Humboldt State University (HSU) a California State University Campus

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pelajar Humboldt State menikmati pengalaman kuliah yang luar biasa, mengikuti kelas kecil yang diajar oleh profesor yang mengenalinya dengan nama. Mereka tinggal dan belajar di salah satu tempat terindah di dunia — berhampiran hutan, gunung dan pantai kayu merah kuno. Kami terletak 275 batu di utara San Francisco di bandar Arcata, yang diiktiraf sebagai salah satu bandar kolej terbaik di Barat.

Ditubuhkan: 1913

Alumni: 80,000

Jumlah Pendaftaran: 6,983

Pelajar bawah: 6,442

Jurusan: 46

Kanak-kanak bawah umur: 72

Nisbah Pelajar-Fakulti: 20: 1

Humboldt State adalah institusi awam dan sebahagian daripada sistem California State University 23 kampus. Dengan tuisyen sarjana sepenuh masa hanya $ 7,863 setiap tahun, kami adalah salah satu nilai pendidikan tinggi terbaik di negara ini.

Kami mempunyai kira-kira 7,000 pelajar dan 534 ahli fakulti. Kami menawarkan pelbagai pilihan akademik, dengan 51 jurusan dan 12 program siswazah di tiga Kolej. Ahli fakulti adalah antara guru dan penyelidik terkemuka dalam bidangnya. Program dalam sumber semula jadi dan sains dikenali secara nasional, sementara seni visual dan seni persembahan juga merupakan bidang kajian yang popular. Sepanjang kurikulum, pelajar mendapati komitmen lama terhadap tanggungjawab sosial dan persekitaran.

Kami ditubuhkan sebagai sebuah maktab guru pada tahun 1913. Selama abad yang lalu, kami telah berkembang dari sebuah institusi yang hanya memfokuskan pada pendidikan guru menjadi sebuah universiti bertauliah dengan kemudahan penyelidikan yang luas. Terdapat banyak perubahan nama selama bertahun-tahun: Kami dipanggil Humboldt State Normal School, Humboldt State Teacherer's College, Humboldt State College, CSU Humboldt dan, sejak 1974, Humboldt State University.

Lokasi

Arcata

Alamat
Harpst Street,1
95521 Arcata, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami