Baca keterangan rasmi

Penyelesaian Keamanan dan Konflik Antarabangsa

Program Sarjana Seni

Menjadi sebahagian daripada Penyelesaian.

Deatils Program Siswazah

Program IPCR mengambil pendekatan interdisipliner untuk kajian kritikal penyelesaian perdamaian dan konflik. Program IPCR adalah berorientasi dan berorientasikan kepada mereka yang ingin membuat perubahan sosial positif di dalam dan luar negara.

Gain Pengalaman Antarabangsa

Sebagai sebahagian daripada ijazah, pelajar menyelesaikan bidang kerja yang diterapkan di Cyprus dan magang dengan entiti seperti Heifer International (Sierra Leone), Home for Cooperation (Cyprus), The Peace Center (Pennsylvania), National Service Service Center (Pennsylvania), The Carter Centre Washington DC), dan Institut Keamanan dan Keamanan Antarabangsa (Washington DC).

Mengejar Ijazah Dual

Arcadia juga menawarkan tiga darjah ganda dalam Perdamaian dan Penyelesaian Konflik Antarabangsa dengan Kesihatan Awam, Hubungan Antarabangsa dan Diplomasi, dan Kaunseling. Program pelbagai disiplin ini membolehkan anda meluaskan kemahiran profesional anda dan mengembangkan pilihan kerjaya anda. Gunakan pengetahuan mengenai pembangunan, pelaksanaan dan penilaian program kesihatan awam untuk membantu dalam penyelesaian konflik. Menerajui kerjaya dalam organisasi kerajaan atau antarabangsa melalui kajian tambahan hubungan antarabangsa dan diplomasi (di univresiti rakan kongsi kami, The American Graduate School di Paris). Fokus kajian anda mengenai perancangan dan pelaksanaan program yang memudahkan pemulihan psikologi dari keganasan dan bencana alam dengan tumpuan dalam Trauma melalui program Kaunseling.

Kerjaya dalam Resolusi Konflik

Ijazah sarjana dalam resolusi konflik membuat anda berdaya saing untuk pekerjaan di setiap sektor: awam, swasta, dan bukan untuk keuntungan. Pekerjaan penyelesaian damai dan penyelesaian konflik berkembang pada kadar purata rata-rata atau lebih pantas berbanding dengan Jabatan Tenaga Kerja Amerika Syarikat, dan mereka yang mempunyai ijazah IPCR sangat sesuai untuk karier dalam pendidikan, perniagaan, kerajaan, pembangunan, atau bidang kesihatan. Lebih separuh daripada alumni kami bekerja di organisasi bukan kerajaan, sementara yang lain bekerja di kerajaan, bidang yang berkaitan dengan pendidikan, atau sektor swasta. Fakulti, kakitangan, dan alumni IPCR bekerja bersama untuk membantu anda berjaya menavigasi penempatan profesional dan pembangunan kerjaya.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Arcadia University Department of Historical and Political Studies

Menjadi sebahagian daripada Penyelesaian. ... [+]

Menjadi sebahagian daripada Penyelesaian.

Ketahui Bangunan Keamanan Global dan Tempatan

Program Sarjana yang terdiri daripada tiga semester *, kami akan melatih anda untuk menjadi seorang pengamal yang mahir yang mampu mengembangkan pendekatan inovatif kepada pembangunan dan pembangunan semula global dan tempatan. Anda akan bersedia untuk kerjaya dalam sektor organisasi bukan keuntungan / bukan kerajaan, serta bidang awam, swasta dan akademik yang lain.

Melalui pembelajaran berasaskan projek, kerja lapangan global dan latihan, anda akan membangunkan kemahiran praktikal, operasi dalam penyelesaian perdamaian dan konflik dan pembangunan antarabangsa. Dalam kelas anda, anda akan bekerjasama dengan sarjana fakulti interdisipliner untuk memahami konteks sosial, politik, sejarah, dan ekonomi di mana kedamaian dan konflik dihasilkan.... [-]

Amerika Syarikat Glenside
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 6 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu