Albany State University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Penyataan Visi

Albany State University akan menjadi universiti komprehensif bertaraf dunia dan pemangkin kuat untuk pertumbuhan ekonomi dan pembangunan Georgia Barat Daya. ASU akan diiktiraf untuk penyampaian inovatif dan kreatifnya program pendidikan yang cemerlang, penglibatan komuniti berasaskan luas dan perkhidmatan awam, dan biasiswa kreatif dan penyelidikan terpakai, yang semuanya memperkaya kehidupan pelbagai kawasan yang dikendalikan oleh Universiti.

Kenyataan Misi

Albany State University , sebuah institusi ahli bangga dalam Sistem Universiti Georgia, meningkatkan komuniti dan wilayahnya dengan menawarkan pelbagai program sarjana, sarjana, bersekutu dan sijil di kampus utama di Albany serta di lokasi cawangan yang terletak secara strategik dan dalam talian. Berkomitmen untuk kecemerlangan dalam pengajaran dan pembelajaran, Universiti menyediakan pelajar menjadi penyumbang yang berkesan kepada masyarakat yang beragam di dunia, di mana pengetahuan dan teknologi mencipta peluang untuk kejayaan peribadi dan profesional. ASU menghormati dan membina asas-asas sejarah pendahulunya institusi dengan komitmennya untuk akses dan warisan seni liberal yang kuat yang menghormati kepelbagaian dalam semua bentuknya dan memberikan semua pelajar asas yang mereka perlukan untuk berjaya. Melalui kesarjanaan kreatif, penyelidikan, dan perkhidmatan awam, fakulti, kakitangan, pelajar, dan pentadbir universiti membentuk pakatan strategik secara dalaman dan luaran untuk mempromosikan pembangunan masyarakat dan ekonomi, menghasilkan kualiti hidup yang lebih baik untuk warga Georgia barat daya dan seterusnya.

Prinsip Panduan

Aspire to Excellence

Albany State University berhasrat untuk mencapai kecemerlangan dalam pengajaran dan pembelajaran, sehingga menjadi institusi pilihan pertama bagi pelajar dari barat daya Georgia dan pengiktirafan sebagai universiti serantau selatan utama.

Menerapkan Kepelbagaian

Sebagai institusi hitam hitam dan diketuai oleh fakulti dan kakitangan yang sangat beragam, Albany State University akan memeluk kepelbagaian dalam semua bentuknya - termasuk umur, identiti jantina, bangsa dan etnik, negara asal, agama, tahap keupayaan, orientasi seksual, dan status veteran - dan berusaha untuk memupuk penerimaan dan perayaan yang serupa dengan kepelbagaian itu.

Memperluas Akses ke Pendidikan Tinggi

Sebagai institusi akses, Albany State University akan menggalakkan kejayaan pelajar untuk semua dengan mengalu-alukan pelajar dari pelbagai peringkat penyediaan akademik, menjaga kos rendah, menawarkan kelas kelas fleksibel dan modal pengajaran, dan berpasangan dengan jangkaan pelajar yang tinggi dengan bimbingan yang luar biasa, nasihat, dan tunjuk ajar.

Menaikkan Populasi Tidak Teratur Sejarah

Albany State University akan mengiktiraf dan menangani pelbagai cabaran yang dihadapi oleh orang Amerika Afrika dan pelajar warna, pelajar dewasa, pelajar generasi pertama, pelajar dari latar belakang sosioekonomi yang rendah, dan lain-lain dari populasi yang kurang berkemampuan, dan membentuk perkongsian yang kukuh dengan K-12, agensi kerajaan , dan organisasi masyarakat untuk meningkatkan kadar akses dan kejayaan.

Menggalakkan Pembangunan Ekonomi

Sebagai sebahagian daripada komitmennya untuk mengajar dan belajar, Albany State University akan menggalakkan pembangunan ekonomi di Albany dan seluruh Georgia barat daya dengan melibatkan penyelidikan yang digunakan, menyelaraskan sumbernya untuk menyokong keperluan yang dikenal pasti, mengembangkan dan meningkatkan program akademik untuk memenuhi keperluan yang berkembang, membentuk luas perkongsian strategik, membekalkan tenaga kerja terlatih, dan memupuk semangat keusahawanan.

Lokasi

Albany

Alamat
College Drive,504
31705 Albany, Georgia, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami