The Catholic University of America, Department of Biology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Jabatan Biologi

Setiap semester Jabatan Biologi pelajar siswazah menganjurkan satu siri seminar di mana penceramah jemputan dari institusi lain membentangkan hasil penyelidikan mereka.

Seminar yang diadakan pada hari Isnin pada 11:10 di Rm. 215 McCort-Ward. Pizza dihidangkan di 12:00 di Rm. 200 berikut seminar itu.

Acara ini ditaja oleh Persatuan Pelajar Siswazah.

Biologi Club

Yang CUA Biologi Club adalah sebuah organisasi untuk semua mereka yang berminat dalam bidang sains hayat. Sepanjang tahun akademik Club menganjurkan gabungan aktiviti sosial dan pendidikan yang menyediakan banyak peluang kepada pelajar untuk berinteraksi dengan fakulti dan satu sama lain. Penaja kelab siri ceramah menangani isu-isu semasa dan topik lain yang menarik, dan memberikan ahli peluang untuk mewujudkan hubungan dengan profesional dalam bidang sains hayat.

A persampelan aktiviti Club baru-baru ini termasuk: Menyambut parti pada awal tahun akademik; ceramah kerjaya; jatuh makan malam; siri ceramah; program premed berorientasikan; parti Krismas; akhir-tahun barbeku dan; Kesyukuran mengutip dana untuk SESETENGAH (Jadi Lain Boleh Makan).

Misi

Pusat Latihan Lanjutan Cell dan Biologi Molekul, unit Jabatan Biologi di The Catholic University of America telah ditubuhkan pada tahun 1983 sebagai Pusat Antarabangsa untuk menyediakan latihan pakar untuk saintis, juruteknik, pelajar siswazah dan felo pasca kedoktoran. Tumpuannya adalah kepada konsep-konsep baru dan ditubuhkan berkaitan biomedically dan teknologi yang menjadi pendorong utama untuk penyelidikan kontemporari, aplikasi industri inovatif, dan teknik makmal diagnostik canggih.

Lokasi

Washington

McCort-Ward Building

Alamat
Department of Biology
103 McCort-Ward
The Catholic University of America
620 Michigan Avenue NE.
Washington, DC 20064

Washington, Daerah Columbia, Amerika Syarikat
Telefon
202-319-5271