Ave Maria University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ave Maria University adalah institusi pengajian tinggi seni Katolik, liberal yang dikhaskan untuk Mary the Mother of God, yang diilhamkan oleh St John Paul II dan St. Teresa dari Calcutta, dan didedikasikan untuk pembentukan pengikut Yesus Kristus yang gembira dan disengajakan melalui Firman dan Sakramen, biasiswa dan perkhidmatan.

Ave Maria University berbangga dengan identiti Katoliknya. Yang Terhormat Frank J. Dewane, Uskup Keuskupan Venice di Florida, menubuhkan Ave Maria University sebagai Universiti Katolik mengikut garis panduan Kod Undang-Undang Kanon. Pengiktirafan Ave Maria University sebagai Ave Maria University Katolik diberikan atas komitmen Universiti untuk terus dipandu oleh ajaran Gereja Katolik dan kesetiaan terhadap perlembagaan kerasulan Ex Corde Ecclesiae.

"Universiti memberikan ungkapan yang jelas mengenai misi pendidikan Katolik." (William Cardinal Levada, Pengawas Jemaat bagi Ajaran Iman)

"Dan hari ini, di Ave Maria, di sini di Florida Barat Daya, Gereja masih hidup dan muda." (Uskup Agung Thomas Wenski dari Miami)

"Sekiranya ada institusi yang mencontohi semangat Generasi John Paul II, itu adalah Ave Maria University ." (Carl Anderson, Ksatria Tertinggi The Knights of Columbus)

Didirikan dalam kesetiaan kepada Kristus dan Gereja-Nya sebagai tindak balas terhadap seruan Vatican II untuk menjadi saksi awam yang lebih besar dalam masyarakat kontemporari, Ave Maria University ada untuk melanjutkan pengajaran, penyelidikan, dan pembelajaran di peringkat sarjana dan siswazah dalam tradisi patuh pemikiran Katolik di tetapan nasional dan antarabangsa. Universiti mengambil sebagai misinya penajaan kurikulum pendidikan seni liberal yang didedikasikan, seperti yang dinyatakan dalam perlembagaan kerasulan Ex Corde Ecclesiae, untuk kemajuan budaya manusia, promosi dialog antara iman dan akal, pembentukan lelaki dan wanita di kebajikan intelektual dan moral iman Katolik, dan pengembangan program profesional dan pra-profesional sebagai tindak balas kepada keperluan tempatan dan masyarakat. Sebagai institusi yang berpegang teguh pada prinsip-prinsip Katolik, Universiti menyedari betapa pentingnya mewujudkan dan memelihara persekitaran di mana iman memberitahu kehidupan masyarakat dan mengambil ekspresi dalam semua programnya. Universiti menyedari peranan utama dan sangat penting dari Biasa Keuskupan Venice dalam mempromosikan dan membantu dalam pemeliharaan dan pengukuhan identiti Katolik Universiti.

Lokasi

Ave Maria

Alamat
Avenue Maria Boulevard,5050
34142 Ave Maria, Florida, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami