Baca keterangan rasmi

Kolej Perniagaan dan Ekonomi di Boise State University adalah sekolah perniagaan penekanan utama di Idaho. Dengan lebih 100 fakulti dan kakitangan, lebih 3,000 pelajar, dan laman web penyampaian di seluruh Idaho Selatan, Kolej ini mempunyai program ijazah sarjana dalam bidang perakaunan, ekonomi, kewangan, pengurusan teknologi maklumat, perniagaan antarabangsa, pengurusan, pemasaran dan pengurusan perubahan bekalan.

Pada peringkat sarjana, Kolej menawarkan Ijazah Sarjana Sains dalam akauntan, dan perakaunan dengan penekanan cukai, serta MBA Eksekutif (EMBA), Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA), MBA-ITM (Pengurusan Teknologi Maklumat), dan Sijil Siswazah dalam Pengurusan Rantaian Bekalan.

Kami juga berfungsi sebagai sumber pendidikan melalui Pusat Pembangunan Perniagaan Kecil Idaho, Bantuan Teknikal, dan Majlis Idaho mengenai Pendidikan Ekonomi.

  • Kolej Perniagaan dan Ekonomi menyediakan pendidikan akreditasi AACSB-International yang boleh diakses secara berkualiti tinggi.
  • Kami mewujudkan, menyebarkan, dan menggunakan pengetahuan inovatif untuk menyokong pembangunan ekonomi dan perniagaan, terutamanya di Idaho dan rantau ini.
  • Pelajar, kakitangan dan fakulti kami melibatkan bahagian utama kami: komuniti, perniagaan (keuntungan dan bukan untuk keuntungan), organisasi, dan entiti kerajaan.

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Boise State University College of Business & Economics

Sarjana Sains dalam Perakaunan di Universiti Negeri Boise direka untuk menyediakan calon-calon untuk kerjaya dalam kerangka yang lebih luas dalam membuat keputusan pernia ... [+]

Sarjana Sains dalam Perakaunan di Universiti Negeri Boise direka untuk menyediakan calon-calon untuk kerjaya dalam kerangka yang lebih luas dalam membuat keputusan perniagaan.

Peranan utama program ini adalah untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam bidang perakaunan awam sebagai akauntan awam diperakui (CPA). Program ini memberi tumpuan kepada audit dan membuktikan fungsi-fungsi perakaunan awam.

Kerumitan persekitaran perniagaan hari 's memerlukan akauntan awam mempunyai kepakaran dalam prinsip-prinsip dan prosedur perakaunan, dan untuk memahami kesan kewangan, pengurusan, undang-undang, dan cukai transaksi perniagaan. CPA juga mesti berupaya untuk berkomunikasi dengan jelas dengan pelanggan dan pihak ketiga yang terjejas, dan dengan pekerja. Oleh kerana kepakaran kewangan mereka, CPAs sering bertindak sebagai penasihat bagi pelbagai keputusan perniagaan. Pelajar akan membangunkan kepakaran dan perniagaan teknikal pengetahuan mereka diperlukan untuk menyediakan perkhidmatan ini.... [-]

Amerika Syarikat Boise
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Boise State University College of Business & Economics

Program ini adalah amat sesuai untuk pelajar ijazah pertama dalam perniagaan yang ingin menjadi layak untuk menduduki peperiksaan CPA ... [+]

Jabatan perakaunan di Boise State University bermula Master iaitu Sains dalam Perakaunan - program ijazah Cukai pada semester musim gugur tahun 1996. Program ini direka untuk menyediakan pelajar untuk bekerja sebagai profesional cukai dalam perakaunan awam, industri swasta dan kerajaan dan untuk mengadakan peruntukan cukai fokus pendidikan. Oleh itu, kursus yang diperlukan di luar cukai diadakan pada tahap minimum.

&nbsp

Objektif program ini termasuk kedua-dua pembangunan pemahaman konsep cukai dan objektif dasar dan pembangunan kompetensi teknikal yang ketat dalam permohonan undang-undang. Kursus MS Perakaunan - program ijazah Cukai boleh digunakan untuk memenuhi keperluan pendidikan untuk menduduki peperiksaan profesional seperti itu untuk jawatan CPA.... [-]

Amerika Syarikat Boise