California State University Long Beach College of Business Administration

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kolej Pentadbiran Perniagaan adalah komuniti ulama pengajaran-pembelajaran yang akademik dan profesional menyediakan badan pelajar yang beragam untuk mencapai kecemerlangan dalam suasana global yang dinamik. Kami berusaha untuk menjadi Kolej Pilihan untuk pelajar perniagaan di California Selatan dengan menyediakan persekitaran pembelajaran dan penyelidikan yang berkualiti tinggi dengan perspektif global dan menyumbang kepada pembangunan ekonomi serantau.

Fakta asas


Kolej Pentadbiran Perniagaan (CBA) adalah salah satu daripada tujuh kolej Universiti Negeri California, Long Beach (CSULB). Sebagai kampus tunggal terbesar sistem Universiti Negeri California, CSULB adalah sebuah institusi yang komprehensif, empat tahun yang ditubuhkan sebagai Los Angeles-Orange County State College pada tahun 1949 untuk berkhidmat di kawasan Orange County dan tenggara Los Angeles County.

Kajian perniagaan di California State University, Long Beach bermula pada tahun 1949 dengan 24 pelajar perniagaan dan empat orang ahli fakulti, yang menyumbang satu pertiga penduduk kampus. Pentadbiran perniagaan adalah sebahagian daripada Bahagian Sains Sosial dari penubuhannya sehingga tahun 1957, apabila bahagian itu dinamakan Bahagian Ilmu Perniagaan dan Sosial. Pada tahun 1958, dua bidang akademik berpecah dan Pentadbiran Perniagaan menjadi satu bahagian dalam haknya sendiri, dengan Dr. S. Austen Reep sebagai pengasas dekan. Pada pertengahan tahun 1960-an, sekolah perniagaan mempunyai hampir 3,800 pelajar perniagaan, 29 orang ahli fakulti sepenuh masa, dan 13 pensyarah sambilan. Hari ini, Kolej Pentadbiran Perniagaan adalah rumah kepada hampir 5,000 jurusan perniagaan, termasuk kira-kira 400 pelajar siswazah dan 140 fakulti dan staf yang setara dengan sepenuh masa.

Lokasi

Pantai yang panjang

Alamat
College of Business Administration
California State University, Long Beach
1250 Bellflower Blvd

90840-8306 Pantai yang panjang, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami