California State University, Channel Islands

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Rasanya seperti keluarga.

Bayangkan keluarga besar — keluarga yang mesra, mesra, pintar dan menyeronokkan. Itulah California State University Channel Islands (CSUCI), sebuah universiti awam selama empat tahun di Camarillo, California. Ditubuhkan pada tahun 2002, kami adalah yang termuda dari 23 kampus dalam keluarga CSU.

Lokasi

Walaupun nama kami menunjukkan bahawa kami dikelilingi oleh air, berehatlah. Anda tidak memerlukan feri untuk sampai ke sini. Camarillo berada di tengah-tengah antara Santa Barbara dan Los Angeles dan hanya 40 km dari Malibu. CSUCI terletak di kaki gunung Santa Monica — dan dekat dengan Lautan Pasifik dan Lebuhraya Pantai Pasifik.

Kedudukan

CollegeNET - telah menduduki tempat ke-5 CSUCI dari 1.450 universiti di negara ini dalam "Indeks Mobiliti Sosial" (SMI) (2019). IKS mengukur sejauh mana kolej atau universiti mendidik lebih banyak pelajar yang kurang bernasib baik dari segi ekonomi pada kadar tuisyen yang lebih rendah, kemudian menamatkan mereka menjadi kerjaya yang menjanjikan.

College Magazine - telah menduduki tempat ke-6 CSUCI di antara "Top 10 Colleges for Surfers" di seluruh negara (2018) oleh College Magazine, panduan nasional dan majalah suku tahunan yang disunting oleh pelajar.

MONEY Magazine - telah meletakkan CSUCI ke-4 sebagai "Kolej Terbaik untuk Pelajar Pemindahan" di negara ini (2018) kerana berjaya memindahkan pelajar. WANG memilih kolej dari 727 institusi yang disenaraikan dalam kedudukan Kolej Terbaik 2018 mereka, menghilangkan kolej yang berada di kedudukan separuh bawah dan mana-mana tempat pertukaran pelajar pada musim gugur 2017 merangkumi kurang daripada 15% pendaftaran.

Selain itu, WANG menamakan CSUCI sebagai "Kolej Transformatif Paling" ke-15 (2020) di negara ini. Money menyatakan, "Apa yang mengagumkan adalah apabila pelajar mengalahkan peluang dengan melakukan yang lebih baik daripada yang diharapkan dari latar belakang akademik dan ekonomi mereka. Wang menyebutnya 'nilai tambah' berdasarkan kadar tamat pengajian, pendapatan dan pembayaran pinjaman pelajar.

RegisteredNursing.org– telah meletakkan program Kejururawatan CSUCI sebagai program terbaik ke-11 (2020) di negeri California daripada 126 sekolah kejururawatan dengan menganalisis kadar lulus semasa dan sejarah pelajar yang mengambil Peperiksaan Perlesenan Majlis Nasional (NCLEX). Kadar lulus NCLEX program Kejururawatan CSUCI sering 100%, atau pada persentil ke-90 yang tinggi untuk setiap kelas yang lulus.

Laporan Berita & Dunia AS - Kedudukan CSUCI dalam Best College edisi 2020 adalah yang ke-18 di antara "Sekolah Awam Teratas - Universiti Serantau Barat," berdasarkan sebahagiannya pada kadar kelulusan, sumber tenaga pengajar, selektiviti kemasukan, sumber kewangan, pemberian alumni, lokasi, kampus kehidupan; pelbagai tawaran akademik, aktiviti dan sukan; dan kos serta ketersediaan bantuan kewangan. Selain itu, dalam kategori Regional Universities West, CSUCI melonjak 30 mata dari kedudukan tahun lalu, menduduki tempat ke-43. Dalam kategori baru Mobiliti Sosial laporan, yang mengukur seberapa baik sekolah lulus pelajar yang merupakan penerima Pell Grant, Universiti menduduki tempat ke-20. CSUCI juga menduduki tempat ke-22 kerana fokus pada pengajaran sarjana.

Washington Bulanan - telah menduduki tempat CSUCI untuk 2020 sebagai yang ke-19 untuk "Best Bang for the Buck - West." Nilai terbaik berdasarkan kos, kadar kelulusan, prestasi Pell, prestasi generasi pertama, dan prestasi pendapatan.

Lokasi

Camarillo

Alamat
University Drive,1
93012 Camarillo, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami