University of Johannesburg

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Vibrant, pelbagai budaya dan dinamik, University of Johannesburg (UJ) berkongsi kadar dan tenaga kosmopolitan Johannesburg, kota yang namanya ia membawa. Dengan bangganya Afrika Selatan, universiti masih hidup turun ke akar Afrika, dan cukup bersedia untuk peranannya dalam merealisasikan potensi bahawa pendidikan tinggi memegang untuk pembangunan di benua itu.

Kisah kejayaan luar biasa daripada University adalah salah satu yang telah mengejutkan pengkritik dan memenangi lebih skeptis. Sebagai sebuah institusi yang amat bangga kerana kecemerlangan diakses, selepas 11 tahun UJ telah mengukuhkan kedudukannya sebagai sebuah institusi kecemerlangan global dan kedudukan bertaraf dunia.

Dalam lima tahun pertama kewujudannya, UJ dua kali ganda hasil penyelidikan yang diiktiraf dan menambah bilangan dibezakan Kerusi Penyelidikan Afrika Selatan dari tiada kepada tujuh. Pencapaian yang luar biasa telah dicapai lebih awal dari sasaran yang ditetapkan untuk 2015. 2010 hasil penyelidikan adalah hasil daripada keinginan UJ, semasa tempoh awal, untuk menubuhkan UJ sebagai universiti teliti penyelidikan memberi tumpuan.

UJ adalah universiti Afrika yang pertama dan hanya mengakui kepada konsortium yang sangat dihormati daripada 28 universiti penyelidikan intensif di dunia, Universitas 21 - pengendorsan penting bertaraf antarabangsa yang semakin meningkat UJ.

UJ menawarkan bertaraf dunia, program akademik yang diiktiraf antarabangsa berdasarkan kurikulum dimaklumkan oleh perkembangan terkini dalam kedua-dua ijazah dan pendidikan lepasan ijazah. program UJ ini, dalam tempoh sembilan kebolehannya, direka untuk menyediakan pelajar untuk dunia pekerjaan dan kewarganegaraan global. Pihak Universiti mempunyai empat kampus iaitu Kampus Auckland Park Bunting Road; Kampus Auckland Park Kingsway; Campus Doornfontein yang; dan Kampus Soweto itu.

Berdasarkan pilihan Pelajar Orange Carpet Pertama Tahun UJ ini - mereka yang mempunyai APS menjaringkan sama dengan dan lebih besar daripada 40 mata - program utama termasuk: Perakaunan; Elektrik dan Elektronik / Mekanikal / Awam / Kejuruteraan Perlombongan; LLB / BA Law / BCom Undang-undang; Matematik / Matematik Gunaan; IT / Sains Komputer; Fisiologi Manusia; Optometry; Kewangan; Psikologi; dan Pendidikan Guru.

Dalam usaha untuk membuat pengajaran, penyelidikan dan inovasi matlamat UJ ini kenyataan, UJ telah, sejak lapan tahun yang lalu, telah melabur lebih R2 bilion ke dalam menaik taraf dan pengembangan kemudahan hidup dan pembelajaran di semua kampus dan ke dalam mewujudkan yang selamat dan selamat, pembelajaran bertaraf dunia dan persekitaran penyelidikan untuk kedua-dua kakitangan dan pelajar.

UJ juga memperkenalkan peranti pegang tangan (a tablet atau komputer riba) ke dalam bilik darjah tahun pertama pada tahun 2014, dalam usaha untuk menyambungkan minda muda dengan dunia e-ilmu yang mereka semakin ke dalam, dan untuk mengubah keupayaan sumbangan mereka dan bersaing.

kadar kejayaan graduan UJ yang kini berjumlah 83,4% dan output graduan tahunan keseluruhan adalah lebih daripada 11,400 pelajar. Program Universiti Tahun Pertama Experience (FYE), satu inisiatif yang menawarkan akademik pengukuhan kemahiran dengan loghat pelajar mentor rakan-rakan pelajar, adalah salah satu daripada program-program sokongan yang membantu memudahkan peralihan sekolah ke universiti. Hampir 1,300 tutor pelajar, dipilih daripada peringkat ketiga tahun dan ke atas, bertindak sebagai antara muka di antara pelajar dan tenaga pengajar. UJ juga memperkenalkan penasihat akademik di kediaman Universiti dan diluluskan kemudahan penginapan luar kampus. Di bawah Program Kecemerlangan Akademik UJ ini, 250 penasihat pelajar sedang berkhidmat 2,000 pelajar tahun pertama dalam 25 kediaman.

Cemerlang, juga, adalah bahawa UJ, dengan lebih daripada 49,500 pelajar; 2,300 pelajar antarabangsa; 6700 pasca siswazah dan kakitangan akademik yang terkenal, adalah sebuah institusi dengan kadar lulus terpuji. UJ adalah rumah kepada 133 penyelidik diberi nilai, enam daripada mereka adalah A-rated, dan mempunyai tujuh Kerusi Yayasan Penyelidikan Kebangsaan. Selain itu, ia menghasilkan bilangan terbesar akauntan hitam semua universiti kediaman bertauliah di negara ini.

Walaupun UJ mengejar kecemerlangan dan kedudukan global, Universiti membayangkan menjadi nasional responsif dengan cara yang hanya UJ boleh. Dalam hal ini, antara enam universiti terkemuka Afrika Selatan, hanya UJ berjaya menyediakan akses kepada hampir 2,000 pelajar tahun pertama yang datang dari masyarakat yang paling miskin, menyediakan mereka jika diperlukan, dengan top-up pembiayaan NSFAS, dermasiswa dan dua hidangan sihat sehari .

Dalam sepuluh tahun akan datang, UJ telah menetapkan enam matlamat strategik, iaitu:

Kecemerlangan Global dalam Penyelidikan dan Inovasi.
Kecemerlangan Global dalam Pengajaran dan Pembelajaran.
An Profil Fit Antarabangsa Kecemerlangan Global dan Stature.
Suatu Pengalaman Pelajar Cemerlang.
Aktif Pengurusan Reputasi Global, dan
Sesuatu Institusi dan Orang Fit Kecemerlangan Global dan Stature.

Visi

Sebuah universiti antarabangsa pilihan, berlabuh di Afrika, dinamik membentuk masa depan.

Misi

Inspirasi masyarakat untuk mengubah dan berkhidmat kepada manusia melalui inovasi dan mengejar kerjasama ilmu.

nilai

IMAGINATION PERBUALAN PENJANAAN SEMULA FOUNDATION ETIKA

Membentuk masa depan

berfikir secara bebas
Membangunkan identiti kosmopolitan
Mempamerkan cita-cita dan memandu
Menerima pakai pendekatan keusahawanan

Belajar bersama-sama dari kepelbagaian kita

Membuat keputusan bijak kolektif

Melibatkan diri secara bermakna dengan satu sama lain
Memaparkan saling menghormati
Leading consultatively

Membangun secara mampan melalui sumbangan kreatif

Introspecting untuk pembaharuan

Inovasi untuk kebaikan bersama
Membuat perubahan positif
Mengambil kesempatan daripada peluang terlepas pandang

Treasuring kebebasan akademik

Sedang mencari keseimbangan dalam menuntut ilmu

Menghadapi cabaran dengan keberanian dan mendapatkan kepercayaan
Bertindak secara bertanggungjawab dengan menjadi adil, konsisten dan telus
Menyertai dan membantu masyarakat (Ubuntu) *
  • Ubuntu adalah keupayaan untuk menyatakan kasih sayang, keadilan, timbal balik, maruah, keharmonian dan kemanusiaan demi kepentingan membina, mengekalkan dan mengukuhkan masyarakat. Ubuntu bercakap kepada saling keterkaitan kami, manusia bersama dan tanggungjawab antara satu sama yang mengalir dari hubungan kita.

Lokasi

Johannesburg

Alamat
University of Johannesburg
PO Box 524

2006 Johannesburg, Gauteng, Afrika Selatan

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

MA