California National University for Advanced Studies

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Kebangsaan California ditubuhkan pada Januari 1993 sebagai pengiktirafan terhadap keperluan untuk orang dewasa yang bekerja untuk memenuhi cabaran kontemporari untuk berfikir semula dan alat semula. Sejak awal, ia telah menjadi hasrat CNU untuk menyediakan program ijazah berkualiti dalam persekitaran yang fleksibel. Matlamat ini telah dicapai dengan menggunakan pendekatan inovatif untuk pendidikan tradisional; menggabungkan pengajian diri dengan hubungan peribadi dan teknologi langsung. Aspek unik program CNU adalah pelajar satu-satu arahan yang diterima dari fakulti negara yang terkenal. Walaupun Universiti telah memanfaatkan kemajuan dalam teknologi untuk meningkatkan pengajaran, teknologi dianggap sebagai peningkatan bukan pengganti untuk pengajaran yang baik dan kandungan yang relevan. Pelajar menikmati iklim pendidikan yang tipikal yang terdapat di kampus tradisional kecil. Ini dapat dilakukan pada jarak jauh melalui Rangkaian Pembelajaran yang berpusat; menekankan perkhidmatan pelajar yang komited dan komunikasi terbuka. CNU menawarkan program yang memberi peluang yang baik untuk penduduk Amerika Syarikat dan bukan AS untuk menandingi keinginan mereka untuk membangunkan secara intelek dan profesional.

Misi

California National University for Advanced Studies bertujuan untuk memenuhi keperluan Profesional Perniagaan dan Teknikal hari ini dan masa depan dengan menyediakan pendidikan tinggi melalui pembelajaran jarak jauh. Universiti Kebangsaan California berkomited untuk kecemerlangan akademik dan kebajikan pendidikan setiap muridnya. Kami adalah institusi berpusatkan pelajar yang dibahagikan kepada tiga kolej yang menawarkan pelbagai kajian lanjutan melalui pendidikan jarak jauh. CNU menawarkan program ijazah sarjana dan siswazah, program sijil; dan kursus individu melalui sambungan. Tujuan program pendidikan CNU dan fakulti yang diiktiraf secara nasional adalah untuk membangunkan, di kalangan penduduk kawasan yang berbeza-beza, kemahiran, dan kecekapan yang akan menggalakkan pertumbuhan peribadi dan profesional mereka.

Akreditasi dan Kelulusan

  • California National University for Advanced Studies adalah akreditasi nasional oleh Suruhanjaya Akreditasi Majlis Pendidikan dan Latihan Jarak Jauh (DETC)
  • Suruhanjaya Akreditasi DETC disenaraikan oleh Jabatan Pendidikan AS sebagai agensi pengiktirafan yang diiktiraf secara nasional dan sebagai ahli yang diakui Majlis Perakuan Akreditasi Tinggi
  • California National University for Advanced Studies diberikan Kelulusan Institusi untuk menyediakan program ijazah oleh pihak berkuasa Biro California untuk Postecondary Persendirian dan Pendidikan Vokasional
  • California National University for Advanced Studies disenaraikan di American Council on Education Directory dan di Direktori Pendidikan Tinggi
  • California National University for Advanced Studies disenaraikan dalam Klasifikasi Carnegie untuk institusi pemberian ijazah yang diiktiraf oleh agensi yang diiktiraf oleh Setiausaha Pendidikan AS.
  • California National University for Advanced Studies diluluskan untuk mengambil bahagian dalam program bantuan tuisyen pendidikan sukarela yang ditadbir oleh Aktiviti Pertahanan pada Sokongan Pendidikan Bukan Tradisional (DANTES). Tugas dan anggota tentera tugas aktif harus menghubungi pejabat pendidikan mereka untuk maklumat lanjut.

Lokasi

Los Angeles

Alamat
8550 Balboa Blvd., Suite 210
91325 Los Angeles, California, Amerika Syarikat