Auburn University Harrison School of Pharmacy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Auburn, yang disewa khas pada tahun 1856, terletak di Auburn, Alabama. Selama lebih dari 150 tahun, Auburn telah berkembang menjadi universiti komprehensif utama. Universiti mempunyai peranan yang unik di antara institusi pendidikan tinggi negeri kerana misinya melibatkan tiga komponen yang saling berkaitan: pengajaran, penyelidikan, dan pengembangan. Pelajar sarjana, siswazah dan profesional mendapat arahan cemerlang di Auburn University. Universiti diiktiraf kerana memberikan arahan berkualiti yang dapat diakses oleh pelajar secara ekonomi. Banyak bidang penyelidikan yang dilakukan oleh Universiti Auburn memberikan kualiti hidup yang lebih baik kepada warga Alabama.

Ditubuhkan pada tahun 1885, program farmasi Universiti Auburn berada di antara 20 peratus teratas di negara ini, menurut US News & World Report. Pada bulan November 2000, Bangunan Farmasi diberi nama untuk menghormati WW Walker, pengasas Walker Drug Company yang berpusat di Birmingham. Pada 25 Januari 2002, Sekolah Farmasi Universiti Auburn dinobatkan sebagai James I. Harrison School of Pharmacy, untuk menghormati sumbangan Harrison dan keluarganya untuk bidang farmasi di negeri Alabama.

Harrison School of Pharmacy menawarkan ijazah Doktor Farmasi, serta ijazah siswazah dalam Sains Farmaseutikal. Sekolah ini mempunyai kampus di Auburn dan di Mobile, Alabama. Kampus Mobile, yang dibuat pada tahun 2006, bertempat di University of South Alabama Research Park dan merupakan usaha kolaborasi dengan USA.

Sekolah ini terdiri dari tiga jabatan akademik (Penemuan dan Pengembangan Dadah, Penyelidikan dan Dasar Hasil Kesihatan, dan Amalan Farmasi) dan tiga bahagian pentadbiran (Program Akademik, Urusan Klinikal dan Jangkauan, dan Hal Ehwal Fakulti dan Inisiatif Strategik).

Lokasi

307

Alamat
Clinic Drive,650
36608 307, Alabama, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: