Arizona State University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Watts College of Public Service & Community Solutions terdiri daripada empat sekolah dan lebih daripada 20 pusat penyelidikan - semuanya mempunyai tujuan bersama untuk memajukan penyelidikan dan penemuan nilai awam, dan memajukan ekonomi, sosial, budaya, dan kesihatan keseluruhan komuniti yang kami layani.

Program ijazah kami merangkumi spektrum perkhidmatan awam, termasuk dasar awam, kerja sosial, kriminologi, dan keadilan jenayah, kepemimpinan bukan untung, pengurusan kecemasan, pembangunan masyarakat, dan banyak lagi. Kami sedang menyiapkan tenaga kerja untuk menangani masalah yang kompleks. Pada masa yang sama, pelajar kita membuat perbezaan hari ini. Melalui pembelajaran berasaskan perkhidmatan, mereka menerapkan idea.

Penyelidikan kami menangani cabaran yang mempengaruhi kami di peringkat tempatan dan global. Kami sedang mengembangkan penyelesaian untuk masalah mulai dari kesejahteraan anak hingga keselamatan kejiranan, pengurusan kota hingga perdagangan manusia, kekurangan air hingga pembangunan pelancongan.

Bersama-sama, kami membawa kreativiti, pemikiran tingkat sistem, dan semangat keusahawanan ke misi kami untuk mewujudkan, mengekalkan, dan mempromosikan komuniti yang dinamis dan sejahtera.

Kecemerlangan dan kebolehcapaian akademik

Watts College of Public Service & Community Solutions adalah rumah bagi badan pelajar ASU yang paling pelbagai, dengan peratusan pelajar minoriti, pindahan, dan pekerja tertinggi - dan komuniti pelajar kolej generasi pertama yang terbesar. Di antara pelajar kami adalah hampir 300 pelajar veteran dan antarabangsa dari 59 negara. Tahun lalu, kami memberikan lebih daripada 1,300 darjah. Lebih daripada separuh pelajar kami mendapat bantuan kewangan untuk meneruskan usaha mereka. Kami terus mengembangkan program kami untuk memenuhi keperluan masyarakat. Program bertaraf tinggi kami tersedia secara peribadi, dalam talian - dan kami mempunyai kampus yang mapan di Tucson.

Kesan tempatan, penyisipan sosial

ASU adalah institusi jangkar, penting bagi kawasan metropolitan. Terletak di pusat bandar Phoenix, fakulti dan pelajar Perkhidmatan Awam Watts College dekat dengan rakan kongsi yang kami layani. Perkhidmatan awam adalah tonggak program akademik, usaha penyelidikan, dan pengalaman pelajar kami. Kami membawa semangat eksperimen dan pemikiran tingkat sistem kepada cabaran bersama untuk mencipta dan mengekalkan barang awam.

Penyelidikan berorientasikan penyelesaian

Penyelidikan kami diilhamkan oleh penggunaan, mengintegrasikan pendekatan teoritis dan terapan untuk mencari penyelesaian terhadap masalah kehidupan dan pemerintahan bandar yang kompleks. Struktur unik kami - dengan kepakaran di pelbagai bidang - melengkapkan pendekatan keusahawanan kami. Kami sangat tertanam dalam masyarakat menjalin perkongsian untuk mengambil projek yang mempunyai kesan tempatan, nasional, dan antarabangsa.

  • # 5 Pusat Kriminologi dan Keadilan Jenayah
  • # 19 Pusat Pengajian Umum
  • # 25 Sekolah Kerja Sosial

141758_photo-1434030216411-0b793f4b4173.jpg

Kami adalah Watts College

Kolej Perkhidmatan Awam dan Penyelesaian Komuniti kini Watts College of Public Service and Community Solutions.

Perubahan nama ini mencerminkan hadiah yang diberikan oleh Mike dan Cindy Watts kepada kolej sebagai pelaburan dalam badan pelajar kami yang beragam dan didorong oleh misi yang tidak sabar untuk lulus sehingga mereka membuat perbezaan dalam komuniti yang mereka layani.

Mengapa pelaburan ini?

Kesan di Dunia

Kolej kami mempunyai rekod prestasi projek yang melampaui tembok akademik untuk memenuhi keperluan sebenar dalam komuniti dan mengembangkan penyelesaian untuk mengatasi masalah. Kami mempunyai hasil yang nyata yang berdampak pada skala nasional.

Kejayaan Pelajar

Kami bersemangat untuk membuat Pathways untuk membantu pelajar berjaya - pelajar yang bekerja keras untuk memperbaiki keadaan mereka, mengatasi setiap jenis halangan. Kami tahu para pelajar ini akan keluar dan menghadapi cabaran sukar yang diperkasakan oleh apa yang mereka pelajari di ASU.

Komitmen kepada Komuniti

Kolej kami mempunyai komitmen yang ditunjukkan kepada masyarakat - termasuk perkongsian strategik, perkhidmatan, dan penyelidikan di kawasan Maryvale, Phoenix di mana Watts dibesarkan. Maryvale mula mengalami kemerosotan bandar pada tahun 1980-an dan 90-an. The Watts bergabung dengan orang lain dalam menggunakan sumber daya dan pemberdayaan masyarakat untuk merevitalisasi kawasan tersebut.

Empat sekolah, satu matlamat bersama

Kami melihat setiap pelajar sebagai agen perubahan dalam masyarakat, mampu menyelesaikan masalah dan meningkatkan kesejahteraan bersama. Pelajar di kolej kami berasal dari semua latar belakang dan tidak hanya mendapat pendidikan, mereka juga menceburkan diri di dalamnya. Kolej kami dianjurkan di sekitar empat sekolah dengan tujuan bersama untuk melatih pemimpin generasi akan datang dalam perkhidmatan awam sambil memberi peluang langsung untuk membuat perbezaan hari ini.

Sekolah Sumber & Pembangunan Komuniti menawarkan program berkualiti tinggi dalam kepemimpinan dan pengurusan bukan untung, pengurusan taman dan rekreasi, pembangunan dan pengurusan pelancongan (termasuk penumpuan dalam pelancongan lestari), dan pengurusan sukan masyarakat, dan dianggap sebagai institusi terkemuka di setiap kawasan. Sekolah ini memajukan kesejahteraan sosial, ekonomi, alam sekitar, dan budaya masyarakat tempatan dan global melalui arahan, penyelidikan, dan perkhidmatan.

The School of Criminology & Criminal Justice adalah salah satu ranking teratas di AS, di kedudukan ke-5 keseluruhan oleh US News & World Report. Sekolah ini menggabungkan fakulti yang dinamik, penyelidikan berorientasikan tindakan, dan pengajaran yang sangat baik. Pelajar dicabar oleh fakulti sepenuh masa dan profesional keadilan jenayah yang menggabungkan teori dan praktik terbaik dalam kurikulum yang menarik. Fakulti ini diiktiraf kerana sumbangannya terhadap dasar dan amalan di setiap peringkat.

School of Public Affairs adalah antara yang terbaik di AS dalam perkhidmatan awam dan dasar awam (# 14 keseluruhan oleh US News & World Report). Di antara program yang tertumpu pada pengurusan bandar dan dasar bandar, ia berada di kedudukan ke-2 di negara ini. Fakulti dan pelajar sekolah memajukan inovasi dalam praktik informatika, analisis dasar, tadbir urus partisipatif, dan inovasi bandar.

School of Social Work adalah antara yang terbaik di AS dalam perkhidmatan awam dan dasar awam (# 25 keseluruhan oleh US News & World Report). Sekolah ini adalah salah satu program kerja sosial terbesar dan paling pelbagai di dunia, mempersiapkan pengamal kerja sosial yang komited untuk keadilan sosial dan melayani dan memperkasakan individu, keluarga, dan masyarakat. Pelajar bersedia untuk melaksanakan amalan dan peranan dasar dengan perhatian khusus terhadap kepelbagaian budaya dan kesejahteraan kanak-kanak.

Kami mempunyai puluhan pusat penyelidikan, institut, dan pejabat di Watts College of Public Service and Community Solutions yang memberitahu para pembuat dasar mengenai isu-isu kritikal, mengenal pasti penyelesaian dan mengusahakan cabaran tempatan, serantau, nasional dan global.

Lokasi

Central City

Alamat
411 N Central Ave, Ste 750
85281 Central City, Arizona, Amerika Syarikat

Arizona City

Alamat
4701 W Thunderbird Rd, Glendale, AZ 85306, United States
85123 Arizona City, Arizona, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami