Boston University Graduate School of Arts & Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Baca lebih lanjut mengenai bagaimana BU menangani krisis coronavirus di sini

Memaksimumkan potensi anda untuk berjaya. Dapatkan ijazah sarjana dari Graduate School of Arts & Sciences di BU.

Selamat datang! Seni & Sains adalah bahagian akademik terbesar Universiti Boston, nadi universiti penyelidikan bertaraf dunia. Fakulti kami di Graduate School of Arts & Sciences adalah antara profesor, penyelidik dan profesional yang paling dihormati di dunia. Alumni kami memimpin inovasi dan penyelidikan dan memberi impak dalam bidang mereka . Kampus kami adalah Boston, sebuah kota yang penuh dengan sejarah, budaya, dan kepelbagaian, dan penuh dengan potensi hubungan dan kerjaya.

Kelayakan untuk Kemasukan

Mereka yang telah memperoleh ijazah sarjana muda dari kolej atau universiti yang diiktiraf atau dengan pendidikan antarabangsa yang setara boleh memohon.

  • Program sarjana harus termasuk kajian pengantar dalam bidang kemanusiaan, sains sosial, dan sains semula jadi; penyiapan kursus yang dinyatakan tanpa kredit mungkin diperlukan untuk membuat sebarang kekurangan.
  • Anda mungkin memohon kepada program ijazah sarjana jika anda mempunyai ijazah sarjana muda (jika anda memegang ijazah tiga tahun, anda mungkin perlu melengkapkan program ijazah sarjana atau ijazah pascasiswazah dalam satu mata pelajaran yang berkaitan).
  • Anda tidak boleh mendaftarkan secara serentak di lebih daripada satu program siswazah melainkan jika program tersebut adalah sebahagian daripada gabungan gabungan BU.
  • Jika anda telah dua kali ditolak untuk masuk ke program ijazah yang sama, anda mesti menyerahkan surat kelulusan untuk permohonan daripada pengarah pengajian siswazah semasa di jabatan yang anda ingin masuk.

Lokasi

Boston

Alamat
Commonwealth Avenue,705
02215 Boston, Massachusetts, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami