Akron University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Menyiapkan Kerjaya dan Sambungan Pelajar '

College of Business Administration (CBA) ditubuhkan sebagai kolej profesional di The University of Akron pada tahun 1953. Hari ini kita telah menjadikan diri kita sebagai institusi bertaraf nasional dan diiktiraf secara global untuk mengembangkan profesional dan pemimpin perniagaan.

Profesional Kawasan yang dilaburkan

Rangkaian perniagaan aktif kami benar-benar membezakan kami. Pelajar CBA dengan serta-merta bergabung dengan rangkaian perniagaan yang terdiri daripada 25,000 alumni — 400 + dalam jawatan eksekutif tertinggi. Lebih daripada 270 profesional khususnya berhubung dengan CBA melalui perkhidmatan di Lembaga Penasihat yang bertemu secara berkala untuk memberikan kepakaran dan panduan mengenai keputusan kurikulum dan arahan strategik. Ahli lembaga penasihat membantu mengembangkan jurusan sarjana muda yang berkaitan dengan pasaran dan program siswazah yang memberi impak untuk meningkatkan kerjaya pelajar. Ahli Lembaga Penasihat juga membawa magang dan koperasi, projek, dan pertandingan perniagaan organisasi mereka kepada pelajar CBA setiap tahun.

Pelajar Sedia Pembangunan Profesional

Perkembangan profesional yang kuat dan berfokus pada kerjaya dan peluang belajar langsung - dari beratus-ratus magang hingga projek dunia nyata dalam kelas - membezakan CBA dari institusi lain. Program Penunjukan Pembangunan Profesional EDGE kami menawarkan berpuluh-puluh peluang ekstra kurikular setiap semester yang mengambil pembelajaran di luar kelas dan menempatkan pelajar di jalan menuju kesediaan kerjaya. Melalui ini, pelajar dapat menjalin hubungan dengan profesional yang aktif di Lembaga Penasihat kami. Usaha ini membantu memastikan pelajar Sedia Kerjaya dan Terhubung pada masa mereka lulus. Mulai tahun 2019, kakitangan pembangunan profesional kami akan ditempatkan di Pusat Pembangunan Profesional bernilai $ 5.2 Juta yang akan menyatukan semua sumber pembangunan profesional CBA di satu lokasi pusat.

Fakulti Mengajar di PJK - Bukan Pembantu Pengajar

Misi kami untuk memastikan pelajar kami lulus Kerjaya Bersedia dan Terhubung didorong oleh tenaga pengajar kami yang berkelayakan dan bersemangat. Walaupun profesor CBA kami melakukan penyelidikan yang berkualiti, mereka juga memberi arahan kepada pelajar sepenuh masa, selalunya di kemudahan dan makmal pembelajaran yang canggih. Mereka sering berinteraksi dengan profesional kawasan dan bekerjasama dengan puluhan syarikat setiap semester untuk mencari projek dunia nyata yang menyediakan peluang pembelajaran langsung, menghubungkan bilik darjah dengan bilik dewan.

Misi Kolej Pentadbiran Perniagaan

Semasa College of Business Administration (CBA) ditubuhkan sebagai kolej profesional Universiti Akron (UA) pada tahun 1953, kelas perniagaan pertama kali ditawarkan di UA pada tahun 1916, hampir 100 tahun yang lalu!

Dari segi sejarah, tumpuan kami adalah untuk mempunyai program dan pengalaman yang kuat untuk menarik pelajar dan tenaga pengajar yang berkualiti. Hari ini, fokus ini kekal ketika kita menjalankan misi kita:

Untuk mempersiapkan pelajar kita untuk menjadi profesional dan pemimpin perniagaan yang cekap dan bertanggungjawab. Misi ini dipandu oleh kepercayaan bahawa perniagaan adalah disiplin global yang diterapkan, yang tercermin dalam perkongsian kami yang luas dengan komuniti perniagaan melalui banyak Lembaga Penasihat, projek kelas, dan magang, serta melalui berbagai peluang pembelajaran.

135167_pexels-photo-3184465.jpeg

Menghadiri Sekolah Perniagaan Peringkat Kebangsaan dengan Akreditasi Ganda

Organisasi peringkat kerap mengiktiraf program kami dan kualiti keseluruhan pengalaman di College of Business Administration (CBA).

Kedudukan - Program Siswazah

Program siswazah CBA telah dimasukkan dalam senarai Sekolah Perniagaan Terbaik The Princeton Review setiap tahun sejak tahun 2005. Sekolah diiktiraf berdasarkan program akademik berkualiti tinggi dan pendapat pelajar yang baik, yang menilai dan melaporkan pengalaman kampus mereka.

Bloomberg Businessweek telah meletakkan program MBA sambilan antara yang terbaik di negara ini. Peringkat ini berdasarkan pada ukuran kepuasan pelajar, kualiti akademik, dan hasil pascasiswazah, seperti penempatan pekerjaan.

Laporan Berita dan Dunia AS telah meletakkan program MBA CBA antara program MBA sambilan terbaik di AS. Kedudukan berdasarkan skor penilaian rakan sebaya purata, serta empat faktor yang berkaitan dengan pelajar - skor GMAT purata, IPK sarjana rata-rata , tahun pengalaman kerja pelajar yang memasuki program ini, dan peratusan pelajar dalam program yang mendaftar secara sambilan.

CEO Magazine telah meletakkan MBA kami sebagai program Tahap 1. Berdasarkan kualiti program dan kejayaan pelajar.

Kedudukan - Program Sarjana

Businessweek telah meletakkan sekolah perniagaan sarjana kami sebagai yang terbaik di Amerika Syarikat selama enam tahun berturut-turut. Businessweek mendasarkan peringkat pada kualiti akademik program, hasil pascasiswazah untuk pelajar, kepuasan perekrut, dan sembilan ukuran kepuasan pelajar.

US News and World Report telah menjadikan CBA sebagai salah satu program perniagaan sarjana terbaik di negara ini. Peringkat ini hanya berdasarkan penilaian rakan sebaya. US News meninjau dekan dan fakulti kanan di setiap program perniagaan sarjana yang diakreditasi oleh AACSB International dan meminta mereka menilai kualiti semua program yang sudah mereka kenal.

Akreditasi Dwi oleh AACSB

Sejak tahun 1966, CBA telah diakreditasi oleh AACSB International, yang merupakan ciri kecemerlangan dalam pendidikan pengurusan dan mewakili pencapaian tertinggi untuk sekolah perniagaan di seluruh dunia. Kurang daripada 6 peratus sekolah perniagaan di dunia - 716 daripada 13,000 - telah mencapai pengiktirafan ini. Tambahan pula, CBA adalah salah satu daripada hanya 181 sekolah perniagaan yang memperoleh akreditasi khusus tambahan untuk program perakaunan mereka.

Sekolah diakreditasi berdasarkan 21 standard yang berkaitan dengan kelayakan fakulti, pengurusan sumber daya strategik, interaksi fakulti dan pelajar, serta komitmen untuk peningkatan berterusan dan pencapaian matlamat pembelajaran dalam program ijazah.

Akreditasi mengesahkan komitmen CBA untuk kualiti dan peningkatan berterusan. Ini memberi jaminan kepada calon pelajar, alumni, akademi, dan komuniti kami bahawa kolej:

 • Menguruskan sumbernya untuk mencapai misi kami untuk menyediakan profesional dan pemimpin perniagaan yang kompeten dan bertanggungjawab.
 • Memajukan pengetahuan perniagaan dan pengurusan melalui penyelidikan fakulti dan biasiswa.
 • Ia menyediakan pengajaran berkualiti tinggi dan kurikulum semasa.
 • Memupuk interaksi yang bermakna antara pelajar dan fakulti kami.
 • Menghasilkan graduan yang telah mencapai matlamat pembelajaran khusus dalam bidang pelajaran kami.

Selamat Datang Pelajar dan Pemohon Antarabangsa

Program Siswazah Universiti Akron College of Business Administration (CBA) mempunyai tradisi yang kaya untuk mendaftarkan pelajar dari seluruh dunia. Setiap tahun kami mempunyai pelajar yang mewakili lebih dari 30 negara yang mengambil kelas perniagaan dan mempunyai lebih daripada 50 pelajar Fulbright selama 15 tahun yang lalu. Anggota fakulti kami juga mempunyai pelbagai latar belakang, termasuk pengalaman industri, dan berasal dari banyak negara. Kami menghargai pandangan yang ditawarkan oleh pelbagai penduduk.

Pelajar antarabangsa mempunyai langkah-langkah tertentu yang perlu diambil untuk diterima masuk dan berjaya dalam program Siswazah CBA. Kami telah membuat halaman ini untuk menyediakan pautan ke langkah penting dan maklumat berguna lain untuk pelajar dari luar Amerika Syarikat. Sangat penting bagi anda untuk membaca halaman yang dipautkan di halaman ini untuk memastikan permohonan anda diproses dengan lancar sehingga anda boleh mula merancang untuk menyertai kami di Akron!

Sekolah Siswazah Universiti Akron memproses permohonan dan meluluskan kemasukan untuk semua program siswazah di kampus. Maklumat khusus untuk pelajar antarabangsa dikumpulkan di sebahagian laman web, termasuk kertas kerja Visa (I-20) dan perlindungan insurans kesihatan wajib.

Sebelum Tiba di Akron

Pelajar antarabangsa boleh mengatur agar keluarga angkat membantu mereka semasa ketibaan dengan menghubungi Global Ties-Akron. Maklumat lain mengenai status visa, tiba di Akron, dan apa yang perlu anda bawa boleh didapati dari Pusat Pelajar dan Cendekiawan Antarabangsa.

Sebilangan besar pejabat Universiti Akron ditutup pada hari Sabtu dan Ahad, jadi pelajar yang tiba di kawasan tersebut pada hujung minggu perlu membuat pengaturan untuk hotel atau keluarga angkat sebelum datang ke Akron. Pengangkutan boleh didapati dari Lapangan Terbang Antarabangsa Cleveland Hopkins atau Lapangan Terbang Akron Canton.

Pada hari perniagaan pertama (Isnin hingga Jumaat) anda harus mengunjungi Pusat Pelajar dan Cendekiawan Antarabangsa untuk mengurus semua keperluan visa, insurans, dan lain-lain untuk pelajar baru. Selepas itu, anda mesti mengunjungi pejabat kami.

Sila hubungi kami sebelum meninggalkan negara anda untuk menjadualkan janji temu.

Tinggal di Akron

Banyak pelajar dan alumni telah mengulas mengenai rumah mampu milik di Akron serta pelbagai tempat budaya dan hiburan yang terdapat di timur laut Ohio. Perkhidmatan ulang-alik kampus dan sistem bas bandar menyediakan pengangkutan di rantau ini supaya pelajar dapat berkeliling tanpa kereta.

Perumahan di Akron

Perumahan Luar Kampus

Terdapat banyak kompleks pangsapuri dan rumah sewa berhampiran kampus yang menyediakan perumahan pelajar. Terdapat sebilangan besar yang berdekatan dengan Kolej Pentadbiran Perniagaan. Oleh kerana kebanyakan kelas siswazah kami ditawarkan pada waktu petang, banyak pelajar mendapati pangsapuri yang berdekatan dengan CBA lebih disukai. Anda boleh memeriksa jarak ke alamat CBA di 259 S. Broadway, Akron, OH 44308.

Perumahan On-Campus

Sebahagian besar perumahan di kampus adalah untuk pelajar sarjana. Beberapa dewan kediaman menerima pelajar siswazah.

Berkeliling Ohio Timur Laut

University of Akron Roo Express Shuttle menyediakan perkhidmatan di kampus dan di komuniti berdekatan untuk pelajar UA, fakulti, dan kakitangan dengan kad pengenalan universiti yang sah - Kad Pos. Para tetamu juga boleh menaiki perkhidmatan ulang-alik jika ditemani oleh seseorang yang mempunyai ZipCard.

Sistem Bas Metro Akron menawarkan MetroZip yang menyediakan pengangkutan pelajar ke sekitar Summit County secara percuma di mana-mana laluan Metro biasa dengan menggesek Kad Pos. Ini tersedia untuk pelajar, fakulti, dan kakitangan. Perkhidmatan SCAT tidak termasuk dalam program ini.

Anda juga boleh menaiki bas Metro ke Cleveland dengan harga $ 4 sahaja. Tambang biasa adalah $ 5, dengan diskaun $ 1 dengan Kad Pos anda. Perkhidmatan Northcoast Express ke Cleveland menawarkan dua laluan yang berasal dari kawasan Akron, perkhidmatan ini hanya pada hari bekerja dan beroperasi pada awal pagi dan lewat petang.

Metro tidak beroperasi pada beberapa hari cuti.

Melancong ke Amerika Syarikat

Untuk perjalanan yang lebih jauh di Amerika Syarikat, perkhidmatan Bas Greyhound disediakan dari Akron dan perkhidmatan kereta api Amtrak disediakan dari Cleveland atau Alliance. Terdapat juga pelbagai agensi penyewaan kereta di Akron. Lapangan Terbang Akron Canton dan Lapangan Terbang Antarabangsa Cleveland Hopkins menyediakan akses kepada sejumlah syarikat penerbangan.

Musim Berubah - Apa yang Perlu Dipakai dan Bagaimana Menyiapkannya

University of Akron mempunyai tiga semester jatuh yang bermula pada bulan Ogos (musim panas) dan berakhir pada bulan Disember (musim sejuk), musim bunga yang bermula pada bulan Januari (musim sejuk) dan berakhir pada bulan Mei (musim bunga) Musim panas yang bermula pada bulan Mei (musim bunga) dan berakhir pada bulan Ogos (musim panas). Ini bermaksud bahawa jika anda pindah ke Akron untuk belajar, anda akan mengalami dua musim setiap semester dan perlu mempunyai almari pakaian yang merangkumi semua musim. Sebilangan besar pelajar berpakaian pakaian kasual perniagaan untuk menghadiri kelas kecuali mereka membuat persembahan yang mana mereka memakai pakaian profesional. Terdapat banyak acara, aktiviti, dan tempat untuk dinikmati di Akron dan timur laut Ohio.

135168_pexels-photo-3184302.jpeg

Biasiswa, Kerja, Peluang Bantuan Kewangan dan Kos

Untuk menyokong kecemerlangan akademik, kedua-dua Universiti Akron dan Kolej Pentadbiran Perniagaan menawarkan pelbagai jenis biasiswa dan peluang lain untuk membantu pelajar dalam usaha pendidikan mereka. Beasiswa ini disediakan oleh syarikat, yayasan, organisasi profesional, fakulti, alumni, dan individu lain.

Program Kajian Kerja Persekutuan

Pembiayaan Kerja Kolej Persekutuan disediakan untuk Pelajar Siswazah. Anda harus memfailkan borang FAFSA dan hubungi dengan Pejabat Bantuan Kewangan Pelajar Universiti Akron untuk maklumat lebih lanjut atau mencari maklumat kelayakan.

Biasiswa Kolej Pentadbiran Perniagaan

Setiap tahun, College of Business Administration menganugerahkan lebih daripada 100 biasiswa siswazah dan sarjana kepada kedua-dua pelajar CBA semasa dan pelajar baru yang masuk.

Biasiswa Universiti

University of Akron menawarkan biasiswa khusus untuk jurusan CBA.

Peluang Biasiswa Luar

Universiti menawarkan biasiswa dari luar kolej yang disediakan oleh pelbagai organisasi luar.

Pekerjaan Pelajar

Pelajar mungkin mendapat peluang pekerjaan di dalam atau di luar kampus. Pelajar antarabangsa terhad kepada pekerjaan di kampus kecuali mereka mengambil bahagian dalam program magang.

Latihan

Pelajar siswazah terhad kepada peluang magang yang ditunjukkan pada transkrip sebagai kelas Kredit / Tanpa kredit. Terdapat pilihan kerjasama yang terhad untuk pelajar siswazah.

Biasiswa UA ARMY ROTC

Peluang biasiswa tersedia untuk pelajar lepasan College of Business yang berkelayakan melalui Army ROTC di The University of Akron. Melalui biasiswa ini, anda dapat menerima wang untuk perbelanjaan sekolah dan sara hidup, serta latihan kepemimpinan bertaraf dunia. Penyertaan dalam Army ROTC menyediakan:

 • Wang biasiswa untuk menampung pengajian dan yuran, buku dan beberapa kos sara hidup
 • Latihan kepimpinan
 • Pengalaman pendidikan yang unik
 • Pathway menuju kerjaya dalam kehidupan tentera dan awam

Kami mengalu-alukan peluang untuk memberitahu anda lebih banyak mengenai Army ROTC di The University of Akron. Hubungi sekolah siswazah untuk berbincang dengan penasihat biasiswa.

Proses Kemasukan

Kriteria Kemasukan Siswazah: Respons COVID-19

Dalam mempertimbangkan keadaan dan peristiwa seputar wabak COVID-19, College of Business Administration akan menerapkan pendekatan holistik untuk kemasukan siswazah ke UA untuk tahun akademik 2020-21. Dalam persekitaran ini, mustahil untuk mengabaikan faktor luaran yang mempengaruhi keadaan dan kehidupan individu. Ramai yang mencari pekerjaan dan kerjaya mereka dalam peralihan dan College of Business Administration ingin memberikan fleksibiliti sebanyak mungkin kepada mana-mana pelajar yang memutuskan akhir tahun untuk mengikuti sekolah siswazah di UA. Akibatnya, setiap pemohon dapat membuat petisyen untuk mengetepikan syarat ujian kemasukan standard. Pemohon boleh memilih untuk memasukkan skor ini, tetapi ujian tidak akan diperlukan.

Berkuat kuasa pada 22 Mei, CBA Mengetepikan yuran Permohonan untuk Pemohon Kejatuhan 2020.

Melengkapkan Proses Kemasukan

Sebagai pelajar yang menghantar bahan kemasukan, sangat penting anda menyerahkan semua yang diperlukan dan tepat pada masanya. Senarai semak bahan di bawah menyenaraikan keperluan. Jawatankuasa Kemasukan Siswazah mengkaji semua bahan permohonan yang diterima untuk semua program siswazah College of Business Administration (CBA).

University of Akron Graduate School mengawasi kemasukan untuk semua program siswazah. Mereka menyediakan proses permohonan dalam talian yang wajib. Pelajar boleh menghantar borang yang diperlukan melalui sistem permohonan dalam talian. Item yang tidak disediakan dalam sistem dalam talian sebelum pengiriman dapat dikirim ke Program Siswazah di Business Office. Setelah permohonan dihantar dan transkrip disediakan, Sekolah Siswazah akan meneruskan maklumat permohonan anda ke Pejabat Program Siswazah CBA, (College of Business Administration, Room 412, Akron, OH 44325-4805) untuk disemak.

Tarikh Akhir - Domestik dan Antarabangsa

Pelajar Domestik

 • Mula Semester Musim Gugur - 1 Ogos
 • Permulaan Semester Musim Semi - 1 Disember
 • Permulaan Semester Musim Panas - 1 Mei
 • MBA Sabtu - Permulaan Kejatuhan sahaja - 1 Ogos

Pelajar antarabangsa

Sekolah Siswazah mengesyorkan memohon enam bulan sebelum permulaan semester di mana anda merancang untuk memulakan pengajian. CBA mengesyorkan memohon selewat-lewatnya pada tarikh berikut:

 • Kejatuhan - 15 Jun
 • Musim bunga - 15 Oktober
 • Musim panas - 15 Mac

Bahan Permohonan Dalam Talian dan Mel

Untuk membuat permohonan, anda perlu melengkapkan bahagian permohonan dalam talian dan menghantar bahan tertentu melalui surat atau melalui e-mel ke gradcba@uakron.edu selewat-lewatnya tarikh akhir.

Untuk memohon, selesaikan semua langkah berikut.

Langkah 1: Lengkapkan aplikasi dalam talian, yang merangkumi:

 • Borang permohonan
 • Bayaran permohonan Dikecualikan untuk pemohon Kejatuhan 2020
 • $ 45 untuk pelajar domestik Dikecualikan untuk pemohon Kejatuhan 2020
 • $ 70 untuk pelajar antarabangsa Dikecualikan untuk pemohon Kejatuhan 2020
 • Bayaran permohonan semula $ 45 Dikecualikan untuk pemohon Kejatuhan 2020

Langkah 2: Kirimkan atau hantarkan e-mel berikut ke gradcba@uakron.edu

 • Sekurang-kurangnya 2 Surat Cadangan (kongsi pautan ini dengan pengesyorkan anda)
 • Resume Semasa Anda
 • Penyataan Tujuan yang menggariskan kisah anda. Terangkan apa yang mendorong anda untuk melanjutkan pelajaran dan apa ciri yang akan membawa kepada kejayaan anda. Sekiranya anda melamar kepekatan Interdisipliner MBA Sabtu, sila nyatakan minat anda terhadap MBA Sabtu pada perenggan pertama.
 • Transkrip rasmi. Semua transkrip mesti dihantar ke Sekolah Siswazah. Pelajar boleh menghantar salinan tidak rasmi ke gradcba@uakron.edu untuk tujuan kemasukan, tetapi transkrip rasmi mesti ditunjukkan atau dihantar ke Sekolah Siswazah yang terletak di bangunan Leigh Hall.
 • Markah ujian standard. Salinan tidak rasmi boleh dihantar ke gradcba@uakron.edu untuk proses kemasukan.
 • GMAT (hantarkan salinan hasil anda). Minta agar salinan rasmi dihantar ke The University of Akron sama ada semasa mengikuti ujian atau selepasnya. Jawatankuasa Kemasukan Siswazah (GAC) lebih suka bahawa pemohon mempunyai skor GMAT minimum 500. Bagi pemohon dengan skor sedikit di bawah tahap ini, adalah mungkin untuk mengemukakan petisyen kepada Jawatankuasa Kemasukan yang meminta kemasukan sementara.
 • Ujian standard lain. Pelajar yang telah mengambil GRE, MCAT, PCAT, LSAT, atau CAT boleh meminta pertimbangan untuk kemasukan berdasarkan skor tersebut. Pelajar yang menyediakan CAT dijangka memberikan markah 90% atau lebih. Sekiranya pelajar belum mengikuti ujian, GMAT lebih disukai. Pelajar Perniagaan / Undang-undang Bersama boleh meminta agar Sekolah Undang-undang meneruskan semua dokumen ke CBA dan Sekolah Siswazah. Lihat proses Permohonan Ijazah Bersama untuk maklumat lebih lanjut.

Pelajar yang memiliki Ijazah Sarjana, Doktor Falsafah, atau Doktor Juris dari universiti Amerika boleh meminta kemasukan berdasarkan ijazah lanjutan. Permohonan keseluruhan pelajar akan disemak dan GAC berhak untuk meminta GMAT untuk kemasukan.

Pemohon boleh mengemukakan petisyen GAC untuk pengecualian GMAT, GRE atau ujian standard lain, jika mereka telah mencapai tiga tahun tanggungjawab profesional, setelah menamatkan ijazah sarjana muda dari universiti bertauliah. Setelah membuat permohonan, anda boleh menghantar Borang Petisyen Pengecualian Ujian dalam talian kami. Keputusan untuk mengetepikan akan dikaji semasa kajian semula GAC.

Pelajar dengan pengalaman kerja kurang dari tiga tahun boleh meminta pengabaian berdasarkan Respons COVID-19 kami. Pemohon harus menyebut Pengecualian COVID-19 di bawah "maklumat tambahan" pada Borang Petisyen Pengecualian Ujian dalam talian kami.

Kolej Pentadbiran Perniagaan umumnya tidak menawarkan kemasukan pemohon tanpa skor ujian standard. Sekiranya anda mempunyai ijazah sarjana bukan perniagaan dan belum mengikuti ujian standard, anda boleh mendaftar sebagai pelajar bukan ijazah, yang membolehkan anda mengambil sehingga sembilan (9) jam kredit kerja kursus Gateway atau Foundation semasa anda bersiap sedia untuk ujian standard anda. Walau bagaimanapun, harap maklum bahawa pelajar yang mencari ijazah mempunyai keutamaan untuk mendaftar di kelas. Pilihan bukan ijazah ini terhad kepada pelajar domestik.

Keperluan Bahasa

Ujian Bahasa Inggeris Duolingo dibenarkan sementara sebagai pengganti TOEFL orang.

2 Mac 2020 — Memandangkan penutupan pusat ujian di kawasan yang terkena wabah coronavirus (COVID-19), University of Akron telah meluluskan penggunaan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo (DET) untuk menunjukkan penguasaan bahasa Inggeris. DET akan diterima sebagai pengganti TOEFL dan IELTS secara langsung sehingga 31 Mac 2020 Pemohon perlu mendapat skor DET 115 atau lebih tinggi untuk memenuhi syarat kecekapan kami untuk kemasukan siswazah.

Kami akan terus memantau keadaan dengan teliti dan akan membuat pertimbangan lebih lanjut sebagaimana yang dijamin. Terima kasih.

Pelajar Antarabangsa, dan bahkan beberapa penduduk tetap, diharapkan dapat menunjukkan bukti penguasaan bahasa Inggeris. Ini dapat dilakukan dengan memberikan skor yang boleh diterima pada Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL), Sistem Pengujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS), atau melalui ujian yang terdapat di The University of Akron English Language Institute (ELI). Mereka yang tidak memenuhi skor minimum yang diharapkan 79 di TOEFL atau 6.5 di IELTS boleh memohon kemasukan bersyarat untuk belajar bahasa Inggeris di UA-ELI.

 • Skor minimum TOEFL 79 Ujian Berasaskan Internet atau 550 Ujian Berasaskan Kertas
 • Skor minimum IELTS 6.5 pada IELTS

135170_pexels-photo-3182835.jpeg

Lokasi

Akron

Alamat
259 S. Broadway St.
Akron, OH

44325 Akron, Ohio, Amerika Syarikat

Akreditasi

AACSB Accredited