Boise State University College of Business & Economics

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kolej Perniagaan dan Ekonomi di Boise State University adalah sekolah perniagaan penekanan utama di Idaho. Dengan lebih 100 fakulti dan kakitangan, lebih 3,000 pelajar, dan laman web penyampaian di seluruh Idaho Selatan, Kolej ini mempunyai program ijazah sarjana dalam bidang perakaunan, ekonomi, kewangan, pengurusan teknologi maklumat, perniagaan antarabangsa, pengurusan, pemasaran dan pengurusan perubahan bekalan.

Pada peringkat sarjana, Kolej menawarkan Ijazah Sarjana Sains dalam akauntan, dan perakaunan dengan penekanan cukai, serta MBA Eksekutif (EMBA), Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA), MBA-ITM (Pengurusan Teknologi Maklumat), dan Sijil Siswazah dalam Pengurusan Rantaian Bekalan.

Kami juga berfungsi sebagai sumber pendidikan melalui Pusat Pembangunan Perniagaan Kecil Idaho, Bantuan Teknikal, dan Majlis Idaho mengenai Pendidikan Ekonomi.

  • Kolej Perniagaan dan Ekonomi menyediakan pendidikan akreditasi AACSB-International yang boleh diakses secara berkualiti tinggi.
  • Kami mewujudkan, menyebarkan, dan menggunakan pengetahuan inovatif untuk menyokong pembangunan ekonomi dan perniagaan, terutamanya di Idaho dan rantau ini.
  • Pelajar, kakitangan dan fakulti kami melibatkan bahagian utama kami: komuniti, perniagaan (keuntungan dan bukan untuk keuntungan), organisasi, dan entiti kerajaan.

Lokasi

Boise

Alamat
1910 University Drive

83725 Boise, Idaho, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami