Ball State University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kami mencetuskan rasa ingin tahu intelektual. Bersemangat dan bermotivasi, kami belajar, berkembang, dan terbang. Fakulti dan kakitangan kami - semua orang dalam komuniti kami - memperlakukan pelajar sebagai rakan kongsi, dari hari pertama. Di bilik darjah dan makmal, di padang sukan, dalam projek pembelajaran yang luar biasa di luar kampus - dengan ketangkasan dan ketekunan - Cardinals terbang. Kami didasarkan pada nilai-nilai kami, diangkat oleh pengetahuan kami, dan menuju ke arah peluang yang lebih besar dengan yakin. Kita adalah janji sederhana: saling mencabar untuk cemerlang.

Dan dengan Rahmat sebagai panduan kami - Kami Terbang.

Kami melibatkan pelajar dalam usaha pendidikan, penyelidikan, dan kreatif yang memberi peluang kepada graduan kami untuk memiliki kerjaya yang memuaskan dan kehidupan yang bermakna yang diperkaya oleh pembelajaran dan perkhidmatan sepanjang hayat, sementara kami meningkatkan daya hidup ekonomi, persekitaran, dan sosial masyarakat, negara kita, dan dunia kita .

Bangga Masa Lalu

Kepercayaan Ball State yang tidak tergoyahkan dalam pendidikan yang berakar pada kreativiti, nilai, dan rasa ingin tahu intelektual bermula pada akhir abad ke-19, ketika pemimpin perniagaan Muncie membayangkan sebuah kolej tempatan untuk membantu meningkatkan pembangunan kota.

Antara penglihatan adalah lima Ball Brothers — Lucius, William, Edmund, Frank, dan George — perindustrian dan dermawan yang berpindah dari New York ke Muncie yang ingin mengembangkan perniagaan wadah kaca mereka.

Sebuah sekolah latihan guru kecil swasta dibuka pada tahun 1899. Setelah usaha masyarakat untuk mengekalkan kolej tersebut gagal, saudara-saudara Ball membeli tanah dan bangunan institusi yang tidak berfungsi dan menyumbangkannya kepada Negara Indiana. Hadiah ini menjadi Bahagian Timur Sekolah Normal Negeri Indiana, yang dibuka pada tahun 1918 untuk memenuhi keperluan Indiana untuk guru yang lebih banyak dan lebih baik.

Sebagai penghargaan atas kemurahan hati keluarga Ball, Majlis Umum Indiana menukar nama sekolah menjadi Maktab Perguruan Bola pada tahun 1922 dan kemudian Maktab Perguruan Bola pada tahun 1929.

Menjelang tahun 1960-an, kolej guru daerah mulai menarik fakulti dari luar Midwest, dan pelajar mencari jurusan dalam bidang seperti perniagaan, seni bina, dan disiplin ilmu lain yang muncul. Pendaftaran dan pendanaan meningkat dengan tren nasional, dan kemudahan baru dan penawaran ijazah ditambahkan.

Pada tahun 1965, Majelis Umum Indiana menamakan semula kolej Ball State University , mengakui pertumbuhannya yang luar biasa dalam pendaftaran dan kemudahan, pelbagai dan kualiti program dan perkhidmatan pendidikannya, dan jangkaan peranan yang lebih luas yang akan dimainkannya di masa depan negeri ini.

Lokasi

Muncie

Alamat
W University Ave,2000
47306 Muncie, Indiana, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami