California International University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke California International University

California International University (CIU) ditubuhkan pada tahun 1973 sebagai universiti seni liberal untuk pelajar antarabangsa. Sejak masa itu, Universiti telah menyediakan pelajar-pelajar antarabangsa dengan program ijazah sarjana muda dalam pengurusan perniagaan dan program ijazah sarjana dalam perniagaan antarabangsa, serta arahan bahasa Inggeris.

Lokasi yang hebat untuk Pelajar Antarabangsa.

California International University terletak di Los Angeles, California, salah satu pasar besar di dunia. Karena kedudukannya di tengah-tengah salah satu ekonomi dunia yang paling dinamis, CIU adalah persekitaran yang ideal bagi seorang pelajar untuk menerapkan kepentingannya dalam pengurusan dan / atau perniagaan antarabangsa. Juga, kerana Los Angeles mempunyai penduduk yang sangat pelbagai, mudah bagi seorang pelajar antarabangsa untuk bersesuaian dan merasa di rumah.Crosswalk on Santa Monica boulevard Jack Finnigan / Unsplash

Tuisyen yang munasabah - CIU adalah Nilai yang Baik

CIU berusaha untuk menawarkan program berkualiti sambil mengekalkan kosnya serendah mungkin untuk para pelajar. Tuisyen kini $ 1,800 setiap suku akademik atau $ 5,400 setiap tahun akademik (tiga suku setiap tahun akademik). Masa normatif untuk melengkapkan Ijazah Sarjana dalam perniagaan antarabangsa adalah lima atau enam kuarters akademik, bergantung kepada kursus kursus pemohon sebelum ini. Masa normatif untuk ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Perniagaan adalah empat tahun akademik (tiga suku setahun). Ini mungkin kurang jika pelajar dapat memindahkan kerja dari universiti lain. Pada hari ini, di kemudahannya di Wilshire Boulevard di Los Angeles, California International University terus menyediakan fakulti dan kakitangan profesional yang berkelayakan yang didedikasikan untuk semangat pembelajaran dan pengayaan pendidikan masing-masing pelajar.

Universiti kami mempunyai perkara berikut:

 • Profesor dari Institusi Ivy League, Pepperdine dan UCLA
 • Profesor Judith Woods baru-baru ini mempunyai sebuah filem yang dikeluarkan mengenai dia bernama Saint Judy. Kini pada HBO.
 • Penghargaan dari LA Mayor
 • Universiti berusia 40 tahun
 • Perpustakaan Besar
 • Perpustakaan Komputer
 • Peluang berprestasi dengan Media Pertama (mempunyai nombor Facebook Video di Dunia)
 • Proses Visa F-1 yang sangat mudah

Amigos em campus universitárioNaassom Azevedo / Unsplash

Kenyataan Misi

Misi CIU adalah untuk merealisasikan cintakan Kristus di bumi dengan memberikan pendidikan yang berkualiti pada tuisyen yang munasabah semasa mengamalkan biasiswa akademik yang mantap.

CIU memberi perhatian khusus kepada pelajar antarabangsa dari negara-negara membangun.

CIU menghormati agama-agama yang berbeza dari budaya yang berbeza sambil berusaha untuk memenuhi dan menanamkan kod etika moral dan kod etika Kristiani dalam para pelajarnya untuk penerapan dalam bidang pengurusan perniagaan dan perniagaan antarabangsa: di antara sifat-sifat itu disiplin diri dan ketekunan, kesederhanaan, kejujuran, dan kerendahan hati.

Kami percaya cara terbaik untuk menginjili bukan melalui kata-kata tetapi dengan perbuatan.

Dalam menawarkan program pengajian ijazah yang membawa kepada ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pengurusan Perniagaan, objektif khusus Universiti adalah untuk menyediakan pelajar dengan yang berikut:

 • Program pendidikan umum dalam bidang sains sosial, sains tingkah laku, kemanusiaan, dan subjek asas.
 • Asas pengetahuan dalam bidang kewangan, pemasaran, pengurusan, dan undang-undang perniagaan.
 • Peluang pembelajaran kumpulan melalui perbincangan kelas yang diarahkan guru yang akan mencabar pemikiran kritis, komunikasi dan kemahiran sosial pelajar, dan keupayaan kepimpinan;
 • Arahan dalam penggunaan komputer sebagai alat komunikasi, perancangan, dan kawalan perniagaan.
 • Arahan bahasa Inggeris kepada pelajar antarabangsa yang mungkin tidak dapat menyelesaikan keperluan bahasa untuk matrikulasi ke dalam program ijazah.

Dalam menawarkan program pengajian yang membawa kepada ijazah Sarjana Sains dalam Perniagaan Antarabangsa, objektif khusus Universiti adalah untuk menyediakan pelajar dengan yang berikut:

 • peluang untuk mengembangkan kemahiran interpersonal yang diperlukan untuk menjalankan perniagaan dalam persekitaran global hari ini.
 • pengetahuan mengenai konsep penyelidikan asas dan kaedah analitik.
 • peluang pembelajaran koperasi dalam bentuk projek kumpulan yang akan mencabar pemikiran kritis, komunikasi dan kemahiran sosial pelajar, dan keupayaan kepimpinan.
 • kebiasaan dengan masalah dan kaedah? pemasaran, kewangan, dan pengurusan antarabangsa.
 • peluang untuk meneruskan topik individu secara mendalam.

130208_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Lokasi

Los Angeles

Alamat
Wilshire Boulevard,3130
90010 Los Angeles, California, Amerika Syarikat