Arcadia University Department of Historical and Political Studies

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Penyelesaian Keamanan dan Konflik Antarabangsa

Program Sarjana Seni

Menjadi sebahagian daripada Penyelesaian.

Butiran Program Siswazah

Program IPCR mengambil pendekatan interdisipliner untuk kajian kritikal penyelesaian perdamaian dan konflik. Program IPCR adalah berorientasi dan berorientasikan kepada mereka yang ingin membuat perubahan sosial positif di dalam dan luar negara.

Gain Pengalaman Antarabangsa

Sebagai sebahagian daripada ijazah, pelajar menyelesaikan bidang kerja yang diterapkan di Cyprus dan magang dengan entiti seperti Heifer International (Sierra Leone), Home for Cooperation (Cyprus), The Peace Center (Pennsylvania), National Service Service Center (Pennsylvania), The Carter Centre Washington DC), dan Institut Keamanan dan Keamanan Antarabangsa (Washington DC).

Mengejar Ijazah Dual

Arcadia juga menawarkan tiga darjah ganda dalam Perdamaian dan Penyelesaian Konflik Antarabangsa dengan Kesihatan Awam, Hubungan Antarabangsa dan Diplomasi, dan Kaunseling. Program pelbagai disiplin ini membolehkan anda memperluaskan kemahiran profesional anda dan mengembangkan pilihan kerjaya anda. Gunakan pengetahuan tentang pembangunan, pelaksanaan dan penilaian program kesihatan awam untuk membantu dalam penyelesaian konflik. Mengejar kerjaya dalam organisasi kerajaan atau antarabangsa melalui kajian tambahan hubungan antarabangsa dan diplomasi (di universiti rakan kami, Sekolah Siswazah Amerika di Paris). Fokus kajian anda mengenai perancangan dan pelaksanaan program yang memudahkan pemulihan psikologi dari keganasan dan bencana alam dengan tumpuan dalam Trauma melalui program Kaunseling.

Kerjaya dalam Resolusi Konflik

Ijazah sarjana dalam resolusi konflik membuat anda berdaya saing untuk pekerjaan di setiap sektor: awam, swasta, dan bukan untuk keuntungan. Pekerjaan penyelesaian damai dan penyelesaian konflik berkembang pada kadar purata rata-rata atau lebih pantas berbanding dengan Jabatan Tenaga Kerja Amerika Syarikat, dan mereka yang mempunyai ijazah IPCR sangat sesuai untuk karier dalam pendidikan, perniagaan, kerajaan, pembangunan, atau bidang kesihatan. Lebih separuh daripada alumni kami bekerja di organisasi bukan kerajaan, sementara yang lain bekerja di bidang pemerintah, bidang yang berkaitan dengan pendidikan, atau sektor swasta. Fakulti, kakitangan, dan alumni IPCR bekerja bersama untuk membantu anda berjaya menavigasi penempatan profesional dan pembangunan kerjaya.

Lokasi

Glenside

Alamat
Historical & Political Studies
Easton Hall, Room 231
450 S. Easton Road, Glenside, PA 19038

Glenside, Pennsylvania, Amerika Syarikat