School of Architecture - Syracuse University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1873, Syracuse University School of Architecture memantapkan kedudukan di antara sekolah terbaik seni bina di negara ini.

Sebab-sebab yang paling sering dipetik adalah fakulti kami komited dan pelbagai, nombor dan pelbagai pengajian di luar negara peluang, dan nasional akreditasi, program ijazah profesional kami, yang menyediakan pelajar dengan kemahiran teknikal dan pengetahuan budaya yang perlu untuk menjalankan amalan dalam suatu semakin kompetitif global pasaran.

Pengalaman studio, teras program kami, memberi tumpuan kepada penerokaan yang berasal dari proses kreatif, disokong oleh pendekatan yang paling mencabar untuk sejarah dan teori dalam konteks teknologi yang memberitahu masa depan bidang kita. Sekolah menyediakan persekitaran yang sangat inovatif untuk pendidikan reka bentuk di mana pelajar mendapat manfaat daripada komunikasi satu-satu meluas dengan fakulti khusus dalam ulasan formal dan interaksi tidak formal.

Untuk menyediakan pelajar untuk dunia yang dibentuk oleh globalisasi, Pusat Pengajian Seni Bina menawarkan pengajian di luar negara semester di London dan di pusat-pusat Florence University kami dikendalikan oleh fakulti seni bina sepenuh masa. Pelajar juga berpeluang untuk menghabiskan semester di Pusat Fisher Universiti di New York City, kemudahan state-of-seni dibuka pada tahun 2013. kajian lebih pendek program di luar negara boleh didapati di lokasi seperti Taiwan, Turki, Jepun, China, dan India. Sekolah juga membawa pengamal bertaraf dunia dan pendidik untuk mengajar dan kuliah di kampus rumah kami, seperti yang ditunjukkan oleh siri kuliah kami melawat menampilkan arkitek terkenal dan pereka, dan program pengkritik kami melawat di mana profesor diiktiraf di peringkat antarabangsa membawa studio di kampus.

Sepanjang dekad yang lalu, amalan seni bina telah mengalami perubahan dramatik, meletakkan arkitek, sekali lagi, di tengah-tengah beberapa isu yang paling nyata masa kita. Pusat Pengajian Seni Bina bukan sahaja seiring dengan perubahan ini, tetapi kami fakulti, kakitangan, pelajar dan alumni telah membawa dan terus menerajui usaha menjadikan dunia yang lebih baik melalui reka bentuk bangunan dan bandar-bandar yang lebih baik. Kami menjemput anda untuk melawat dan menyertai kami.

Michael Bercakap, Ph.D. Dekan, Pusat Pengajian Seni Bina

Sejarah sekolah

Sebagai salah satu program yang tertua di Amerika Syarikat, Syracuse Architecture telah berkembang dari permulaan yang sederhana untuk menjadi seorang pemimpin negara dalam mendidik arkitek masa depan.

Sekolah ini mempunyai sejarah yang kaya dan terkenal, bermula pada tahun 1873, tiga tahun selepas Universiti Syracuse ditubuhkan, apabila seni bina diwujudkan sebagai salah satu daripada dua jabatan baru di Kolej Seni Fine oleh George Comfort Fisk, Dekan Kolej baru Seni Halus , yang mengasaskan Muzium Metropolitan di New York.

Jabatan itu awalnya menawarkan program empat tahun yang membawa kepada sarjana muda seni bina, program pertama seumpamanya di negara ini. Dean Fisk mendapatkan khidmat profesor dari jabatan lukisan dan Kolej Seni Liberal. Beliau juga menghampiri arkitek tempatan seperti Horatio Nelson White, Archimedes Russell, dan Ward Wellington Ward, dan meminta mereka untuk mengajar reka bentuk seni bina - tanpa gaji. Kebergantungan pada arkitek tempatan untuk arahan percuma berterusan sehingga the1900 ini, sebahagiannya disebabkan berjimat cermat, tetapi juga sebagai satu amalan standard dimodelkan selepas Ecole de Beaux Arts di Paris, sekolah seni bina perdana di dunia. Ini jajaran jabatan seni bina dalam Kolej Seni Fine ditubuhkan tumpuan reka bentuk yang tetap kekal hingga ke hari ini. Kelas-kelas tamat pengajian pertama dalam seni bina kecil, dengan 74 pelajar mendapat ijazah di antara tahun 1900 dan 1922. Frances Whipple Bigelow menjadi perempuan pertama yang lulus dari sekolah pada tahun 1898. Sebagai program seni bina berkembang, ia menghadapi satu cabaran yang berterusan untuk mencari ruang yang mencukupi. Semasa tahun-tahun awal, rumah pertama Kolej Seni Halus berada di Dewan Bahasa. Ia bergerak dengan Kolej Crouse yang baru dibina pada tahun 1883, maka untuk Steele Hall pada tahun 1908, dan akhirnya baru direka, Skylit Slocum Hall pada tahun 1919. Slocum direka oleh Frederick Revels, yang 1895 graduan dari College of Fine Arts yang mempengerusikan jabatan seni bina dari tahun 1902 sehingga 1934, dan Profesor Earl Hallenback daripada Class of 1897. Bersama-sama, Revels dan Hallenbeck direka beberapa mercu tanda Syracuse University, termasuk Perpustakaan Carnegie, Stadium Archbold, dan Bowne dan Lyman dewan.

Dalam tempoh Perang I-World pos, modenisme Eropah mula meresap ke sekolah seni bina Amerika. Walaupun Syracuse University mengakui trend itu, mereka terus memberi penekanan pengajaran lebih, gaya pragmatik tradisional. Dalam tempoh ini Universiti menyedari bahawa kurikulum empat tahun tidak dapat secukupnya melengkapkan arkitek untuk amalan. Pada tahun 1934, Lemuel C. Dillenback dibawa masuk dari Universiti Columbia untuk mengajar reka bentuk. Beliau tidak lama lagi menjadi kerusi jabatan, dan di bawah kepimpinan beliau, tahun kelima telah ditambah kepada kurikulum dalam bentuk tesis, termasuk lukisan pembinaan dan spesifikasi, dengan 184 kredit yang diperlukan untuk pengijazahan. Pada tahun 1937 satu program ijazah dalam bidang perancangan bandar dan penyelidikan telah ditubuhkan. Tahun 1930-an dan 1940-an menandakan permulaan autonomi bagi program seni bina.

nada pragmatik sekolah telah menyerlahkan selepas Perang Dunia II apabila 150 veteran membanjiri program ini. Bimbang untuk meneruskan kehidupan dan kerjaya mereka, mereka yang bermotivasi tinggi dan praktikal tentang matlamat mereka. Pada tahun 1957, apabila Dillenback bersara, Profesor D. Kenneth "Doc" Sargent '27 menggantikan beliau, berkeras mempertahankan kejuaraan dan kuasa dekan. Oleh itu sekolah menjadi entiti berasingan daripada Kolej Seni Halus. Seorang pengamal terkemuka, Sargent mula mengajar pada tahun 1930 dan sangat mempengaruhi program selama empat puluh tahun akan datang. Sargent meletakkan nilai yang tinggi kepada profesionalisme, serta pada pendidikan seni liberal luas. Beliau percaya bahawa arkitek telah menjadi baik dididik untuk menjadi pemimpin, dan semasa beliau sebagai dekan, pilihan enam tahun telah dicipta yang dianugerahkan ijazah B. Arch dan M. Arch.

Lewat 60-an adalah tahun rusuhan pelajar di kampus Syracuse yang mempunyai kesan ke atas Pusat Pengajian Seni Bina. Pada tahun 1969, Sargent meletak jawatan sebagai Dekan. Beliau telah digantikan oleh satu siri lakonan dan dekan interim, dan akhirnya oleh John Fisher yang mengetuai sekolah sebagai dekan untuk hanya beberapa tahun. Werner Seligmann, seorang arkitek yang memenangi anugerah dan berkuasa Frank Lloyd Wright dan Le Corbusier, dilantik dekan pada tahun 1976, dan menetapkan laluan yang jelas untuk dozen tahun akan datang. penglihatan sekolah dan reputasi antarabangsa berkembang dengan penubuhan program pengkritik, ceramah dan pameran siri melawat, dan penubuhan program Florence pada tahun 1980. Dalam tahun 80-an lewat, sekolah ini menerima geran IBM hampir kepada dolar setengah juta membolehkan pembangunan makmal komputer pelbagai disiplin dalam Slocum. Pada tahun 1990, Seligmann meletak jawatan sebagai dekan dan kembali ke fakulti. Program Florence, sering dipanggil "permata di mahkota kurikulum seni bina," terus memainkan peranan yang strategik antara tahun ketiga dan kelima pengajian sarjana muda. Abbey Bruce, bekas pengerusi dan Dekan Madya di Universiti Virginia, dinamakan dekan pada tahun 1990. Syracuse University, menghadapi krisis fiskal utama dicipta oleh perubahan demografi, dinilai programnya dan membuat kesimpulan bahawa sejak School of Architecture merupakan sebuah kawasan yang berkualiti, ia layak menerima sokongan tambahan. Gaji ditimbulkan, Slocum Dewan dinaik taraf, kemudahan komputer baru dipasang, dan penyelidikan fakulti disokong. pelajar Architecture kedudukan dengan yang terbaik daripada mereka yang diakui oleh Universiti, dan tangan-on-pendekatan pengajaran menjadikan Sekolah model untuk sebuah universiti penyelidikan berpusatkan pelajar. Sepanjang tempoh dua belas tahun itu, Abbey memperluaskan program seni bina melalui lebih kursus dalam kemanusiaan, lebih elektif, dan galakan mata seni bina lebih pelbagai pandangan.

Pada tahun 2002, Abbey meletak jawatan sebagai dekan untuk kembali kepada pengajaran sepenuh masa. Professor Arthur McDonald membawa sekolah sebagai dekan interim untuk dua tahun akan datang manakala usaha mencari telah dijalankan untuk seorang dekan tetap baru.

Mark Robbins menyandang jawatan Dekan Pusat Pengajian Seni Bina di Universiti Syracuse pada tahun 2004. Di bawah kepimpinan Canselor Nancy Cantor, Sekolah dan Universiti menjadi kuasa besar di bandar Syracuse, membantu mewujudkan kampus bandar yang lebih dan bandar yang lebih padat manakala menghasut penerokaan sempadan antara kedua-dua. Pada masa ini, seorang dekan bersekutu dan pengarah pembangunan dan komunikasi jawatan telah ditambah kepada struktur pentadbiran untuk berkhidmat kepada memperluaskan keperluan sekolah. Pada tahun 2007, program Syracuse Architecture London dilancarkan di Farraday Pusat Universiti dan, pada tahun 2009, program Syracuse Arkitek di New York City telah diperkenalkan di ruang studio baru di pertengahan bandar Manhattan.

Satu inisiatif biasiswa lima tahun untuk melanjutkan kepelbagaian badan pelajar itu diperkenalkan serta lawatan merekrut dalam kawasan metropolitan utama di seluruh negara yang mengukuhkan inisiatif ini dan berkembang seri geografi sekolah. Perkongsian telah ditubuhkan dengan pusat-pusat lain di universiti untuk menyokong pengajaran dan penyelidikan fakulti. Pada tahun 2005, bahagian utara negeri: A Center Bentuk, Penyelidikan dan Real Estate telah diwujudkan dalam Sekolah sebagai sumber untuk bandar, kampus dan rantau, menyediakan cara yang mana arkitek, fakulti dan pelajar bekerja projek sebenar di Syracuse. Robbins meletak jawatan sebagai Dekan pada tahun 2012 dan Profesor Randall Korman berkhidmat sebagai dekan interim dari 2012 sehingga 2013.

Pada tahun 2013, Michael Speaks menjadi dekan kesepuluh School. Sebelum ini beliau adalah Dekan College of Design di Universiti Kentucky dan juga bekas pengarah program siswazah di California Institute Southern Seni Bina di Los Angeles. Sebagai seorang ulama dan pemimpin dalam pendidikan reka bentuk, Michael menekankan pendekatan inovatif dan sambungan antara disiplin memberi tumpuan kepada penyelesaian masalah dunia sebenar.

Di Syracuse, beliau telah membangunkan satu siri bengkel di Syracuse University Fisher Pusat yang baru dilancarkan di New York City bernama Reka bentuk dan Politik, memperkenalkan program pengajian pasca siswazah baru, dan menjalinkan kerjasama yang berterusan dengan universiti dan pegawai-pegawai kerajaan di Taiwan dan Hong Kong.

Lokasi

Syracuse

Alamat
201 Slocum Hall
Syracuse

13244 Syracuse, New York, Amerika Syarikat