California State University, East Bay

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Gambaran Ringkas Cepat

Selama lebih dari 60 tahun, Cal State East Bay telah berkhidmat di San Francisco Bay Area sebagai sebahagian daripada sistem Universiti Negeri California, sistem pengajian tinggi awam terbesar di Amerika Syarikat. CSUEB dikenali untuk program pemenang anugerah, arahan pakar, kelas kecil dan persekitaran pembelajaran yang sangat peribadi. Universiti ini terletak di kawasan San Francisco Bay Area yang indah dan budaya, di mana pelajar kami mendapat manfaat daripada peluang profesional dan kerjaya di Silicon Valley dan Northern California.

CSUEB diiktiraf secara nasional sebagai antara universiti yang paling beraneka di Amerika Syarikat, dengan pelajar antarabangsa dari lebih dari 60 buah negara mewakili lebih dari 8% daripada jumlah pendaftaran. Sekolah ini menawarkan ijazah sarjana muda dalam 49 bidang dan ijazah siswazah dalam 30 bidang.

Perumahan di kampus adalah selamat, selesa dan selesa, di pangsapuri-pangsapuri yang dilengkapi dengan perabot yang luas. Kampus seperti taman di Hayward Hills yang menghadap Teluk San Francisco di kawasan kediaman, memberikan keselesaan dan keselamatan komuniti keluarga.

Pelajar dapat memilih lebih dari 120 kelab akademik, olahraga, kehormatan, keagamaan, rekreasi dan kebudayaan serta organisasi serta menyertai sukan NCAA Division II, kerajaan pelajar dan perkhidmatan masyarakat.

110395_110248_StudentsalongRAWwalkway_UCom.jpg

Kolej-kolej

  • Kolej Perniagaan dan Ekonomi
  • Kolej Pendidikan dan Pengajian Bersekutu
  • Kolej Surat, Seni, dan Sains Sosial
  • Kolej Sains

Program Ijazah

Sarjana Muda Sastera, Sarjana Muda Sains, Sarjana Muda Seni Halus, Program Sarjana Muda Sarjana Muda Dalam Talian, Minor, Sarjana Sastera, Sarjana Sains, Sarjana Muda Program Sarjana, Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA), Sarjana Pentadbiran Awam, Sarjana Sosial Kerja, Program Kredensial, Program Penyediaan Matematik Tunggal dan Program Sijil, Doktor dalam Pendidikan

49 ijazah sarjana muda, 51 orang umur, 34 ijazah sarjana, 24 kepercayaan dan sijil, ijazah kedoktoran

Majors Sarjana Muda Popular

Pentadbiran Perniagaan, Sains Komputer, Sains Kesihatan, Kejuruteraan Industri, Kinesiologi, Keadilan Jenayah, Biologi, Biologi, Sosiologi, Pra-Kejururawatan, Pembangunan Manusia.

Program Post-Baccalaureate Paling Popular

Pentadbiran Perniagaan, Analisis Perniagaan, Sains Komputer, Pengurusan Pembinaan, Pengurusan Kejuruteraan, Pentadbiran Penjagaan Kesihatan, Pekerjaan Sosial, Statistik, Pentadbiran Awam, Patologi Pertuturan Bahasa, Kaunseling dan Panduan, Kepimpinan Pendidikan.

Program Bukan Darjah

Program Bahasa Amerika di kampus menawarkan pengajaran bahasa Inggeris yang intensif sebagai persediaan untuk kajian universiti. Pelbagai sijil dan program gerbang - termasuk kemasukan bersyarat untuk siswazah, program pra-MBA, dan diploma Perniagaan Antarabangsa - menawarkan peluang yang sangat baik untuk kemajuan profesional dan akademik. Melalui Program Pelajar Pelawat, Pelajar Antarabangsa boleh memilih untuk belajar di luar negara di California untuk musim panas, semester atau setahun.

110393_110249_IMG_2699-21.jpg

Fakulti yang terkenal

Cal State East Bay telah mendapat pujian nasional untuk kecemerlangan fakultasnya dan profesor kami berdedikasi untuk kejayaan anda - dalam kelas dan seterusnya. Lokasi kami di tengah-tengah kawasan San Francisco Bay yang bertenaga membolehkan kami menarik ahli fakulti yang komited yang bukan sahaja pakar yang diiktiraf dalam bidang mereka, tetapi sering terkenal di dunia dalam bidang mereka, termasuk bidang perniagaan, teknologi, perkhidmatan awam, seni dan pendidikan. Ini membolehkan kami menawarkan kursus pengajian akademik yang kukuh dan kurikulum dunia yang akan menyediakan anda pencapaian peribadi dan kejayaan kerjaya sepanjang hayat.

Peluang Latihan Praktikal untuk Pelajar Antarabangsa

Di California State University, East Bay , matlamat kami adalah untuk menyediakan pelajar untuk karier masa depan . Lokasi Teluk East Bay di bukit-bukit yang menghadap Teluk San Francisco menyediakan lebih daripada sekedar pandangan yang hebat; ia juga menempatkan pelajar kami di lokasi yang sesuai untuk pembangunan kerjaya hanya 30-40 minit perjalanan dari San Francisco dan Silicon Valley di mana setiap tahun beratus-ratus pelajar kami mendapat latihan praktikal dalam permulaan, gergasi teknologi, organisasi tempatan dan syarikat antarabangsa yang berpangkalan di kawasan Bay. CSUEB menawarkan program sarjana dan siswazah dalam 24 bidang STEM yang diluluskan, termasuk Analisis Perniagaan, Sains Komputer, Kejuruteraan Industri, Pengurusan Kejuruteraan, Reka Bentuk Multimedia / Interaksi dan Statistik. Graduan dari program-program ini mungkin layak untuk memohon untuk pelanjutan STEM OPT selama 2 tahun.

110391_110250_Studentlife_CBE_lawn2_copy.jpg

Sejarah Universiti

Cal State East Bay telah datang jauh dalam tempoh 60 tahun yang lalu - ia mempunyai lima presiden, pergi dengan lima nama yang berbeza dan menghasilkan ribuan graduan yang telah memasuki tenaga kerja di rantau ini.

Universiti ini pada asalnya dinamakan Kolej Negeri untuk Alameda County apabila ia secara rasminya ditubuhkan oleh Dewan Negeri California pada tahun 1957. Upacara pecah tanah untuk Kampus Hayward semasa telah diadakan pada bulan Februari 1961 dan kolej itu berpindah ke lokasi tetapnya dalam Kejatuhan 1963. Perintis semangat berlapis kampus pada bulan-bulan idealistik sebelum Presiden John F. Kennedy dibunuh pada bulan November 1963, lahir dari pengenalan dengan program Frontier Baru Kennedy. Oleh itu badan pelajar memilih untuk memanggil diri mereka Perintis, dan maskot perintis pertama adalah angkasawan dari Program Angkasa Perintis NASA.

Pengembangan kampus tahun 1960-an datang pada awal 1970-an dengan beberapa bangunan baru dibuka, termasuk bangunan Perpustakaan dan Pentadbiran, Teater Universiti dan Robinson Hall pada tahun 1971, dan Pusat Kesihatan Pelajar pada tahun 1973. Pioneer Heights, universiti pertama- perumahan pelajar yang dimiliki di kampus, dibuka pada tahun 1987. Menampung 400 pelajar, Pioneer Heights akan mencabar reputasi universiti itu sebagai "sekolah komuter" dan menyediakan nukleus kehidupan pelajar baru di kampus.

Universiti ini meluaskan jangkauannya ke Contra Costa County pada tahun 1992, membuka kampus satelit di Concord, dan kemudian menukar namanya ke California State University, East Bay pada tahun 2005 untuk mencerminkan kedudukan serantau yang baru. Tiga kampus universiti - menamakan kampus Hayward, kampus Concord dan Pusat Oakland - memperkuat pengaruh serantau universiti.

Pada pertengahan 2000-an, pembinaan baru berkembang di kampus Hayward, dengan pembinaan Bangunan Perniagaan dan Teknologi Lembah dan Pusat Rekreasi dan Kesejahteraan. Oleh kerana kelemahan seismik, Warren Hall, yang telah menjadi bangunan tandatangan universiti selama beberapa dekad, telah dirobohkan pada 17 Ogos 2013 dan kemudian digantikan oleh Pentadbiran dan Pelajar Pelajar yang baru

Sebagai universiti terus berkembang, ia dikenali khusus untuk kepelbagaiannya. Dari 2015-2017, Almanak Chronicle of Higher Education menunjuk badan pelajar Cal State East Bay sebagai yang paling pelbagai di tanah besar Amerika Syarikat.

* Maklumat mengenai sejarah universiti disediakan dari pameran ulang tahun ke-60 Perpustakaan

Kenyataan Misi

Cal State East Bay mengalu-alukan dan menyokong badan pelajar yang pelbagai dengan pengalaman pembelajaran yang kaya dan akademik yang bersifat akademik yang mempersiapkan para pelajar untuk menerapkan pendidikan mereka untuk kerja-kerja kehidupan yang bermakna, dan menjadi penyumbang tanggungjawab sosial kepada masyarakat. Melalui program dan aktiviti pendidikannya, universiti berusaha untuk memenuhi keperluan pendidikan dan menyumbang kepada daya hidup Teluk Timur, negara, negara, dan komuniti global.

110392_110247__MG_6552.jpg

Lokasi

Hayward

Alamat
Carlos Bee Boulevard,25800
94542 Hayward, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami