Cameron University School of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Perniagaan menawarkan pendidikan dan pengalaman dalam pelbagai bidang perniagaan di peringkat Associate, Bachelors and Masters. Program dikemas kini secara berterusan untuk memastikan pelajar menerima pengetahuan perniagaan yang canggih untuk menyediakan mereka untuk kerjaya yang berjaya dalam bidang perniagaan dan keusahawanan.

Tahun akan datang akan membawa kemajuan besar ke sekolah dengan pembinaan bangunan perniagaan Seni. Kemudahan ini akan menempatkan pelbagai komponen termasuk bilik darjah, makmal komputer, dan ruang pejabat. Walau bagaimanapun, ciri-ciri unik seperti bidang amalan temu duga, fakulti dan kawasan interaksi pelajar, dan lantai dagangan langsung yang simulasi akan mewujudkan peluang pembelajaran yang tiada tandingan.

Misi kita

Tujuan asas Sekolah Perniagaan adalah menyediakan program ijazah sarjana dan sarjana yang berkualiti untuk mendidik dan menyediakan profesional mahir yang akan menjadi pemimpin dalam profesion mereka dan dalam komuniti mereka. Misi ini didasarkan pada falsafah peningkatan berterusan. Dalam memenuhi misinya, Jabatan mendedikasikan dirinya untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang berkualiti yang meliputi:

  • Mengemas kini kurikulum secara berterusan yang menggabungkan dan menggunakan konsep asas pengetahuan umum dan mengembangkan kemahiran komunikasi, keupayaan berfikir kritis, etika, penguasaan komputer, dan kemahiran analitik dan teknik yang memudahkan proses membuat keputusan.
  • Memudahkan pertumbuhan dan perkembangan pelajar, dengan penekanan kepada wakil-wakil pelajar yang pelbagai budaya penduduk di rantau ini.
  • Menekankan pemahaman dan bekerja dengan orang-orang dari semua budaya dalam suasana tempatan, serantau, nasional atau antarabangsa melalui pembinaan pasukan dan integrasi perspektif multikultural.
  • Memberi peluang kepada fakulti untuk membuat sumbangan intelektual penyelidikan gunaan sambil mengekalkan keseimbangan yang munasabah antara pengajaran dan penyelidikan.
  • Memberi peluang kepada fakulti untuk membangun dan menggunakan teknik pengajaran inovatif dan menggabungkan teknologi pengajaran lanjutan dalam proses pengajaran.
  • Membangun dan melaksanakan program penilaian hasil untuk pembelajaran pelajar untuk meningkatkan kualiti program ijazah yang ditawarkan.
  • Menyediakan peluang untuk fakulti untuk mengambil bahagian dalam pembangunan ekonomi di kawasan perkhidmatan universiti melalui Pusat Penyelidikan Perniagaan.
This school offers programs in:
  • English

Lihat Online MBA » Lihat MBA »

Program-program