Arizona State University - Thunderbird School of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selama lebih dari 70 tahun, Thunderbird telah membangunkan pemimpin dengan pemikiran global, kemahiran perniagaan, dan tanggungjawab sosial yang diperlukan untuk mewujudkan nilai yang mampan, nyata untuk organisasi, masyarakat dan dunia.

Didedikasikan untuk menyediakan pelajar menjadi pemimpin global dan warga dunia yang komited, Thunderbird adalah sekolah perniagaan siswazah yang pertama untuk mengangkat Sumpah Penghargaan Profesional rasmi. Thunderbird dicari oleh pelajar siswazah, pekerja profesional dan syarikat di seluruh dunia yang ingin mendapatkan kemahiran kepimpinan yang mereka perlukan untuk berjaya dalam ekonomi global hari ini.

Thunderbird menawarkan pelbagai program ijazah pengurusan dan ijazah pengurusan global untuk pelajar sepenuh masa, profesional yang bekerja, pelajar jarak jauh, dan syarikat. Program-program ini termasuk pilihan Penuh Waktu, Dalam Talian, dan Pendidikan Eksekutif yang membantu anda meneruskan pengkhususan dalam bidang tumpuan perniagaan global yang berbeza untuk mempertingkatkan lagi tahap anda dan meningkatkan kebolehpasaran anda.

Misi

Kami mendidik para pemimpin global yang mencipta kemakmuran mampan di seluruh dunia.

Visi

Kami akan secara dramatik akan mengembangkan kesan positif kami dalam ekonomi dunia dengan amat memerlukan bakat kepimpinan global yang kami ditubuhkan untuk menyediakan.114233_pexels-photo-1153213.jpegrawpixel.com / Peksel

Maklumat Am

Komuniti dalam talian yang dikendalikan oleh Thunderbird bertujuan untuk memaklumkan pengguna berita dan peristiwa yang berkaitan dengan Thunderbird, serta perbincangan angkat dan rasa masyarakat di kalangan pengguna.

Para pentadbir komuniti ini berhak membuang sebarang kandungan yang dipaparkan:

  • Mengandungi pelacuran.
  • Menjual atau mengiklankan produk atau perkhidmatan.
  • Adalah libel.
  • Dianggap tidak sesuai.
  • Condong atau menggalakkan aktiviti haram.
  • Melanggar undang-undang tanda dagangan atau hak cipta
  • Boleh dianggap spam atau tidak berkaitan dengan kandungan utama halaman.
  • Tidak boleh diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris dengan menggunakan perisian terjemahan dalam talian percuma.
  • Melanggar Kenyataan Hak dan Tanggungjawab Facebook.

Pelanggaran kod etika pelajar yang berlaku di laman sosial Thunderbird dapat menyebabkan rujukan kepada Pejabat Hak dan Tanggung Jawab Pelajar. Terima kasih kerana penyertaan anda pada halaman peminat Thunderbird dan untuk menjadi sebahagian daripada komuniti kami.

Sejarah Thunderbird

Thunderbird telah menjadi salah satu sekolah pengurusan antarabangsa yang berpangkat tinggi selama beberapa dekad. Dengan lebih daripada 70 tahun pengalaman, Thunderbird terus menghasilkan pemimpin yang dapat menangani cabaran terbesar di dunia. Apabila dunia terus berinovasi dan perubahan teknologi Revolusi Perindustrian ke-4 mengubah cara kita hidup dan bekerja, Thunderbird sedang membangunkan pemimpin yang lincah, beretika, global yang dilengkapi untuk memajukan perniagaan, ekonomi, budaya dan persekitaran yang mapan di seluruh dunia untuk abad ke-21.

Pada 8 April 1946, Sekolah Pengurusan Global Thunderbird (yang pada asalnya dikenali sebagai Institut Perdagangan Asing Amerika [AIFT]) telah disewa di Glendale, Ariz, pangkalan udara Perang Dunia II, Thunderbird Field, di mana juruterbang dari seluruh dunia datang untuk latihan semasa perang. Jeneral Barton Kyle Yount memperoleh lapangan terbang dengan tujuan tersirat untuk membangun sebuah sekolah yang hanya tertumpu pada perdagangan antarabangsa dan hubungan global. Ketua Yount bernama presiden pertama Thunderbird, dan menubuhkan visi untuk sekolah yang masih hari ini dibina berdasarkan frasa yang dicipta oleh ahli fakulti asal Dr William Lytle Schurz, "Sempadan yang sering dikunjungi oleh perdagangan jarang memerlukan askar." Dengan itu, misi Thunderbird untuk "Mendidik para pemimpin global yang mencipta kemakmuran mampan di seluruh dunia" dilahirkan.

Sebagai AIFT, Thunderbird menjadi institusi pendidikan tinggi yang pertama untuk memberi tumpuan secara eksklusif kepada pengurusan antarabangsa dengan menumpukan kurikulum komunikasi silang budaya, kajian perniagaan serantau dan latihan tangan, dunia nyata dalam nuansa perniagaan global. Thunderbird terus menyampaikan pendidikan pengurusan global dalam fesyen yang sama hari ini, dengan fakulti terkenal di dunia yang mempunyai pengalaman praktisi dan perunding yang luas dalam semua aspek perniagaan antarabangsa.

Menyertai Universiti Awam Kebanyakan Inovatif

Pada tahun 2014, Thunderbird menjadi unit bebas dari Arizona State University Knowledge Enterprise, menggabungkan warisan Thunderbird yang mempunyai pelbagai dekad untuk membangunkan pemimpin perniagaan global dengan sumber-sumber luas ASU, dan pada 2018 berpindah ke kampus Downtown Phoenix yang bertenaga ASU. Pergerakan ini membawa pengurusan tuan rumah # 1 di peringkat dunia di bawah payung sekolah # 1 di peringkat negara untuk inovasi.

Transformasi Ijazah

Sebagai sebahagian daripada penggabungan dengan ASU, Thunderbird mengubah program MBA ke dalam Master in Global Management (MGM) yang inovatif, yang menduduki ranking # 1 oleh Wall Street Journal / Times Higher Education untuk 2019. Pelajar kini memilih daripada 15 peluang dan manfaat tumpuan dari gabungan sejarah kaya Thunderbird yang melatih para pemimpin global dalam kemahiran seperti pengurusan rentas budaya, komunikasi silang bahasa, dan perundingan rentas sempadan dan sejarah kaya inovasi dalam bidang disiplin dari reka bentuk bio kepada kewartawanan, sains angkasa ke kemanusiaan.

Portfolio ijazah kami juga termasuk Eksekutif Eksekutif Pemimpin Global yang berprestij

Memimpin Jalan dalam Pendidikan Eksekutif

Pendidikan Eksekutif Thunderbird menyampaikan pembangunan kejayaan perusahaan dan global global bertaraf dunia melalui program terbuka untuk individu yang mencari peluang pembangunan kerjaya dan program adat untuk organisasi global mencari penyelesaian pembangunan individu untuk cabaran unik mereka. Peringkat di antara program pendidikan eksekutif terbaik di dunia, tawaran produk Thunderbird telah berkembang selama bertahun-tahun untuk memasukkan pemilihan program sijil eksekutif dalam talian, program konsortia antarabangsa, bimbingan eksekutif dan banyak lagi. Sebagai sebahagian daripada penggabungan, semua program pendidikan eksekutif yang disampaikan ke seluruh perusahaan ASU akan disatukan di bawah Thunderbird, memperluaskan portfolio dan jangkauan globalnya.

Memperluas Jejak Global Kita

Sekolah ini sering dipanggil "Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu" kerana badan pelajar global yang pelbagai dan inklusif. Thunderbird juga dikenali di seluruh dunia untuk rangkaian alumni yang luas dan terlibat lebih daripada 43,000 individu di hampir 150 negara di seluruh dunia. Thunderbird mempunyai lebih daripada 170 babak alumni yang bertemu secara berkala di 70 negara.

Jejak global Thunderbird telah berkembang selama bertahun-tahun, dengan operasi sekarang di Geneva, Switzerland, Moscow, Rusia, Dubai, UAE, Tokyo, Jepun, dan Seoul, Korea. Sekolah ini mempunyai rancangan untuk berkembang ke dua puluh hab global menjelang 2025.

Lokasi

Phoenix

Alamat
400 E. Van Buren Street, Suite 900
85004 Phoenix, Arizona, Amerika Syarikat

Akreditasi

AACSB Accredited