Bowie State University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Bowie State University membina masa depan yang berani di atas warisan yang dibanggakan!

Ditubuhkan pada tahun 1865, Bowie State adalah Kolej / Universiti Sejarah Bersejarah tertua di Maryland dan salah satu daripada sepuluh tertua di negara ini. Ia juga merupakan universiti yang pelbagai yang pelajarnya, bersama fakulti dan kakitangannya, mewakili banyak latar belakang etnik dan budaya.

Bowie State University menyediakan peluang pendidikan berkualiti tinggi dan berpatutan untuk pelajar dengan cita-cita untuk mencapai dan berjaya. Sebagai tambahan kepada 23 jurusan sarjana, Bowie State menawarkan 20 program ijazah sarjana, 14 sijil khas dan dua program kedoktoran dengan fokus khusus pada sains, teknologi, perniagaan, pendidikan dan disiplin yang berkaitan. Persekitaran akademik yang menyokong memberi peluang kepada pelajar untuk berfikir secara kritis, membuat penemuan baru, perbezaan nilai dan muncul sebagai pemimpin dalam masyarakat global yang sangat teknikal dan berubah dengan cepat.

Pusat Sains Alam, Matematik dan Kejururawatan Bowie State merangkumi makmal penyelidikan dan instruksional, bilik darjah yang fleksibel, sayap simulasi kejururawatan dan rumah hijau yang tertutup sepenuhnya. Bowie State juga merupakan rumah bagi Pusat Seni Pertunjukan dan Seni Steinway yang lengkap, dilengkapi dengan teknologi terkini untuk seni media digital dan produksi muzik.

Sebagai institusi anggota University System of Maryland, Bowie State menegakkan misi sistem untuk menyediakan peluang pendidikan berkaliber tinggi, mudah diakses, dan berpatutan.

Bowie State berada di antara salah satu kawasan metropolitan paling menarik di negara ini, mudah dijangkau dari Washington, DC, dan Baltimore. Pada masa yang sama, ia mempunyai kampus yang tenang di kawasan berhutan pinggir bandar seluas 300 ekar. Dengan tujuh dewan kediaman, Universiti adalah pusat kehidupan sarjana 24/7, namun ia juga menawarkan kelas malam dan kursus dalam talian yang sesuai untuk melayani profesional yang bekerja yang ingin maju dalam karier mereka.

Lihatlah Bowie State dengan lebih dekat: anda akan menyukai apa yang anda lihat.

Lokasi

Bowie

Alamat
Jericho Park Road,14000
20715 Bowie, Maryland, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami