American Consortium of Universities (INTERLINK)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

UNCGMAIN1Konsortium Amerika Syarikat (ACU) adalah kumpulan institusi pengajian tinggi yang terakreditasi dengan program dan ciri-ciri unggul. Para anggotanya melayani keperluan pendidikan ribuan pelajar antarabangsa dari seluruh dunia. Skop tawaran ACU adalah berbeza-beza, dan jauh dari kalangan ahli bersekutu untuk program kedoktoran dalam pelbagai bidang, termasuk sains, kejuruteraan dan teknologi maju, dan program yang beragam seperti perakaunan, kejuruteraan, undang-undang, pentadbiran perniagaan, tekstil, pemakanan dan perubatan sukan. ACU bukan hanya mengenai program akademik yang kuat. Pelajar antarabangsa berkembang dalam institusi yang berkomitmen untuk pendidikan antarabangsa, seperti yang dibuktikan oleh sumber - orang, kemudahan, perkhidmatan sokongan, dan lain-lain-mereka menumpukan kepadanya. Komitmen itu berasal dari misi, bukan sahaja untuk membantu pelajar antarabangsa cemerlang dalam bidang pendidikan tetapi untuk mendapatkan sumbangan mereka untuk memperkayakan persekitaran akademik dan pembelajaran untuk pelajar Amerika. Ia juga datang dari program institusi ACU untuk menghantar pelajar Amerika ke negara lain untuk belajar; pembelajaran budaya mereka membawa mereka menjadi warga global yang lebih baik dan rakan-rakan pelajar dengan pelajar antarabangsa apabila mereka kembali. UNCGMAIN02 American Consortium of Universities (ACU) memudahkan kemasukan pelajar antarabangsa ke program siswazah dan sarjana muda di institusi anggotanya, yang menawarkan pelbagai program dan perkhidmatan akademik yang cemerlang. Bantuan kepada pelajar dalam mencapai kecerdasan dalam Bahasa Inggeris dan menyesuaikan diri dengan persekitaran akademik dan budaya baru disediakan oleh pusat INTERLINK di setiap kampus.

ACU LOCATIONS

ACU Locations Map

AHLI

Universiti Valparaiso Universiti Valparaiso (Valpo) adalah sebuah universiti swasta sebanyak 4,500 pelajar Amerika dan antarabangsa dari Amerika Syarikat dan 40 negara di seluruh dunia. Secara kerap menduduki salah satu universiti terkemuka di Midwest, Valpo disenaraikan di kalangan universiti di Amerika Syarikat yang menawarkan nilai terbaik untuk harga. Valpo mempunyai tradisi panjang dan bangga untuk mengalu-alukan pelajar antarabangsa semua tradisi dan latar belakang kebudayaan. Bertujuan untuk memupuk pendidikan antarabangsa yang benar untuk pelajar dan fakulti, universiti ini menawarkan banyak program yang melibatkan pelajar dan fakulti dalam dialog lintas budaya, pertukaran budaya, belajar di luar negara dan peluang pembelajaran. Valpo terletak hanya satu jam dari Chicago di bandar yang selamat dan mesra berjumlah 31,000.

University of North Carolina di Greensboro University of North Carolina di Greensboro (UNCG) adalah komuniti yang mencabar, menyokong dan terlibat yang berdiri di luar universiti lain kerana nilai bersama kami untuk "Melakukan sesuatu yang lebih besar sama sekali." Kami menentukan kecemerlangan bukan sahaja oleh orang-orang yang kita sukai dan pencapaian yang tinggi yang mereka tekuni tetapi juga dengan sumbangan yang bermakna. Dengan keyakinan untuk memperkasa semua, kami telah mencipta persekitaran yang unik dan kerjasama yang melambangkan rasa ingin tahu dan semangat. Masyarakat pelbagai kami disatukan dengan pemahaman bahawa apa yang lebih penting daripada pelajaran yang dipelajari di dalam kelas adalah bagaimana mereka dibawa ke hadapan untuk membuat perbezaan dalam kerjaya dan komuniti kami. Mengintegrasikan pengalaman dan perspektif antarbudaya dan antarabangsa ke dalam setiap pengalaman pembelajaran pelajar, UNCG adalah sebuah universiti global di mana orang-orang dari mana-mana identiti kaum atau etnik, umur, atau latar belakang dapat mencapai penghargaan yang mendalam mengenai budaya mereka sendiri dan yang berbeza. Ia adalah komuniti pelajar, fakulti, kakitangan, dan alumni yang terlibat secara aktif dalam dialog terbuka, tanggungjawab bersama, dan menghormati sumbangan masing-masing ahli.

St. Ambrose University St. Ambrose University (SAU) adalah universiti yang diiktiraf, komprehensif, terkenal kerana komitmennya terhadap kecemerlangan akademik, seni liberal, keadilan sosial dan perkhidmatan. Diperkirakan di kalangan universiti serantau yang tertinggi, SAU menawarkan lebih daripada 70 bidang pengajian yang membawa kepada ijazah sarjana, sarjana dan kedoktoran. Bidang pengajian sarjana yang paling biasa untuk pelajar antarabangsa ialah Kejuruteraan, Sains Komputer, Perniagaan dan Pengurusan. Di peringkat sarjana, program yang mempunyai pendaftaran antarabangsa yang tinggi adalah Sarjana Perakaunan, Sarjana Pentadbiran Perniagaan, dan Sarjana Sains dalam Pengurusan Teknologi Maklumat.

Universiti Negeri Indiana Indiana (ISU), universiti penyelidikan doktoral awam yang menawarkan ijazah sarjana muda dan ijazah dalam lebih daripada 100 jurusan, menyediakan peluang pendidikan yang cemerlang kepada pelajar, meningkatkan kualiti hidup dengan menyebarkan ilmu melalui pengajaran dan penyelidikan, dan memupuk kreativiti dan ilmiah pengaturcaraan.

Montana State University Montana State University terletak di salah satu tetapan kolej paling hebat di Amerika Syarikat. Ia menawarkan semua kelebihan universiti yang lebih besar dengan komuniti mesra sebuah kampus yang lebih kecil. Diasaskan sebagai institusi pemberian tanah yang menyeluruh dan menyeluruh pada tahun 1893, MSU adalah antara 50 universiti paling maju di dunia. Daripada 16,440 pelajarnya, 722 adalah antarabangsa dari 75 negara yang berbeza. Pelajar rendah MSU dengan nisbah fakulti 19: 1 menjadikan profesor dapat mengakses dan menyediakan peluang pembelajaran secara langsung. Pelajar MSU boleh meneroka minat mereka, mendapatkan perspektif baru, dan mendapatkan kelebihan profesional yang diperlukan untuk membina masa depan yang dinamik.

Pelajar Seattle Pacific University memilih Seattle Pacific University (SPU) untuk ahli akademiknya yang ketat, komuniti sokongan, lokasi Seattle yang cemerlang, dan visi untuk melibatkan budaya dan mengubah dunia. SPU adalah sebuah universiti Kristian yang mempunyai lebih daripada 4,000 pelajar siswazah dan sarjana muda dari 39 negara dan 45 negara. Lulusan SPU dikenali untuk kecekapan dan watak, membawa perubahan positif dalam komuniti di seluruh dunia.

INTERLINK Bahasa Pusat Kejayaan dalam dunia hari ini menuntut kecekapan lintas budaya dan kemahiran komunikasi yang berkesan. Kemahiran dalam bahasa kedua, terutama Bahasa Inggeris, sangat penting untuk pelajar antarabangsa dan orang-orang perniagaan. Untuk itu, INTERLINK menyediakan kurikulum yang unik, diilhamkan oleh teori pembelajaran, penyelidikan, dan aplikasi praktikal. Pengalaman INTERLINK membolehkan pelajar mengambil bahagian secara aktif dalam pelbagai bahasa, akademik, dan budaya lintas budaya. Keperluan dan kemajuan individu dipantau dengan teliti, dan sepanjang proses ini, pelajar menerima galakan, sokongan, dan bantuan. Terletak di kampus universiti terkemuka di AS, INTERLINK menawarkan akses penuh kepada semua kemudahan dan banyak perkhidmatan akademik, termasuk bantuan dengan kemasukan bersyarat kepada institusi-institusi ini. Di samping itu, pelajar dapat bertemu pelajar dan profesor Amerika, membuat audit atau mengambil kelas untuk kredit, dan mengalami kehidupan kampus universiti. Sepanjang penginapan pelajar, fakulti dan kakitangan yang berdedikasi membantu mereka dengan cabaran peribadi, kebudayaan, dan akademik mereka. UNCGMAIN03

Kemasukan Bersyarat

Pelajar yang bertauliah secara akademik yang tidak mempunyai kemahiran yang diperlukan dalam bahasa Inggeris boleh diterima secara kondusif kepada institusi anggota ACU jika mereka mendaftar di INTERLINK sebelum permulaan pengajian akademik mereka. Setelah berjaya menyelesaikan program dan apabila memenuhi syarat-syarat seperti yang ditetapkan dalam surat kemasukan bersyarat awal institusi anggota ACU, mereka boleh diterima sebagai pelajar tetap. Sesetengah universiti ahli ACU menghendaki pelajar menyerahkan borang permohonan lengkap, transkrip rasmi dari sekolah yang terdahulu, dokumentasi mengenai kewangan, dan mungkin surat cadangan. Universiti lain hanya perlu mengkaji transkrip rasmi untuk menentukan kebolehterimaan bersyarat pelajar. Dalam semua kes, salah satu syarat akan sama ada untuk mencapai skor TOEFL atau IELTS tertentu atau melengkapkan program INTERLINK dengan jayanya. Bantuan dalam memohon ke universiti boleh didapati secara percuma kepada semua pelajar INTERLINK.

Lokasi

Louisville

Alamat
INTERLINK Language Centers
890 W. Cherry St. Suite 200
Phone: +1 (303) 278-8337
Email: esl@interlink.edu

80027 Louisville, Colorado, Amerika Syarikat

Seattle

Alamat
Seattle, Daerah Columbia, Amerika Syarikat

Bozeman

Alamat
Bozeman, Montana, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami