Carolina Christian College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Carolina Christian College ( CCC ) adalah institusi berasaskan kepercayaan yang khusus untuk swasta dan bukan untuk keuntungan. Carolina Christian College mendidik orang untuk kementerian Kristian melalui kajian Alkitab dan teologi, pendidikan umum dalam seni dan sains, dan kajian profesional. Penekanan diberikan pada kesedaran dan kepemimpinan budaya yang akan mempersiapkan pekerja untuk menubuhkan dan melayani gereja di Amerika Syarikat dan di seluruh dunia.

Mengikut tujuan khas Kolej yang dinyatakan di atas, Carolina Christian College menyedari bahawa seorang pelajar mesti bersedia sepenuhnya.

Selama lebih dari tujuh dekad, Carolina Christian College telah melatih Pemimpin Kristian yang memberi kesan positif kepada masyarakat mereka. Pemimpin yang terlatih ini secara positif mempengaruhi masyarakat dan negara di seluruh dunia, memimpin dan menanam gereja, mengambil peranan kepemimpinan aktif di sektor swasta dan kerajaan dan komuniti perniagaan. Kami berusaha untuk memberikan kepemimpinan yang dapat merapatkan jurang komunikasi antara orang-orang dari pelbagai budaya di dalam dan di seluruh dunia. Carolina Christian College menawarkan peluang unik untuk warga Afrika Amerika, Kaukasia, dan pelajar dari semua kaum yang berminat di Kementerian Bandar. Persekitaran antara kaum kita yang proaktif menyediakan pengalaman sosial dan pendidikan yang membolehkan pelajar kita menjadi pemimpin yang berjaya dalam komuniti dengan pandangan dunia Alkitab.

Misi Carolina Christian College untuk menyediakan program akademik berdasarkan alkitabiah yang mempersiapkan lelaki dan wanita dari semua kaum untuk pelayanan dan khidmat masyarakat, dengan fokus pada komuniti Afrika-Amerika.

Lokasi

Winston-Salem

Alamat
Indiana Avenue,4209
27105 Winston-Salem, North Carolina, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: