University of the Witwatersrand

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Wits terletak secara strategik di Johannesburg, sebuah bandar raya bertaraf dunia dan hab ekonomi Afrika Selatan, dengan banyak peluang untuk pelajar dan kakitangan untuk melibatkan diri dan memberikan penyelesaian yang akan menyumbang kepada asas pengetahuan negara kita dan membina masa depan kita. Dengan lebih daripada 160 000 graduan dalam sejarah 95 tahun, Wits telah membuat dan akan terus membuat tanda di peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Wits diposisikan ke-24 oleh Kedudukan Pendidikan Tinggi Times di kalangan 100 universiti teratas dunia dari mana CEO Fortune 500 lulus.

Mengenali Wits

Wits University adalah pusat pendidikan tinggi dan penyelidikan yang berkualiti tinggi. Sejarah dan reputasinya yang panjang telah dibina untuk mempromosikan kebebasan siasatan dan mencari pengetahuan dan kebenaran. Ia terus meningkatkan kedudukannya sebagai universiti intensif penyelidikan terkemuka di Afrika Selatan.

Wits Today

Wits, salah satu universiti penyelidikan utama di Afrika berusaha untuk menjadi inovatif, di mana sempadan pengetahuan ditolak dan di mana tumpuannya adalah untuk mengekalkan kecemerlangan piawaian kompetitif di dunia dalam pembelajaran, pengajaran dan penyelidikan.

Kajian di Wits

Pelajar memilih untuk belajar di Wits kerana ia merupakan universiti intensif penyelidikan di peringkat antarabangsa. Wits mempunyai kakitangan akademik yang berkelayakan dan diiktiraf di peringkat antarabangsa. Berpusat di Johannesburg, hab ekonomi Afrika, Wits menawarkan pelbagai pilihan program ijazah dengan ijazah profesional kami yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Wits menawarkan kemahiran sosial pelajar serta kepelbagaian budaya.

pengajian siswazah

Mencari untuk meningkatkan kerjaya anda? Perlu kelebihan persaingan? Sertai Wits, di mana kami menawarkan bidang penyelidikan secara intelektual pada peringkat pascasiswazah, penyeliaan dan sokongan penyelidikan yang cemerlang, serta pembiayaan untuk pelajar yang berharga dan yang memerlukan kewangan.

Lokasi

Johannesburg

University of the Witwatersrand

Alamat
1 Jan Smuts Avenue
Braamfontein

2000 Johannesburg, Gauteng, Afrika Selatan
Telefon
+27 11 717 1000

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi