidikan guru negeri yang diluluskan yang membawa kepada pelesenan awal untuk guru-guru di negeri Hawai'i dalam lima bidang: Elementary, menengah, Pendidikan Khas, PK- K, dan PK-3 (Pre-Kindergarten- gred 3). Jika tidak memohon lesen mengajar negeri Hawai'i, calon-calon guru mungkin ingin mengetahui keperluan pengajaran bagi negeri pilihan mereka... [-]

Amerika Syarikat Honolulu
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MSc

Chaminade University of Honolulu

Sarjana Sains dalam program Psikologi Kaunseling (MSCP) direka untuk menyediakan graduan untuk bekerja dalam masyarakat dan sekolah, membantu kanak-kanak, belia dan dewas ... [+]

Sarjana Sains dalam program Psikologi Kaunseling (MSCP) direka untuk menyediakan graduan untuk bekerja dalam masyarakat dan sekolah, membantu kanak-kanak, belia dan dewasa dalam menyesuaikan diri dengan pelbagai pendidikan, keluarga, organisasi, dan tuntutan masyarakat.

Kepaduan antara kurikulum, pengajaran, pengalaman klinikal dan penilaian seluruh program calon ditubuhkan dalam beberapa cara, termasuk penggunaan asas piawaian NBCC dan CACREP. Program MSCP di Universiti Chaminade menggunakan piawaian NBCC dan CACREP sebagai rangka pengalaman kurikulum dan pengetahuan menunjukkan satu bidang teras yang sama yang diperlukan bagi semua pelajar di seluruh setiap tiga penekanan: Sekolah Counseling, Mental Health Counseling, dan Perkahwinan and Family Counseling. Program MSCP disusun agar semua pelajar mempunyai asas teori yang kuat dan pembangunan kemahiran asas kaunseling sebelum mereka memasuki bahagian klinikal program. Bahagian klinikal program tersebut berlaku semasa tiga penggal lepas program. Oleh itu, pelajar bergerak dari kursus asas biasa melalui kursus-kursus teras biasa dan kursus penekanan khusus.... [-]

Amerika Syarikat Honolulu
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
30 - 36 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Chaminade University of Honolulu

Kajian Sains Forensik di Chaminade membolehkan pelajar-pelajar kita peluang untuk menjadi sebahagian daripada masyarakat yang unik saintis yang berkhidmat kepada matlamat ... [+]

Mengenai Sains Forensik di Chaminade

Kajian Sains Forensik di Chaminade membolehkan pelajar-pelajar kita peluang untuk menjadi sebahagian daripada masyarakat yang unik saintis yang berkhidmat kepada matlamat keadilan.

Chaminade menawarkan prasiswazah dan siswazah darjah. Di samping itu, Chaminade menawarkan latihan tambahan melalui Chaminade Summer Institutes.

Mengenai Program Ijazah

Program Chaminade Forensik Sains melibatkan pelajar dalam kemajuan teknologi dan saintifik terkini dalam bidang siasatan jenayah. Di samping itu, program-program Sains Forensik kami menyampaikan arahan dalam undang-undang jenayah dan hands-on, pengalaman praktikal di lapangan.

Yang Ijazah Sarjana Sains dalam Sains Forensik direka untuk menyediakan pelajar dengan latar belakang yang diperlukan untuk pekerjaan dalam bidang sains forensik atau guna belajar masa depan. Program ini berfungsi profesional yang bekerja di lapangan dan juga graduan dari program sarjana muda. Ia mempunyai ketat kerja kursus siswazah digabungkan dengan penyelidikan bebas.... [-]

Amerika Syarikat Honolulu
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Think Education. Think Chaminade.

Student Life at Chaminade University

Chaminade University Campus Tour