Baca keterangan rasmi

Vibrant, pelbagai budaya dan dinamik, University of Johannesburg (UJ) berkongsi kadar dan tenaga kosmopolitan Johannesburg, kota yang namanya ia membawa. Dengan bangganya Afrika Selatan, universiti masih hidup turun ke akar Afrika, dan cukup bersedia untuk peranannya dalam merealisasikan potensi bahawa pendidikan tinggi memegang untuk pembangunan di benua itu.

Kisah kejayaan luar biasa daripada University adalah salah satu yang telah mengejutkan pengkritik dan memenangi lebih skeptis. Sebagai sebuah institusi yang amat bangga kerana kecemerlangan diakses, selepas 11 tahun UJ telah mengukuhkan kedudukannya sebagai sebuah institusi kecemerlangan global dan kedudukan bertaraf dunia.

Dalam lima tahun pertama kewujudannya, UJ dua kali ganda hasil penyelidikan yang diiktiraf dan menambah bilangan dibezakan Kerusi Penyelidikan Afrika Selatan dari tiada kepada tujuh. Pencapaian yang luar biasa telah dicapai lebih awal dari sasaran yang ditetapkan untuk 2015. 2010 hasil penyelidikan adalah hasil daripada keinginan UJ, semasa tempoh awal, untuk menubuhkan UJ sebagai universiti teliti penyelidikan memberi tumpuan.

UJ adalah universiti Afrika yang pertama dan hanya mengakui kepada konsortium yang sangat dihormati daripada 28 universiti penyelidikan intensif di dunia, Universitas 21 - pengendorsan penting bertaraf antarabangsa yang semakin meningkat UJ.

UJ menawarkan bertaraf dunia, program akademik yang diiktiraf antarabangsa berdasarkan kurikulum dimaklumkan oleh perkembangan terkini dalam kedua-dua ijazah dan pendidikan lepasan ijazah. program UJ ini, dalam tempoh sembilan kebolehannya, direka untuk menyediakan pelajar untuk dunia pekerjaan dan kewarganegaraan global. Pihak Universiti mempunyai empat kampus iaitu Kampus Auckland Park Bunting Road; Kampus Auckland Park Kingsway; Campus Doornfontein yang; dan Kampus Soweto itu.

Berdasarkan pilihan Pelajar Orange Carpet Pertama Tahun UJ ini - mereka yang mempunyai APS menjaringkan sama dengan dan lebih besar daripada 40 mata - program utama termasuk: Perakaunan; Elektrik dan Elektronik / Mekanikal / Awam / Kejuruteraan Perlombongan; LLB / BA Law / BCom Undang-undang; Matematik / Matematik Gunaan; IT / Sains Komputer; Fisiologi Manusia; Optometry; Kewangan; Psikologi; dan Pendidikan Guru.

Dalam usaha untuk membuat pengajaran, penyelidikan dan inovasi matlamat UJ ini kenyataan, UJ telah, sejak lapan tahun yang lalu, telah melabur lebih R2 bilion ke dalam menaik taraf dan pengembangan kemudahan hidup dan pembelajaran di semua kampus dan ke dalam mewujudkan yang selamat dan selamat, pembelajaran bertaraf dunia dan persekitaran penyelidikan untuk kedua-dua kakitangan dan pelajar.

UJ juga memperkenalkan peranti pegang tangan (a tablet atau komputer riba) ke dalam bilik darjah tahun pertama pada tahun 2014, dalam usaha untuk menyambungkan minda muda dengan dunia e-ilmu yang mereka semakin ke dalam, dan untuk mengubah keupayaan sumbangan mereka dan bersaing.

kadar kejayaan graduan UJ yang kini berjumlah 83,4% dan output graduan tahunan keseluruhan adalah lebih daripada 11,400 pelajar. Program Universiti Tahun Pertama Experience (FYE), satu inisiatif yang menawarkan akademik pengukuhan kemahiran dengan loghat pelajar mentor rakan-rakan pelajar, adalah salah satu daripada program-program sokongan yang membantu memudahkan peralihan sekolah ke universiti. Hampir 1,300 tutor pelajar, dipilih daripada peringkat ketiga tahun dan ke atas, bertindak sebagai antara muka di antara pelajar dan tenaga pengajar. UJ juga memperkenalkan penasihat akademik di kediaman Universiti dan diluluskan kemudahan penginapan luar kampus. Di bawah Program Kecemerlangan Akademik UJ ini, 250 penasihat pelajar sedang berkhidmat 2,000 pelajar tahun pertama dalam 25 kediaman.

Cemerlang, juga, adalah bahawa UJ, dengan lebih daripada 49,500 pelajar; 2,300 pelajar antarabangsa; 6700 pasca siswazah dan kakitangan akademik yang terkenal, adalah sebuah institusi dengan kadar lulus terpuji. UJ adalah rumah kepada 133 penyelidik diberi nilai, enam daripada mereka adalah A-rated, dan mempunyai tujuh Kerusi Yayasan Penyelidikan Kebangsaan. Selain itu, ia menghasilkan bilangan terbesar akauntan hitam semua universiti kediaman bertauliah di negara ini.

Walaupun UJ mengejar kecemerlangan dan kedudukan global, Universiti membayangkan menjadi nasional responsif dengan cara yang hanya UJ boleh. Dalam hal ini, antara enam universiti terkemuka Afrika Selatan, hanya UJ berjaya menyediakan akses kepada hampir 2,000 pelajar tahun pertama yang datang dari masyarakat yang paling miskin, menyediakan mereka jika diperlukan, dengan top-up pembiayaan NSFAS, dermasiswa dan dua hidangan sihat sehari .

Dalam sepuluh tahun akan datang, UJ telah menetapkan enam matlamat strategik, iaitu:

Kecemerlangan Global dalam Penyelidikan dan Inovasi.
Kecemerlangan Global dalam Pengajaran dan Pembelajaran.
An Profil Fit Antarabangsa Kecemerlangan Global dan Stature.
Suatu Pengalaman Pelajar Cemerlang.
Aktif Pengurusan Reputasi Global, dan
Sesuatu Institusi dan Orang Fit Kecemerlangan Global dan Stature.

Visi

Sebuah universiti antarabangsa pilihan, berlabuh di Afrika, dinamik membentuk masa depan.

Misi

Inspirasi masyarakat untuk mengubah dan berkhidmat kepada manusia melalui inovasi dan mengejar kerjasama ilmu.

nilai

IMAGINATION PERBUALAN PENJANAAN SEMULA FOUNDATION ETIKA

Membentuk masa depan

berfikir secara bebas
Membangunkan identiti kosmopolitan
Mempamerkan cita-cita dan memandu
Menerima pakai pendekatan keusahawanan

Belajar bersama-sama dari kepelbagaian kita

Membuat keputusan bijak kolektif

Melibatkan diri secara bermakna dengan satu sama lain
Memaparkan saling menghormati
Leading consultatively

Membangun secara mampan melalui sumbangan kreatif

Introspecting untuk pembaharuan

Inovasi untuk kebaikan bersama
Membuat perubahan positif
Mengambil kesempatan daripada peluang terlepas pandang

Treasuring kebebasan akademik

Sedang mencari keseimbangan dalam menuntut ilmu

Menghadapi cabaran dengan keberanian dan mendapatkan kepercayaan
Bertindak secara bertanggungjawab dengan menjadi adil, konsisten dan telus
Menyertai dan membantu masyarakat (Ubuntu) *
  • Ubuntu adalah keupayaan untuk menyatakan kasih sayang, keadilan, timbal balik, maruah, keharmonian dan kemanusiaan demi kepentingan membina, mengekalkan dan mengukuhkan masyarakat. Ubuntu bercakap kepada saling keterkaitan kami, manusia bersama dan tanggungjawab antara satu sama yang mengalir dari hubungan kita.
Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

University of Johannesburg

Program ini berasaskan penyelidikan tanpa kursus. Pelajar dan pemimpin kajian mereka membuat keputusan mengenai topik penyelidikan yang kemudiannya mengikuti program peny ... [+]

Program ini berasaskan penyelidikan tanpa kursus. Pelajar dan pemimpin kajian mereka membuat keputusan mengenai topik penyelidikan yang kemudiannya mengikuti program penyelidikan yang disepakati sehingga selesai disertasi. Kajian boleh sama ada secara kuantitatif atau kualitatif atau gabungan kedua-duanya. Pelajar juga disokong melalui perkhidmatan sokongan statistik universiti dalam reka bentuk soal selidik dan tafsiran data. Pelajar yang mengikuti Ijazah MCOM mesti mempunyai BCom (Kepujian) dalam bidang pengajian manakala pelajar MPhil boleh datang dari disiplin lain, dengan syarat mereka mempunyai asas akademik yang diperlukan untuk bidang pengajian.

Keperluan kemasukan

Ijazah Kepujian yang berkaitan dalam Ekonomi Pengangkutan pada NQF Peringkat 7 atau 8. Aplikasi adalah tertakluk kepada proses pemilihan dan pemilihan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus mengembangkan kemahiran intelektual dan profesional yang memberikan mereka peluang untuk menunjukkan bukti kerja saintifik yang asli dan asli. Kelayakan ini ... [+]

Pelajar harus mengembangkan kemahiran intelektual dan profesional yang memberikan mereka peluang untuk menunjukkan bukti kerja saintifik yang asli dan asli. Kelayakan ini akan terus memberi peluang kepada pelajar untuk memaparkan kecekapan dalam penerapan metodologi penyelidikan yang berkaitan dan proses penyelidikan dan penemuan.

Keperluan kemasukan

Pelajar yang memiliki kelayakan Kepujian BCom di peringkat NQF Level 7 atau 8 boleh memohon. Dekan Fakulti Pengurusan boleh menolak kemasukan pelajar kepada kelayakan Guru, jika berpendapat bahawa latar belakang akademik pelajar tidak mencukupi.

Tempoh programPenuh waktu: minimum 1 tahun, maksimum 2 tahunParuh waktu: minimum 2 tahun, maksimum 3 tahunButiran kenalan... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Matlamat kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan yang diterapkan oleh pelajar pada tahap yang lebih maju (eksekutif) dalam penguasaan, analisis, tafsiran dan pe ... [+]

Matlamat kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan yang diterapkan oleh pelajar pada tahap yang lebih maju (eksekutif) dalam penguasaan, analisis, tafsiran dan pemahaman tentang prestasi, perubahan dan prinsip dan kaedah pembangunan organisasi. Kelayakan ini meletakkan pelajar dalam kedudukan untuk mendaftar sebagai Praktisi Personel dengan Amalan Personel Lembaga Afrika Selatan. Ia juga melengkapkan pelajar untuk bekerja sebagai pengurus sumber manusia atau pakar pembangunan organisasi pada peringkat lanjutan dalam organisasi. Kelayakan ini akan membolehkan para pelajar bekerja sebagai perunding dalam perniagaan sendiri serta juga perniagaan perundingan.

Keperluan kemasukan

Ijazah Kepujian yang sesuai dalam bidang Pengurusan Sumber Manusia yang lebih luas, Psikologi Perindustrian, Pembangunan Sumber Manusia atau Hubungan Pekerjaan. Pelajar sebelum ini telah membezakan diri mereka sebagai pengurus atau pengurus sumber manusia dengan pengalaman kerja yang cukup dalam organisasi (minimum 3-5 tahun). Pelajar mesti celik komputer dan mempunyai akses Internet dengan modul Kepujian dalam Kaedah Penyelidikan (NQF Tahap 8 atau 9) dan purata sekurang-kurangnya 65% untuk Ijazah Kepujian. Modul sekurang-kurangnya peringkat sarjana atau ke atas, dalam Kaedah Statistik atau Teknik Analitik. Kekangan nombor pelajar memerlukan proses pemilihan yang terdiri daripada pusat penilaian seharian dan penilaian psikometrik.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program ini berasaskan penyelidikan tanpa kursus. Pelajar dan pemimpin kajian mereka membuat keputusan mengenai topik penyelidikan yang kemudiannya mengikuti program peny ... [+]

Program ini berasaskan penyelidikan tanpa kursus. Pelajar dan pemimpin kajian mereka membuat keputusan mengenai topik penyelidikan yang kemudiannya mengikuti program penyelidikan yang disepakati sehingga selesai disertasi. Kajian boleh sama ada secara kuantitatif atau kualitatif atau gabungan kedua-duanya. Pelajar juga disokong melalui perkhidmatan sokongan statistik universiti dalam reka bentuk soal selidik dan tafsiran data.

Pelajar yang mengikuti Ijazah MCOM mesti mempunyai BCom (Kepujian) dalam bidang pengajian manakala pelajar MPhil boleh datang dari disiplin lain, dengan syarat mereka mempunyai asas akademik yang diperlukan untuk bidang pengajian.

Keperluan kemasukan

Ijazah Kepujian yang berkaitan dalam Pengurusan Logistik pada NQF Peringkat 7 atau 8. Aplikasi adalah tertakluk kepada proses pemilihan dan pemilihan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Dalam MCOM dalam Pengurusan Perniagaan (CW) pelajar harus mengembangkan kecekapan intelek dan kemahiran praktikal dalam menguasai, menganalisis, menafsirkan dan menerapka ... [+]

MCom dalam Pengurusan Perniagaan

Pelajar perlu membangunkan kecekapan intelek dan kemahiran praktikal dalam menguasai, menganalisis, mentafsirkan dan menggunakan prinsip-prinsip pengurusan asas dan lanjutan dalam unit-unit fungsian organisasi yang berlainan, dan dapat merefleksikan keputusan dan aplikasi pengurusan mereka serta menaksir kesan dalam konteks holistik pengurusan sebagai amalan.

Keperluan kemasukan

Seorang pelajar yang berpotensi perlu memiliki kelayakan BCom Hons, atau kelayakan empat tahun yang setara dengan status Kepujian, (tidak termasuk BTech) dengan tahap kecekapan minimum di peringkat NQF 8. Calon-calon yang tidak memiliki kelayakan dalam Pengurusan adalah diarahkan pada tahun penyambutan sebelum diterima dalam program MCOM (Pengurusan Perniagaan). Tahun bridging terdiri daripada empat modul: Ekonomi, Pengurusan Perniagaan, Perakaunan dan Undang-Undang Korporat. Pelajar yang tidak melengkapkan tahun penyambungan mengekalkan kredit yang diperoleh sehingga peringkat tersebut. Pelajar berpotensi harus mempunyai purata 60% untuk Ijazah Kepujian yang diperolehi. Kawasan pakar individu mungkin mempunyai keperluan yang berbeza. Seorang pelajar berpotensi mempunyai sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman industri. Pelajar mestilah mempunyai penguasaan Bahasa Inggeris yang mencukupi dengan meluluskan ujian celik huruf.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus mengembangkan kemahiran intelektual dan profesional yang memberikan mereka peluang untuk menunjukkan bukti kerja saintifik yang asli dan asli. Kelayakan ini ... [+]

Pelajar harus mengembangkan kemahiran intelektual dan profesional yang memberikan mereka peluang untuk menunjukkan bukti kerja saintifik yang asli dan asli. Kelayakan ini akan terus memberi peluang kepada pelajar untuk memaparkan kecekapan dalam penerapan metodologi penyelidikan yang berkaitan, komunikasi bertulis dan / atau lisan yang betul mengenai proses penyelidikan dan penemuan, serta mencerminkan proses penyelidikan dan penemuan.

Keperluan kemasukan

Ijazah Kepujian yang sesuai dalam bidang Pengurusan Sumber Manusia yang lebih luas, Psikologi Perindustrian, Pembangunan Sumber Manusia atau Hubungan Pekerjaan. Pelajar sebelum ini telah membezakan diri mereka sebagai pengurus atau pengurus sumber manusia dengan pengalaman kerja yang cukup dalam organisasi (minimum 3-5 tahun). Pelajar mesti celik komputer dan mempunyai akses Internet dengan modul Kepujian dalam Kaedah Penyelidikan (NQF Tahap 8 atau 9) dan purata sekurang-kurangnya 65% untuk Ijazah Kepujian. Kekangan nombor pelajar memerlukan proses pemilihan yang terdiri daripada pusat penilaian seharian dan penilaian psikometrik.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Matlamat kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan yang digunakan pelajar pada tahap yang lebih maju dalam menguasai analisis, tafsiran dan pemahaman prinsip dan ... [+]

Matlamat kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan yang digunakan pelajar pada tahap yang lebih maju dalam menguasai analisis, tafsiran dan pemahaman prinsip dan kaedah psikologi perindustrian. Ia meletakkan pelajar dalam kedudukan untuk mendaftar sebagai Psikologi Perindustrian (dengan Lembaga Psikologi Profesional Afrika Selatan) untuk bekerja di peringkat lanjutan dalam bidang Pengurusan Sumber Manusia dan Psikologi Perindustrian.

Keperluan kemasukan

Kelayakan kehormatan dalam Psikologi Perindustrian pada NQF Peringkat 7 atau 8 dengan minima purata 65%. Kaedah statistik atau teknik analitik mestilah dimasukkan dalam kurikulum sarjana muda. Pelajar yang berpotensi mestilah lulus modul dalam metodologi penyelidikan di Tingkat Kepujian NQF 7. Pengalaman berkaitan yang dianggap relevan dan mencukupi oleh Jabatan Psikologi Perindustrian dan Pengurusan Orang juga akan dinilai. Kekangan nombor pelajar memerlukan proses pemilihan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Matlamat kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan yang digunakan pelajar pada peringkat lanjutan dalam menguasai, menganalisis, mentafsirkan dan memahami kaedah ... [+]

Matlamat kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan yang digunakan pelajar pada peringkat lanjutan dalam menguasai, menganalisis, mentafsirkan dan memahami kaedah ekonomi. Program ini akan menyediakan pelajar untuk merenungkan aplikasi ekonomi mereka sendiri dengan menggunakan teknik ekonometrik sama ada untuk melakukan pemeriksaan empirik terhadap model ekonomi tertentu atau sebagai alat untuk ramalan dan penilaian dasar. Pelajar yang layak hendaklah menunjukkan bukti kerja bebas dan asal.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi mestilah mempunyai kelayakan Sarjana Muda Perdagangan Honour di peringkat NQF 8 peringkat baru / NQF Lama 7 yang dianggap sesuai oleh Jabatan Ekonomi dan Ekonometrik. Penyempurnaan pendaftaran untuk program (dan / atau pendaftaran berterusan) tertakluk kepada pemohon yang mematuhi keperluan khusus jabatan. Keperluan seperti itu biasanya termasuk kerja persediaan yang membawa kepada cadangan penyelidikan yang diluluskan oleh jabatan. Contoh-contoh kerja persediaan yang mungkin adalah pra-bacaan, kajian literatur, pembangunan konsep, dan kejayaan menyelesaikan kursus pendek yang bertujuan untuk kemahiran dan / atau perkembangan pengetahuan. Calon juga mungkin diperlukan untuk berjaya mempertahankan cadangan penyelidikan mereka pada sesi perbincangan khas.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Matlamat kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan yang diterapkan oleh pelajar pada peringkat lanjutan dalam menguasai, menganalisis, menafsirkan dan memahami pr ... [+]

Matlamat kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan yang diterapkan oleh pelajar pada peringkat lanjutan dalam menguasai, menganalisis, menafsirkan dan memahami prinsip dan kaedah ekonomi. Program ini akan menyediakan pelajar-pelajar untuk merenungkan aplikasi ekonomi mereka sendiri untuk menilai kesannya dalam konteks holistik Ekonomi sebagai sains sosial. Pelajar yang layak hendaklah menunjukkan bukti kerja bebas dan asli.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi mesti memiliki kelayakan di peringkat NQF baru 8 / NQF Lama tahap 7, yang dianggap sesuai oleh Jabatan Ekonomi dan Ekonometrik. Penyempurnaan pendaftaran untuk program (dan / atau pendaftaran berterusan) tertakluk kepada pemohon yang mematuhi keperluan khusus jabatan. Keperluan seperti itu biasanya termasuk kerja persediaan yang membawa kepada cadangan penyelidikan yang diluluskan oleh jabatan. Contoh-contoh kerja persediaan yang mungkin adalah pra-bacaan, kajian literatur, pembangunan konsep, dan kejayaan menyelesaikan kursus pendek yang bertujuan untuk kemahiran dan / atau perkembangan pengetahuan. Calon juga mungkin diperlukan untuk mempertahankan cadangan penyelidikan mereka pada sesi perbincangan khas.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus mengembangkan kecekapan intelek dan kemahiran praktikal dalam menguasai, menganalisis, mentafsirkan dan menerapkan prinsip kewangan maju dalam konteks ekono ... [+]

Pelajar harus mengembangkan kecekapan intelek dan kemahiran praktikal dalam menguasai, menganalisis, mentafsirkan dan menerapkan prinsip kewangan maju dalam konteks ekonomi antarabangsa, dan dapat merenungkan keputusan pengurusan yang berkaitan, melalui analisis kuantitatif dan untuk menilai kesannya dalam konteks kewangan holistik.

Kelayakan ini akan memberikan pelajar-pelajar yang berkelayakan dengan peluang untuk melanjutkan pelajaran di level NQF Baru 10 / Old NQF level 8 pada program kedoktoran dalam Ekonomi.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi harus memiliki kelayakan kepujian dalam Ekonomi, Ekonometrik, Statistik dan / atau Matematik di peringkat NQF baru 8 / NQF Lama 7. Atau lain-lain kelayakan empat tahun lagi dengan status kehormatan pada tahap NQF Baru 8 / NQF Lama level 7 dan pengalaman Matematik dan / atau Statistik dan Pengekalan Econometrical yang dianggap relevan dan mencukupi oleh Jabatan Ekonomi dan Ekonometrik.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Matlamat kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan yang diterapkan oleh pelajar pada peringkat lanjutan dalam menguasai, menganalisis, menafsirkan dan memahami pr ... [+]

Matlamat kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan yang diterapkan oleh pelajar pada peringkat lanjutan dalam menguasai, menganalisis, menafsirkan dan memahami prinsip dan kaedah ekonomi. Program ini akan menyediakan pelajar untuk merenungkan aplikasi ekonomi mereka sendiri untuk menilai kesannya dalam konteks holistik Ekonomi sebagai sains sosial. Pelajar yang layak hendaklah menunjukkan bukti kerja bebas dan asli.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi perlu memiliki ijazah kepujian dalam Ekonomi atau Ekonometrik pada peringkat NQF tahap 8 (baru) / NQF tahap 7 (lama) dengan tanda purata 65%. Selain itu, kualifikasi empat tahun lain dengan status kehormatan di peringkat NQF level 8 (baru) / NQF level 7 (lama) dengan markah purata yang diperoleh ditentukan oleh Jabatan dan pengalaman Micro- dan Macroeconomics dan Pengekalan Applet Econometrics yang dianggap relevan dan mencukupi oleh Jabatan Ekonomi dan Ekonometrik. Kehadiran kursus orientasi wajib mungkin diperlukan oleh Jabatan Ekonomi dan Ekonometrik.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Matlamat kelayakan ini adalah bagi pelajar untuk membangunkan kecekapan penggunaan dalam menguasai, menafsirkan, mencerminkan dan melaksanakan prinsip-prinsip dalam bidan ... [+]

Matlamat kelayakan ini adalah bagi pelajar untuk membangunkan kecekapan penggunaan dalam menguasai, menafsirkan, mencerminkan dan melaksanakan prinsip-prinsip dalam bidang kewangan yang lebih luas. Melalui disertasi kecil, pelajar yang memenuhi syarat menunjukkan bukti penyelidikan saintifik, penerapan metodologi penyelidikan saintifik dan keupayaan untuk mencerminkannya dalam konteks holistik kewangan.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi perlu memiliki kelayakan Sarjana Muda Perdagangan Honor yang berorientasikan kewangan pada tahap NQF baru 8 / NQF Lama tahap 7 dengan sekurang-kurangnya sama ada Pengurusan Kewangan dan / atau Pengurusan Pelaburan pada tahap ketiga tahun. Sebagai alternatif, seorang pelajar harus mempunyai kualifikasi empat tahun lain dengan status kehormatan pada tahap NQF N / A level 7 / NQF Lama 7 dan mempunyai pengurusan kewangan pengurusan dan / atau pengalaman pengurusan kewangan berorientasikan yang berkaitan yang dianggap relevan dan mencukupi oleh jabatan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan program ini adalah bagi pelajar untuk membangunkan kecekapan penggunaan dalam tafsiran, refleksi dan pemakaian prinsip dalam bidang kewangan kuantitatif yang lebih ... [+]

Tujuan program ini adalah bagi pelajar untuk membangunkan kecekapan penggunaan dalam tafsiran, refleksi dan pemakaian prinsip dalam bidang kewangan kuantitatif yang lebih luas. Melalui disertasi induk, seorang pelajar yang memenuhi syarat menunjukkan bukti penyelidikan saintifik, penerapan metodologi penyelidikan saintifik dan keupayaan untuk mencerminkannya dalam konteks holistik kewangan kuantitatif.

Keperluan kemasukan:

Pelajar yang berpotensi mesti memiliki aKelayakan Pentaksiran Sarjana Muda Perdagangan Berkuasa Kuantitatif di peringkat NQF Baru 8 / NQF Lama tahap 7; atauSebagai alternatif, seorang pelajar harus mempunyai kelayakan lain di peringkat NQF Tingkat 8 / NQF Lama 7 dan mempunyai pengalaman berorientasikan kewangan kuantitatif yang disifatkan oleh Jabatan Kewangan dan Pengurusan Pelaburan;Pemilihan program penyelidikan tuan adalah tertakluk kepada keberkesanan cadangan penyelidikan. Cadangan penyelidikan hendaklah dikemukakan kepada panel yang dipengerusikan oleh Jabatan Kewangan dan Pengurusan Pelaburan untuk tujuan ini. Jabatan Kewangan dan Pengurusan Pelaburan mesti meluluskan secara khusus bidang pengajian, topik penyelidikan, metodologi dan penyataan masalah sebelum calon boleh mendaftar;Pemilihan adalah berdasarkan kepada kebolehan akademik dan ketersediaan tempat dan oleh itu mungkin melibatkan penggunaan kriteria / keperluan tambahan; danKeperluan kemasukan akhir dari masa ke semasa akan ditetapkan oleh jabatan.... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan Professional MCom (Pembangunan Ekonomi Tempatan) adalah untuk membangunkan tahap pengetahuan, kemahiran dan kecekapan yang diterapkan dalam bidang Pembangunan Ekon ... [+]

Tujuan Professional MCom (Pembangunan Ekonomi Tempatan) adalah untuk membangunkan tahap pengetahuan, kemahiran dan kecekapan yang diterapkan dalam bidang Pembangunan Ekonomi Tempatan (LED). Program ini direka khusus untuk memenuhi keperluan profesion LED dan bertujuan untuk pelajar yang merancang untuk memenuhi syarat sebagai profesional LED Certified. Ijazah Sarjana profesional ini akan menyediakan pelajar untuk mencerminkan amalan profesional LED. Melalui komponen penyelidikan, pelajar akan menyumbang ke arah pembangunan pengetahuan di peringkat lanjutan dan menyediakan mereka untuk pekerjaan profesional khusus.

Keperluan kemasukan: Syarat penerimaan minimum adalah Ijazah Sarjana Muda Sarjana Muda atau Diploma Lepasan Ijazah. Selain itu, kualifikasi empat tahun lagi dengan status Kepujian pada tahap NQF Baru 8 / NQF Lama tahap 7 dan Mikro dan Makroekonomi berkaitan dan atau pengalaman berkaitan yang dianggap relevan dan mencukupi oleh Jabatan Ekonomi dan Ekonometrik. Kajian persediaan dan pemeriksaan masuk mungkin diperlukan oleh Jabatan Ekonomi dan Ekonometri UJ. Pelajar yang ijazah sebelumnya tidak termasuk Pembangunan Ekonomi Tempatan (LED) perlu melengkapkan modul penyambungan dalam bentuk program pembelajaran pendek (SLP) bertajuk "Pengenalan kepada LED".... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus mengembangkan kecekapan khusus penerapan dalam menguasai, menafsirkan, memahami, menganalisa dan menerapkan prinsip pengauditan komputer dalam bidang pengau ... [+]

Pelajar harus mengembangkan kecekapan khusus penerapan dalam menguasai, menafsirkan, memahami, menganalisa dan menerapkan prinsip pengauditan komputer dalam bidang pengauditan komputer. Pelajar yang berkelayakan harus menunjukkan bukti kerja saintifik yang bebas dan asli melalui skop yang disertasi.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi perlu memiliki kelayakan kepujian atau diploma pascasiswazah dalam bidang pengauditan komputer yang berkaitan, di peringkat NQF tahap 8 / Old NQF 7. Atau lain-lain kelayakan empat tahun yang lain pada tahap NQF Baru 8 / Lama NQF 7 dan pengalaman audit praktikal yang berkaitan yang dianggap relevan dan mencukupi oleh Jabatan Perakaunan. Kajian persediaan dan pemeriksaan masuk mungkin diperlukan oleh Jabatan Perakaunan. Proses pemilihan akan diikuti.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus mengembangkan kecekapan khusus yang diterapkan dalam menguasai, menafsirkan, memahami, menganalisa dan menerapkan prinsip pengauditan dalam bidang pengaudit ... [+]

Pelajar harus mengembangkan kecekapan khusus yang diterapkan dalam menguasai, menafsirkan, memahami, menganalisa dan menerapkan prinsip pengauditan dalam bidang pengauditan. Pelajar yang berkelayakan harus menunjukkan bukti karya ilmiah yang bebas dan asli melalui disertasi tuan.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi mesti memiliki kelayakan Sarjana Muda Perdagangan Honor yang berorientasikan Perakaunan di peringkat NQF baru 8 / NQF Lama tahap 7, yang dianggap sesuai oleh Jabatan Perakaunan. Penyempurnaan pendaftaran untuk program (dan / atau pendaftaran berterusan) tertakluk kepada pemohon yang mematuhi keperluan khusus jabatan. Keperluan seperti itu biasanya termasuk kerja persediaan yang membawa kepada cadangan penyelidikan yang diluluskan oleh jabatan. Contoh-contoh kerja persediaan yang mungkin adalah pra-bacaan, kajian literatur, pembangunan konsep, dan kejayaan menyelesaikan kursus pendek yang bertujuan untuk kemahiran dan / atau perkembangan pengetahuan. Calon juga mungkin diperlukan untuk mempertahankan cadangan penyelidikan mereka pada sesi perbincangan khas.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan program ini adalah untuk membangunkan kecekapan pelajar yang diterapkan pada tahap maju (eksekutif) dalam penguasaan, analisis, tafsiran dan pemahaman prinsip dan ... [+]

Tujuan program ini adalah untuk membangunkan kecekapan pelajar yang diterapkan pada tahap maju (eksekutif) dalam penguasaan, analisis, tafsiran dan pemahaman prinsip dan kaedah Pengurusan IT. Melalui disertasi Master, pelajar akan menunjukkan bukti penyelidikan saintifik dan keupayaan untuk mencerminkannya dalam konteks holistik Pengurusan IT. Program ini akan membantu dalam perkembangan pengalaman profesional yang berterusan dan pengurus kanan dan pemimpin akan dipertingkatkan untuk kedua-dua perwakilan Afrika Selatan dan, semakin mempromosikan pembangunan kemahiran Pengurusan IT untuk pelajar dan perwakilan eksekutif dalam konteks tempatan dan antarabangsa.

Apabila program selesai, pelajar akan dapat menunjukkan kecekapan dalam:... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Matlamat kelayakan ini adalah bagi pelajar untuk membangunkan kecekapan penggunaan dalam menguasai, menafsirkan, mencerminkan dan melaksanakan prinsip dalam bidang kewang ... [+]

Matlamat kelayakan ini adalah bagi pelajar untuk membangunkan kecekapan penggunaan dalam menguasai, menafsirkan, mencerminkan dan melaksanakan prinsip dalam bidang kewangan yang lebih luas. Melalui disertasi induk, seorang pelajar yang memenuhi syarat menunjukkan bukti penyelidikan saintifik, penerapan metodologi penyelidikan saintifik dan keupayaan untuk mencerminkannya dalam konteks holistik kewangan.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi mestilah memiliki kelayakan Sarjana Muda Perdagangan Honor yang berorientasikan kewangan atau setaraf di peringkat NQF Tingkat 8 / NQF Baru 7, dengan sekurang-kurangnya Pengurusan Kewangan dan / atau Pengurusan Pelaburan pada peringkat ketiga tahun. Sebagai alternatif, seorang pelajar harus memiliki kualifikasi empat tahun lain dengan status kehormatan di peringkat NQF baru 8 / NQF Lama 7 dan mempunyai pengalaman yang berorientasikan kewangan yang dianggap sesuai oleh Jabatan Kewangan dan Pengurusan Pelaburan. Penyempurnaan pendaftaran untuk program (dan / atau pendaftaran berterusan) tertakluk kepada pemohon yang mematuhi keperluan khusus jabatan. Keperluan seperti itu biasanya termasuk kerja persediaan yang membawa kepada cadangan penyelidikan yang diluluskan oleh jabatan. Contoh-contoh kerja persediaan yang mungkin adalah pra-bacaan, kajian literatur, pembangunan konsep, dan kejayaan menyelesaikan kursus pendek yang bertujuan untuk kemahiran dan / atau perkembangan pengetahuan. Calon juga mungkin diperlukan untuk mempertahankan cadangan penyelidikan mereka pada sesi perbincangan khas. Cadangan penyelidikan hendaklah dikemukakan kepada panel yang dipengerusikan oleh Jabatan Kewangan dan Pengurusan Pelaburan untuk tujuan ini.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Matlamat kelayakan ini adalah bagi pelajar untuk membangunkan kecekapan penggunaan dalam menguasai, menafsirkan, mencerminkan dan melaksanakan prinsip dalam bidang kewang ... [+]

Matlamat kelayakan ini adalah bagi pelajar untuk membangunkan kecekapan penggunaan dalam menguasai, menafsirkan, mencerminkan dan melaksanakan prinsip dalam bidang kewangan yang lebih luas. Melalui disertasi induk, seorang pelajar yang memenuhi syarat menunjukkan bukti penyelidikan saintifik, penerapan metodologi penyelidikan saintifik dan keupayaan untuk mencerminkannya dalam konteks holistik kewangan.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi mesti memiliki kelayakan Pentaksiran Sarjana Muda Perdagangan yang berorientasikan Pengurusan Pelaburan di peringkat NQF 8 peringkat baru / NQF Lama 7. Sebagai alternatif, pelajar harus mempunyai kelayakan empat tahun lagi dengan status kehormatan di peringkat NQF Baru 8 / NQF Lama tahap 7 dan mempunyai pengalaman berorientasikan pengurusan pelaburan berkaitan yang dianggap sesuai oleh Jabatan Kewangan dan Pengurusan Pelaburan. Penyempurnaan pendaftaran untuk program (dan / atau pendaftaran berterusan) tertakluk kepada pemohon yang mematuhi keperluan khusus jabatan. Keperluan seperti itu biasanya termasuk kerja persediaan yang membawa kepada cadangan penyelidikan yang diluluskan oleh jabatan. Contoh-contoh kerja persediaan yang mungkin adalah pra-bacaan, kajian literatur, pembangunan konsep, dan kejayaan menyelesaikan kursus pendek yang bertujuan untuk kemahiran dan / atau perkembangan pengetahuan. Calon juga mungkin diperlukan untuk berjaya mempertahankan cadangan penyelidikan mereka pada sesi perbincangan khas. Cadangan penyelidikan hendaklah dikemukakan kepada panel yang dipengerusikan oleh Jabatan Kewangan dan Pengurusan Pelaburan untuk tujuan ini.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar perlu membangunkan kompetensi dan kemahiran praktikal dalam pengambilalihan, interpretasi yang mencerminkan dan penerapan prinsip-prinsip pengurusan pemasaran. Pe ... [+]

Pelajar perlu membangunkan kompetensi dan kemahiran praktikal dalam pengambilalihan, interpretasi yang mencerminkan dan penerapan prinsip-prinsip pengurusan pemasaran. Pelajar perlu mendapatkan kecekapan yang fokus bergantung pada topik disertasi. Pelajar harus menunjukkan bukti karya ilmiah yang bebas dan asli. Pelajar juga akan memaparkan kecekapan dalam penerapan metodologi penyelidikan yang relevan dan komunikasi bertulis yang tepat mengenai proses penyelidikan dan penemuan. Pelajar harus dapat merenungkan keputusan dan aplikasi penyelidikannya dan menilai kesannya dalam konteks holistik pengurusan pemasaran.

Keperluan kemasukan

Seorang pelajar yang memiliki kelayakan Kepujian BCom dalam Pengurusan Pemasaran pada NQF Peringkat 7 atau 8 boleh memohon kemasukan ke kelayakan ini. Dekan Fakulti Pengurusan boleh menolak kemasukan pelajar kepada kelayakan Guru jika berpendapat bahawa latar belakang akademik pelajar tidak mencukupi untuk kajian yang dicadangkan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus mengembangkan kecekapan dan kemahiran praktikal dalam pengambilalihan, tafsiran, pemahaman dan penerapan prinsip-prinsip pengurusan strategik dan am. ... [+]

Pelajar harus mengembangkan kecekapan dan kemahiran praktikal dalam pengambilalihan, tafsiran, pemahaman dan penerapan prinsip-prinsip pengurusan strategik dan am. Kelayakan ini membangunkan kemahiran penyelidikan dan konseptual pelajar dalam bidang pengurusan strategik dan am. Pelajar yang layak akan menunjukkan bukti penyelidikan saintifik dan keupayaan untuk melaporkannya. Pelajar harus dapat mencerminkan keputusan dan aplikasi penyelidikannya dan menilai kesannya dalam konteks holistik pengurusan strategik dan am.

Keperluan kemasukan

Seorang pelajar yang memiliki kelayakan Kepujian BCom dalam Pengurusan Strategik di peringkat NQF 8 boleh memohon kemasukan ke kelayakan ini. Dekan Fakulti Pengurusan boleh menolak kemasukan pelajar kepada kelayakan Guru jika berpendapat bahawa latar belakang akademik pelajar tidak mencukupi untuk kajian yang dicadangkan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sambilan
2 - 3 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus mengembangkan kecekapan khusus yang diterapkan dalam menguasai, menafsirkan, memahami, menganalisa dan menerapkan prinsip perakaunan dalam bidang perakaunan ... [+]

Pelajar harus mengembangkan kecekapan khusus yang diterapkan dalam menguasai, menafsirkan, memahami, menganalisa dan menerapkan prinsip perakaunan dalam bidang perakaunan kewangan. Pelajar yang berkelayakan harus menunjukkan bukti karya ilmiah yang bebas dan asli melalui disertasi tuan.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi mestilah memiliki kepujian Sarjana Muda Perakaunan berorientasi Perakaunan pada tahap NQF 8 peringkat baru / NQF Lama 7, yang dianggap sesuai oleh Jabatan Perakaunan. Penyempurnaan pendaftaran untuk program (dan / atau pendaftaran berterusan) tertakluk kepada pemohon yang mematuhi keperluan khusus jabatan. Keperluan seperti itu biasanya termasuk kerja persediaan yang membawa kepada cadangan penyelidikan yang diluluskan oleh jabatan. Contoh-contoh kerja persediaan yang mungkin adalah pra-bacaan, kajian literatur, pembangunan konsep, dan kejayaan menyelesaikan kursus pendek yang bertujuan untuk kemahiran dan / atau perkembangan pengetahuan. Calon juga mungkin diperlukan untuk mempertahankan cadangan penyelidikan mereka pada sesi perbincangan khas.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus mengembangkan kecekapan khusus yang diterapkan dalam menguasai, menafsirkan, memahami, menganalisis dan menerapkan prinsip perakaunan di bidang perakaunan k ... [+]

Pelajar harus mengembangkan kecekapan khusus yang diterapkan dalam menguasai, menafsirkan, memahami, menganalisis dan menerapkan prinsip perakaunan di bidang perakaunan kewangan. Melalui skop disertasi yang terhad, pelajar yang layak akan menunjukkan bukti kerja sains yang bebas dan asli.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi perlu memiliki kelayakan kepujian atau diploma pascasiswazah dalam Perakaunan atau gelaran kepujian berkaitan Pengurusan Kewangan pada peringkat NQF baru 8 / NQF Lama 7. Atau lain-lain kelayakan empat tahun yang lain pada tahap NQF Baru 8 / NQF Lama tahap 7 dan pengalaman perakaunan yang berkaitan, yang dianggap relevan dan mencukupi oleh Jabatan Perakaunan. Kajian persediaan dan pemeriksaan masuk mungkin diperlukan oleh Jabatan Perakaunan. Proses pemilihan akan diikuti.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus mengembangkan kemahiran intelektual dan profesional untuk memberikan keterangan keupayaan untuk menghasilkan pekerjaan saintifik secara bebas pada tahap yan ... [+]

Pelajar harus mengembangkan kemahiran intelektual dan profesional untuk memberikan keterangan keupayaan untuk menghasilkan pekerjaan saintifik secara bebas pada tahap yang dapat diterima. Ini memerlukan kecekapan dalam penerapan metodologi penyelidikan yang berkaitan, keupayaan untuk menjalankan dan melengkapkan kajian penyelidikan yang diluluskan, kompetensi lisan dan bertulis untuk membentangkan hasil dan penemuan, dan kematangan akademik dan peribadi untuk secara kritis mencerminkan semua aspek kajian.

Keperluan kemasukan

Kelayakan kehormatan dalam Psikologi Perindustrian pada NQF Peringkat 7 atau 8 dengan minima purata 65%. Kaedah statistik atau teknik analitik mestilah dimasukkan dalam kurikulum sarjana muda. Pelajar yang berpotensi mestilah telah meluluskan modul dalam metodologi penyelidikan di Tingkat Kepujian NQF 8. Pengalaman berkaitan yang dianggap relevan dan mencukupi oleh Jabatan Psikologi Perindustrian dan Pengurusan Orang juga akan dinilai. Kekangan nombor pelajar memerlukan proses pemilihan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus mengembangkan kecekapan khusus yang diterapkan dalam menguasai, menafsirkan, memahami, analisis dan penerapan prinsip perpajakan dalam bidang perpajakan. ... [+]

MCom di Afrika Selatan dan Percukaian Antarabangsa (Mengikuti Kursus)

Pelajar harus mengembangkan kecekapan khusus yang diterapkan dalam menguasai, menafsirkan, memahami, analisis dan penerapan prinsip perpajakan dalam bidang perpajakan. Melalui skop disertasi yang terhad, pelajar yang layak akan menunjukkan bukti kerja saintifik yang bebas dan asli.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi harus memiliki kelayakan kehormatan atau diploma pascasiswazah dalam Perakaunan atau gelar kepujian berkaitan kredit di peringkat NQF baru 8 / NQF Lama 7. Atau lain-lain kelayakan empat tahun yang lain dengan status kehormatan pada tahap NQF Baru 8 / NQF Lama tahap 7 dan pengalaman percukaian yang berkaitan yang dianggap relevan dan mencukupi oleh Jabatan Perakaunan. Kajian persediaan dan pemeriksaan masuk mungkin diperlukan oleh Jabatan Perakaunan. Proses pemilihan akan diikuti.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan kelayakan adalah untuk membangunkan seorang jurutera dengan kebolehan maju dalam melaksanakan sains kejuruteraan asas dan / reka bentuk dan sintesis, dan prinsip-p ... [+]

MEng dalam Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik (berasaskan penyelidikan)

Tujuan kelayakan adalah untuk membangunkan seorang jurutera dengan kebolehan maju dalam melaksanakan sains kejuruteraan asas dan / reka bentuk dan sintesis, dan prinsip-prinsip yang berkaitan dengan masalah khusus masyarakat pada umumnya. Salah satu objektif utama proses ini adalah untuk membangunkan keupayaan lanjutan untuk menjalankan penyelidikan kejuruteraan asas secara bebas. Ia juga menggalakkan pendekatan pembelajaran sepanjang hayat.

Hasil kelayakan

Keluar hasil peringkat:

Pelajar yang berkelayakan akan dapat:

Mengenalpasti, menilai, merumuskan, mentafsirkan, menganalisis dan menyelesaikan masalah penyelidikan / pembangunan kejuruteraan secara kreatif dan inovatif dengan menggunakan pengetahuan asas yang berkaitan iaitu Matematik, Sains Asas dan Sains Kejuruteraan dalam bidang penyelidikan yang dipilih.Merancang dan mengurus projek-projek penyelidikan kejuruteraan, membuktikan pengetahuan asas, pemahaman dan pemahaman mengenai prinsip, metodologi dan konsep yang membentuk tanggungjawab sosial (kepada komuniti tempatan dan lain-lain) penyelidikan / pembangunan dalam bidang penyelidikan yang dipilih.Bekerja dengan berkesan, secara individu atau dengan orang lain, sebagai anggota pasukan, kumpulan, organisasi dan komuniti atau dalam persekitaran multi disiplin dalam bidang penyelidikan yang dipilih.Mengurus dan menguruskan dirinya dan kegiatannya secara bertanggungjawab, berkesan, profesional dan beretika, menerima tanggungjawab dalam batas kompetensinya, dan menjalankan penilaian berdasarkan pengetahuan dan kepakaran, yang berkaitan dengan bidang penyelidikan.Merancang dan menjalankan tahap penyelidikan, penyelidikan dan / atau eksperimen yang sesuai dengan menggunakan teori dan metodologi yang sesuai, dan melakukan analisa dan tafsiran data yang sesuai.Berkomunikasi dengan berkesan, secara lisan dan secara bertulis, dengan penerangan kejuruteraan dan khalayak dan komuniti pada keseluruhannya, setakat mana ia dipengaruhi oleh penyelidikan, menggunakan struktur yang sesuai, gaya dan sokongan grafik.Menggunakan dan menilai kaedah penyelidikan, kemahiran,... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan kelayakan adalah untuk membangunkan seorang jurutera dengan kebolehan maju dalam menerapkan sains pengurusan kejuruteraan asas dan / reka bentuk dan sintesis serta ... [+]

MEng dalam Pengurusan Kejuruteraan (Diteruskan)

Tujuan kelayakan adalah untuk membangunkan seorang jurutera dengan kebolehan maju dalam menerapkan sains pengurusan kejuruteraan asas dan / reka bentuk dan sintesis serta prinsip-prinsip yang berkaitan dengan masalah sistem pengurusan khusus masyarakat pada umumnya. Salah satu objektif utama proses ini adalah untuk membangunkan keupayaan lanjutan untuk menjalankan penyelidikan kejuruteraan sistem asas dan penyelidikan secara bebas. Ia juga menggalakkan pendekatan pembelajaran sepanjang hayat.

Hasil kelayakan

Keluar hasil peringkat:

Pelajar yang berkelayakan akan dapat:

Mengenalpasti, menilai, merumuskan, mentafsirkan, menganalisis dan menyelesaikan masalah penyelidikan dan pembangunan kejuruteraan secara kreatif dan inovatif dengan menggunakan pengetahuan asas yang relevan seperti Matematik, Sains Asas dan / atau Kejuruteraan dan Sains Pengurusan dalam bidang penyelidikan yang dipilih.Merancang dan menguruskan projek-projek penyelidikan pengurusan kejuruteraan, membuktikan pengetahuan asas, pemahaman dan pemahaman terhadap prinsip, metodologi dan konsep yang membentuk tanggungjawab sosial (kepada komuniti tempatan dan lain-lain) penyelidikan / pembangunan dalam bidang penyelidikan yang dipilih.Bekerja dengan berkesan, secara individu atau dengan orang lain, sebagai anggota pasukan, kumpulan, organisasi dan komuniti atau dalam persekitaran multi disiplin dalam bidang penyelidikan yang dipilih.Mengurus dan menguruskan dirinya dan kegiatannya secara bertanggungjawab, berkesan, profesional dan beretika, menerima tanggungjawab dalam batas kompetensinya, dan menjalankan penilaian berdasarkan pengetahuan dan kepakaran, yang berkaitan dengan bidang penyelidikan.Merancang dan menjalankan tahap penyelidikan, penyelidikan dan / atau eksperimen yang sesuai dengan menggunakan teori dan metodologi yang sesuai, dan menjalankan analisis data dan tafsiran.Berkomunikasi dengan berkesan, secara lisan dan secara bertulis, dengan penerangan kejuruteraan dan khalayak dan komuniti pada keseluruhannya, setakat mana ia dipengaruhi oleh penyelidikan, menggunakan struktur yang sesuai, gaya dan sokongan... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan program ini adalah untuk membangunkan seorang jurutera dengan kebolehan maju dalam melaksanakan sains kejuruteraan struktur asas, reka bentuk dan sintesis kepada m ... [+]

Tujuan program ini adalah untuk membangunkan seorang jurutera dengan kebolehan maju dalam melaksanakan sains kejuruteraan struktur asas, reka bentuk dan sintesis kepada masalah kejuruteraan struktur khusus dalam masyarakat pada umumnya. Salah satu objektif utama adalah untuk membangunkan keupayaan lanjutan untuk melakukan penyelidikan kejuruteraan struktur asas secara bebas dan, dengan cara demikian, mempromosikan pembelajaran sepanjang hayat.

Hasil kelayakan

Keluar hasil peringkat:

Pelajar yang berkelayakan akan dapat:

Mengenal pasti, menilai, merumuskan, mentafsirkan, menganalisis dan menyelesaikan masalah penyelidikan dan pembangunan struktur kejuruteraan secara kreatif dan inovatif dengan menggunakan pengetahuan asas yang berkaitan iaitu ilmu matematik, sains asas dan sains kejuruteraan dalam bidang penyelidikan yang dipilih.Merancang dan mengurus projek-projek penyelidikan kejuruteraan struktur yang mendemonstrasikan pengetahuan asas, pemahaman dan pemahaman terhadap prinsip, metodologi dan konsep yang membentuk tanggungjawab sosial (kepada komuniti tempatan dan lain-lain) penyelidikan / pembangunan kejuruteraan dalam bidang penyelidikan yang dipilih.Bekerja dengan berkesan secara individu atau dengan orang lain sebagai ahli pasukan, kumpulan, organisasi, dan masyarakat atau dalam persekitaran pelbagai disiplin dalam bidang penyelidikan yang dipilihMengurus dan menguruskan dirinya dan kegiatannya secara bertanggungjawab, berkesan, profesional dan beretika dan mengambil tanggungjawab dalam batas kompetensi sendiri dan melaksanakan penilaian yang sepadan dengan pengetahuan dan kepakaran, yang berkaitan dengan bidang penyelidikanMerancang dan menjalankan tahap penyelidikan, penyelidikan dan / atau eksperimen yang sesuai dengan menggunakan teori dan metodologi yang sesuai dan melakukan analisis data dan tafsiranBerkomunikasi dengan berkesan, baik secara lisan dan secara bertulis, dengan penerangan kejuruteraan dan khalayak dan komuniti secara keseluruhan setakat mereka terjejas oleh penyelidikan menggunakan struktur yang sesuai, gaya dan sokongan grafikMenggunakan dan menilai kaedah penyelidikan kejuruteraan... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
18 - 24 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar yang menyertai program Sarjana perlu menulis dan menyampaikan penyelidikan penyelidikan. ... [+]

Pelajar yang menyertai program Sarjana perlu menulis dan menyampaikan penyelidikan penyelidikan.

Keperluan kemasukan

Ijazah Kepujian dalam Pengurusan Sukan.

Butiran kenalan

Nama: Prof Leon Lategan Tel: 011 559 6966 / Email: leonl@uj.ac.za

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.

Semua program penyelidikan untuk Sarjana dan PhD boleh mendaftar sepanjang tahun.

Tarikh Akhir: Akademik bermula pada bulan Januari dan berakhir pada bulan Disember. Tenggat waktu program ditentukan oleh tempoh program.

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan Sarjana Falsafah dalam Dasar Perindustrian adalah untuk membangunkan kecekapan intelektual pelajar, kemerdekaan intelektual dan kemahiran praktikal dalam pengambil ... [+]

Tujuan Sarjana Falsafah dalam Dasar Perindustrian adalah untuk membangunkan kecekapan intelektual pelajar, kemerdekaan intelektual dan kemahiran praktikal dalam pengambilalihan, analisis, tafsiran dan penggunaan dasar perindustrian yang sesuai untuk menyokong transformasi struktur ekonomi benua. Program ini terdiri daripada modul teras yang menawarkan liputan mendalam mengenai pelbagai isu berkaitan dengan dasar, strategi dan pengurusan pembangunan di Afrika, dan membolehkan pelajar menguji penggunaan praktikal pengetahuan yang diberikan, mengambil bahagian dalam menganalisis kajian kes, menjalankan lawatan lapangan, dan menyediakan laporan teknikal individu mengenai pelbagai tema yang dilindungi.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar perlu membangunkan kecekapan dan kemahiran praktikal dalam pemerolehan, tafsiran dan refleksi mengenai metodologi penyelidikan yang berkaitan, dan komunikasi bert ... [+]

Pelajar perlu membangunkan kecekapan dan kemahiran praktikal dalam pemerolehan, tafsiran dan refleksi mengenai metodologi penyelidikan yang berkaitan, dan komunikasi bertulis dan / atau lisan dalam proses penyelidikan dan penemuan. Matlamatnya adalah untuk memastikan bahawa pelajar mampu membayangkan tentang penemuan penyelidikan. Pelajar harus menunjukkan bukti karya ilmiah yang bebas dan asli.

Keperluan kemasukan

Ijazah Kepujian yang sesuai dalam bidang Pengurusan Sumber Manusia, Psikologi Perindustrian, Pembangunan Sumber Manusia atau Perhubungan Pekerjaan dengan purata sekurang-kurangnya 65% untuk Ijazah Kepujian. Modul An Honour dalam Metodologi Penyelidikan (NQF Level 7). Kekangan bilangan pelajar memerlukan proses pemilihan yang terdiri daripada pusat penilaian seharian dan penilaian psikometrik.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sambilan
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama kajian MPhil dalam Pengajian Tenaga disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan lanjutan khusus sambil memen ... [+]

Tujuan utama kajian MPhil dalam Pengajian Tenaga disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan lanjutan khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan khusus supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi kerja yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. Disertasi kecil dengan kursus MPhil dalam Pengajian Tenaga terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di peringkat 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai disertasi kecil.

Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Untuk membangunkan di peringkat yang lebih maju kecekapan yang digunakan pelajar dalam menyediakan campur tangan kepimpinan kepimpinan profesional. Ini akan dilakukan den ... [+]

Untuk membangunkan di peringkat yang lebih maju kecekapan yang digunakan pelajar dalam menyediakan campur tangan kepimpinan kepimpinan profesional. Ini akan dilakukan dengan membangunkan kecekapan kontrak, menilai keperluan, membina rancangan pembangunan, menyampaikan sesi latihan individu dan pasukan serta penilaian kesan campur tangan pengajaran yang berbeza melalui beberapa modul. Melalui disertasi mini, pelajar akan menunjukkan bukti penyelidikan saintifik dan kemampuan untuk merefleksikan konteks pembinaan kepimpinan holistik. Program ini akan memberikan pengalaman pembangunan kepada psikolog, psikometri, pengurus sumber manusia, dan pengurus serta pelajar pascasiswazah yang lain untuk menjadi jurulatih kepimpinan profesional yang kompeten dan profesional di Afrika Selatan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Disertasi itu akan menjadi sumbangan yang diputuskan untuk pengetahuan, dan pemahaman, disiplin subjek serta bidang penyelidikan. Pelajar yang berkelayakan juga akan mema ... [+]

Disertasi itu akan menjadi sumbangan yang diputuskan untuk pengetahuan, dan pemahaman, disiplin subjek serta bidang penyelidikan. Pelajar yang berkelayakan juga akan memaparkan kecekapan dalam penggunaan metodologi penyelidikan yang berkaitan, dan komunikasi bertulis dan / atau lisan yang sesuai dalam proses penyelidikan dan penemuan. Pelajar harus dapat memikirkan keputusan dan aplikasi penyelidikan mereka untuk menilai kesannya dalam konteks holistik industri maklumat.

Keperluan kemasukan

Mana-mana Ijazah Kepujian yang berkaitan pada NQF Peringkat 7 atau 8 dengan purata 65% untuk Ijazah Kepujian. Dekan Fakulti Pengurusan boleh menolak kemasukan pelajar kepada kelayakan Sarjana jika berpendapat bahawa latar belakang akademik pelajar tidak mencukupi untuk kajian yang dicadangkan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Apabila berjaya menyelesaikan semua keperluan untuk Ijazah ini, pelajar akan memperoleh kelayakan Master yang berorientasikan amalan dan secara peribadi dalam tempoh dua ... [+]

Apabila berjaya menyelesaikan semua keperluan untuk Ijazah ini, pelajar akan memperoleh kelayakan Master yang berorientasikan amalan dan secara peribadi dalam tempoh dua tahun, kemahiran pembinaan dan peluang kerjaya baru sebagai pemimpin, pengurus atau fasilitator PPL.

Keperluan kemasukan

Ijazah Kepujian yang bersesuaian atau bersamaan dengan purata sekurang-kurangnya 65% untuk Ijazah Kepujian. Literasi komputer dan akses ke Internet, serta pengalaman kerja minimum tiga tahun. Modul dalam Teknologi Penyelidikan di peringkat Ijazah Kepujian adalah penting. Diharapkan seorang pelajar untuk lulus ujian celik yang diiktiraf.

Sila ambil perhatian: Kekangan nombor pelajar memerlukan proses pemilihan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sambilan
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar yang memperoleh kelayakan ini akan berkemampuan untuk menjalankan penyelidikan dengan bimbingan yang minima dan menyumbang kepada pengeluaran pengetahuan dalam pe ... [+]

MTech dalam Kejuruteraan Awam (berasaskan penyelidikan)

Pelajar yang memperoleh kelayakan ini akan berkemampuan untuk menjalankan penyelidikan dengan bimbingan yang minima dan menyumbang kepada pengeluaran pengetahuan dalam persekitaran kejuruteraan dengan kejayaan.

Hasil kelayakan

Menunjukkan keupayaan untuk mengenal pasti masalah atau keperluan dalam industri, dan menggunakan metodologi penyelidikan untuk menangani keperluan atau masalah.

Keperluan kemasukan dan kriteria pemilihan

A Baccalaureus Technologiae: Kejuruteraan: Sivil, atau kelayakan yang setara dengan piawaian yang setara.

Penganugerahan ijazah

MTech: Kejuruteraan: Awam akan diberikan kepada pelajar yang berjaya menyelesaikan disertasi.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kelayakan ini bertujuan untuk pelajar yang akan menyumbang, melalui penyelidikan, untuk memahami aplikasi dan penilaian pengetahuan sedia ada dalam bidang khusus teknolog ... [+]

MTech dalam Kejuruteraan Mekanikal (berasaskan penyelidikan)

Kelayakan ini bertujuan untuk pelajar yang akan membuat sumbangan, melalui penyelidikan, untuk memahami aplikasi dan penilaian pengetahuan sedia ada dalam bidang khusus teknologi. Mereka juga akan dapat menunjukkan tahap pengetahuan keseluruhan yang tinggi di kawasan itu, dari asas kepada pengetahuan teoritis atau penerapan maju.

Keputusan kelayakan dan kriteria penilaian

Penyelidikan lengkap berjaya dalam proses kejuruteraan, produk atau sistem

Keperluan kemasukan dan kriteria pemilihan

A Baccalaureus Technologiae: Kejuruteraan: Mekanikal, atau kelayakan yang setara dengan piawaian yang setara.

Penganugerahan ijazah... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama Bioteknologi MTech adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan maju khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan khusus supaya p ... [+]

Tujuan utama Bioteknologi MTech adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan maju khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan khusus supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi bidang kerja yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, strategik pemikiran dan kemahiran organisasi.

Bioteknologi MTech yang disertasi terdiri daripada kajian komprehensif mengenai bidang khusus dalam bidang pengkhususan, dilaporkan dan diserahkan dalam bentuk disertasi pada akhir program. Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 4 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Setelah mendapat kelayakan ini, pelajar akan dapat menjalankan penyelidikan bebas dalam bidang khusus pakaian atau fesyen dan menyumbang kepada pengeluaran pengetahuan di ... [+]

Setelah mendapat kelayakan ini, pelajar akan dapat menjalankan penyelidikan bebas dalam bidang khusus pakaian atau fesyen dan menyumbang kepada pengeluaran pengetahuan di kawasan yang dipilih. Masalah penyelidikan, justifikasi, proses, dan hasilnya dilaporkan dalam suatu disertasi yang mematuhi norma yang diterima umum pada tahap ini.

Keperluan kemasukan

A Baccalaureus Technologiae: Fesyen dengan markah purata sekurang-kurangnya 65% atau kelayakan yang setara dengan standard setara, seperti yang disyorkan oleh Jawatankuasa Status dan diluluskan oleh Lembaga Fakulti.

Kriteria pemilihan

Pemilihan adalah berdasarkan kepada merit akademik dan cadangan penyelidikan awal, seperti yang diluluskan oleh Jawatankuasa Jabatan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar yang berkelayakan akan dapat menjalankan penyelidikan bebas, dengan bimbingan minimum, dalam bidang Kejuruteraan Elektrik yang dipilih, dan menyumbang kepada peng ... [+]

Pelajar yang berkelayakan akan dapat menjalankan penyelidikan bebas, dengan bimbingan minimum, dalam bidang Kejuruteraan Elektrik yang dipilih, dan menyumbang kepada pengeluaran pengetahuan dalam bidang itu.

Hasil kelayakanMenunjukkan pengetahuan dan pemahaman tentang bidang / bidang penyelidikan.Memohon kaedah dan teknik penyelidikan dengan betul dan tepat.Keperluan kemasukan dan kriteria pemilihan

A Baccalaureus Technologiae: Kejuruteraan: Elektrik, atau kelayakan yang setara dengan piawaian yang setara.

Penganugerahan ijazah

MTech: Kejuruteraan: Elektrik akan diberikan kepada pelajar yang berjaya menyelesaikan disertasi.

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kelayakan ini bertujuan untuk membolehkan graduan menerapkan teknik operasi bersepadu, bersama-sama dengan analisis lanjutan dan penyelesaian masalah, kepada pengkhususan ... [+]

Kelayakan ini bertujuan untuk membolehkan graduan menerapkan teknik operasi bersepadu, bersama-sama dengan analisis lanjutan dan penyelesaian masalah, kepada pengkhususan tertentu dalam bidang Kejuruteraan Industri / Pengurusan Operasi, melalui penglibatan dalam projek penyelidikan terpakai.

Keputusan kelayakan dan kriteria penilaian

Mengendalikan penyelidikan dan pembangunan di kawasan khusus dan terlibat dalam pemindahan teknologi dalam bidang Kejuruteraan Industri atau Pengurusan Operasi.

Keperluan kemasukan dan kriteria pemilihan

A Baccalaureus Technologiae: Kejuruteraan Industri, atau kelayakan yang setara dengan piawaian yang setara.

Penganugerahan ijazah

MTech: Kejuruteraan: Perindustrian akan diberikan kepada pelajar yang berjaya menyelesaikan disertasi.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kelayakan ini bertujuan untuk jurutera kimia atau teknolog yang bekerja dalam industri berkaitan proses. Pelajar yang memperoleh kelayakan ini akan berkebolehan menjalank ... [+]

Kelayakan ini bertujuan untuk jurutera kimia atau teknolog yang bekerja dalam industri berkaitan proses. Pelajar yang memperoleh kelayakan ini akan berkebolehan menjalankan penyelidikan bebas dalam kejuruteraan kimia dan menyumbang secara signifikan kepada pengeluaran pengetahuan melalui pemahaman, aplikasi dan penilaian pengetahuan yang sedia ada. Masalah penyelidikan, justifikasi, proses dan hasilnya dilaporkan dalam disertasi, yang mematuhi norma-norma yang diterima umum pada tahap itu.

Hasil kelayakan

Pelajar yang layak akan mempunyai keupayaan untuk:

Mengumpulkan dan menyusun maklumat dalam bidang / kawasan penyelidikan yang dipilih.Memohon kaedah dan teknik penyelidikan dengan betul dan tepat.Buat sumbangan penting dengan mencadangkan penambahbaikan kepada bidang Sains dan Teknologi Kejuruteraan Kimia yang sedia ada.Keperluan kemasukan dan kriteria pemilihan... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Di peringkat ini, pelajar yang berkelayakan akan berupaya menggunakan pengetahuan khusus dan metodologi penyelidikan dalam persekitaran metalurgi, dengan itu menyumbang k ... [+]

Di peringkat ini, pelajar yang layak akan berupaya menggunakan pengetahuan khusus dan metodologi penyelidikan dalam persekitaran metalurgi, dengan itu menyumbang kepada keperluan penyelidikan dan pembangunan industri metalurgi dan masyarakat perlombongan. Pelajar yang berkelayakan akan dapat mendaftar dengan ECSA sebagai Teknolog Profesional.

Keputusan kelayakan dan kriteria penilaian

Pelajar yang layak harus mempunyai keupayaan untuk:

Mulakan dan laksanakan penyelidikan terpakai dalam pelbagai aktiviti metalurgi untuk disiapkan sepenuhnya.Fungsi di peringkat pengurusan menengah ke atas dalam persekitaran metalurgi.Keperluan kemasukan dan kriteria pemilihan

A Baccalaureus Technologiae: Kejuruteraan: Metalurgi, atau kelayakan yang setara dengan piawaian yang setara.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran untuk menjalankan penyelidikan bebas melalui kemahiran menyelesaikan masalah yang lebih maju, dan pemikiran pemikiran kritikal ... [+]

Untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran untuk menjalankan penyelidikan bebas melalui kemahiran menyelesaikan masalah yang lebih maju, dan pemikiran pemikiran kritikal dan reflektif dalam bidang Kesihatan Persekitaran.

Keperluan kemasukan

Kesihatan Alam Sekitar BTech. Purata 65% diperlukan dalam program BTech.

Butiran kenalan

Nama: Puan Martha Chadyiwa Tel: 011 559 6239 / Emel: mchadyiwa@uj.ac.za

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.

Semua program penyelidikan untuk Sarjana dan PhD boleh mendaftar sepanjang tahun.

Tarikh Akhir: Akademik bermula pada bulan Januari dan berakhir pada bulan Disember. Tenggat waktu program ditentukan oleh tempoh program.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sambilan
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Di peringkat ini, seorang pelajar yang layak akan berupaya menggunakan pengetahuan khusus dan metodologi penyelidikan dalam persekitaran metalurgi, dengan itu menyumbang ... [+]

Di peringkat ini, seorang pelajar yang layak akan berupaya menggunakan pengetahuan khusus dan metodologi penyelidikan dalam persekitaran metalurgi, dengan itu menyumbang kepada keperluan penyelidikan dan pembangunan industri metallurgik dan perlombongan. Pelajar yang berkelayakan akan dapat mendaftar dengan ECSA sebagai Teknolog Profesional.

Hasil kelayakan

Pelajar yang layak harus mempunyai keupayaan untuk:

Mulakan dan laksanakan penyelidikan terpakai dalam pelbagai aktiviti metalurgi untuk disiapkan sepenuhnya.Fungsi di peringkat pengurusan menengah ke atas dalam persekitaran metalurgi.Keperluan kemasukan dan kriteria pemilihan

A Baccalaureus Technologiae: Metalurgi Pengekstrakan, atau kelayakan yang setara dengan standard setara.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kelayakan ini bertujuan untuk membangunkan kemahiran intelektual dan profesional dan menyediakan pelajar dengan peluang untuk menunjukkan bukti kerja saintifik yang bebas ... [+]

Kelayakan ini bertujuan untuk membangunkan kemahiran intelektual dan profesional dan menyediakan pelajar dengan peluang untuk menunjukkan bukti kerja saintifik yang bebas dan asli. Kelayakan ini akan terus memberi peluang kepada pelajar untuk memaparkan kecekapan dalam penerapan metodologi penyelidikan yang berkaitan, dan komunikasi bertulis dan / atau lisan yang sesuai dalam proses penyelidikan dan penemuan serta mencerminkan proses penyelidikan dan penemuan.

Keputusan kelayakan dan kriteria penilaian

Menjalankan penyelidikan dan pembangunan di kawasan khusus dan terlibat dalam pemindahan teknologi dalam bidang pengukuran kuantiti dan pembangunan harta benda.

Keperluan kemasukan dan kriteria pemilihan... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Setelah memperoleh kelayakan ini, pelajar akan dapat menjalankan penyelidikan bebas yang maju dalam bidang pakaian yang sangat khusus, dan menunjukkan kemahiran analisis ... [+]

Setelah memperoleh kelayakan ini, pelajar akan dapat menjalankan penyelidikan bebas yang maju dalam bidang pakaian yang sangat khusus, dan menunjukkan kemahiran analisis dan penilaian yang rumit, untuk memperluas atau mentafsir pengetahuan sedia ada yang akan menyumbang ke arah kemajuan industri pakaian.

Keperluan kemasukan

Baccalaureus Technologiae: Pengurusan Pakaian dengan markah purata sekurang-kurangnya 65% atau kelayakan yang setara dengan standard setara, seperti yang disyorkan oleh Jawatankuasa Status dan diluluskan oleh Lembaga Fakulti.

Kriteria pemilihan

Pemilihan adalah berdasarkan kepada merit akademik dan cadangan penyelidikan awal, seperti yang diluluskan oleh Jawatankuasa Jabatan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kelayakan ini bertujuan untuk membolehkan graduan menggunakan pengetahuan teknikal / kemahiran bersepadu dan analisis lanjutan dan penyelesaian masalah kepada pengkhususa ... [+]

Kelayakan ini bertujuan untuk membolehkan graduan menggunakan pengetahuan teknikal / kemahiran bersepadu dan analisis lanjutan dan penyelesaian masalah kepada pengkhususan tertentu dalam pengurusan pembinaan, harta dan bidang yang berkaitan, melalui penglibatan dalam projek penyelidikan terpakai.

Hasil kelayakan

Mengendalikan penyelidikan dan pembangunan di kawasan khusus dan terlibat dalam pemindahan teknologi dalam bidang pengurusan pembinaan dan pembangunan harta tanah.

Keperluan kemasukan dan kriteria pemilihan

A BTech: Pengurusan Pembinaan, atau kelayakan yang setara dengan piawaian yang setara ATAU Diploma Tinggi Negara: Pengawasan Bangunan atau Penyeliaan Pembinaan, ditambah pengalaman kerja yang diluluskan dan kajian pasca-diploma yang lain. Pelajar dipilih berdasarkan merit akademik dan bidang pengajian yang diluluskan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Setelah mendapat kelayakan ini, pelajar akan dapat membuat sumbangan penyelidikan yang signifikan dan menilai pengetahuan yang sedia ada dalam bidang khusus reka bentuk d ... [+]

Setelah mendapat kelayakan ini, pelajar akan dapat membuat sumbangan penyelidikan yang signifikan dan menilai pengetahuan yang sedia ada dalam bidang khusus reka bentuk dalaman dan menunjukkan tahap pengetahuan umum yang tinggi dalam bidang khusus, mulai dari konsep-konsep asas untuk pengetahuan teoritis atau diterapkan maju .

Keperluan kemasukan

Baccalaureus Technologiae: Design Interior, dengan markah purata sekurang-kurangnya 65% atau kelayakan yang setara dengan standard setara, seperti yang disyorkan oleh Jawatankuasa Status dan diluluskan oleh Lembaga Fakulti.

Kriteria pemilihan

Pemilihan adalah berdasarkan kepada merit akademik dan cadangan penyelidikan awal, seperti yang diluluskan oleh Jawatankuasa Jabatan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Setelah mendapat kelayakan ini, pelajar akan dapat menjalankan penyelidikan bebas dengan bimbingan minimum dalam bidang berkaitan reka bentuk perindustrian, dan menyumban ... [+]

Setelah mendapat kelayakan ini, pelajar akan dapat menjalankan penyelidikan bebas dengan panduan minimum dalam bidang berkaitan reka bentuk perindustrian dan menyumbang kepada pengeluaran pengetahuan dalam bidang itu. Masalah penyelidikan, justifikasi, proses, dan hasilnya dilaporkan dalam disertasi dan laporan penyelidikan lain yang mematuhi norma-norma yang diterima umum untuk penyelidikan di peringkat ini.

Keperluan kemasukan

A Baccalaureus Technologiae: Reka Bentuk Perindustrian, dengan tanda purata sekurang-kurangnya 65% atau kelayakan yang setara pada piawai setara, seperti yang disyorkan oleh Jawatankuasa Status dan diluluskan oleh Lembaga Fakulti.

Kriteria pemilihan

Pemilihan adalah berdasarkan kepada merit akademik dan cadangan penyelidikan awal, seperti yang diluluskan oleh Jawatankuasa Jabatan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Setelah mendapat kelayakan ini, pelajar akan dapat menjalankan penyelidikan bebas yang maju dalam bidang seni visual tertentu, menunjukkan kemahiran analitik dan praktika ... [+]

Setelah mendapat kelayakan ini, pelajar akan dapat menjalankan penyelidikan bebas yang maju dalam bidang seni visual tertentu, menunjukkan kemahiran analitik dan praktikal yang kompleks dan praktikal dalam menulis disertasi dan, jika berkenaan, pameran karya atau artifak asal sesuai dengan penyelidikan mod.

Keperluan kemasukan

Baccalaureus Technologiae: Fine Art, dengan markah rata-rata sekurang-kurangnya 65% atau kelayakan yang setara dengan standard setara, seperti yang disyorkan oleh Jawatankuasa Status dan diluluskan oleh Lembaga Fakulti.

Kriteria pemilihan

Pemilihan adalah berdasarkan kepada merit akademik dan cadangan penyelidikan awal, seperti yang diluluskan oleh Jawatankuasa Jabatan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama Teknologi Makanan MTech adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan lanjutan khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan khusus ... [+]

Tujuan utama Teknologi Makanan MTech adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan lanjutan khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan khusus supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi bidang kerja yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi.

Teknologi Makanan MTech berasaskan disertasi terdiri daripada kajian komprehensif mengenai bidang khusus dalam bidang pengkhususan, dilaporkan dan diserahkan dalam bentuk disertasi pada akhir program. Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Setelah mendapat kelayakan ini, pelajar akan menjadi teknolog / pengamal seni bina yang kompeten yang boleh menjalankan penyelidikan bebas dan secara bebas melaksanakan p ... [+]

Setelah mendapat kelayakan ini, para pelajar akan menjadi teknolog / pengamal seni bina yang cekap yang mampu menjalankan penyelidikan bebas dan secara bebas melaksanakan perkhidmatan seni bina profesional dalam teknologi, reka bentuk dan pengurusan di sektor awam dan / atau swasta (formal atau informal) atau bidang khusus dalam persekitaran yang telah terbina.

Keperluan kemasukan

Teknologi Baccalaureus: Teknologi Senibina dengan markah purata sekurang-kurangnya 65% atau kelayakan yang setara pada piawai setara, seperti yang disyorkan oleh Jawatankuasa Status dan diluluskan oleh Lembaga Fakulti.

Kriteria pemilihan

Pemilihan adalah berdasarkan kepada merit akademik dan cadangan penyelidikan awal, seperti yang diluluskan oleh Jawatankuasa Jabatan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kelayakan ini bertujuan untuk membolehkan graduan menerapkan pengetahuan / kemahiran teknikal bersepadu dan analisis lanjutan dan penyelesaian masalah kepada pengkhususan ... [+]

Kelayakan ini bertujuan untuk membolehkan graduan menerapkan pengetahuan / kemahiran teknikal bersepadu dan analisis lanjutan dan penyelesaian masalah kepada pengkhususan tertentu dalam pengukuran kuantiti, pembangunan hartanah dan bidang berkaitan lain, melalui penglibatan dalam projek penyelidikan yang digunakan.

Keputusan kelayakan dan kriteria penilaian

Menjalankan penyelidikan dan pembangunan di kawasan khusus dan terlibat dalam pemindahan teknologi dalam bidang pengukuran kuantiti dan pembangunan harta benda.

Keperluan kemasukan dan kriteria pemilihan

A BTECH: Surveying Kuantiti, atau kelayakan yang setaraf daripada standard bersamaan ATAU Diploma Tinggi Negara: Bangunan Ukur dan pengalaman kerja yang diluluskan dan lain-lain kelayakan lepasan diploma. Pelajar dipilih berdasarkan merit akademik dan bidang pengajian yang diluluskan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Untuk membangunkan tahap kecekapan pengajaran pelajar dalam analisis, tafsiran dan pemahaman kepimpinan dalam konteks negara yang sedang berkembang, dengan fokus yang dif ... [+]

Untuk membangunkan tahap kecekapan pengajaran pelajar dalam analisis, tafsiran dan pemahaman kepimpinan dalam konteks negara yang sedang berkembang, dengan fokus yang difokuskan pada sektor tertentu di negara-negara ini. Kelayakan ini akan membolehkan pengurus kanan dan pemimpin menguasai kemahiran kepimpinan kritikal yang diperlukan oleh sektor tertentu di mana mereka perlu mengurus dan memimpin di negara-negara membangun.

Keperluan kemasukan

Pelajar yang berpengalaman mestilah memiliki Ijazah Kepujian yang berkaitan dalam mana-mana bidang berikut: pentadbiran awam, sains politik, kajian undang-undang dan perlembagaan, pendidikan, kajian alam sekitar, kejuruteraan, kesihatan dan sains kreatif / grafik. Pelajar mestilah mencapai purata 65% di semua mata pelajarannya dalam Ijazah Kepujian atau apa-apa kelayakan yang setara untuk dipertimbangkan untuk kemasukan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program Ijazah Sarjana terdiri daripada disertasi penuh atau kursus dan disertasi kecil. ... [+]

Sarjana Pendidikan Ijazah (MEd)Keperluan kemasukanCalon calon akan memperoleh BEd (Hons).Ijazah sarjana muda profesional yang berumur empat tahun ditambah dengan kelayakan diploma / pengajaran guru dan pengalaman kerja dalam bidang pengkhususan yang dicadangkan.Kelayakan diploma / pengajaran guru, serta gelaran kepujian yang sesuai dan pengalaman kerja dalam bidang pengkhususan yang dicadangkan. Pengetahuan tentang calon tersebut akan dinilai oleh Kepala Departemen dan ahli subjek dalam bidang pengkhususan yang diusulkan dan program bacaan dapat ditetapkan sebelum pendaftaran.Kriteria pemilihan tambahan

Prestasi akademik: pelajar perlu mencapai minimum 65% pada peringkat sebelumnya. Sekiranya 65% tidak tercapai, pembelajaran terdahulu dan pengalaman di lapangan mungkin dipertimbangkan dan pelajar boleh dibenarkan mendaftar berdasarkan cadangan penyelidikan pra-pendaftaran yang diterima oleh jabatan akademik di mana pelajar akan mendaftar.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama Master dalam Kimia adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan lanjutan yang khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan khusus ... [+]

Kimia MTech

Tujuan utama Kimia MTech adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan maju khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi bidang kerja yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, strategik pemikiran dan kemahiran organisasi.

Kimia MTech berasaskan disertasi terdiri daripada kajian komprehensif mengenai bidang khusus dalam bidang pengkhususan, dilaporkan dan diserahkan dalam bentuk disertasi pada akhir program. Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan Pengurusan Pelancongan dan Hospitaliti Guru adalah untuk membangunkan keupayaan pelajar untuk mempersoalkan, menganalisis dan menafsirkan isu-isu pengurusan pelanc ... [+]

Tujuan Pengurusan Pelancongan dan Hospitaliti Guru adalah untuk membangunkan keupayaan pelajar untuk mempersoalkan, menganalisis dan menafsirkan isu-isu pengurusan pelancongan dan hospitaliti dalam konteks global dengan tumpuan kepada sektor khusus industri. Tujuan ini dicapai melalui penyampaian disertasi berasaskan penyelidikan di Tahap Induk dimana pelajar akan menunjukkan bukti penyelidikan saintifik dan keupayaan untuk mencerminkan dalam konteks pengurusan pelancongan dan perhotelan.

Oleh itu, program ini membantu dalam pembangunan profesional pengurus dan pemimpin yang berterusan dalam pengurusan pelancongan dan perhotelan.

Keperluan kemasukan

Keperluan pengambilan minimum adalah BTech (Pengurusan Pelancongan) atau BTech (Pengurusan Hospitaliti) atau kelayakan yang setara dengan tahap yang sama dalam bidang pelancongan dan perhotelan. Pemilihan pelajar Sarjana akan dilakukan selaras dengan peraturan dan peraturan Jawatankuasa Pengajian Tinggi University of Johannesburg seperti yang ditetapkan untuk program interdisiplin. Jawatankuasa Penyelidikan STH boleh menetapkan modul atau modul, di NQF Level 8 atau 9 sebagai langkah sokongan untuk berjaya menyelesaikan kelayakan. Ini terpakai apabila Jawatankuasa Penyelidikan STH menyimpulkan bahawa pengetahuan penyelidikan pelajar perlu dikemaskini atau apabila topik penyelidikan merangkumi isu-isu yang tidak mencukupi di peringkat siswazah.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sambilan
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MA

University of Johannesburg

Dalam program yang menggerunkan di Afrikaans (Honneurs, gelaran Sarjana dan ijazah Doktor), kewujudan manusia dipotong oleh simbole, tungau, metafora dan menggubal apa ya ... [+]

Dos

Dalam program yang menggerunkan di Afrikaans (Honneurs, gelaran Sarjana dan ijazah Doktor), kewujudan manusia dipotong oleh simbole, tungau, metafora dan menggubal apa yang menengahi kewujudan manusia. Soos dalam semua kemanusiaan lain adalah pemahaman tentang kewujudan manusia itu tujuan itu. Dalam subjek itu, bahasa Afrika adalah bahasa dan telah memberikan cara ini untuk tujuan ini.

Untuk melemahkan orang itu dan cara di mana orang itu memahami dunia, mempelajari bahasa yang digunakan oleh orang itu untuk menyatakan dunia ini, dengan sendirinya dan kepada dunia di mana dia hidup.

Ijazah sarjana ini melibatkan skripsie, di bawah arahan salah seorang daripada mereka dalam Jabatan itu, untuk tema yang dibincangkan. Temas boleh dipilih dari bahasa atau kesusasteraan itu.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
Afrikaans
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program ini menawarkan MA melalui penyelidikan yang membawa kepada disertasi sekitar 120 muka surat. Disertasi ini disediakan untuk pemeriksaan di bawah bimbingan seorang ... [+]

Program ini menawarkan MA melalui penyelidikan yang membawa kepada disertasi sekitar 120 muka surat. Disertasi ini disediakan untuk pemeriksaan di bawah bimbingan seorang penyelia yang mempunyai kepakaran dalam topik pilihan anda.

Keperluan kemasukan

Ijazah Kepujian dalam Antropologi dan tanda kursus akhir sekurang-kurangnya 65% dalam disiplin tertentu.

Butiran kenalan

Nama: Prof David Moore Tel: 011 559 2979/2859 / Emel: dbmoore@uj.ac.za

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.

Semua program penyelidikan untuk Sarjana dan PhD boleh mendaftar sepanjang tahun.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Seorang pelajar menulis disertasi mengenai topik dalam linguistik atau kesusasteraan yang memberikan bukti keupayaan untuk melakukan penyelidikan. Dokumen ini akan menjad ... [+]

Seorang pelajar menulis disertasi mengenai topik dalam linguistik atau kesusasteraan yang memberikan bukti keupayaan untuk melakukan penyelidikan. Dokumen ini akan menjadi lebih kurang 100 halaman.

Keperluan kemasukan

Pelajar yang telah memperolehi Kepujian BA dengan tanda sekurang-kurangnya 60% (tetapi sebaiknya lebih tinggi) di Sotho Utara (Sesotho sa Lebowa / Sepedi) atau isiZulu boleh mendaftar.

Butiran kenalan

Nama: Dr. IK Mndawe Tel: 011 559 4662 / Emel: ikmndawe@uj.ac.za

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.

Semua program penyelidikan untuk Sarjana dan PhD boleh mendaftar sepanjang tahun.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kursus MA dalam bahasa Yunani pada asasnya bertujuan untuk pelajar yang ingin melakukan disertasi pendek bersama dengan dua modul yang diperiksa. MA dalam bahasa Yunani b ... [+]

MA dalam bahasa Yunani (Kursus)

Kursus MA dalam bahasa Yunani pada asasnya bertujuan untuk pelajar yang ingin melakukan disertasi pendek bersama dengan dua modul yang diperiksa. Kursus intensif dalam bahasa Yunani ditawarkan untuk pelajar masuk kursus dengan Gelar Kehormatan dalam Tamadun Klasik. Kedua-dua modul ini akan meliputi kajian intensif mengenai sejarah, agama, kesusasteraan, falsafah, budaya atau seni dan seni bina Yunani. Dalam disertasi pendek, pelajar mempunyai pilihan untuk menumpukan perhatian pada Yunani Klasik, Greek Helenistik (Perjanjian Baru dan Bapa Gereja), Greek Byzantine atau Greek Moden.

Keperluan kemasukan

Satu Kepujian dalam Bahasa Greek atau Budaya Klasik membawa kepada kursus Ijazah Sarjana.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar yang diterima untuk kursus ini dikehendaki menyelidik, menulis dan menyampaikan disertasi penuh (lebih kurang 120 halaman), di bawah bimbingan seorang penyelia. J ... [+]

MA dalam Bahasa Inggeris (Penyelidikan atau Kursus)

Pelajar yang diterima untuk kursus ini dikehendaki menyelidik, menulis dan menyampaikan disertasi penuh (lebih kurang 120 halaman), di bawah bimbingan seorang penyelia. Jabatan ini dapat mengawasi topik-topik di kebanyakan bidang di bawah kajian umum bahasa Inggeris, termasuk Studi Sastera Afrika Selatan dan Kolonialisme; Pengeditan Teks; Kajian Abad Pertengahan, Renaisans dan Romantik; dan Fiksyen Kontemporari.

Keperluan kemasukan

Kemasukan ke Ijazah Sarjana mesti diluluskan oleh Pengerusi Jabatan.

Butiran kenalan

Nama: Prof Karen Scherzinger Tel: 011 559 2493 / Emel: kscherzinger@uj.ac.za

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Disertasi pada tema dari kesusasteraan atau linguistik Jerman yang akan membuktikan keupayaan kritikal dan kecekapan penyelidikan. ... [+]

Disertasi pada tema dari kesusasteraan atau linguistik Jerman yang akan membuktikan keupayaan kritikal dan kecekapan penyelidikan.

Keperluan kemasukan

Prasyarat: Gelaran Kepujian Jerman dengan minima 65%.

Butiran kenalan

Nama: Dr Anne Baker Tel: 011 559 2717 / Emel: abaker@uj.ac.za

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.

Semua program penyelidikan untuk Sarjana dan PhD boleh mendaftar sepanjang tahun.

Tarikh Akhir: Akademik bermula pada bulan Januari dan berakhir pada bulan Disember. Tenggat waktu program ditentukan oleh tempoh program.

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kursus MA dalam bahasa Latin pada asasnya bertujuan untuk pelajar yang ingin melakukan disertasi pendek bersama dengan dua modul yang diperiksa. Kursus intensif dalam bah ... [+]

MA dalam bahasa Latin (Kursus)

Kursus MA dalam bahasa Latin pada asasnya bertujuan untuk pelajar yang ingin melakukan disertasi pendek bersama dengan dua modul yang diperiksa. Kursus intensif dalam bahasa Latin ditawarkan untuk pelajar yang mengikuti kursus ini dengan Ijazah Kepujian dalam Tamadun Klasik.

Kedua-dua modul yang diperiksa ini akan meliputi kajian intensif sejarah Romawi, agama, kesusasteraan, falsafah, budaya atau seni dan seni bina.

Keperluan kemasukan

Ijazah Kepujian dalam Bahasa Latin atau Budaya Klasik membawa kepada kursus Ijazah Sarjana.

Butiran kenalan

Nama: Prof JLP Wolmarans Tel: 011 559 2737 / Emel: hansiew@uj.ac.za

MA dalam bahasa Latin (Penyelidikan)Butiran kenalan... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pada peringkat yang lebih maju (pengajian Sarjana) pelajar digalakkan untuk bekerjasama dengan kami dalam bidang kepakaran kami, iaitu Novel Perancis Kontemporari; Autobi ... [+]

Pada peringkat yang lebih maju (pengajian Sarjana) pelajar digalakkan untuk bekerjasama dengan kami dalam bidang kepakaran kami, iaitu Novel Perancis Kontemporari; Autobiografi; Teater Perancis Kontemporari dan Kesusasteraan Francophone, untuk mengembangkan kapasiti mereka untuk penyelidikan dan pemikiran kritikal. Sarjana Jabatan Perancis direka untuk penyelidik yang berdedikasi dan sebahagian besarnya terdiri daripada disertasi atau tesis.

Keperluan kemasukan

Keperluan kemasukan untuk Sarjana adalah Ijazah Kepujian dalam Bahasa Perancis.

Butiran kenalan

Nama: Prof WA Kabwe-Segatti Tel: 011 559 2757 / Emel: desirew@uj.ac.za

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program kursus di MA dalam Bahasa Semitik dan Budaya terdiri daripada disertasi kecil dan dua modul. Dalam mod penyelidikan, disertasi di mana pelajar menumpukan pada top ... [+]

MA dalam Bahasa Semitik dan Budaya (Kursus)

Program ini terdiri daripada satu disertasi kecil dan dua modul seperti yang disenaraikan di bawah. Pelajar, dengan kerjasama Jabatan, memilih dua modul dari senarai di bawah. Modul ditawarkan selama dua semester. Setiap modul diperiksa dengan cara pemeriksaan dengan bobot sebanyak 45 kredit setiap satu. Disertasi kecil mempunyai bobot sebanyak 90 kredit.

Pelajar menumpukan pada Bahasa Arab, Pengajian Islam, Ibrani (termasuk Pengajian Yahudi) atau bahasa semitik yang sama. Modul mempunyai kandungan generik berikut:

Modul wajib

Modul 1: Metodologi kajian sasteraModul 2: Analisis kandungan bidang penyelidikan yang dipilihModul 3: Disertasi kecilKeperluan kemasukan... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Untuk ijazah penyelidikan, pelajar menulis disertasi kira-kira 45,000 perkataan di bawah pengawasan, mengenai topik yang dipilih dengan berunding dengan Jabatan. Topik in ... [+]

MA dalam Falsafah (Penyelidikan)

Untuk ijazah ini, pelajar menulis disertasi kira-kira 45,000 perkataan di bawah pengawasan, mengenai topik yang dipilih dengan berunding dengan Jabatan. Topik ini mestilah selaras dengan kepakaran pensyarah yang ada.

Keperluan kemasukan

Untuk dimasukkan ke Ijazah ini, pelajar mesti memenuhi keperluan kemasukan Jabatan (sebagai tambahan kepada keperluan kemasukan Universiti) dan membuktikan pengetahuan mereka tentang metodologi penyelidikan dan sejarah falsafah. Sebahagian daripada keperluan adalah [i] sekurang-kurangnya 65% purata untuk Ijazah Kepujian dalam Falsafah dan [ii] penyerahan karya falsafah bertulis yang dilakukan untuk Ijazah Kepujian. Peperiksaan lisan tambahan mungkin diperlukan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Master oleh penyelidikan hanya memerlukan kajian penyelidikan - lebih besar daripada disertasi kecil dari Master kursus, tetapi tidak sekelas sebagai tesis Doktor. Tujuan ... [+]

Master oleh penyelidikan hanya memerlukan kajian penyelidikan - lebih besar daripada disertasi kecil dari Master kursus, tetapi tidak sekelas sebagai tesis Doktor. Tujuan utama tuan oleh penyelidikan adalah mengembangkan kecekapan maju dalam penyelidikan. Di samping itu, anda juga akan mengembangkan pengetahuan pakar dalam bidang pengajian anda. Program Sarjana oleh program penyelidikan adalah sesuai untuk pelajar yang terutama berminat untuk mengembangkan kecekapan penyelidikan mereka, tidak mahu berpartisipasi dalam kuliah atau bengkel, sangat bermotivasi diri, bebas dan mandiri dan mempunyai bidang minat penyelidikan khusus .

Keperluan kemasukan

Calon dengan Ijazah Kepujian yang berkaitan dalam kerja sosial dianggap sebagai kemasukan. Tahun keempat (honor) markah purata sekurang-kurangnya 65% diperlukan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Ijazah Sarjana ini membantu pekerja sosial yang berkelayakan dalam memajukan kebolehan kaunseling mereka dalam bidang amalan kerja sosial klinikal. Kelayakan ini memberi ... [+]

Ijazah Sarjana ini membantu pekerja sosial yang berkelayakan dalam memajukan kebolehan kaunseling mereka dalam bidang amalan kerja sosial klinikal. Anda akan memperoleh ini melalui tujuh modul, contohnya: Teori Kontemporari; Tingkah Laku Kompleks dan Perubahan Alam Sekitar; Penilaian, Campur tangan dan Penilaian; Kesihatan mental; dan Pembangunan Diri Terapeutik. Di samping itu, anda akan menggunakan pengetahuan ini semasa program magang satu tahun, memberi tumpuan kepada campur tangan mikro dan messo. Pada tahun kedua, anda menjalankan projek penyelidikan untuk menunjukkan kecekapan penyelidikan anda.

Kelayakan ini memberi kuasa kepada pelajar untuk bekerja sebagai pengamal swasta atau pakar dalam konteks kerja tertentu mereka.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Matlamat kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan maju dalam fasilitasi proses, teknik dan prinsip program dan projek masyarakat yang mampan berdasarkan pendekat ... [+]

Matlamat kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan maju dalam fasilitasi proses, teknik dan prinsip program dan projek masyarakat yang mampan berdasarkan pendekatan teoretikal yang berpusatkan rakyat, untuk menangani ketidaksamaan, kemiskinan dan ketidakadilan dalam konteks global dan Afrika. Pelajar yang lebih banyak akan dapat memudahkan penubuhan dan pengurusan organisasi berasaskan komuniti dalam konteks pembangunan ekonomi masyarakat yang mengintegrasikan pembangunan sosial dan komuniti.

Keperluan kemasukan

Pemeriksaan masuk mungkin diperlukan. Ijazah Sarjana Muda dalam Kerja Sosial empat tahun, atau Ijazah tiga tahun dalam Kerja Sosial bersama-sama dengan Ijazah Kepujian dalam Kerja Sosial, atau ijazah kepujian lain yang berkaitan dengan pembangunan komuniti yang dipertimbangkan oleh pengerusi jabatan itu adalah sesuai. Tahun keempat (honor) markah purata sekurang-kurangnya 65% diperlukan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Disertasi pada tema dari Kewartawanan yang membuktikan kemampuan kritikal dan keupayaan penyelidikan calon diperlukan. Satu artikel penyelidikan yang sesuai untuk penerbi ... [+]

Disertasi pada tema dari Kewartawanan yang membuktikan kemampuan kritikal dan keupayaan penyelidikan calon diperlukan. Satu artikel penyelidikan yang sesuai untuk penerbitan juga diperlukan.

Keperluan kemasukan

Ijazah Kepujian dalam Komunikasi diperlukan, dengan purata minimum 65%. Tarikh tutup permohonan untuk ijazah ini ialah 31 Oktober tahun sebelumnya untuk semester pertama dan 30 April pada tahun yang sama untuk semester kedua.

Butiran kenalan

Nama: Puan Elna Rossouw Tel: 011 559 3434 / E-mel: erossouw@uj.ac.za

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.

... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Disertasi pada tema dari Audiovisual Communication yang membuktikan kemampuan kritis calon dan kemampuan penyelidikan diperlukan. Satu artikel penyelidikan yang sesuai un ... [+]

Disertasi pada tema dari Audiovisual Communication yang membuktikan kemampuan kritis calon dan kemampuan penyelidikan diperlukan. Satu artikel penyelidikan yang sesuai untuk penerbitan juga diperlukan.

Keperluan kemasukan

Kepujian dalam Komunikasi diperlukan, dengan purata minimum 65%. Peraturan am berkenaan dengan tempoh program Sarjana juga terpakai dalam hal ini.

Tarikh tutup permohonan untuk Ijazah ini ialah 31 Oktober tahun sebelumnya untuk semester pertama dan 30 April pada tahun yang sama untuk semester kedua.

Butiran kenalan

Nama: Dr Ylva Rodny-Gumede Tel: 011 559 4112 / Emel: yrodny-gumede@uj.ac.za

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program ini direka untuk memantapkan penguasaan bidang pengetahuan yang kompleks dan khusus dalam disiplin Komunikasi Korporat. Tumpuan kelayakan ini adalah mengenai perk ... [+]

Ini adalah program pengajian lanjutan yang boleh disiapkan sama ada sebagai kursus atau sebagai program pembelajaran berasaskan penyelidikan.

Program ini direka untuk memantapkan penguasaan bidang pengetahuan yang kompleks dan khusus dalam disiplin Komunikasi Korporat. Tumpuan kelayakan ini adalah mengenai perkembangan pengetahuan dan kemahiran konseptual di peringkat yang sangat abstrak yang akan memudahkan kemahiran teknikal, profesional dan penyelidikan yang khusus dan maju dalam komunikasi korporat.

Keperluan kemasukan

Ijazah Kepujian dalam Komunikasi diperlukan, dengan purata minimum 65%. Tarikh tutup permohonan untuk Ijazah ini ialah 31 Oktober tahun sebelumnya untuk semester pertama dan 30 April pada tahun yang sama untuk semester kedua.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Ini adalah program pengajian lanjutan yang boleh diselesaikan sebagai program pembelajaran berasaskan kursus. Program ini direka untuk memudahkan penguasaan kawasan penge ... [+]

Ini adalah program pengajian lanjutan yang boleh diselesaikan sebagai program pembelajaran berasaskan kursus. Program ini direka untuk memudahkan penguasaan kawasan pengetahuan yang kompleks dan khusus dalam disiplin Komunikasi Strategik. Oleh kerana penumpuan yang semakin meningkat dari Komunikasi Pemasaran, Komunikasi Korporat dan Perhubungan Awam program ini akan menangani integrasi disiplin komunikasi ini.

Keperluan kemasukan

Ijazah Kepujian dalam Korporat atau Komunikasi Pemasaran atau bidang yang berkaitan diperlukan, dengan purata minimum 65%. Tarikh tutup permohonan untuk Ijazah ini ialah 31 Oktober tahun sebelumnya untuk semester pertama dan 30 April pada tahun yang sama untuk semester kedua.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program pascasiswazah dalam Linguistik Terapan dan Teori Sastera, dalam bidang ilmu pengetahuan dalam kedua-dua disiplinnya, ditujukan kepada pendidikan dan latihan khusu ... [+]

MA dalam Linguistik Terapan

Program pascasiswazah dalam Linguistik Terapan dan Teori Sastera, dalam bidang ilmu pengetahuan dalam kedua-dua disiplinnya, ditujukan kepada pendidikan dan latihan khusus dan keperluan penyelidik pengamal bahasa seperti penerjemah, jurubahasa, editor teks, perancang bahasa, penulis naskah, sastera pengulas dan guru bahasa. Terjemahan dan tafsiran adalah proses linguistik, kognitif dan teks kompleks yang, antara lain, juga melibatkan pengantaraan sosio-budaya.

Memandangkan kerumitan aktiviti-aktiviti ini dan oleh itu sifat interdisipliner amalan bahasa, program-program ini menawarkan keseimbangan pengetahuan dan kemahiran teori, praktikal dan pengalaman.

Keperluan kemasukan... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Disertasi pada tema dari bidang Komunikasi Pemasaran yang menyediakan bukti tentang kemampuan kritis dan keupayaan penyelidikan calon diperlukan. Satu artikel penyelidika ... [+]

Disertasi pada tema dari bidang Komunikasi Pemasaran yang menyediakan bukti tentang kemampuan kritis dan keupayaan penyelidikan calon diperlukan. Satu artikel penyelidikan yang sesuai untuk penerbitan juga diperlukan.

Keperluan kemasukan

Ijazah Kepujian dalam Komunikasi diperlukan, dengan purata minimum 65%. Tarikh tutup permohonan untuk Ijazah ini ialah 31 Oktober tahun sebelumnya untuk semester pertama dan 30 April pada tahun yang sama untuk semester kedua.

Butiran kenalan

Nama: Ms Andrea Crystal Tel: 011 559 2574 / Emel: acrystal@uj.ac.za

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kawasan ini merangkumi penyelidikan penyelidikan pada tema dari Perjanjian Lama (Perjanjian Baru) atau Perjanjian Baru (NT) atau gabungan tema dari OT dan NT. Program ind ... [+]

Kawasan ini merangkumi penyelidikan penyelidikan pada tema dari Perjanjian Lama (Perjanjian Baru) atau Perjanjian Baru (NT) atau gabungan tema dari OT dan NT. Program induk itu secara semula jadi merupakan kajian lanjutan di dalam bangunan OT atau NT mengenai pengetahuan dalam bidang yang telah diperoleh pada tahap Kepujian. Program ini disertasi yang ditulis pada tema dari Perjanjian Lama atau Baru.

Keperluan kemasukan

Kepujian Kajian Alkitabiah atau kelayakan yang setara adalah prasyarat dan syarat kemasukan universiti untuk program Sarjana. Yunani atau Ibrani sehingga tahap kedua mungkin diperlukan bergantung pada bidang pengajian dan penyelidikan.

Butiran kenalan

Nama: Prof L Nortjé-Meyer Tel: 011 559 2733 / Emel: lilynm@uj.ac.za... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Untuk ijazah ini, calon perlu melengkapkan penyelidikan dan menulis disertasi ke atas topik yang telah diluluskan. ... [+]

Calon perlu melengkapkan penyelidikan dan menulis disertasi ke atas topik yang telah diluluskan.

Keperluan kemasukan

Kemasukan akan dipertimbangkan untuk pelajar yang memiliki kelayakan Kepujian dalam universiti di Pengajian Bandar di Tahap NQF 7. Sekiranya pelajar tidak mematuhi keperluan yang disebutkan di atas, pengakuan boleh diberikan oleh Dekan Fakulti, di cadangan Pengerusi Jabatan.

Butiran kenalan

Nama: Dr Liela Groenewald Tel: 011 559 2884 / Emel: lielagr@uj.ac.za

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.

Semua program penyelidikan untuk Sarjana dan PhD boleh mendaftar sepanjang tahun.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan program ini adalah untuk meneroka pelbagai jenis komunikasi manusia dari pelbagai perspektif yang menghubungkan tempatan dan global dan berakar umbi dalam konteks ... [+]

MA dalam Pengajian Komunikasi (Kursus)

Tujuan program ini adalah untuk meneroka pelbagai jenis komunikasi manusia dari pelbagai perspektif yang menghubungkan tempatan dan global dan berakar umbi dalam konteks dan pengalaman Afrika. Kurikulum kami membangunkan pendekatan kajian penyertaan yang inovatif yang menangani konteks komuniti, budaya dan sosial yang spesifik di mana kami beroperasi. Sebagai program interdisipliner dan fleksibel, MA dalam Pengajian Komunikasi merentasi pelbagai bidang dan bidang dalam bidang kemanusiaan dan sains sosial dan menawarkan peluang untuk meneroka kesesuaian dan kesalinghubungan mereka.

Tahun pertama kajian terdiri daripada empat modul, iaitu Teori Komunikasi, Kaedah Penyelidikan, dan dua modul Komunikasi Kontemporari yang difokuskan. Tahun kedua kajian memberi tumpuan terutamanya pada penyediaan dan penyelesaian disertasi penyelidikan kecil.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program pengajian lanjutan dengan kursus, ditambah disertasi kecil diperlukan atau melalui penyelidikan yang membawa kepada disertasi sekitar 120 halaman. ... [+]

MA dalam Pengajian Pembangunan (Kursus)

Program pengajian lanjutan dengan kursus, ditambah dengan disertasi kecil diperlukan.

Semester 1

Modul 1: Teori Pembangunan KritikalModul 2: Dasar SosialModul 3: Kaedah Penyelidikan Lanjutan

Semester 2

Modul 4: Pengurusan PembangunanModul 5: Disertasi KecilModul 1 hingga 4 menyumbang 50% kepada markah akhir dan Modul 5 menyumbang 50%.Keperluan kemasukan

Ijazah Kepujian dalam Pengajian Pembangunan dan tanda kursus akhir sekurang-kurangnya 65% dalam disiplin tertentu. Oleh kerana sifat-sifat interdisipliner Pengajian Pembangunan, pemohon (untuk MA) dari Ijazah Sains Sosial yang lain dengan kandungan Pengajian Pembangunan digalakkan dan akan diproses melalui jawatankuasa Pengiktirafan Pembelajaran Sebelum Universiti.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan kelayakan ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan keupayaan untuk menjalankan penyelidikan lanjutan, untuk menggunakan pandangan analitik dalam suatu kawasan p ... [+]

Tujuan kelayakan ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan keupayaan untuk menjalankan penyelidikan lanjutan, untuk menggunakan pandangan analitik dalam suatu kawasan penyiasatan teks yang jelas, untuk merekodkan hasil penyelidikan dalam format yang boleh diterima, dan menggunakan kemahiran ini sedemikian rupa untuk mempromosikan peluangnya untuk pembangunan intelektual, pekerjaan yang menguntungkan dan aktiviti sosial yang bermakna. Satu topik dipilih melalui perundingan dengan Pensyarah.

Keperluan kemasukan

Calon mesti mengemukakan cadangan mengenai analisis teks tekstual yang jelas. Cadangan itu mesti mendedahkan pemahaman tentang prosedur penyelidikan yang betul, pemilikan pengetahuan yang berkaitan dengan kandungan subjek, dan kemahiran teoritis dan metodologi yang diperlukan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program kursus Master ini terdiri daripada satu modul wajib dan tiga modul elektif yang akan diselesaikan serta disertasi kecil wajib. Modul wajib adalah modul Penyelidik ... [+]

MA dalam Pengurusan Awam dan Tadbir Urus (CW)

Program kursus Master ini terdiri daripada satu modul wajib dan tiga modul elektif yang akan diselesaikan serta disertasi kecil wajib. Modul wajib adalah modul Penyelidikan Metodologi dan dilengkapi dengan tiga modul elektif tambahan.

Disertasi wajib adalah dalam bentuk projek penyelidikan.

Struktur Ijazah Sarjana kursus membuat peruntukan sama ada untuk dua fokus sub disiplin khusus atau fokus PMG umum melalui pilihan rawak tiga pilihan daripada sembilan kemungkinan modul yang tersedia. Satu tumpuan khusus ialah menilai pengurusan dasar dan tadbir dasar sektor awam dan yang kedua memberi tumpuan kepada pengkhususan dalam pengurusan dan tadbir perbandaran yang maju.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar dikehendaki melengkapkan kursus pada metodologi SIA, penyelidikan sosial lanjutan (ASR) serta disertasi kecil pada topik yang diluluskan dan relevan. Pelajar juga ... [+]

Pelajar dikehendaki melengkapkan kursus pada metodologi SIA, penyelidikan sosial lanjutan (ASR) serta disertasi kecil pada topik yang diluluskan dan relevan. Pelajar juga memperolehi kemahiran dan kecekapan SPSS.

Keperluan kemasukan

Ijazah Kehormat dalam salah satu mata pelajaran berikut: Sosiologi, Sosiologi Perindustrian, Geografi, Falsafah, Pengajian Sejarah, Pengajian Pembangunan, Psikologi, Psikologi Perindustrian, Politik, Tadbir Awam, Kerja Sosial dan Ekonomi.

Sekiranya pelajar tidak mematuhi syarat-syarat yang disebutkan di atas, kemasukan boleh diberikan oleh Dekan Fakulti, atas cadangan Pengerusi Jabatan.

Butiran kenalan

Nama: Dr Liela Groenewald Tel: 011 559 2884 / Emel: lielagr@uj.ac.za... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program MA Politik Penyelidikan MA meliputi isu-isu dalam Politik dan Perhubungan Antarabangsa. Pelajar perlu menulis disertasi mengenai tema yang dipilih dari sama ada b ... [+]

Program MA Politik Penyelidikan MA meliputi isu-isu dalam Politik dan Perhubungan Antarabangsa. Pelajar perlu menulis disertasi mengenai tema yang dipilih dari sama ada bidang Sains Politik atau Hubungan Antarabangsa, memberikan bukti pendekatan kritis dan keupayaan penyelidikan. Satu artikel yang sedia untuk diterbitkan hendaklah disertakan bersama dengan disertasi.

Keperluan kemasukan

Pelajar memerlukan kadar lulus 65% pada peringkat Kepujian.

Butiran kenalan

Nama: Prof Deon Geldenhuys Tel: 011 559 2894 / Emel: deong@uj.ac.za

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar membangun kemahiran penyelidikan kuantitatif dan kualitatif yang maju dalam Psikologi. Kemahiran sedemikian boleh membawa kepada kerjaya berasaskan penyelidikan a ... [+]

Pelajar membangun kemahiran penyelidikan kuantitatif dan kualitatif yang maju dalam Psikologi. Kemahiran sedemikian boleh membawa kepada kerjaya berasaskan penyelidikan atau akademik. Penerapan metodologi penyelidikan dan komunikasi kompeten penemuan penyelidikan mesti ditunjukkan; Oleh itu, pelajar harus menjalankan kajian bebas. Kehadiran bengkel dan / atau sesi hubungan diperlukan.

Keperluan kemasukan

Keperluan minimum masuk adalah 65% dalam Ijazah Kepujian dalam Psikologi yang biasanya sepatutnya diperoleh dalam tempoh lima tahun yang lalu.

Butiran kenalan

Nama: Prof T Guse Tel: 011 559 3248 / Emel: tguse@uj.ac.za

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program MA (Kaunseling Psikologi) membawa kepada pendaftaran sebagai Pakar Psikologi Kaunseling dengan Lembaga Profesional Psikologi Majlis Profesion Kesihatan Afrika Sel ... [+]

Program MA (Kaunseling Psikologi) membawa kepada pendaftaran sebagai Pakar Psikologi Kaunseling dengan Lembaga Profesional Psikologi Majlis Profesion Kesihatan Afrika Selatan (HPCSA). Program sepenuh masa ini merangkumi spektrum Psikologi Kaunseling yang luas. Program ini terdiri daripada komponen penyelidikan (penyelesaian disertasi kecil) serta menghadiri bengkel, sesi hubungan dan kerja praktikal.

Selepas berjaya melengkapkan Ijazah, pelajar memohon latihan dalam Psikologi Kaunseling.

Keperluan kemasukan

Pelajar hendaklah memiliki Ijazah Kepujian atau Ijazah yang setara dalam Psikologi. Pelajar dimasukkan ke dalam program selepas mereka dinilai sebagai calon yang sesuai oleh jabatan melalui proses pemilihan. Bilangan pelajar yang dibenarkan masuk ke dalam program ini ditentukan oleh adanya kakitangan, adanya latihan magang dan tuntutan pasaran. Tarikh tutup permohonan dan tarikh pemilihan ditentukan setiap tahun oleh jabatan. Borang permohonan dan maklumat boleh diperolehi dari jabatan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program MA (Psikologi Klinikal) membawa kepada pendaftaran sebagai Psikologi Klinikal dengan Lembaga Profesional Psikologi Majlis Profesion Kesihatan Afrika Selatan (HPCS ... [+]

Program MA (Psikologi Klinikal) membawa kepada pendaftaran sebagai Psikologi Klinikal dengan Lembaga Profesional Psikologi Majlis Profesion Kesihatan Afrika Selatan (HPCSA).

Program sepenuh masa ini merangkumi spektrum Psikologi Klinikal yang luas. Program ini terdiri daripada komponen penyelidikan (penyelesaian disertasi kecil) serta menghadiri bengkel, sesi hubungan dan kerja praktikal.

Selepas berjaya melengkapkan Ijazah, pelajar memohon latihan magang dalam Psikologi Klinikal. Selaras dengan peraturan Jabatan Kesihatan, pelajar juga perlu melengkapkan satu tahun Perkhidmatan Komuniti selepas tamat latihan.

Keperluan kemasukan

Pelajar hendaklah memiliki Ijazah Kepujian atau ijazah yang setara dalam Psikologi. Pelajar dimasukkan ke program selepas mereka dinilai sebagai calon yang sesuai oleh Jabatan melalui proses pemilihan, yang berlaku pada bulan Ogos.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus mengembangkan kemahiran intelektual dan profesional untuk memberikan keterangan keupayaan untuk menghasilkan pekerjaan saintifik secara bebas pada tahap yan ... [+]

Pelajar harus mengembangkan kemahiran intelektual dan profesional untuk memberikan keterangan keupayaan untuk menghasilkan pekerjaan saintifik secara bebas pada tahap yang dapat diterima. Ini memerlukan kecekapan dalam penerapan metodologi penyelidikan yang berkaitan, keupayaan untuk menjalankan dan melengkapkan kajian penyelidikan yang diluluskan, kompetensi lisan dan bertulis untuk membentangkan hasil dan penemuan, dan kematangan akademik dan peribadi untuk secara kritis mencerminkan semua aspek kajian.

Keperluan kemasukan

Kelayakan kehormatan dalam Psikologi Perindustrian pada NQF Peringkat 7 atau 8 dengan minima purata 65%. Kaedah statistik atau teknik analitik mestilah dimasukkan dalam kurikulum sarjana muda. Pelajar yang berpotensi mestilah telah meluluskan modul dalam metodologi penyelidikan di Tingkat Kepujian NQF 8. Pengalaman berkaitan yang dianggap relevan dan mencukupi oleh Jabatan Psikologi Perindustrian dan Pengurusan Orang juga akan dinilai. Kekangan nombor pelajar memerlukan proses pemilihan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan program ini adalah untuk mendidik dan melatih para penyelidik yang dapat menyumbang kepada pembangunan ilmu di peringkat lanjutan. Ijazah Sarjana diperolehi dengan ... [+]

Tujuan program ini adalah untuk mendidik dan melatih para penyelidik yang dapat menyumbang kepada pembangunan ilmu di peringkat lanjutan. Ijazah Sarjana diperolehi dengan melengkapkan satu projek penyelidikan lanjutan, yang berpunca dari pengeluaran dan penerimaan disertasi.

Keperluan kemasukan

Ijazah Sarjana Muda Kepujian yang berkaitan. Ijazah Sarjana Muda "profesional", atau Diploma Lepasan Ijazah, dengan persiapan yang mencukupi untuk menjalankan penyelidikan dengan minimum 60% disyorkan untuk semua modul akhir tahun.

Kriteria pemilihan

Sebagai tambahan kepada keperluan kemasukan minimum seperti yang digariskan di atas, calon pelajar mungkin dikehendaki untuk membentangkan portfolio kerja mereka ke panel wawancara. Portfolio akan diminta jika bukti lanjut diperlukan oleh kesediaan pelajar untuk menjalankan penyelidikan tekstual atau artefactual. Dalam kes penyelidikan tekstual portfolio akan mengandungi contoh-contoh penyelidikan bertulis, dan dalam kes penyelidikan artefactual, portfolio dengan reka bentuk akan diperlukan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Dalam mod kursus, calon harus berjaya menyelesaikan kursus lanjutan dalam Teori Sosial, kursus lanjutan dalam Metodologi Penyelidikan Sosial, dan menyelesaikan penyelidik ... [+]

MA dalam Sosiologi (Kursus)

Calon harus berjaya menyelesaikan kursus lanjutan dalam Teori Sosial, kursus lanjutan dalam Metodologi Penyelidikan Sosial, dan menyelesaikan penyelidikan dan menulis disertasi kecil pada topik yang telah diluluskan.

Keperluan kemasukan

Kemasukan akan dipertimbangkan untuk pelajar yang memiliki kelayakan Kepujian yang berstatus universiti dalam Sosiologi / Sosiologi Perindustrian pada Tahap NQF 7. Sekiranya pelajar tidak mematuhi keperluan yang disebutkan di atas, kemasukan boleh diberikan oleh Dekan Fakulti , atas syor Ketua Jabatan.

Butiran kenalan

Nama: Dr Liela Groenewald Tel: 011 559 2884 / Emel: lielagr@uj.ac.za

MA dalam Sosiologi (Penyelidikan)... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Calon harus berjaya menyelesaikan kursus lanjutan dalam Teori Sosial, kursus lanjutan dalam Metodologi Penyelidikan Sosial, dan menyelesaikan penyelidikan dan menulis dis ... [+]

MA dalam Sosiologi Perindustrian (Kursus)

Calon harus berjaya menyelesaikan kursus lanjutan dalam Teori Sosial, kursus lanjutan dalam Metodologi Penyelidikan Sosial, dan menyelesaikan penyelidikan dan menulis disertasi kecil pada topik yang telah diluluskan. Pelajar juga memperolehi kemahiran dan kecekapan SPSS.

Keperluan kemasukan

Akses pelajar akan dipertimbangkan untuk pelajar yang memiliki kelayakan Kepujian yang berasaskan universiti dalam Sosiologi / Sosiologi Perindustrian pada Tahap NQF 7. Sekiranya pelajar tidak mematuhi syarat yang disebutkan di atas, pengakuan boleh diberikan oleh Dekan Fakulti, atas saranan Pengerusi Jabatan.

Butiran kenalan

Nama: Dr Liela Groenewald Tel: 011 559 2884 / Emel: lielagr@uj.ac.za... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MSc

University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam bidang Biokimia disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan pelatihan lanjutan khusus sambil memenuhi kepe ... [+]

Tujuan utama MSc dalam bidang Biokimia disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan pelatihan lanjutan khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan khusus supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi kerja yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. Disertasi kecil dengan kerja kursus MSc dalam Biokimia terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di peringkat 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai disertasi kecil.

Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam disertasi kecil-kecil Botany dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan lanjutan khusus sambil memenuhi keperluan ... [+]

Tujuan utama MSc dalam disertasi kecil-kecil Botany dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan lanjutan khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi kerja yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. Disertasi kecil dengan kursus MSc dalam Botani terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di peringkat 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai disertasi kecil.

Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Fisika disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan maju dan latihan khusus sambil memenuhi keperluan komponen ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Fisika disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan maju dan latihan khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan khusus supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. Disertasi kecil dengan kursus MSc in Physics terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di peringkat 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai disertasi kecil.

Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Geografi disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan pelatihan lanjutan khusus sambil memenuhi keperluan k ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Geografi disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan pelatihan lanjutan khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan khusus supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi kerja yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. Disertasi kecil dengan kursus MSc dalam Geografi terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di peringkat 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai disertasi kecil.

Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Geologi disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan lanjutan khusus sambil memenuhi keperluan komp ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Geologi disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan lanjutan khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi kerja yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. Disertasi kecil dengan kursus MSc in Geology terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di peringkat 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai disertasi kecil.

Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Matematik disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan pelatihan lanjutan khusus sambil memenuhi keperluan ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Matematik disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan pelatihan lanjutan khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi kerja yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. Disertasi kecil dengan kerja kursus MSc dalam Matematik terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di peringkat 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai disertasi kecil.

Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Matematik Gunaan Matematik disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan lanjutan khusus semasa meme ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Matematik Gunaan Matematik disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan lanjutan khusus semasa memenuhi keperluan komponen penyelidikan khusus supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi kerja yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. Disertasi kecil dengan kursus MSc dalam Matematik Gunaan terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan pada tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai disertasi kecil.

Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Nanoscience disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan maju dan latihan khusus sambil memenuhi keperluan komp ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Nanoscience disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan maju dan latihan khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. Disertasi kecil dengan kursus MSc dalam Nanoscience terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan pada tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai disertasi kecil.

Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Pengurusan Alam Sekitar disertasi kecil dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan pelatihan lanjutan khusus sambil ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Pengurusan Alam Sekitar disertasi kecil dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan pelatihan lanjutan khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan khusus supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi kerja yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. Disertasi kecil dengan kursus MSc dalam Pengurusan Alam Sekitar terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di peringkat 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai disertasi kecil.

Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam bidang Sains Komputer disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan lanjutan khusus sambil memenuhi ... [+]

Tujuan utama MSc dalam bidang Sains Komputer disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan lanjutan khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan khusus supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi kerja yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. Disertasi kecil dengan kerja kursus MSc dalam Sains Komputer terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan pada tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai disertasi kecil.

Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Statistik Matematik disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan pelatihan lanjutan yang khusus sambil meme ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Statistik Matematik disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan pelatihan lanjutan yang khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi kerja yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. Disertasi kecil dengan kerja kursus MSc dalam Statistik Matematik terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di peringkat 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai disertasi kecil.

Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Teknologi Maklumat disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan maju dan latihan khusus sambil memenuhi keperlu ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Teknologi Maklumat disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan maju dan latihan khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan khusus supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi kerja yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. Disertasi kecil dengan kerja kursus MSc Teknologi Maklumat terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan pada tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai disertasi kecil.

Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Zoologi disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan maju dan latihan khusus sambil memenuhi keperluan komponen ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Zoologi disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan maju dan latihan khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan khusus supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi kerja yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. Disertasi kecil dengan kerja kursus MSc dalam Zoologi terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di peringkat 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai disertasi kecil.

Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Informatics disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan lanjutan khusus sambil memenuhi keperluan ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Informatics disertasi kecil dengan kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latihan lanjutan khusus sambil memenuhi keperluan komponen penyelidikan khusus supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kompetensi kerja yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. Disertasi kecil dengan kursus MSc in Informatics terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di peringkat 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai disertasi kecil.

Ijazah ini memerlukan pengetahuan intelektual dan teori yang tinggi dan pemahaman tentang masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan penalaran kritis, perumusan, analisis dan penilaian masalah khusus dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

UJ Corporate video 2016

UJ generations of accomplishment

Alamat lokasi
University of Johannesburg
PO Box 524

Johannesburg, Gauteng, 2006 ZA
Media Sosial