California Health Sciences University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai California Health Sciences University (CHSU)

California Health Sciences University (CHSU) diakreditasi oleh WASC Senior College and University Commission (WSCUC). Ditubuhkan pada tahun 2012 dan dibayangkan oleh keluarga Assemi, CHSU menawarkan pilihan tempatan bagi mereka yang ingin bersekolah di farmasi atau sekolah perubatan dan untuk membantu mengatasi kekurangan perkhidmatan penjagaan kesihatan yang ditawarkan di Central Valley. CHSU kini menawarkan program Doctor of Pharmacy (PharmD) dan program Doctor of Osteopathic Medicine (DO).

Pelajar CHSU menikmati gabungan unik kualiti hidup yang tinggi, kos sara hidup yang berpatutan, dan peluang kerjaya yang banyak dalam penjagaan kesihatan yang disediakan oleh Lembah. CHSU menjadikan pencapaian pelajar sebagai keutamaan tertinggi melalui pendekatan pembelajaran aktif kami; kurikulum inovatif dan budaya sokongan, yang merangkumi akademik, kesejahteraan, kepimpinan dan perkhidmatan kerjaya. Pelajar merasa disokong oleh rakan sebaya mereka, pentadbiran, fakulti, dan kakitangan Universiti, serta kepemimpinan, termasuk Lembaga Pemegang Amanah.

Universiti ini dibimbing oleh Lembaga Pemegang Amanah dari pelbagai latar belakang penjagaan kesihatan, pendidikan dan perniagaan. Pendidik lama dan pemimpin masyarakat, Dr. John D. Welty, Presiden Emeritus California State University, Fresno, berkhidmat sebagai Ketua Dewan dan membantu mengejar Universiti dengan pantas. Presiden Pengasas CHSU, Florence Dunn, adalah penduduk lama di Lembah dan bekas Eksekutif Bank.

Kerjasama ini sangat penting bagi kejayaan Universiti dan akhirnya membawa kepada pertumbuhan yang pesat, yang telah mendorong perlunya pengembangan kampus.

Kampus CHSU yang Baru Diperluas

Kampus California Health Sciences University terletak di Clovis, California yang indah. Kampus ini merangkumi tiga bangunan yang terletak di Clovis Avenue, berhampiran Lebuhraya 168 dan Herndon Avenue, yang menempatkan pejabat Pentadbiran Universiti dan Kolej Farmasi. Bangunan terbaru di Alluvial Avenue, berhampiran Highway 168 dan Temperance Avenue, menempatkan College of Osteopathic Medicine dan Simulation Center.

Kolej Farmasi merangkumi lima bilik darjah; perpustakaan; dua ruang rehat pelajar; pelbagai ruang belajar yang fleksibel; pejabat fakulti dan kakitangan; dan makmal praktikum, pengkompaunan, dan penyelidikan.

Bangunan 65 N. Clovis Avenue berfungsi sebagai ruang pejabat untuk pentadbiran dan kakitangan Universiti.

Projek pengembangan kampus terbaru CHSU bermula pada bulan Mei 2018 ketika mereka memecahkan bangunan pertama di 2500 Alluvial Avenue, berhampiran Pusat Perubatan Komuniti Clovis di Temperance Avenue dan Lebuhraya 168. Pembinaan untuk bangunan CHSU College of Osteopathic Medicine baru disiapkan hanya dalam lapan belas bulan dan fakulti dan kakitangan berpindah ke bangunan pada awal tahun 2020.

Bangunan COM tiga tingkat yang baru di kampus CHSU yang diperluas dikelilingi dengan pemandangan indah pergunungan Sierra Nevada dan menyediakan Dekan, fakulti, kakitangan dan pelajar perubatan dengan teknologi inovatif canggih. Sekolah perubatan baru mempunyai tiga bilik darjah besar, makmal Kemahiran Osteopati, perpustakaan, ruang belajar swasta dan kolaboratif yang banyak, ruang rehat pelajar yang luas dengan Teaching Kitchen, dan Pusat Simulasi.

Pusat Simulasi CHSU memiliki area In-Patient yang dimodelkan untuk menyerupai lingkungan hospital dan area Out-Patient yang dirancang untuk menyerupai klinik atau pejabat doktor. Pusat Simulasi CHSU yang inovatif dirancang dengan teliti untuk meningkatkan keperluan pembelajaran interaktif pelajar masa kini, terutama mengenai asas kebijaksanaan perubatan dan klinikal.

Bangunan lain yang dipertimbangkan dalam rancangan pengembangan kampus Universiti termasuk hingga sembilan Kolej tambahan, pusat siswa, perpustakaan, dan auditorium, bersama dengan bangunan sokongan. Tapak seluas kira-kira 80 ekar menyediakan banyak ruang selama beberapa dekad pengembangan berterusan. Kampus ini akhirnya dapat mendekati 2,000 pelajar dan hampir 300 fakulti dan kakitangan pada masa akan datang.

Pembangunan kampus selanjutnya akan berlaku dalam pelbagai fasa apabila setiap kolej berkaitan sains kesihatan baru ditubuhkan. Masa dan disiplin khusus untuk setiap program baru akan ditentukan berdasarkan keperluan dan peluang untuk penempatan pekerjaan di wilayah ini. CHSU merancang untuk membuka hingga 10 kolej pascasiswazah untuk melatih profesional penjagaan kesihatan pada tahun-tahun mendatang, keseluruhan proses pembangunan dan pembinaan kemungkinan akan memakan waktu hingga 20 tahun.

Lokasi

Clovis

Alamat
North Clovis Avenue,120
93612 Clovis, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: