Arizona State University - School of Sustainability

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Kelestarian Universiti Negeri Arizona adalah program pemberian ijazah komprehensif pertama seumpamanya di Amerika Syarikat, dengan fokus mencari penyelesaian dunia nyata untuk cabaran persekitaran, ekonomi, dan sosial.

Ditubuhkan pada tahun 2006, Sekolah ini merupakan sebahagian daripada Institut Kelestarian Global Julie Ann Wrigley, yang merupakan pusat inisiatif kelestarian ASU. Institut ini memajukan penyelidikan, pendidikan, dan amalan perniagaan untuk dunia urbanisasi. The School of Sustainability menawarkan program sarjana muda dan siswazah dan di bawah umur, serta program kepemimpinan doktor dan profesional.

Kami menangani beberapa cabaran paling kritikal pada masa ini, dan permintaan untuk graduan kami adalah kuat. Kursus pengajian Sekolah menekankan pembelajaran berdasarkan pengalaman, penyelidikan dengan tenaga pengajar, pekerjaan korporat dan K-12, khidmat masyarakat, dan pengembangan kepemimpinan.

Pengetahuan dan penyelesaian yang diciptakan hari ini akan membentuk kualiti hidup kita dan juga generasi akan datang - kita mempunyai peluang dan kewajiban untuk menjadikan dunia kita lebih lestari.

Lokasi

Tempe

Alamat
85281 Tempe, Arizona, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami