Baca keterangan rasmi

Vibrant, pelbagai budaya dan dinamik, University of Johannesburg (UJ) berkongsi kadar dan tenaga kosmopolitan Johannesburg, kota yang namanya ia membawa. Dengan bangganya Afrika Selatan, universiti masih hidup turun ke akar Afrika, dan cukup bersedia untuk peranannya dalam merealisasikan potensi bahawa pendidikan tinggi memegang untuk pembangunan di benua itu.

Kisah kejayaan luar biasa daripada University adalah salah satu yang telah mengejutkan pengkritik dan memenangi lebih skeptis. Sebagai sebuah institusi yang amat bangga kerana kecemerlangan diakses, selepas 11 tahun UJ telah mengukuhkan kedudukannya sebagai sebuah institusi kecemerlangan global dan kedudukan bertaraf dunia.

Dalam lima tahun pertama kewujudannya, UJ dua kali ganda hasil penyelidikan yang diiktiraf dan menambah bilangan dibezakan Kerusi Penyelidikan Afrika Selatan dari tiada kepada tujuh. Pencapaian yang luar biasa telah dicapai lebih awal dari sasaran yang ditetapkan untuk 2015. 2010 hasil penyelidikan adalah hasil daripada keinginan UJ, semasa tempoh awal, untuk menubuhkan UJ sebagai universiti teliti penyelidikan memberi tumpuan.

UJ adalah universiti Afrika yang pertama dan hanya mengakui kepada konsortium yang sangat dihormati daripada 28 universiti penyelidikan intensif di dunia, Universitas 21 - pengendorsan penting bertaraf antarabangsa yang semakin meningkat UJ.

UJ menawarkan bertaraf dunia, program akademik yang diiktiraf antarabangsa berdasarkan kurikulum dimaklumkan oleh perkembangan terkini dalam kedua-dua ijazah dan pendidikan lepasan ijazah. program UJ ini, dalam tempoh sembilan kebolehannya, direka untuk menyediakan pelajar untuk dunia pekerjaan dan kewarganegaraan global. Pihak Universiti mempunyai empat kampus iaitu Kampus Auckland Park Bunting Road; Kampus Auckland Park Kingsway; Campus Doornfontein yang; dan Kampus Soweto itu.

Berdasarkan pilihan Pelajar Orange Carpet Pertama Tahun UJ ini - mereka yang mempunyai APS menjaringkan sama dengan dan lebih besar daripada 40 mata - program utama termasuk: Perakaunan; Elektrik dan Elektronik / Mekanikal / Awam / Kejuruteraan Perlombongan; LLB / BA Law / BCom Undang-undang; Matematik / Matematik Gunaan; IT / Sains Komputer; Fisiologi Manusia; Optometry; Kewangan; Psikologi; dan Pendidikan Guru.

Dalam usaha untuk membuat pengajaran, penyelidikan dan inovasi matlamat UJ ini kenyataan, UJ telah, sejak lapan tahun yang lalu, telah melabur lebih R2 bilion ke dalam menaik taraf dan pengembangan kemudahan hidup dan pembelajaran di semua kampus dan ke dalam mewujudkan yang selamat dan selamat, pembelajaran bertaraf dunia dan persekitaran penyelidikan untuk kedua-dua kakitangan dan pelajar.

UJ juga memperkenalkan peranti pegang tangan (a tablet atau komputer riba) ke dalam bilik darjah tahun pertama pada tahun 2014, dalam usaha untuk menyambungkan minda muda dengan dunia e-ilmu yang mereka semakin ke dalam, dan untuk mengubah keupayaan sumbangan mereka dan bersaing.

kadar kejayaan graduan UJ yang kini berjumlah 83,4% dan output graduan tahunan keseluruhan adalah lebih daripada 11,400 pelajar. Program Universiti Tahun Pertama Experience (FYE), satu inisiatif yang menawarkan akademik pengukuhan kemahiran dengan loghat pelajar mentor rakan-rakan pelajar, adalah salah satu daripada program-program sokongan yang membantu memudahkan peralihan sekolah ke universiti. Hampir 1,300 tutor pelajar, dipilih daripada peringkat ketiga tahun dan ke atas, bertindak sebagai antara muka di antara pelajar dan tenaga pengajar. UJ juga memperkenalkan penasihat akademik di kediaman Universiti dan diluluskan kemudahan penginapan luar kampus. Di bawah Program Kecemerlangan Akademik UJ ini, 250 penasihat pelajar sedang berkhidmat 2,000 pelajar tahun pertama dalam 25 kediaman.

Cemerlang, juga, adalah bahawa UJ, dengan lebih daripada 49,500 pelajar; 2,300 pelajar antarabangsa; 6700 pasca siswazah dan kakitangan akademik yang terkenal, adalah sebuah institusi dengan kadar lulus terpuji. UJ adalah rumah kepada 133 penyelidik diberi nilai, enam daripada mereka adalah A-rated, dan mempunyai tujuh Kerusi Yayasan Penyelidikan Kebangsaan. Selain itu, ia menghasilkan bilangan terbesar akauntan hitam semua universiti kediaman bertauliah di negara ini.

Walaupun UJ mengejar kecemerlangan dan kedudukan global, Universiti membayangkan menjadi nasional responsif dengan cara yang hanya UJ boleh. Dalam hal ini, antara enam universiti terkemuka Afrika Selatan, hanya UJ berjaya menyediakan akses kepada hampir 2,000 pelajar tahun pertama yang datang dari masyarakat yang paling miskin, menyediakan mereka jika diperlukan, dengan top-up pembiayaan NSFAS, dermasiswa dan dua hidangan sihat sehari .

Dalam sepuluh tahun akan datang, UJ telah menetapkan enam matlamat strategik, iaitu:

Kecemerlangan Global dalam Penyelidikan dan Inovasi.
Kecemerlangan Global dalam Pengajaran dan Pembelajaran.
An Profil Fit Antarabangsa Kecemerlangan Global dan Stature.
Suatu Pengalaman Pelajar Cemerlang.
Aktif Pengurusan Reputasi Global, dan
Sesuatu Institusi dan Orang Fit Kecemerlangan Global dan Stature.

Visi

Sebuah universiti antarabangsa pilihan, berlabuh di Afrika, dinamik membentuk masa depan.

Misi

Inspirasi masyarakat untuk mengubah dan berkhidmat kepada manusia melalui inovasi dan mengejar kerjasama ilmu.

nilai

IMAGINATION PERBUALAN PENJANAAN SEMULA FOUNDATION ETIKA

Membentuk masa depan

berfikir secara bebas
Membangunkan identiti kosmopolitan
Mempamerkan cita-cita dan memandu
Menerima pakai pendekatan keusahawanan

Belajar bersama-sama dari kepelbagaian kita

Membuat keputusan bijak kolektif

Melibatkan diri secara bermakna dengan satu sama lain
Memaparkan saling menghormati
Leading consultatively

Membangun secara mampan melalui sumbangan kreatif

Introspecting untuk pembaharuan

Inovasi untuk kebaikan bersama
Membuat perubahan positif
Mengambil kesempatan daripada peluang terlepas pandang

Treasuring kebebasan akademik

Sedang mencari keseimbangan dalam menuntut ilmu

Menghadapi cabaran dengan keberanian dan mendapatkan kepercayaan
Bertindak secara bertanggungjawab dengan menjadi adil, konsisten dan telus
Menyertai dan membantu masyarakat (Ubuntu) *
  • Ubuntu adalah keupayaan untuk menyatakan kasih sayang, keadilan, timbal balik, maruah, keharmonian dan kemanusiaan demi kepentingan membina, mengekalkan dan mengukuhkan masyarakat. Ubuntu bercakap kepada saling keterkaitan kami, manusia bersama dan tanggungjawab antara satu sama yang mengalir dari hubungan kita.
Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

University of Johannesburg

Tujuan utama Master dalam Kimia adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertent ... [+]

Kimia MTech

Tujuan utama Kimia MTech adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, strategik berfikir dan kemahiran organisasi.

Berasaskan disertasi-MTech Kimia terdiri daripada satu kajian menyeluruh kawasan yang khusus dalam bidang pengkhususan, melaporkan dan dikemukakan dalam bentuk disertasi pada akhir program ini. ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kurikulum Dasar penilaian (M5CPEQ) ... [+]

Kurikulum Dasar penilaian (M5CPEQ)

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program ini berasaskan penyelidikan tanpa kerja kursus. Pelajar dan pemimpin kajian mereka membuat keputusan mengenai topik penyelidikan selepas mana pelajar berikut yang ... [+]

Program ini berasaskan penyelidikan tanpa kerja kursus. Pelajar dan pemimpin kajian mereka membuat keputusan mengenai topik penyelidikan selepas mana pelajar berikut yang telah dipersetujui pada program penyelidikan sehingga selesai disertasi. Kajian boleh sama ada kuantitatif atau kualitatif dalam sifat atau gabungan kedua-duanya. Pelajar juga disokong melalui universiti perkhidmatan sokongan statistik dalam reka bentuk soal selidik dan tafsiran data. Pelajar yang mengikuti Ijazah MCOM mesti mempunyai BCom (Kepujian) dalam bidang pengajian manakala pelajar mengenai MPhil boleh datang dari bidang yang lain, dengan syarat mereka mempunyai asas akademik yang diperlukan untuk bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar perlu membangunkan kemahiran intelektual dan profesional yang memberi mereka peluang untuk menunjukkan bukti kerja saintifik bebas dan asli. Kelayakan ini akan te ... [+]

Pelajar perlu membangunkan kemahiran intelektual dan profesional yang memberi mereka peluang untuk menunjukkan bukti kerja saintifik bebas dan asli. Kelayakan ini akan terus menyediakan pelajar dengan peluang untuk memaparkan kecekapan dalam penggunaan metodologi penyelidikan yang berkaitan dan proses penyelidikan dan penemuan.

Syarat Kemasukan

Pelajar yang memiliki kelayakan BCom Kepujian pada NQF Level 7 atau 8 boleh dikenakan. Dekan Fakulti Pengurusan boleh menolak kemasukan pelajar ke kelayakan Sarjana, jika berpendapat thet latar belakang akademik pelajar dalam tidak mencukupi.

Tempoh program Sepenuh masa: 1 tahun minimum, 2 tahun maksimum Separuh masa: 2 tahun minimum, 3 tahun maksimum Butiran kenalan ... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan kelayakan ialah untuk membangunkan kecekapan yang dipohon pelajar di peringkat tinggi (eksekutif) dalam penguasaan, analisis, tafsiran dan pemahaman prestasi, peru ... [+]

Tujuan kelayakan ialah untuk membangunkan kecekapan yang dipohon pelajar di peringkat tinggi (eksekutif) dalam penguasaan, analisis, tafsiran dan pemahaman prestasi, perubahan dan prinsip pembangunan organisasi dan kaedah. Kelayakan yang meletakkan pelajar dalam kedudukan untuk mendaftar sebagai Personnel Pengamal dengan Lembaga Afrika Selatan Amalan Personnel. Ia juga melengkapkan pelajar untuk bekerja sebagai pengurus sumber manusia atau pakar pembangunan organisasi di peringkat tinggi dalam organisasi. Kelayakan yang akan terus membolehkan pelajar untuk bekerja sebagai perunding dalam perniagaan sendiri serta usaha perniagaan perundingan.

Syarat Kemasukan

Ijazah Kepujian yang sesuai dalam bidang yang lebih luas Pengurusan Sumber Manusia, Psikologi Perindustrian, Pembangunan Sumber Manusia atau Hubungan Pekerjaan. Pelajar perlu sebelum ini telah membezakan diri mereka sebagai pengurus atau pengurus sumber manusia dengan pengalaman kerja yang besar dalam organisasi (sekurang-kurangnya 3-5 tahun). Pelajar perlu celik komputer dan mempunyai akses internet dengan modul Kepujian dalam Metodologi Penyelidikan (NQF Level 8 atau 9) dan purata sekurang-kurangnya 65% untuk Ijazah Kepujian. Satu modul sekurang-kurangnya peringkat ijazah pertama atau di atas, dalam Kaedah Statistik atau Teknik Analisis. kekangan nombor pelajar memerlukan satu proses pemilihan yang terdiri daripada pusat penilaian hari penuh dan penilaian psikometrik.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program ini berasaskan penyelidikan tanpa kerja kursus. Pelajar dan pemimpin kajian mereka membuat keputusan mengenai topik penyelidikan selepas mana pelajar berikut yang ... [+]

Program ini berasaskan penyelidikan tanpa kerja kursus. Pelajar dan pemimpin kajian mereka membuat keputusan mengenai topik penyelidikan selepas mana pelajar berikut yang telah dipersetujui pada program penyelidikan sehingga selesai disertasi. Kajian boleh sama ada kuantitatif atau kualitatif dalam sifat atau gabungan kedua-duanya. Pelajar juga disokong melalui universiti perkhidmatan sokongan statistik dalam reka bentuk soal selidik dan tafsiran data.

Pelajar yang mengikuti Ijazah MCOM mesti mempunyai BCom (Kepujian) dalam bidang pengajian manakala pelajar mengenai MPhil boleh datang dari bidang yang lain, dengan syarat mereka mempunyai asas akademik yang diperlukan untuk bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Dalam MCOM Pengurusan Perniagaan (CW) pelajar harus membangunkan kecekapan intelektual dan kemahiran praktikal dalam penguasaan, analisis, tafsiran dan aplikasi prinsip-p ... [+]

MCOM Pengurusan Perniagaan

Pelajar harus membangunkan kecekapan intelektual dan kemahiran praktikal dalam penguasaan, analisis, tafsiran dan aplikasi prinsip-prinsip pengurusan asas dan lanjutan dalam unit yang berlainan fungsi organisasi perniagaan, dan dapat mencerminkan kepada keputusan pengurusan dan permohonan mereka dan untuk menilai kesan mengenainya dalam konteks holistik pengurusan amalan.

Syarat Kemasukan

Seorang pelajar berpotensi harus memiliki kelayakan BCom Hons, atau kelayakan yang empat tahun bersamaan dengan status Kepujian, (tidak termasuk BTECH) dengan tahap minimum kecekapan pada tahap NQF 8. Bagi calon yang tidak mempunyai kelayakan dalam Pengurusan diarahkan untuk setahun merapatkan sebelum diterima pada program MCOM (Pengurusan Perniagaan). Tahun merapatkan terdiri daripada empat modul: Ekonomi, Pengurusan Perniagaan, Perakaunan dan Undang-Undang Korporat. Pelajar yang tidak melengkapkan tahun merapatkan mengekalkan kredit yang diperolehi sehingga peringkat itu. Seorang pelajar yang berpotensi harus mempunyai purata 60% bagi Ijazah Kepujian yang diperolehi. bidang kepakaran individu mungkin mempunyai keperluan yang berbeza. Seorang pelajar berpotensi harus mempunyai sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman industri. Pelajar mesti mempunyai yang mencukupi penguasaan bahasa Inggeris dengan lulus ujian celik huruf.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar perlu membangunkan kemahiran intelektual dan profesional yang memberi mereka peluang untuk menunjukkan bukti kerja saintifik bebas dan asli. Kelayakan ini akan te ... [+]

Pelajar perlu membangunkan kemahiran intelektual dan profesional yang memberi mereka peluang untuk menunjukkan bukti kerja saintifik bebas dan asli. Kelayakan ini akan terus menyediakan pelajar dengan peluang untuk memaparkan kecekapan dalam penggunaan metodologi penyelidikan yang berkaitan, bertulis dan / atau komunikasi lisan yang betul dalam proses penyelidikan dan penemuan, dan juga untuk mencerminkan proses penyelidikan dan penemuan.

Syarat Kemasukan

Ijazah Kepujian yang sesuai dalam bidang yang lebih luas Pengurusan Sumber Manusia, Psikologi Perindustrian, Pembangunan Sumber Manusia atau Hubungan Pekerjaan. Pelajar perlu sebelum ini telah membezakan diri mereka sebagai pengurus atau pengurus sumber manusia dengan pengalaman kerja yang besar dalam organisasi (sekurang-kurangnya 3-5 tahun). Pelajar perlu celik komputer dan mempunyai akses internet dengan modul Kepujian dalam Metodologi Penyelidikan (NQF Level 8 atau 9) dan purata sekurang-kurangnya 65% untuk Ijazah Kepujian. kekangan nombor pelajar memerlukan satu proses pemilihan yang terdiri daripada pusat penilaian hari penuh dan penilaian psikometrik.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Ia meletakkan pelajar dalam kedudukan untuk mendaftar sebagai Pakar Psikologi Perindustrian (dengan Lembaga Professional Afrika Selatan Psikologi) untuk bekerja pada taha ... [+]

Tujuan kelayakan ialah untuk membangunkan kecekapan yang dipohon pelajar pada peringkat tinggi dalam menguasai analisis, tafsiran dan pemahaman prinsip-prinsip psikologi industri dan kaedah. Ia meletakkan pelajar dalam kedudukan untuk mendaftar sebagai Pakar Psikologi Perindustrian (dengan Lembaga Professional Afrika Selatan Psikologi) untuk bekerja pada tahap yang maju dalam bidang Pengurusan Sumber Manusia dan Psikologi Perindustrian.

Keperluan kemasukan

Kelayakan Kepujian dalam Psikologi Perindustrian pada NQF Peringkat 7 atau 8 dengan minima purata 65%.

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar perlu membangunkan kemahiran intelektual dan profesional untuk menyediakan bukti keupayaan untuk secara bebas menghasilkan kerja-kerja saintifik di peringkat yang ... [+]

Pelajar perlu membangunkan kemahiran intelektual dan profesional untuk menyediakan bukti keupayaan untuk secara bebas menghasilkan kerja-kerja saintifik di peringkat yang boleh diterima. Ini memerlukan kecekapan dalam penggunaan metodologi penyelidikan yang berkaitan, keupayaan untuk menjalankan dan menyiapkan kajian penyelidikan yang diluluskan, kecekapan lisan dan bertulis untuk membentangkan keputusan dan penemuan, dan kematangan akademik dan peribadi kritis memikirkan semua aspek kajian.

Syarat Kemasukan

Kelayakan Kepujian dalam Psikologi Industrial pada NQF Level 7 atau 8 dengan sekurang-kurangnya 65% purata. Kaedah statistik atau teknik analisis perlu dimasukkan dalam kurikulum sarjana muda. pelajar yang berpotensi hendaklah lulus modul dalam metodologi penyelidikan di Kepujian NQF Level 8. pengalaman yang berkaitan yang dianggap relevan dan mencukupi di Jabatan Psikologi Industri dan Pengurusan Orang juga akan dinilai. kekangan nombor pelajar memerlukan satu proses pemilihan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Matlamat kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan yang diterapkan oleh pelajar pada peringkat lanjutan dalam menguasai, menganalisis, menafsirkan dan memahami pr ... [+]

Matlamat kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan yang diterapkan oleh pelajar pada peringkat lanjutan dalam menguasai, menganalisis, menafsirkan dan memahami prinsip dan kaedah ekonomi. Program ini akan menyediakan pelajar-pelajar untuk merenungkan aplikasi ekonomi mereka sendiri untuk menilai kesannya dalam konteks holistik Ekonomi sebagai sains sosial. Pelajar yang layak hendaklah menunjukkan bukti kerja bebas dan asli.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi mesti memiliki kelayakan di peringkat NQF baru 8 / NQF Lama tahap 7, yang dianggap sesuai oleh Jabatan Ekonomi dan Ekonometrik. Penyempurnaan pendaftaran untuk program (dan / atau pendaftaran berterusan) tertakluk kepada pemohon yang mematuhi keperluan khusus jabatan. Keperluan seperti itu biasanya termasuk kerja persediaan yang membawa kepada cadangan penyelidikan yang diluluskan oleh jabatan. Contoh-contoh kerja persediaan yang mungkin adalah pra-bacaan, kajian literatur, pembangunan konsep, dan kejayaan menyelesaikan kursus pendek yang bertujuan untuk kemahiran dan / atau perkembangan pengetahuan. Calon juga mungkin diperlukan untuk mempertahankan cadangan penyelidikan mereka pada sesi perbincangan khas.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus mengembangkan kecekapan intelek dan kemahiran praktikal dalam menguasai, menganalisis, mentafsirkan dan menerapkan prinsip kewangan maju dalam konteks ekono ... [+]

Pelajar harus mengembangkan kecekapan intelek dan kemahiran praktikal dalam menguasai, menganalisis, mentafsirkan dan menerapkan prinsip kewangan maju dalam konteks ekonomi antarabangsa, dan dapat merenungkan keputusan pengurusan yang berkaitan, melalui analisis kuantitatif dan untuk menilai kesannya dalam konteks kewangan holistik.

Kelayakan ini akan memberikan pelajar-pelajar yang berkelayakan dengan peluang untuk melanjutkan pelajaran di level NQF Baru 10 / Old NQF level 8 pada program kedoktoran dalam Ekonomi.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi perlu memiliki kelayakan kepujian dalam Ekonomi, Ekonometrik, Statistik dan / atau Matematik di peringkat NQF baru 8 / NQF Lama 7. Atau lain-lain kelayakan empat tahun lagi dengan status kehormatan pada tahap NQF Baru 8 / NQF Lama tahap 7 dan pengalaman Matematik dan / atau Statistik dan Gunaan Econometrical berkaitan yang dipertimbangkan... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Matlamat kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan yang diterapkan oleh pelajar pada peringkat lanjutan dalam menguasai, menganalisis, menafsirkan dan memahami pr ... [+]

Matlamat kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan yang diterapkan oleh pelajar pada peringkat lanjutan dalam menguasai, menganalisis, menafsirkan dan memahami prinsip dan kaedah ekonomi. Program ini akan menyediakan pelajar untuk merenungkan aplikasi ekonomi mereka sendiri untuk menilai kesannya dalam konteks holistik Ekonomi sebagai sains sosial. Pelajar yang layak hendaklah menunjukkan bukti kerja bebas dan asli.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi perlu memiliki ijazah kepujian dalam Ekonomi atau Ekonometrik pada peringkat NQF tahap 8 (baru) / NQF tahap 7 (lama) dengan tanda purata 65%. Selain itu, kualifikasi empat tahun lain dengan status kehormatan di peringkat NQF level 8 (baru) / NQF level 7 (lama) dengan markah purata yang diperoleh ditentukan oleh Jabatan dan pengalaman Micro- dan Macroeconomics dan Pengekalan Applet Econometrics yang dianggap relevan dan mencukupi oleh Jabatan Ekonomi dan Ekonometrik. Kehadiran kursus orientasi wajib mungkin diperlukan oleh Jabatan Ekonomi dan Ekonometrik.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan kelayakan ini adalah untuk pelajar untuk membangunkan kecekapan gunaan dalam penguasaan, tafsiran, mencerminkan dan aplikasi prinsip-prinsip dalam bidang yang lebi ... [+]

Tujuan kelayakan ini adalah untuk pelajar untuk membangunkan kecekapan gunaan dalam penguasaan, tafsiran, mencerminkan dan aplikasi prinsip-prinsip dalam bidang yang lebih luas kewangan. Melalui disertasi kecil, seorang pelajar yang layak menunjukkan bukti penyelidikan saintifik, penggunaan kaedah penyelidikan saintifik dan keupayaan untuk mencerminkan mengenainya dalam konteks holistik kewangan.

Syarat kemasukan: A bakal pelajar perlu mempunyai Ijazah Sarjana Muda yang berorientasikan kewangan kelayakan Commerce Kepujian pada peringkat New NQF 8 / Old tahap NQF 7 dengan sekurang-kurangnya memuat Pengurusan Kewangan dan / atau Pengurusan Pelaburan pada paras tahun ketiga. Sebagai alternatif pelajar perlu mempunyai apa-apa kelayakan empat tahun lain dengan status kepujian pada peringkat New NQF 8 / Old tahap NQF 7 dan telah berkaitan pengurusan kewangan dan / atau pengurusan pelaburan kewangan orientedexperience yang dianggap relevan dan mencukupi oleh jabatan. ... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus mengembangkan kecekapan khusus yang diterapkan dalam menguasai, menafsirkan, memahami, menganalisa dan menerapkan prinsip pengauditan dalam bidang pengaudit ... [+]

Pelajar harus mengembangkan kecekapan khusus yang diterapkan dalam menguasai, menafsirkan, memahami, menganalisa dan menerapkan prinsip pengauditan dalam bidang pengauditan. Pelajar yang berkelayakan harus menunjukkan bukti karya ilmiah yang bebas dan asli melalui disertasi tuan.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi mesti memiliki kelayakan Sarjana Muda Perdagangan Honor yang berorientasikan Perakaunan di peringkat NQF baru 8 / NQF Lama tahap 7, yang dianggap sesuai oleh Jabatan Perakaunan. Penyempurnaan pendaftaran untuk program (dan / atau pendaftaran berterusan) tertakluk kepada pemohon yang mematuhi keperluan khusus jabatan. Keperluan seperti itu biasanya termasuk kerja persediaan yang membawa kepada cadangan penyelidikan yang diluluskan oleh jabatan. Contoh-contoh kerja persediaan yang mungkin adalah pra-bacaan, kajian literatur, pembangunan konsep, dan kejayaan menyelesaikan kursus pendek yang bertujuan untuk kemahiran dan / atau perkembangan pengetahuan. Calon juga mungkin diperlukan untuk mempertahankan cadangan penyelidikan mereka pada sesi perbincangan khas.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Matlamat kelayakan ini adalah bagi pelajar untuk membangunkan kecekapan penggunaan dalam menguasai, menafsirkan, mencerminkan dan melaksanakan prinsip dalam bidang kewang ... [+]

Matlamat kelayakan ini adalah bagi pelajar untuk membangunkan kecekapan penggunaan dalam menguasai, menafsirkan, mencerminkan dan melaksanakan prinsip dalam bidang kewangan yang lebih luas. Melalui disertasi induk, seorang pelajar yang memenuhi syarat menunjukkan bukti penyelidikan saintifik, penerapan metodologi penyelidikan saintifik dan keupayaan untuk mencerminkannya dalam konteks holistik kewangan.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi mestilah memiliki kelayakan Sarjana Muda Perdagangan Honor yang berorientasikan kewangan atau setaraf di peringkat NQF Tingkat 8 / NQF Baru 7, dengan sekurang-kurangnya Pengurusan Kewangan dan / atau Pengurusan Pelaburan pada peringkat ketiga tahun. Sebagai alternatif, seorang pelajar harus memiliki kualifikasi empat tahun lain dengan status kehormatan di peringkat NQF baru 8 / NQF Lama 7 dan mempunyai pengalaman yang berorientasikan kewangan yang dianggap sesuai oleh Jabatan Kewangan dan Pengurusan Pelaburan. Penyempurnaan pendaftaran untuk program (dan / atau pendaftaran berterusan) tertakluk kepada pemohon yang mematuhi keperluan khusus jabatan. Keperluan seperti itu biasanya termasuk kerja persediaan yang membawa kepada cadangan penyelidikan yang diluluskan oleh jabatan. Contoh-contoh kerja persediaan yang mungkin adalah pra-bacaan, kajian literatur, pembangunan konsep, dan kejayaan menyelesaikan kursus pendek yang bertujuan untuk kemahiran dan / atau perkembangan pengetahuan. Calon juga mungkin diperlukan untuk mempertahankan cadangan penyelidikan mereka pada sesi perbincangan khas. Cadangan penyelidikan hendaklah dikemukakan kepada panel yang dipengerusikan oleh Jabatan Kewangan dan Pengurusan Pelaburan untuk tujuan ini.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus membangunkan kecekapan gunaan dan kemahiran praktikal dalam perolehan, tafsiran mencerminkan dan aplikasi prinsip-prinsip pengurusan pemasaran. Pelajar perl ... [+]

Pelajar harus membangunkan kecekapan gunaan dan kemahiran praktikal dalam perolehan, tafsiran mencerminkan dan aplikasi prinsip-prinsip pengurusan pemasaran. Pelajar perlu mendapatkan kecekapan fokus bergantung kepada topik disertasi. Pelajar perlu menunjukkan bukti kerja saintifik bebas dan asli. Pelajar juga akan memaparkan kecekapan dalam penggunaan metodologi penyelidikan yang berkaitan dan komunikasi bertulis yang betul dalam proses penyelidikan dan penemuan. Pelajar harus dapat mencerminkan kepada keputusan penyelidikan / beliau dan aplikasi, dan untuk menilai kesan yang mengenainya dalam konteks holistik pengurusan pemasaran.

Syarat Kemasukan

Pelajar yang memiliki kelayakan BCom Kepujian dalam Pengurusan Pemasaran di NQF Level 7 atau 8 boleh memohon untuk kemasukan ke kelayakan ini. Dekan Fakulti Pengurusan boleh menolak kemasukan pelajar ke kelayakan Sarjana jika berpendapat bahawa latar belakang akademik pelajar adalah tidak mencukupi untuk kajian yang dicadangkan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus membangunkan kecekapan gunaan dan kemahiran praktikal dalam mendapatkan, tafsiran, kefahaman dan aplikasi prinsip-prinsip pengurusan strategik dan umum. ... [+]

Pelajar harus membangunkan kecekapan gunaan dan kemahiran praktikal dalam mendapatkan, tafsiran, kefahaman dan aplikasi prinsip-prinsip pengurusan strategik dan umum. Kelayakan yang membangunkan penyelidikan dan conceptional kemahiran pelajar dalam bidang pengurusan strategik dan umum. Seorang pelajar yang layak perlu menunjukkan bukti penyelidikan saintifik dan keupayaan untuk membuat laporan mengenainya. Pelajar harus dapat mencerminkan keputusan penyelidikan / beliau dan aplikasi, dan untuk menilai kesan yang mengenainya dalam konteks holistik pengurusan strategik dan umum.

Syarat Kemasukan

Pelajar yang memiliki kelayakan BCom Kepujian dalam Pengurusan Strategik di NQF Level 8 boleh memohon untuk kemasukan ke kelayakan ini. Dekan Fakulti Pengurusan boleh menolak kemasukan pelajar ke kelayakan Sarjana jika berpendapat bahawa latar belakang akademik pelajar adalah tidak mencukupi untuk kajian yang dicadangkan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sambilan
2 - 3 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus mengembangkan kecekapan khusus yang diterapkan dalam menguasai, menafsirkan, memahami, menganalisa dan menerapkan prinsip perakaunan dalam bidang perakaunan ... [+]

Pelajar harus mengembangkan kecekapan khusus yang diterapkan dalam menguasai, menafsirkan, memahami, menganalisa dan menerapkan prinsip perakaunan dalam bidang perakaunan kewangan. Pelajar yang berkelayakan harus menunjukkan bukti karya ilmiah yang bebas dan asli melalui disertasi tuan.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi mestilah memiliki kepujian Sarjana Muda Perakaunan berorientasi Perakaunan pada tahap NQF 8 peringkat baru / NQF Lama 7, yang dianggap sesuai oleh Jabatan Perakaunan. Penyempurnaan pendaftaran untuk program (dan / atau pendaftaran berterusan) tertakluk kepada pemohon yang mematuhi keperluan khusus jabatan. Keperluan seperti itu biasanya termasuk kerja persediaan yang membawa kepada cadangan penyelidikan yang diluluskan oleh jabatan. Contoh-contoh kerja persediaan yang mungkin adalah pra-bacaan, kajian literatur, pembangunan konsep, dan kejayaan menyelesaikan kursus pendek yang bertujuan untuk kemahiran dan / atau perkembangan pengetahuan. Calon juga mungkin diperlukan untuk mempertahankan cadangan penyelidikan mereka pada sesi perbincangan khas.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus membangunkan kecekapan khusus gunaan dalam penguasaan, tafsiran, kefahaman, analisis dan penggunaan prinsip perakaunan dalam bidang perakaunan kewangan. Mel ... [+]

Pelajar harus membangunkan kecekapan khusus gunaan dalam penguasaan, tafsiran, kefahaman, analisis dan penggunaan prinsip perakaunan dalam bidang perakaunan kewangan. Melalui disertasi skop terhad, seorang pelajar yang layak perlu menunjukkan bukti kerja saintifik bebas dan asli.

Syarat kemasukan: A bakal pelajar perlu mempunyai kelayakan kepujian atau diploma lepasan ijazah dalam Perakaunan atau Pengurusan Kewangan kepujian berkaitan ijazah di peringkat New NQF 8 / Old tahap NQF 7. Sebagai alternatif sebarang syarat empat tahun yang lain pada tahap New NQF 8 / Old tahap NQF 7 dan pengalaman perakaunan yang berkaitan, yang dianggap relevan dan mencukupi oleh Jabatan Perakaunan. kajian persediaan dan peperiksaan kemasukan yang dikehendaki oleh Jabatan Perakaunan. Proses pemilihan akan diikuti. ... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan program ini adalah untuk membangunkan kecekapan yang dipohon pelajar di peringkat tinggi (eksekutif) dalam penguasaan, analisis, tafsiran dan pemahaman prinsip-pri ... [+]

Tujuan program ini adalah untuk membangunkan kecekapan yang dipohon pelajar di peringkat tinggi (eksekutif) dalam penguasaan, analisis, tafsiran dan pemahaman prinsip-prinsip Pengurusan dan kaedah IT. Melalui disertasi Sarjana, pelajar akan menunjukkan bukti penyelidikan saintifik dan keupayaan untuk mencerminkan mengenainya dalam konteks holistik Pengurusan IT. Program ini akan membantu dalam pembangunan profesional yang berterusan pengalaman dan pengurus kanan dan pemimpin akan dipertingkatkan untuk kedua-dua perwakilan dari Afrika Selatan dan, semakin, menggalakkan pembangunan kemahiran pengurusan IT untuk pelajar dan perwakilan eksekutif dalam kedua-dua konteks tempatan dan antarabangsa.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

... [+]

Proses pemilihan akan diikuti.

Butiran kenalan: Prof Danie Coetsee / 011 559 3859 / dcoetsee@uj.ac.za

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

... [+]

Calon juga mungkin dikehendaki untuk berjaya mempertahankan cadangan penyelidikan mereka di sesi perbincangan khas. [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

... [+]

contoh mungkin kerja persediaan adalah pra-membaca, ulasan sastera, pembangunan konsep, dan berjaya tamat kursus jangka pendek yang bertujuan untuk kemahiran dan / atau pembangunan pengetahuan. [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan MCOM Profesional (Pembangunan Ekonomi Tempatan) adalah untuk membangunkan taraf yang sederhana dalam pengetahuan, kemahiran dan kecekapan digunakan dalam bidang Pe ... [+]

Tujuan MCOM Profesional (Pembangunan Ekonomi Tempatan) adalah untuk membangunkan taraf yang sederhana dalam pengetahuan, kemahiran dan kecekapan digunakan dalam bidang Pembangunan Ekonomi Tempatan (LED).

Butiran kenalan: Prof Lorraine Greyling / 011 559 2057 / lgreyling@uj.ac.za

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

... [+]

Syarat kemasukan:

A bakal pelajar mesti memiliki sebuah Kuantitatif berorientasikan Kewangan Sarjana Muda kelayakan Commerce Kepujian pada peringkat New NQF 8 / Old tahap NQF 7; atau [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Seorang pelajar yang layak perlu menunjukkan bukti kerja saintifik bebas dan asli melalui disertasi Sarjana. Syarat kemasukan: A bakal pelajar mesti memiliki sesuatu Pera ... [+]

Seorang pelajar yang layak perlu menunjukkan bukti kerja saintifik bebas dan asli melalui disertasi Sarjana.

Syarat kemasukan: A bakal pelajar mesti memiliki sesuatu Perakaunan atau Pengurusan Kewangan Bachelors berorientasikan kelayakan Commerce Kepujian pada peringkat New NQF 8 / Old tahap NQF 7, yang disifatkan terpakai oleh Jabatan Perakaunan. Finalisation pendaftaran untuk program ini (dan / atau pendaftaran terus) adalah tertakluk kepada pemohon yang mematuhi keperluan jabatan khusus. apa-apa kehendak biasanya termasuk kerja-kerja persediaan yang membawa kepada cadangan penyelidikan yang diluluskan oleh jabatan. contoh mungkin kerja persediaan adalah pra-membaca, ulasan sastera, pembangunan konsep, dan berjaya tamat kursus jangka pendek yang bertujuan untuk kemahiran dan / atau pembangunan pengetahuan. Calon juga mungkin dikehendaki untuk berjaya mempertahankan cadangan penyelidikan mereka di sesi perbincangan khas.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan kelayakan adalah untuk membangunkan seorang jurutera dengan kebolehan maju dalam menggunakan sains kejuruteraan asas dan / reka bentuk dan sintesis, dan prinsip-pr ... [+]

MEng Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik (- berdasarkan Penyelidikan)

Tujuan kelayakan adalah untuk membangunkan seorang jurutera dengan kebolehan maju dalam menggunakan sains kejuruteraan asas dan / reka bentuk dan sintesis, dan prinsip-prinsip yang berkaitan dengan masalah-masalah tertentu masyarakat. Salah satu objektif utama proses ini adalah untuk membangunkan keupayaan canggih untuk menjalankan penyelidikan kejuruteraan asas dalam dependently. Ia juga menggalakkan pendekatan pembelajaran sepanjang hayat.

hasil kelayakan

tahap keluar keberhasilan: Pelajar yang layak akan dapat:

Mengenal pasti, menilai, merumuskan, mentafsir, menganalisis dan menyelesaikan masalah penyelidikan / pembangunan kejuruteraan kreatif dan inovatif dengan menggunakan pengetahuan asas berkaitan iaitu Matematik, Sains Asas dan Sains Kejuruteraan dalam bidang yang dipilih penyelidikan. Merancang dan menguruskan projek-projek penyelidikan kejuruteraan, menunjukkan pengetahuan asas, pemahaman dan wawasan ke dalam prinsip-prinsip, kaedah dan konsep yang membentuk tanggungjawab sosial (kepada masyarakat tempatan dan lain-lain) penyelidikan / pembangunan dalam bidang yang dipilih amalan penyelidikan. Bekerja dengan berkesan, secara individu atau dengan orang lain, sebagai ahli satu pasukan, kumpulan, organisasi dan masyarakat atau dalam persekitaran yang pelbagai disiplin dalam bidang yang dipilih penyelidikan. Menganjurkan dan menguruskan dia / dirinya dan aktiviti / beliau secara bertanggungjawab, berkesan, profesional dan beretika, bertanggungjawab dalam / had beliau kecekapan, dan membuat pertimbangan berdasarkan pengetahuan dan kepakaran, berkaitan dengan bidang penyelidikan. Merancang dan menjalankan tahap berkenaan penyiasatan, penyelidikan dan / atau eksperimen dengan menggunakan teori dan metodologi yang sesuai, dan melaksanakan analisis data yang sesuai dan tafsiran. Berkomunikasi dengan berkesan secara lisan dan bertulis, dengan kejuruteraan dan khususnya penyelidikan penonton dan masyarakat umum, setakat yang mereka terlibat dengan penyelidikan,... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan kelayakan adalah untuk membangunkan seorang jurutera dengan kebolehan maju dalam menggunakan sains pengurusan kejuruteraan asas dan / reka bentuk dan sintesis dan ... [+]

MEng dalam Pengurusan Kejuruteraan (syarahan)

Tujuan kelayakan adalah untuk membangunkan seorang jurutera dengan kebolehan maju dalam menggunakan sains pengurusan kejuruteraan asas dan / reka bentuk dan sintesis dan prinsip-prinsip yang berkaitan dengan sistem pengurusan tertentu masalah-masalah masyarakat pada umumnya. Salah satu objektif utama dalam proses ini adalah untuk membangunkan keupayaan canggih untuk menjalankan sistem kejuruteraan asas dan penyelidikan pengurusan bebas. Ia juga menggalakkan pendekatan pembelajaran sepanjang hayat.

hasil kelayakan

tahap keluar keberhasilan: Pelajar yang layak akan dapat:

Mengenal pasti, menilai, merumuskan, mentafsir, menganalisis dan menyelesaikan masalah penyelidikan dan pembangunan kejuruteraan kreatif dan inovatif dengan menggunakan pengetahuan asas berkaitan iaitu Matematik, Sains Asas dan / atau Kejuruteraan dan Sains Pengurusan dalam bidang yang dipilih penyelidikan. Merancang dan mengurus projek penyelidikan pengurusan kejuruteraan, menunjukkan pengetahuan asas, pemahaman dan wawasan ke dalam prinsip-prinsip, kaedah dan konsep yang membentuk tanggungjawab sosial (kepada masyarakat tempatan dan lain-lain) penyelidikan / pembangunan dalam bidang yang dipilih amalan penyelidikan. Bekerja dengan berkesan, secara individu atau dengan orang lain, sebagai ahli satu pasukan, kumpulan, organisasi dan masyarakat atau dalam persekitaran yang pelbagai disiplin dalam bidang yang dipilih penyelidikan. Menganjurkan dan menguruskan dia / dirinya dan aktiviti / beliau secara bertanggungjawab, berkesan, profesional dan beretika, bertanggungjawab dalam / had beliau kecekapan, dan membuat pertimbangan berdasarkan pengetahuan dan kepakaran, berkaitan dengan bidang penyelidikan. Merancang dan menjalankan tahap berkenaan penyiasatan, penyelidikan dan / atau eksperimen dengan menggunakan teori dan metodologi yang sesuai, dan melaksanakan analisis data dan interpretasi. Berkomunikasi dengan berkesan secara lisan dan bertulis, dengan kejuruteraan dan khususnya penyelidikan penonton dan... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan program ini adalah untuk membangunkan seorang jurutera dengan kebolehan maju dalam menggunakan asas sains kejuruteraan struktur, reka bentuk dan sintesis kepada ma ... [+]

Tujuan program ini adalah untuk membangunkan seorang jurutera dengan kebolehan maju dalam menggunakan asas sains kejuruteraan struktur, reka bentuk dan sintesis kepada masalah kejuruteraan struktur tertentu dalam masyarakat. Salah satu objektif utama adalah untuk membangunkan keupayaan canggih untuk melakukan asas penyelidikan kejuruteraan struktur bebas dan, dalam berbuat demikian, menggalakkan pembelajaran sepanjang hayat.

hasil kelayakan

tahap keluar keberhasilan: Pelajar yang layak akan dapat:

Mengenal pasti, menilai, merumuskan, mentafsir, menganalisis dan menyelesaikan masalah penyelidikan dan pembangunan kejuruteraan struktur kreatif dan inovatif dengan menggunakan pengetahuan asas berkaitan matematik iaitu, sains asas dan sains kejuruteraan dalam bidang yang dipilih penyelidikan. Merancang dan mengurus projek penyelidikan kejuruteraan struktur menunjukkan pengetahuan asas asas, pemahaman dan wawasan ke dalam prinsip-prinsip, kaedah dan konsep yang membentuk tanggungjawab sosial (kepada masyarakat tempatan dan lain-lain) kejuruteraan penyelidikan / pembangunan dalam bidang yang dipilih amalan penyelidikan. Bekerja dengan berkesan secara individu atau dengan orang lain sebagai ahli satu pasukan, kumpulan, organisasi, dan masyarakat atau dalam persekitaran yang pelbagai disiplin dalam bidang yang dipilih penyelidikan Menganjurkan dan menguruskan dia / dirinya dan aktiviti / beliau secara bertanggungjawab, berkesan, profesional dan beretika dan bertanggungjawab dalam / had beliau sendiri kecekapan dan memberi keputusan yang setimpal dengan pengetahuan dan kepakaran, berkaitan dengan bidang penyelidikan Merancang dan menjalankan tahap berkenaan siasatan, penyelidikan dan / atau eksperimen dengan menggunakan teori dan metodologi yang sesuai dan melaksanakan analisis dan interpretasi data Berkomunikasi dengan berkesan secara lisan dan bertulis, dengan kejuruteraan dan khususnya penyelidikan penonton dan masyarakat umum setakat yang mereka dipengaruhi oleh penyelidikan menggunakan struktur yang sesuai,... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
18 - 24 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar yang mengambil bahagian dalam program ini Sarjana akan diperlukan untuk menulis dan membentangkan disertasi penyelidikan. ... [+]

Pelajar yang mengambil bahagian dalam program ini Sarjana akan diperlukan untuk menulis dan membentangkan disertasi penyelidikan.

Syarat Kemasukan

Ijazah Kepujian dalam Pengurusan Sukan.

Butiran kenalan

Nama: Prof Leon Lategan Tel: 011 559 6966 / E-mel: leonl@uj.ac.za

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan Sarjana Falsafah dalam Dasar Perindustrian adalah untuk membangunkan kecekapan intelektual pelajar, kemerdekaan intelektual dan kemahiran praktikal dalam pengambil ... [+]

Tujuan Sarjana Falsafah dalam Dasar Perindustrian adalah untuk membangunkan kecekapan intelektual pelajar, kemerdekaan intelektual dan kemahiran praktikal dalam pengambilalihan, analisis, tafsiran dan penggunaan dasar perindustrian yang sesuai untuk menyokong transformasi struktur ekonomi benua. Program ini terdiri daripada modul teras yang menawarkan liputan mendalam mengenai pelbagai isu berkaitan dengan dasar, strategi dan pengurusan pembangunan di Afrika, dan membolehkan pelajar menguji penggunaan praktikal pengetahuan yang diberikan, mengambil bahagian dalam menganalisis kajian kes, menjalankan lawatan lapangan, dan menyediakan laporan teknikal individu mengenai pelbagai tema yang dilindungi.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MPhil dalam Kajian Tenaga kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memen ... [+]

Tujuan utama MPhil dalam Kajian Tenaga kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. A kecil-disertasi dengan kursus Ijazah Sarjana Falsafah dalam Pengajian Tenaga terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai kecil-disertasi.

ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Membangunkan pada peringkat tinggi kecekapan yang dipohon pelajar dalam menyediakan profesional campur tangan latihan kepimpinan. Ini akan dilakukan dengan membangunkan k ... [+]

Membangunkan pada peringkat tinggi kecekapan yang dipohon pelajar dalam menyediakan profesional campur tangan latihan kepimpinan. Ini akan dilakukan dengan membangunkan kecekapan dijangkiti, menilai keperluan, membina rancangan pembangunan, menyampaikan individu dan bimbingan pasukan sesi dan penilaian kesan campur tangan latihan yang berbeza melalui beberapa modul. Melalui disertasi mini, pelajar akan menunjukkan bukti penyelidikan saintifik dan keupayaan untuk merenung konteks holistik latihan kepimpinan. Program ini akan memberikan pengalaman pembangunan ahli psikologi, psychometrists, pengurus sumber manusia, dan pengurus serta pelajar siswazah lain untuk menjadi jurulatih kepimpinan yang cekap dan profesional di Afrika Selatan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Apabila berjaya menyempurnakan semua keperluan untuk Ijazah ini, pelajar akan memperoleh berorientasikan amali dan secara peribadi memperkayakan kelayakan Sarjana dalam t ... [+]

Apabila berjaya menyempurnakan semua keperluan untuk Ijazah ini, pelajar akan memperoleh berorientasikan amali dan secara peribadi memperkayakan kelayakan Sarjana dalam tempoh dua tahun, latihan kemahiran dan peluang kerjaya baru sebagai pemimpin peribadi dan profesional, pengurus atau PPL fasilitator.

Syarat Kemasukan

Ijazah Kepujian yang sesuai atau setaraf dengan purata sekurang-kurangnya 65% untuk Ijazah Kepujian. celik komputer dan akses kepada Internet, serta sekurang-kurangnya pengalaman kerja tiga tahun. Modul Teknologi Penyelidikan di peringkat Ijazah Sarjana Muda Kepujian adalah penting. Ia dijangka pelajar yang lulus ujian literasi yang diiktiraf.

Sila ambil perhatian: kekangan nombor pelajar memerlukan satu proses pemilihan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sambilan
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar harus membangunkan kecekapan gunaan dan kemahiran praktikal dalam mendapatkan, tafsiran dan renungan tentang kaedah penyelidikan yang berkaitan, dan wajar bertuli ... [+]

Pelajar harus membangunkan kecekapan gunaan dan kemahiran praktikal dalam mendapatkan, tafsiran dan renungan tentang kaedah penyelidikan yang berkaitan, dan wajar bertulis dan / atau komunikasi lisan dalam proses penyelidikan dan penemuan. Tujuannya adalah juga untuk memastikan bahawa pelajar itu berupaya untuk renungan yang benar mengenai penemuan penyelidikan. Pelajar perlu menunjukkan bukti kerja saintifik bebas dan asli.

Syarat Kemasukan

Ijazah Kepujian yang sesuai dalam bidang yang lebih luas Pengurusan Sumber Manusia, Psikologi Perindustrian, Pembangunan Sumber Manusia atau Perhubungan Employment dengan purata sekurang-kurangnya 65% untuk Ijazah Kepujian. Modul Kepujian dalam Metodologi Penyelidikan (NQF Tahap 7) kekangan jumlah .Student memerlukan satu proses pemilihan yang terdiri daripada pusat penilaian hari penuh dan penilaian psikometrik.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sambilan
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Membangunkan pada peringkat tinggi kecekapan yang dipohon pelajar dalam analisis, tafsiran dan pemahaman kepimpinan dalam konteks negara membangun, dengan tumpuan yang be ... [+]

Membangunkan pada peringkat tinggi kecekapan yang dipohon pelajar dalam analisis, tafsiran dan pemahaman kepimpinan dalam konteks negara membangun, dengan tumpuan yang berbeza kepada sektor-sektor tertentu di dalam negara-negara ini. Kelayakan yang akan membolehkan pengurus dan pemimpin kanan untuk menguasai kemahiran kepimpinan kritikal yang diperlukan oleh sektor tertentu di mana mereka perlu mengurus dan memimpin di negara-negara baru muncul.

Syarat Kemasukan

Pelajar bakal mesti memiliki Ijazah Kepujian yang berkaitan dalam mana-mana salah satu daripada bidang-bidang berikut: tadbir urus awam, sains politik, pengajian undang-undang dan perlembagaan, pendidikan, kajian alam sekitar, kejuruteraan, kesihatan dan sains kreatif / grafik. Pelajar hendaklah telah mencapai sekurang-kurangnya 65% purata di semua of / mata pelajaran beliau dalam Ijazah Kepujian atau kelayakan lain yang setara yang perlu dipertimbangkan untuk kemasukan. ... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

disertasi tersebut merupakan sumbangan yang telah memilih untuk pengetahuan, dan wawasan ke dalam, disiplin mata pelajaran serta bidang penyelidikan. pelajar yang layak j ... [+]

disertasi tersebut merupakan sumbangan yang telah memilih untuk pengetahuan, dan wawasan ke dalam, disiplin mata pelajaran serta bidang penyelidikan. pelajar yang layak juga akan memaparkan kecekapan dalam penggunaan metodologi penyelidikan yang berkaitan, dan bertulis dan / atau komunikasi lisan yang betul dalam proses penyelidikan dan penemuan. Pelajar harus dapat mencerminkan kepada keputusan penyelidikan dan permohonan mereka untuk menilai kesan yang mengenainya dalam konteks holistik industri maklumat.

Syarat Kemasukan

Mana-mana yang berkenaan Ijazah Sarjana Muda Kepujian pada NQF Level 7 atau 8 dengan purata 65% untuk Ijazah Kepujian. Dekan Fakulti Pengurusan boleh menolak kemasukan pelajar dengan kelayakan Sarjana jika berpendapat bahawa latar belakang akademik pelajar adalah tidak mencukupi untuk kajian yang dicadangkan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Seorang pelajar telah memperoleh kelayakan ini akan menjadi kompeten untuk menjalankan penyelidikan dengan bimbingan yang minimum, dan menyumbang kepada pengeluaran penge ... [+]

MTech Kejuruteraan Awam (Penyelidikan - berdasarkan)

Seorang pelajar telah memperoleh kelayakan ini akan menjadi kompeten untuk menjalankan penyelidikan dengan bimbingan yang minimum, dan menyumbang kepada pengeluaran pengetahuan dalam persekitaran kejuruteraan dengan kejayaan.

hasil kelayakan

Menunjukkan keupayaan untuk mengenal pasti masalah atau perlukan dalam industri, dan memohon metodologi penyelidikan untuk menangani keperluan atau masalah.

Syarat kemasukan dan kriteria pemilihan

A Baccalaureus Technologiae: Kejuruteraan: Sivil, atau kelayakan yang setaraf daripada standard yang setara.

Pengijazahan

The MTech: Kejuruteraan: Sivil akan diberikan kepada pelajar yang telah menamatkan disertasi dengan jayanya.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kelayakan ini adalah bertujuan untuk pelajar yang akan membuat sumbangan, melalui penyelidikan, untuk memahami penggunaan dan penilaian pengetahuan sedia ada di kawasan k ... [+]

MTech Kejuruteraan Mekanikal (Penyelidikan - berdasarkan)

Kelayakan ini adalah bertujuan untuk pelajar yang akan membuat sumbangan, melalui penyelidikan, untuk memahami penggunaan dan penilaian pengetahuan sedia ada di kawasan khusus teknologi. Mereka juga akan dapat menunjukkan tahap yang tinggi pengetahuan keseluruhan di kawasan itu, yang terdiri daripada asas kepada pengetahuan teori atau digunakan maju.

hasil Kelayakan dan kriteria penilaian

penyelidikan yang lengkap berjaya dalam bidang kejuruteraan proses, produk atau sistem

Syarat kemasukan dan kriteria pemilihan

A Baccalaureus Technologiae: Kejuruteraan: Mekanikal, ATAU kelayakan yang setaraf daripada standard yang setara.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar yang layak akan dapat menjalankan penyelidikan bebas, dengan bimbingan minimum, dalam bidang yang dipilih Kejuruteraan Elektrik, dan menyumbang kepada pembangunan ... [+]

Pelajar yang layak akan dapat menjalankan penyelidikan bebas, dengan bimbingan minimum, dalam bidang yang dipilih Kejuruteraan Elektrik, dan menyumbang kepada pembangunan dan perkongsian ilmu dalam bidang itu.

hasil kelayakan Menunjukkan pengetahuan dan pemahaman bidang / kawasan penyiasatan. Menggunakan kaedah penyelidikan dan teknik yang sesuai dan betul. Syarat kemasukan dan kriteria pemilihan

A Baccalaureus Technologiae: Kejuruteraan: Elektrik, ATAU kelayakan yang setaraf daripada standard yang setara.

Pengijazahan

The MTech: Kejuruteraan: Elektrik akan diberikan kepada pelajar yang telah menamatkan disertasi dengan jayanya.

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kelayakan ini adalah bertujuan untuk jurutera kimia atau ahli teknologi yang bekerja dalam industri proses yang berkaitan. Pelajar yang mendapat kelayakan ini akan menjad ... [+]

Kelayakan ini adalah bertujuan untuk jurutera kimia atau ahli teknologi yang bekerja dalam industri proses yang berkaitan. Pelajar yang mendapat kelayakan ini akan menjadi berwibawa untuk menjalankan penyelidikan bebas dalam bidang kejuruteraan kimia, dan memberi sumbangan besar kepada pembangunan dan perkongsian ilmu melalui pemahaman, aplikasi dan penilaian pengetahuan sedia ada. Masalah penyelidikan, justifikasi, proses dan hasilnya dilaporkan dalam disertasi, yang mematuhi norma-norma yang diterima umum di peringkat itu.

hasil kelayakan

Pelajar yang layak akan mempunyai keupayaan untuk:

Mengumpul dan menyusun maklumat dalam bidang / kawasan yang dipilih penyelidikan. Menggunakan kaedah penyelidikan dan teknik yang sesuai dan betul. Memberi sumbangan penting dengan mengesyorkan penambahbaikan kepada bidang Kimia Sains dan Teknologi Kejuruteraan yang sedia ada. Syarat kemasukan dan kriteria pemilihan ... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Di peringkat ini seorang pelajar yang layak akan menjadi cekap dalam menggunakan pengetahuan khusus dan metodologi penyelidikan dalam persekitaran yang logam, sekali gus ... [+]

Di peringkat ini seorang pelajar yang layak akan menjadi cekap dalam menggunakan pengetahuan khusus dan metodologi penyelidikan dalam persekitaran yang logam, sekali gus menyumbang kepada keperluan penyelidikan dan pembangunan industri logam dan masyarakat perlombongan. Pelajar yang layak akan dapat untuk mendaftar dengan ECSA sebagai Teknologis Profesional.

hasil Kelayakan dan kriteria penilaian

Pelajar yang layak harus mempunyai keupayaan untuk:

Memulakan dan melaksanakan penyelidikan dalam pelbagai aktiviti logam untuk siap sepenuhnya. Majlis di pertengahan ke tahap pengurusan atasan dalam persekitaran yang logam. Syarat kemasukan dan kriteria pemilihan

A Baccalaureus Technologiae: Kejuruteraan: Metalurgi, ATAU kelayakan yang setaraf daripada standard yang setara.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama Bioteknologi MTech adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertent ... [+]

Tujuan utama Bioteknologi MTech adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, strategik berfikir dan kemahiran organisasi.

Berasaskan disertasi-MTech Bioteknologi terdiri daripada satu kajian menyeluruh kawasan yang khusus dalam bidang pengkhususan, melaporkan dan dikemukakan dalam bentuk disertasi pada akhir program ini. ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 4 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Setelah memperoleh kelayakan ini, pelajar akan dapat menjalankan penyelidikan bebas dalam bidang khusus pakaian atau fesyen dan menyumbang kepada pengeluaran pengetahuan ... [+]

Setelah memperoleh kelayakan ini, pelajar akan dapat menjalankan penyelidikan bebas dalam bidang khusus pakaian atau fesyen dan menyumbang kepada pengeluaran pengetahuan dalam bidang yang dipilih. Masalah penyelidikan, justifikasi, proses, dan hasilnya dilaporkan dalam disertasi yang mematuhi norma-norma yang diterima umum di peringkat ini.

Syarat Kemasukan

A Baccalaureus Technologiae: fesyen dengan tanda purata sekurang-kurangnya 65% atau kelayakan yang setaraf dengannya pada standard yang setara, seperti yang disyorkan oleh Jawatankuasa Status dan diluluskan oleh Lembaga Pengarah Fakulti.

KRITERIA PEMILIHAN

Pemilihan adalah berdasarkan kepada merit akademik dan cadangan penyelidikan awal, seperti yang diluluskan oleh Jawatankuasa Jabatan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kelayakan ini adalah bertujuan untuk membolehkan graduan mengaplikasi teknik operasi bersepadu, bersama-sama dengan analisis maju dan penyelesaian masalah, kepada pengkhu ... [+]

Kelayakan ini adalah bertujuan untuk membolehkan graduan mengaplikasi teknik operasi bersepadu, bersama-sama dengan analisis maju dan penyelesaian masalah, kepada pengkhususan tertentu dalam bidang Engineering Management Industrial / Operasi, melalui penglibatan dalam projek penyelidikan gunaan.

hasil Kelayakan dan kriteria penilaian

Menjalankan penyelidikan dan pembangunan dalam bidang yang khusus dan melibatkan diri dalam pemindahan teknologi dalam bidang Kejuruteraan Industri atau Pengurusan Operasi.

Syarat kemasukan dan kriteria pemilihan

A Baccalaureus Technologiae: Industri Kejuruteraan, ATAU kelayakan yang setaraf daripada standard yang setara.

Pengijazahan

The MTech: Kejuruteraan: Industri akan diberikan kepada pelajar yang telah menamatkan disertasi dengan jayanya.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran untuk menjalankan penyelidikan secara berdikari melalui menyelesaikan masalah maju kemahiran, dan penerapan pemikiran kritis da ... [+]

Untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran untuk menjalankan penyelidikan secara berdikari melalui menyelesaikan masalah maju kemahiran, dan penerapan pemikiran kritis dan reflektif dalam bidang Kesihatan Persekitaran.

Syarat Kemasukan

BTECH Kesihatan Alam Sekitar. Purata 65% diperlukan dalam program BTECH itu.

Butiran kenalan

Nama: Puan Martha Chadyiwa Tel: 011 559 6239 / E-mel: mchadyiwa@uj.ac.za

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sambilan
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pada tahap ini, pelajar yang layak akan menjadi kompeten dalam menggunakan pengetahuan khusus dan metodologi penyelidikan dalam persekitaran yang logam, sekali gus menyum ... [+]

Pada tahap ini, pelajar yang layak akan menjadi kompeten dalam menggunakan pengetahuan khusus dan metodologi penyelidikan dalam persekitaran yang logam, sekali gus menyumbang kepada keperluan penyelidikan dan pembangunan industri metallurgic dan masyarakat perlombongan. Pelajar yang layak akan dapat untuk mendaftar dengan ECSA sebagai Teknologis Profesional.

hasil kelayakan

Pelajar yang layak harus mempunyai keupayaan untuk:

Memulakan dan melaksanakan penyelidikan dalam pelbagai aktiviti logam untuk siap sepenuhnya. Majlis di pertengahan ke tahap pengurusan atasan dalam persekitaran yang logam. Syarat kemasukan dan kriteria pemilihan

A Baccalaureus Technologiae: Pengekstrakan Metalurgi, ATAU kelayakan yang setaraf daripada standard yang setara.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kelayakan yang bertujuan untuk membangunkan kemahiran intelektual dan profesional, dan menyediakan pelajar dengan peluang untuk menunjukkan bukti kerja saintifik bebas da ... [+]

Kelayakan yang bertujuan untuk membangunkan kemahiran intelektual dan profesional, dan menyediakan pelajar dengan peluang untuk menunjukkan bukti kerja saintifik bebas dan asli. Kelayakan ini akan terus menyediakan pelajar dengan peluang untuk memaparkan kecekapan dalam penggunaan metodologi penyelidikan yang berkaitan, dan bertulis dan / atau komunikasi lisan yang betul dalam proses penyelidikan dan penemuan dan memikirkan proses penyelidikan dan penemuan.

hasil Kelayakan dan kriteria penilaian

Menjalankan penyelidikan dan pembangunan dalam bidang yang khusus dan melibatkan diri dalam pemindahan teknologi dalam bidang ukur kuantiti dan pembangunan hartanah.

Syarat kemasukan dan kriteria pemilihan ... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Setelah memperoleh kelayakan ini, pelajar akan dapat menjalankan penyelidikan bebas maju di kawasan yang sangat khusus pakaian, dan menunjukkan kemahiran analisis dan pen ... [+]

Setelah memperoleh kelayakan ini, pelajar akan dapat menjalankan penyelidikan bebas maju di kawasan yang sangat khusus pakaian, dan menunjukkan kemahiran analisis dan penilaian yang kompleks, untuk mengembangkan atau mentakrifkan semula pengetahuan sedia ada yang akan menyumbang kepada kemajuan industri pakaian.

Syarat Kemasukan

A Baccalaureus Technologiae: Pengurusan Pakaian dengan tanda purata sekurang-kurangnya 65% atau kelayakan yang setaraf dengannya pada standard yang setara, seperti yang disyorkan oleh Jawatankuasa Status dan diluluskan oleh Lembaga Pengarah Fakulti.

KRITERIA PEMILIHAN

Pemilihan adalah berdasarkan kepada merit akademik dan cadangan penyelidikan awal, seperti yang diluluskan oleh Jawatankuasa Jabatan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kelayakan ini adalah bertujuan untuk membolehkan graduan mengaplikasi bersepadu teknikal pengetahuan / kemahiran dan analisis maju dan menyelesaikan masalah untuk pengkhu ... [+]

Kelayakan ini adalah bertujuan untuk membolehkan graduan mengaplikasi bersepadu teknikal pengetahuan / kemahiran dan analisis maju dan menyelesaikan masalah untuk pengkhususan tertentu dalam pengurusan pembinaan, hartanah dan bidang-bidang yang berkaitan, melalui penglibatan dalam projek penyelidikan yang digunakan.

hasil kelayakan

Menjalankan penyelidikan dan pembangunan dalam bidang yang khusus dan melibatkan diri dalam pemindahan teknologi dalam bidang pengurusan pembinaan dan pembangunan hartanah.

Syarat kemasukan dan kriteria pemilihan

A BTECH: Construction Management, ATAU kelayakan yang setaraf daripada standard bersamaan ATAU A National Diploma Tinggi: Ukur Bangunan atau Penyeliaan Pembinaan, plus pengalaman kerja yang diluluskan dan pengajian lepasan diploma lain. Murid-murid dipilih berdasarkan merit akademik dan bidang pengajian yang diluluskan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Setelah memperoleh kelayakan ini, pelajar akan dapat membuat sumbangan penyelidikan penting dan penilaian pengetahuan sedia ada dalam bidang yang khusus reka bentuk dalam ... [+]

Setelah memperoleh kelayakan ini, pelajar akan dapat membuat sumbangan penyelidikan penting dan penilaian pengetahuan sedia ada dalam bidang yang khusus reka bentuk dalaman dan menunjukkan tahap yang tinggi pengetahuan umum di kawasan itu khusus, bermula dari konsep asas kepada pengetahuan teori atau digunakan maju .

Syarat Kemasukan

A Baccalaureus Technologiae: Interior Design, dengan tanda purata sekurang-kurangnya 65% atau kelayakan yang setaraf dengannya pada standard yang setara, seperti yang disyorkan oleh Jawatankuasa Status dan diluluskan oleh Lembaga Pengarah Fakulti.

KRITERIA PEMILIHAN

Pemilihan adalah berdasarkan kepada merit akademik dan cadangan penyelidikan awal, seperti yang diluluskan oleh Jawatankuasa Jabatan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Setelah memperoleh kelayakan ini, pelajar akan dapat menjalankan penyelidikan bebas dengan bimbingan yang minimum dalam bidang reka bentuk yang berkaitan yang industri, d ... [+]

Setelah memperoleh kelayakan ini, pelajar akan dapat menjalankan penyelidikan bebas dengan bimbingan yang minimum dalam bidang reka bentuk yang berkaitan yang industri, dan menyumbang kepada pengeluaran pengetahuan dalam bidang itu. Masalah penyelidikan, justifikasi, proses dan hasil ini telah dilaporkan dalam disertasi dan laporan penyelidikan yang lain yang mematuhi norma-norma yang diterima umum untuk penyelidikan di peringkat ini.

Syarat Kemasukan

A Baccalaureus Technologiae: Industrial Design, dengan tanda purata sekurang-kurangnya 65% atau kelayakan yang setaraf dengannya pada standard yang setara, seperti yang disyorkan oleh Jawatankuasa Status dan diluluskan oleh Lembaga Pengarah Fakulti.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Setelah memperoleh kelayakan ini, pelajar akan dapat menjalankan penyelidikan bebas maju di kawasan tertentu seni visual, menunjukkan kemahiran analitikal dan praktikal k ... [+]

Setelah memperoleh kelayakan ini, pelajar akan dapat menjalankan penyelidikan bebas maju di kawasan tertentu seni visual, menunjukkan kemahiran analitikal dan praktikal kompleks dan pengetahuan dalam menulis disertasi dan, jika berkenaan, pameran karya asli atau artifak yang sesuai untuk penyelidikan mod.

Syarat Kemasukan

A Baccalaureus Technologiae: Seni Halus, dengan tanda purata sekurang-kurangnya 65% atau kelayakan yang setaraf dengannya pada standard yang setara, seperti yang disyorkan oleh Jawatankuasa Status dan diluluskan oleh Lembaga Pengarah Fakulti.

KRITERIA PEMILIHAN

Pemilihan adalah berdasarkan kepada merit akademik dan cadangan penyelidikan awal, seperti yang diluluskan oleh Jawatankuasa Jabatan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama daripada MTech Teknologi Makanan adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyel ... [+]

Tujuan utama daripada MTech Teknologi Makanan adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi.

A MTech Teknologi Makanan berdasarkan disertasi-terdiri daripada satu kajian menyeluruh kawasan yang khusus dalam bidang pengkhususan, melaporkan dan dikemukakan dalam bentuk disertasi pada akhir program ini. ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Setelah memperoleh kelayakan ini, pelajar akan menjadi cekap seni bina teknologi / pengamal yang mampu menjalankan penyelidikan secara berdikari dan bebas melaksanakan pe ... [+]

Setelah memperoleh kelayakan ini, pelajar akan menjadi cekap seni bina teknologi / pengamal yang mampu menjalankan penyelidikan secara berdikari dan bebas melaksanakan perkhidmatan seni bina profesional dalam teknologi, reka bentuk dan pengurusan dalam sektor awam dan / atau swasta (formal atau tidak formal) atau bidang-bidang khusus dalam alam bina.

Syarat Kemasukan

A Baccalaureus Technologiae: Teknologi Senibina dengan tanda purata sekurang-kurangnya 65% atau kelayakan yang setaraf dengannya pada standard yang setara, seperti yang disyorkan oleh Jawatankuasa Status dan diluluskan oleh Lembaga Pengarah Fakulti.

KRITERIA PEMILIHAN

Pemilihan adalah berdasarkan kepada merit akademik dan cadangan penyelidikan awal, seperti yang diluluskan oleh Jawatankuasa Jabatan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kelayakan ini adalah bertujuan untuk membolehkan graduan mengaplikasi bersepadu teknikal pengetahuan / kemahiran dan analisis maju dan penyelesaian masalah kepada pengkhu ... [+]

Kelayakan ini adalah bertujuan untuk membolehkan graduan mengaplikasi bersepadu teknikal pengetahuan / kemahiran dan analisis maju dan penyelesaian masalah kepada pengkhususan tertentu dalam ukur kuantiti, pembangunan hartanah dan bidang-bidang lain yang berkaitan, melalui penglibatan dalam projek penyelidikan yang digunakan.

hasil Kelayakan dan kriteria penilaian

Menjalankan penyelidikan dan pembangunan dalam bidang yang khusus dan melibatkan diri dalam pemindahan teknologi dalam bidang ukur kuantiti dan pembangunan hartanah.

Syarat kemasukan dan kriteria pemilihan

A BTECH: Ukur Kuantiti, atau kelayakan yang setaraf daripada standard bersamaan ATAU A Diploma Tinggi Kebangsaan: Ukur Bangunan plus pengalaman kerja yang diluluskan dan lain-lain kelayakan lepasan diploma. Murid-murid dipilih berdasarkan merit akademik dan bidang pengajian yang diluluskan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan Sarjana Pengurusan Pelancongan dan Hospitaliti adalah untuk membangunkan keupayaan pelajar untuk menyoal, menganalisis dan mentafsir isu-isu pelancongan dan pengur ... [+]

Tujuan Sarjana Pengurusan Pelancongan dan Hospitaliti adalah untuk membangunkan keupayaan pelajar untuk menyoal, menganalisis dan mentafsir isu-isu pelancongan dan pengurusan hospitaliti dalam konteks global dengan memberi tumpuan kepada sektor-sektor tertentu industri. Tujuan ini dapat dicapai melalui penyampaian disertasi berasaskan penyelidikan di Tingkat Sarjana mana pelajar akan menunjukkan bukti penyelidikan saintifik dan keupayaan untuk mencerminkan dalam konteks pelancongan dan pengurusan hospitaliti.

Program ini oleh itu membantu dalam pembangunan profesional berterusan pengurus dan pemimpin dalam bidang pelancongan dan hospitaliti pengurusan.

Syarat Kemasukan

Keperluan kemasukan minimum adalah BTECH (Pengurusan Pelancongan) atau BTECH (Pengurusan Hospitaliti) atau kelayakan yang setara di peringkat yang sama dalam bidang pelancongan dan hospitaliti. Pemilihan pelajar Sarjana akan dilakukan mengikut kaedah-kaedah dan peraturan-peraturan Jawatankuasa Ijazah Tinggi Universiti Johannesburg seperti yang ditetapkan bagi program-program antara disiplin. Jawatankuasa Penyelidikan STH boleh menetapkan modul atau modul, di NQF Level 8 atau 9 sebagai langkah sokongan untuk melengkapkan dengan jayanya kelayakan. Ini terpakai apabila Jawatankuasa Penyelidikan STH menyimpulkan bahawa pengetahuan pelajar penyelidikan perlu dikemas kini atau apabila topik penyelidikan yang meliputi isu-isu tidak cukup dilindungi pada peringkat siswazah. ... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sambilan
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MA

University of Johannesburg

Pada tahap yang lebih maju (Pengajian Sarjana) pelajar digalakkan untuk bekerjasama dengan kami dalam bidang kepakaran kami, iaitu Novel Perancis Kontemporari; Autobiogra ... [+]

Pada tahap yang lebih maju (Pengajian Sarjana) pelajar digalakkan untuk bekerjasama dengan kami dalam bidang kepakaran kami, iaitu Novel Perancis Kontemporari; Autobiography; Kontemporari Teater Perancis dan Sastera bertutur bahasa Perancis, dalam usaha membangunkan keupayaan mereka untuk penyelidikan dan pemikiran kritikal. Jabatan Perancis itu Sarjana direka untuk penyelidik yang berdedikasi dan terutamanya terdiri daripada disertasi atau tesis.

Syarat Kemasukan

Keperluan kemasukan untuk Sarjana adalah Ijazah Kepujian dalam Perancis.

Butiran kenalan

Nama: Prof WA Kabwe-Segatti Tel: 011 559 2757 / E-mel: desirew@uj.ac.za

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Murid menulis disertasi pada topik dalam linguistik atau sastera memberi bukti keupayaan untuk menjalankan penyelidikan. Dokumen ini akan menjadi kira-kira 100 muka surat ... [+]

Murid menulis disertasi pada topik dalam linguistik atau sastera memberi bukti keupayaan untuk menjalankan penyelidikan. Dokumen ini akan menjadi kira-kira 100 muka surat.

Syarat Kemasukan

Pelajar yang mendapat BA Kepujian dengan tanda sekurang-kurangnya 60% (tetapi sebaik-baiknya yang lebih tinggi) dalam Sotho Utara (Sesotho sa Lebowa / Bahasa Sepedi) atau isiZulu boleh mendaftar.

Butiran kenalan

Nama: Dr IK Mndawe Tel: 011 559 4662 / E-mel: ikmndawe@uj.ac.za

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program kursus di MA dalam Semitik Bahasa dan Budaya terdiri daripada disertasi kecil dan kedua-dua modul. Dalam mod penyelidikan disertasi apabila pelajar memberi tumpua ... [+]

MA dalam Semitik Bahasa dan Budaya (Kerja Kursus)

Program ini terdiri daripada disertasi kecil dan dua modul seperti yang disenaraikan di bawah. Pelajar dengan kerjasama Jabatan, pilih dua modul dari senarai di bawah. Modul yang ditawarkan selama dua semester. Setiap modul diperiksa melalui pemeriksaan dengan wajaran 45 kredit setiap satu. Disertasi kecil mempunyai wajaran 90 kredit.

Pelajar memberi tumpuan kepada Bahasa Arab, Pendidikan Islam, Hebrew (termasuk Pengajian Yahudi) atau bahasa Semitik yang berpadanan. Modul mempunyai kandungan generik yang berikut:

Modul Wajib

Modul 1: Metodologi penyelidikan sastera Modul 2: Analisis Kandungan medan yang dipilih penyelidikan Modul 3: disertasi Minor Syarat Kemasukan ... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program ini menawarkan MA melalui penyelidikan yang membawa kepada disertasi sekitar 120 muka surat. disertasi ini disediakan untuk memeriksa di bawah bimbingan penyelia ... [+]

Program ini menawarkan MA melalui penyelidikan yang membawa kepada disertasi sekitar 120 muka surat. disertasi ini disediakan untuk memeriksa di bawah bimbingan penyelia yang mempunyai kepakaran dalam pilihan topik.

Syarat Kemasukan

Ijazah Kepujian dalam bidang Antropologi dan tanda tentu akhir sekurang-kurangnya 65% dalam bidang tertentu.

Butiran kenalan

Nama: Prof David Moore Tel: 011 559 2979/2859 / E-mel: dbmoore@uj.ac.za

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Disertasi pada tema dari Kewartawanan yang menyediakan bukti rasa dan penyelidikan keupayaan kritikal calon dikehendaki. Satu artikel penyelidikan yang sesuai untuk disia ... [+]

Disertasi pada tema dari Kewartawanan yang menyediakan bukti rasa dan penyelidikan keupayaan kritikal calon dikehendaki. Satu artikel penyelidikan yang sesuai untuk disiarkan juga diperlukan.

Syarat Kemasukan

Ijazah Kepujian dalam Komunikasi diperlukan, dengan purata minimum 65%. Tarikh tutup permohonan untuk ijazah ini adalah 31 Oktober tahun sebelumnya untuk semester pertama dan 30 April tahun yang sama untuk semester kedua.

Butiran kenalan

Nama: Mrs Elna Rossouw Tel: 011 559 3434 / E-mel: erossouw@uj.ac.za

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar membangunkan kemahiran penyelidikan kuantitatif dan kualitatif maju dalam bidang Psikologi. kemahiran seperti ini boleh membawa kepada kerjaya yang berasaskan pen ... [+]

Pelajar membangunkan kemahiran penyelidikan kuantitatif dan kualitatif maju dalam bidang Psikologi. kemahiran seperti ini boleh membawa kepada kerjaya yang berasaskan penyelidikan atau akademik. Penggunaan metodologi penyelidikan dan komunikasi yang cekap hasil penyelidikan mesti ditunjukkan; pelajar itu mesti berupaya untuk menjalankan penyelidikan bebas. Kehadiran bengkel dan / atau sesi hubungan akan diperlukan.

