California Polytechnic State University, San Luis Obispo

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

California Polytechnic State University, San Luis Obispo

Ditubuhkan pada tahun 1901, Universiti Negeri Polytechnic California (Cal Poly) adalah salah satu daripada lima universiti politeknik komprehensif di Amerika Syarikat, dengan kira-kira 18,000 pelajar sarjana dan 900 siswazah. Cal Poly mempertahankan falsafah panduan "Learn By Doing" yang tercermin dalam kurikulum komprehensif sekolah yang menggabungkan latihan teknikal dan profesional dengan seni dan kemanusiaan. Ini menyediakan pelajar untuk menjadi profesional dan pemimpin yang inovatif dari saat mereka melangkah kaki di kampus. Sebagai salah satu universiti yang paling terpilih dalam sistem California State University (CSU), Cal Poly secara konsisten berpangkat "Terbaik di Barat" oleh Berita AS dan Laporan Dunia dan dianggap sebagai "Kolej Terbaik untuk Wang Anda" oleh Money Magazine.

Akreditasi

Cal Poly diiktiraf oleh Persatuan Sekolah dan Kolej Barat (WASC) setiap sepuluh tahun. Semasa proses akreditasi, Cal Poly melengkapkan proses belajar diri, di mana kami memperlihatkan komitmen berterusan kami untuk memperbaiki program kami-kokurikulum dan kokurikulum. Kenderaan untuk melakukan ini adalah kajian kendiri, yang meminta kita untuk menentukan satu penyelidikan yang dapat meningkatkan pembelajaran murid secara teratur, latihan secara kolaboratif dan pemikiran yang kritikal dan kreatif, untuk memetik Objektif Pembelajaran Universiti kita sendiri.

Anugerah

 • # 1 universiti tuan universiti di Barat oleh US News. 22 tahun berturut-turut
 • # 70 daripada 1,500 kolej untuk "nilai keseluruhan terbaik"
 • # 13 di kalangan sekolah awam untuk gaji median graduan
 • # 7 di kalangan universiti awam untuk pulangan pelaburan
 • # 4 di negara untuk Aerospace
 • # 5 di negara untuk ROI, Orfalea College of Business
 • # 1 di negara untuk Kejuruteraan Perindustrian / Pembuatan
 • # 3 di negara untuk Kejuruteraan Awam
 • # 1 di dalam negara untuk Seni Bina dan Reka Bentuk
 • # 4 Program Kejuruteraan Aeroangkasa di negara untuk universiti yang tidak menawarkan doktor
 • 10 kolej terbaik untuk graduan berbayar tertinggi dalam bidang Pendidikan

San Luis Obispo

San Luis Obispo adalah bandar yang maju dan progresif kira-kira 46,000 di Pantai Tengah California, pertengahan antara San Francisco dan Los Angeles. Bandaraya dan universiti berkongsi perasaan bersahaja, kampus kecil, perasaan bandar kecil dan salah satu persekitaran semulajadi yang terbaik di mana sahaja. Udara terang-terang dan iklim yang bersinar sepanjang tahun dengan puncak megah, lembah tenang, dan lautan berdekatan untuk mewujudkan persekitaran yang menyeronokkan yang sesuai untuk belajar dan berkembang. Satu lagi ciri utama yang menyumbang kepada kualiti hidup di bandar ini adalah pusat bandar yang menyenangkan. Hati pusat bandar adalah Mission Plaza dengan persekitaran yang indah dan misi yang indah dipulihkan. Plaza bersejarah ini dilengkapi dengan pusat bandar yang ramai menawarkan tempat membeli-belah yang hebat, makan malam di luar dan dalam, hiburan malam dan Pasar Malam Petani Malam yang terkenal. San Luis Obispo memenangi majalah Sunset "Best Downtown" di sebutan Barat. Kami adalah tempat yang mesra dan menggalakkan anda untuk melawat dengan kami secara peribadi. Datang ke kampus dan lihat kekayaan sebenar kemungkinan pendidikan di Cal Poly dan persekitaran semulajadi yang indah di San Luis Obispo dan Central Coast California.

Lokasi

San Luis Obispo

California Polytechnic State University

Alamat
California Polytechnic State University
1 Grand Ave. Bldg 52-E47

93407 San Luis Obispo, California, Amerika Syarikat