Syarat Kemasukan

Keperluan kemasukan minimum adalah 65% dalam Ijazah Kepujian dalam Psikologi yang biasanya sepatutnya diperolehi dalam tempoh lima tahun sebelumnya.

Butiran kenalan

Nama: Prof T Guse Tel: 011 559 3248 / E-mel: tguse@uj.ac.za

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar perlu membangunkan kemahiran intelektual dan profesional untuk menyediakan bukti keupayaan untuk secara bebas menghasilkan kerja-kerja saintifik di peringkat yang ... [+]

Pelajar perlu membangunkan kemahiran intelektual dan profesional untuk menyediakan bukti keupayaan untuk secara bebas menghasilkan kerja-kerja saintifik di peringkat yang boleh diterima. Ini memerlukan kecekapan dalam penggunaan metodologi penyelidikan yang berkaitan, keupayaan untuk menjalankan dan menyiapkan kajian penyelidikan yang diluluskan, kecekapan lisan dan bertulis untuk membentangkan keputusan dan penemuan, dan kematangan akademik dan peribadi kritis memikirkan semua aspek kajian.

Syarat Kemasukan

Kelayakan Kepujian dalam Psikologi Industrial pada NQF Level 7 atau 8 dengan sekurang-kurangnya 65% purata. Kaedah statistik atau teknik analisis perlu dimasukkan dalam kurikulum sarjana muda. pelajar yang berpotensi hendaklah lulus modul dalam metodologi penyelidikan di Kepujian NQF Level 8. pengalaman yang berkaitan yang dianggap relevan dan mencukupi di Jabatan Psikologi Industri dan Pengurusan Orang juga akan dinilai. kekangan nombor pelajar memerlukan satu proses pemilihan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program MA (Psikologi Klinikal) membawa kepada pendaftaran sebagai Psikologi Klinikal dengan Lembaga Professional Psikologi Majlis Health Professions Afrika Selatan (HPCS ... [+]

Program MA (Psikologi Klinikal) membawa kepada pendaftaran sebagai Psikologi Klinikal dengan Lembaga Professional Psikologi Majlis Health Professions Afrika Selatan (HPCSA).

Program sepenuh masa meliputi spektrum yang luas dari Psikologi Klinikal. Program ini terdiri daripada komponen penyelidikan (selesai disertasi kecil) serta menghadiri bengkel, sesi menghubunginya dan kerja amali.

Selepas kejayaan yang dDegree, pelajar memohon untuk latihan dalam bidang Psikologi Klinikal. Menurut undang-undang oleh Jabatan Kesihatan, pelajar juga perlu melengkapkan satu tahun Khidmat Masyarakat selepas tamat latihan siswazah.

Syarat Kemasukan

Pelajar akan memiliki Ijazah Kepujian atau ijazah yang setaraf dalam bidang Psikologi. Pelajar diterima masuk ke program selepas mereka telah dinilai sebagai calon yang sesuai oleh Jabatan melalui proses pemilihan, yang berlaku pada bulan Ogos. ... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Dalam mod kerja kursus calon hendaklah melengkapkan dengan jayanya kursus lanjutan dalam Teori Sosial, kursus lanjutan dalam Social Metodologi Penyelidikan, dan penyelidi ... [+]

MA dalam bidang Sosiologi (Kursus)

Calon perlu melengkapkan dengan jayanya kursus lanjutan dalam Teori Sosial, kursus lanjutan dalam Social Metodologi Penyelidikan, dan penyelidikan yang lengkap dan menulis disertasi kecil pada satu topik, yang diluluskan berkaitan.

Syarat Kemasukan

Kemasukan akan dipertimbangkan untuk pelajar yang memiliki kelayakan Kepujian berasaskan universiti dalam bidang Sosiologi / Industrial Sosiologi pada NQF Level 7. Jika pelajar tidak mematuhi syarat-syarat yang dinyatakan di atas, kemasukan boleh diberikan oleh Dekan Fakulti, di syor Pengerusi Jabatan.

Butiran kenalan

Nama: Dr Liela Groenewald Tel: 011 559 2884 / E-mel: lielagr@uj.ac.za

MA dalam bidang Sosiologi (Penyelidikan) ... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Calon perlu melengkapkan dengan jayanya kursus lanjutan dalam Teori Sosial, kursus lanjutan dalam Social Metodologi Penyelidikan, dan penyelidikan yang lengkap dan menuli ... [+]

MA dalam Industrial Sosiologi (Kursus)

Calon perlu melengkapkan dengan jayanya kursus lanjutan dalam Teori Sosial, kursus lanjutan dalam Social Metodologi Penyelidikan, dan penyelidikan yang lengkap dan menulis disertasi kecil pada satu topik, yang diluluskan berkaitan. Pelajar juga memperoleh kemahiran SPSS dan kecekapan.

Syarat Kemasukan

akses pelajar akan dipertimbangkan untuk pelajar yang memiliki kelayakan Kepujian berasaskan universiti dalam bidang Sosiologi / Industrial Sosiologi pada NQF Level 7. Jika pelajar tidak mematuhi syarat-syarat yang dinyatakan di atas, kemasukan boleh diberikan oleh Dekan Fakulti, di syor Pengerusi Jabatan.

Butiran kenalan

Nama: Dr Liela Groenewald Tel: 011 559 2884 / E-mel: lielagr@uj.ac.za... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Untuk researchg pelajar ijazah menulis disertasi kira-kira 45,000 kata-kata di bawah pengawasan, pada topik yang dipilih dalam perundingan dengan Jabatan. topik mestilah ... [+]

MA Falsafah (Penyelidikan)

Untuk tahap ini pelajar menulis disertasi kira-kira 45,000 kata-kata di bawah pengawasan, pada topik yang dipilih dalam perundingan dengan Jabatan. topik mestilah selaras dengan kepakaran pensyarah yang ada.

Syarat Kemasukan

Untuk diterima kepada semua peringkat ini, pelajar mesti memenuhi syarat kemasukan Jabatan (sebagai tambahan kepada syarat kemasukan universiti) dan membuktikan pengetahuan mereka tentang kaedah penyelidikan dan sejarah falsafah. Antara keperluan adalah [i] sekurang-kurangnya 65% purata bagi Ijazah Kepujian dalam Falsafah dan [ii] penyerahan bertulis kerja falsafah dilakukan untuk Ijazah Kepujian. peperiksaan lisan tambahan mungkin diperlukan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Kawasan ini merangkumi disertasi penyelidikan pada tema dari Perjanjian Lama (OT) atau Perjanjian Baru (NT) atau gabungan tema dari Perjanjian Lama dan Perjanjian Baru. p ... [+]

Kawasan ini merangkumi disertasi penyelidikan pada tema dari Perjanjian Lama (OT) atau Perjanjian Baru (NT) atau gabungan tema dari Perjanjian Lama dan Perjanjian Baru. program sarjana secara semula jadinya kajian maju sama ada dalam bangunan OT atau NT pada pengetahuan dalam bidang-bidang yang telah diperolehi pada peringkat Kepujian. Program ini merupakan disertasi ditulis pada tema yang Lama atau Perjanjian Baru.

Syarat Kemasukan

Kajian Alkitab Kepujian atau kelayakan yang setaraf adalah pra-syarat serta keperluan kemasukan universiti am bagi program Sarjana. Greek atau Ibrani sehingga ke peringkat tahun kedua mungkin diperlukan bergantung kepada bidang pengajian dan penyelidikan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Untuk tahap ini, calon perlu melengkapkan penyelidikan dan menulis disertasi pada topik, yang diluluskan berkaitan. ... [+]

Calon perlu melengkapkan penyelidikan dan menulis disertasi pada topik, yang diluluskan berkaitan.

Syarat Kemasukan

Kemasukan akan dipertimbangkan untuk pelajar yang memiliki kelayakan Kepujian berasaskan universiti dalam Pengajian Bandar pada NQF Level 7. Jika pelajar tidak mematuhi syarat-syarat yang dinyatakan di atas, kemasukan boleh diberikan oleh Dekan Fakulti, di syor Pengerusi Jabatan.

Butiran kenalan

Nama: Dr Liela Groenewald Tel: 011 559 2884 / E-mel: lielagr@uj.ac.za

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan program ini adalah untuk meneroka pelbagai bentuk komunikasi manusia dari pelbagai perspektif yang menghubungkan tempatan dan global dan berakar umbi dalam konteks ... [+]

MA Pengajian Komunikasi (Kursus)

Tujuan program ini adalah untuk meneroka pelbagai bentuk komunikasi manusia dari pelbagai perspektif yang menghubungkan tempatan dan global dan berakar umbi dalam konteks dan pengalaman Afrika. Kurikulum kami mengembangkan sebuah kajian penyertaan inovatif pendekatan yang menangani komunikatif, budaya dan sosial konteks tertentu di mana kami beroperasi. Sebagai program sememangnya antara disiplin dan fleksibel, MA Pengajian Komunikasi bersilang kepelbagaian bidang dan kawasan dalam bidang kemanusiaan dan sains sosial dan menawarkan peluang untuk meneroka saling melengkapi dan saling mereka.

Tahun pertama kajian terdiri daripada empat modul, iaitu Teori Komunikasi, Metodologi Penyelidikan, dan dua modul Komunikasi Kontemporari tumpuan. Tahun kedua kajian memberi tumpuan terutamanya kepada penyediaan dan penyiapan disertasi penyelidikan kecil.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program pengajian lanjutan secara kursus, ditambah dengan disertasi minor dikehendaki atau melalui penyelidikan yang membawa kepada disertasi sekitar 120 muka surat. ... [+]

MA Pengajian Pembangunan (Kerja Kursus)

Program pengajian lanjutan secara kursus, ditambah dengan disertasi kecil diperlukan.

Semester 1

Modul 1: Teori Pembangunan kritikal Modul 2: Dasar Sosial Modul 3: Advanced Kaedah Penyelidikan

Semester 2

Modul 4: Pengurusan Pembangunan Modul 5: Disertasi Minor Modul 1-4 menyumbang 50% kepada tanda akhir dan Modul 5 menyumbang 50%. Syarat Kemasukan

Ijazah Kepujian dalam Pengajian Pembangunan dan tanda tentu akhir sekurang-kurangnya 65% dalam bidang tertentu. Oleh kerana sifat disiplin Pengajian Pembangunan, pemohon (untuk MA) dari Sains Sosial yang lain Degrees dengan kandungan Kajian Pembangunan digalakkan, dan akan diproses melalui Pengiktirafan Universiti jawatankuasa Pembelajaran Terdahulu.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan kelayakan ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan keupayaan untuk menjalankan penyelidikan yang canggih, untuk mengambil pandangan analisis dalam kawasan yang ... [+]

Tujuan kelayakan ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan keupayaan untuk menjalankan penyelidikan yang canggih, untuk mengambil pandangan analisis dalam kawasan yang ditetapkan penyiasatan teks, untuk merekodkan keputusan penyelidikan itu dalam format yang boleh diterima, dan untuk menggunakan kemahiran ini dalam apa-apa cara untuk menggalakkan peluang / beliau untuk pembangunan intelek, mendapatkan pekerjaan dan aktiviti sosial yang bermakna. topik A dipilih dalam berunding dengan Pensyarah.

Syarat Kemasukan

Calon perlu mengemukakan cadangan mengenai kawasan yang jelas analisis teks. Proposal hendaklah mendedahkan pemahaman prosedur penyelidikan yang betul, mempunyai pengetahuan berkaitan kandungan mata pelajaran, dan kemahiran secara teori dan metodologi perlu.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program MA (Psikologi Kaunseling) membawa kepada pendaftaran sebagai Kaunseling Psikologi dengan Lembaga Profesional Psikologi Majlis Health Professions Afrika Selatan (H ... [+]

Program MA (Psikologi Kaunseling) membawa kepada pendaftaran sebagai Kaunseling Psikologi dengan Lembaga Profesional Psikologi Majlis Health Professions Afrika Selatan (HPCSA). Program sepenuh masa meliputi spektrum yang luas dari Psikologi Kaunseling. Program ini terdiri daripada komponen penyelidikan (selesai minordissertation a) serta menghadiri bengkel, sesi menghubunginya dan kerja amali.

Selepas berjaya Ijazah, pelajar memohon untuk magang dalam Psikologi Kaunseling.

Syarat Kemasukan

Pelajar akan memiliki Ijazah Kepujian atau Ijazah yang setaraf dalam bidang Psikologi. Pelajar diterima masuk ke program selepas mereka telah dinilai sebagai calon yang sesuai oleh jabatan melalui proses pemilihan. Bilangan pelajar dibenarkan masuk ke sesuatu program ditentukan oleh adanya kakitangan, adanya latihan dan permintaan pasaran. Tarikh tutup permohonan dan tarikh untuk pemilihan ditentukan setiap tahun oleh jabatan. Borang permohonan dan maklumat yang diperolehi daripada jabatan itu.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Sarjana secara penyelidikan melibatkan hanya satu kajian penyelidikan - lebih besar daripada disertasi kecil daripada kursus Sarjana, tetapi tidak sebesar tesis kedoktora ... [+]

Sarjana secara penyelidikan melibatkan hanya satu kajian penyelidikan - lebih besar daripada disertasi kecil daripada kursus Sarjana, tetapi tidak sebesar tesis kedoktoran. Tujuan prinsip sarjana secara penyelidikan sedang membangunkan kecekapan maju dalam penyelidikan. Selain itu, anda juga akan membangunkan pengetahuan pakar dalam bidang pengajian anda. program penyelidikan oleh Sarjana adalah sesuai untuk pelajar-pelajar yang berminat dalam membangunkan kecekapan penyelidikan mereka, tidak mahu mengambil bahagian dalam ceramah atau bengkel, sangat motivasi diri, bebas dan berdikari dan mempunyai fokus, bidang khusus kepentingan penyelidikan .

Syarat Kemasukan

Calon yang mempunyai Ijazah Kepujian yang berkaitan dalam kerja sosial dipertimbangkan untuk kemasukan. Setahun keempat (kepujian) Purata tanda sekurang-kurangnya 65% diperlukan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Ijazah ini kursus Sarjana membantu pekerja sosial yang berkelayakan dalam memajukan kebolehan kaunseling dalam bidang amalan kerja sosial klinikal. Kelayakan ini memberi ... [+]

Ijazah ini kursus Sarjana membantu pekerja sosial yang berkelayakan dalam memajukan kebolehan kaunseling dalam bidang amalan kerja sosial klinikal. Anda akan memperoleh ini melalui tujuh modul, contohnya: Teori Kontemporari; Kelakuan Complex dan Perubahan Alam Sekitar; Penilaian, Intervensi dan Penilaian; Kesihatan mental; dan Pembangunan Therapeutic sendiri. Di samping itu anda akan menggunakan pengetahuan ini semasa program latihan selama setahun, memberi tumpuan kepada campur tangan mikro dan messo. Pada tahun kedua anda, anda menjalankan projek penyelidikan untuk menunjukkan kecekapan penyelidikan anda.

Kelayakan ini memberi kuasa kepada pelajar untuk bekerja sebagai pengamal perubatan swasta atau pakar dalam konteks kerja tertentu.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan maju dalam memudahkan proses, teknik dan prinsip program komuniti mampan dan projek berasaskan masyarakat, pendek ... [+]

Tujuan kelayakan ini adalah untuk membangunkan kecekapan maju dalam memudahkan proses, teknik dan prinsip program komuniti mampan dan projek berasaskan masyarakat, pendekatan teori penyertaan, bagi menangani ketidaksamaan, kemiskinan dan ketidakadilan dalam konteks global dan Afrika. pelajar lagi akan dapat memudahkan penubuhan dan pengurusan organisasi berasaskan komuniti dalam konteks masyarakat pembangunan ekonomi yang menyepadukan pembangunan sosial dan masyarakat.

Syarat Kemasukan

Pemeriksaan pintu masuk mungkin diperlukan. Ijazah empat tahun Sarjana Muda Kerja Sosial, atau Ijazah tiga tahun dalam Kerja Sosial bersama-sama dengan Ijazah Kepujian dalam Kerja Sosial, atau ijazah kepujian lain yang berkaitan dengan pembangunan masyarakat dipertimbangkan oleh pengerusi jabatan untuk sesuai diperlukan. Setahun keempat (kepujian) Purata tanda sekurang-kurangnya 65% diperlukan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Disertasi pada tema dari Audiovisual Komunikasi yang memberikan bukti rasa dan penyelidikan keupayaan kritikal calon diperlukan. Satu artikel penyelidikan yang sesuai unt ... [+]

Disertasi pada tema dari Audiovisual Komunikasi yang memberikan bukti rasa dan penyelidikan keupayaan kritikal calon diperlukan. Satu artikel penyelidikan yang sesuai untuk disiarkan juga diperlukan.

Syarat Kemasukan

Satu Kepujian dalam Komunikasi diperlukan, dengan purata minimum 65%. Peraturan umum dengan mengambil kira tempoh program Sarjana juga terpakai dalam hal ini.

Tarikh tutup permohonan untuk Ijazah ini adalah 31 Oktober tahun sebelumnya untuk semester pertama dan 30 April tahun yang sama untuk semester kedua.

Butiran kenalan

Nama: Dr Ylva Rodny-Gumede Tel: 011 559 4112 / E-mel: yrodny-gumede@uj.ac.za

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program ini direka untuk memudahkan penguasaan kawasan pengetahuan yang kompleks dan khusus dalam disiplin Komunikasi Korporat. Fokus kelayakan ini adalah kepada pembangu ... [+]

Ini adalah satu program pengajian lanjutan yang boleh diselesaikan sama ada sebagai kursus atau sebagai program kajian penyelidikan berasaskan.

Program ini direka untuk memudahkan penguasaan kawasan pengetahuan yang kompleks dan khusus dalam disiplin Komunikasi Korporat. Fokus kelayakan ini adalah kepada pembangunan pengetahuan dan kemahiran konseptual pada tahap yang sangat abstrak yang akan memudahkan kemahiran teknikal, profesional dan penyelidikan yang khusus dan maju dalam komunikasi korporat.

Syarat Kemasukan

Ijazah Kepujian dalam Komunikasi diperlukan, dengan purata minimum 65%. Tarikh tutup permohonan untuk Ijazah ini adalah 31 Oktober tahun sebelumnya untuk semester pertama dan 30 April tahun yang sama untuk semester kedua.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Disertasi pada tema dari bidang Marketing Communication menyediakan bukti rasa dan penyelidikan keupayaan kritikal calon dikehendaki. Satu artikel penyelidikan yang sesua ... [+]

Disertasi pada tema dari bidang Marketing Communication menyediakan bukti rasa dan penyelidikan keupayaan kritikal calon dikehendaki. Satu artikel penyelidikan yang sesuai untuk disiarkan juga diperlukan.

Syarat Kemasukan

Ijazah Kepujian dalam Komunikasi diperlukan, dengan purata minimum 65%. Tarikh tutup permohonan untuk Ijazah ini adalah 31 Oktober tahun sebelumnya untuk semester pertama dan 30 April tahun yang sama untuk semester kedua.

Butiran kenalan

Nama: Ms Andrea Crystal Tel: 011 559 2574 / E-mel: acrystal@uj.ac.za

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Ini adalah satu program pengajian lanjutan yang boleh diselesaikan sebagai program kajian kerja kursus berasaskan. Program ini direka untuk memudahkan penguasaan kawasan ... [+]

Ini adalah satu program pengajian lanjutan yang boleh diselesaikan sebagai program kajian kerja kursus berasaskan. Program ini direka untuk memudahkan penguasaan kawasan pengetahuan yang kompleks dan khusus dalam disiplin Komunikasi Strategik. Oleh kerana penumpuan yang semakin meningkat daripada Pemasaran Komunikasi, Komunikasi Korporat dan Perhubungan Awam program ini akan menangani integrasi antara disiplin komunikasi.

Syarat Kemasukan

Ijazah Kepujian dalam bidang korporat atau Pemasaran Komunikasi atau berkaitan diperlukan, dengan purata minimum 65%. Tarikh tutup permohonan untuk Ijazah ini adalah 31 Oktober tahun sebelumnya untuk semester pertama dan 30 April tahun yang sama untuk semester kedua.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

MA kursus dalam bahasa Latin pada dasarnya bertujuan untuk pelajar-pelajar yang ingin melakukan disertasi yang lebih pendek bersama-sama dengan dua modul diperiksa. Kursu ... [+]

MA dalam bahasa Latin (Kerja Kursus)

MA kursus dalam bahasa Latin pada dasarnya bertujuan untuk pelajar-pelajar yang ingin melakukan disertasi yang lebih pendek bersama-sama dengan dua modul diperiksa. Kursus intensif dalam bahasa Latin ditawarkan untuk pelajar masukkan kursus dengan Ijazah Kepujian dalam Tamadun Klasik.

Kedua-dua modul diperiksa akan meliputi kajian intensif Roman sejarah, agama, sastera, falsafah, budaya atau seni dan seni bina.

Syarat Kemasukan

Ijazah Kepujian dalam Kebudayaan Latin atau Classical membawa kepada dDegree satu kursus Sarjana.

Butiran kenalan

Nama: Prof JLP Wolmarans Tel: 011 559 2737 / E-mel: hansiew@uj.ac.za

MA dalam bahasa Latin (Penyelidikan) Butiran kenalan ... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program lepasan ijazah dalam Linguistik Gunaan dan Teori Sastera, dalam lukisan pada bidang pengetahuan kedua-dua disiplin itu, bertujuan untuk pendidikan dan latihan dan ... [+]

MA Gunaan Linguistik

Program lepasan ijazah dalam Linguistik Gunaan dan Teori Sastera, dalam lukisan pada bidang pengetahuan kedua-dua disiplin itu, bertujuan untuk pendidikan dan latihan dan penyelidikan keperluan khusus pengamal bahasa seperti bahasa, penterjemah, editor teks, perancang bahasa, penulis iklan, kesusasteraan pengulas dan guru-guru bahasa. Terjemahan dan mentafsirkan adalah kompleks proses bahasa, kognitif dan teks yang, antara lain, juga melibatkan pengantaraan sosio-budaya.

Memandangkan kerumitan aktiviti berkenaan seterusnya sifat disiplin amalan bahasa, program ini menawarkan keseimbangan pengetahuan dan kemahiran secara teori, praktikal dan pengalaman.

Syarat Kemasukan ... [-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program ini kursus Sarjana terdiri daripada satu wajib dan tiga modul elektif siap serta disertasi kecil wajib. Modul wajib adalah satu modul Metodologi Penyelidikan, dan ... [+]

MA Pengurusan Awam dan Tadbir Urus (CW)

Program ini kursus Sarjana terdiri daripada satu wajib dan tiga modul elektif siap serta disertasi kecil wajib. Modul wajib adalah satu modul Metodologi Penyelidikan, dan ditambah dengan tiga modul elektif tambahan.

Karangan ini wajib adalah dalam bentuk projek penyelidikan.

struktur Ijazah kursus Sarjana membuat peruntukan sama ada untuk dua tumpuan sub-disiplin khusus, atau untuk PMG umum fokus melalui pilihan rawak tiga elektif daripada kemungkinan sembilan modul yang ada. Salah satu fokus khusus adalah untuk menilai pengurusan dasar sektor awam dan tadbir urus dan yang kedua memberi tumpuan kepada pengkhususan dalam pengurusan perbandaran maju dan tadbir urus.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar dikehendaki melengkapkan kursus metodologi SIA, maju penyelidikan sosial (ASR) serta disertasi kecil pada satu topik, yang diluluskan berkaitan. Pelajar juga memp ... [+]

Pelajar dikehendaki melengkapkan kursus metodologi SIA, maju penyelidikan sosial (ASR) serta disertasi kecil pada satu topik, yang diluluskan berkaitan. Pelajar juga memperoleh kemahiran SPSS dan kecekapan.

Syarat Kemasukan

Ijazah Kepujian dalam salah satu mata pelajaran berikut: Sosiologi, Industrial Sosiologi, Geografi, Falsafah, Pengajian Sejarah, Pengajian Pembangunan, Psikologi, Psikologi Perindustrian, Politik, Pentadbiran Awam, Kerja Sosial dan Ekonomi.

Jika pelajar tidak mematuhi syarat-syarat yang dinyatakan di atas, kemasukan boleh diberikan oleh Dekan Fakulti, di syor Pengerusi Jabatan.

Butiran kenalan

Nama: Dr Liela Groenewald Tel: 011 559 2884 / E-mel: lielagr@uj.ac.za... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Program ini MA Politik Penyelidikan Sarjana meliputi isu-isu dalam Perhubungan Politik dan Antarabangsa. Pelajar mempunyai untuk menulis disertasi pada tema yang dipilih ... [+]

Program ini MA Politik Penyelidikan Sarjana meliputi isu-isu dalam Perhubungan Politik dan Antarabangsa. Pelajar mempunyai untuk menulis disertasi pada tema yang dipilih sama ada daripada bidang Sains Politik atau Perhubungan Antarabangsa, memberikan bukti pendekatan kritikal dan keupayaan penyelidikan. Sebuah artikel bersedia untuk penerbitan hendaklah dikemukakan bersama-sama dengan disertasi.

Syarat Kemasukan

Pelajar memerlukan kadar lulus 65% di peringkat Kepujian.

Butiran kenalan

Nama: Prof Deon Geldenhuys Tel: 011 559 2894 / E-mel: deong@uj.ac.za

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan program ini adalah untuk mendidik dan melatih penyelidik yang boleh menyumbang kepada perkembangan ilmu pengetahuan pada peringkat tinggi. ijazah Sarjana diperoleh ... [+]

Tujuan program ini adalah untuk mendidik dan melatih penyelidik yang boleh menyumbang kepada perkembangan ilmu pengetahuan pada peringkat tinggi. ijazah Sarjana diperolehi dengan melengkapkan satu projek penyelidikan canggih tunggal, memuncak dalam pengeluaran dan penerimaan disertasi.

Syarat Kemasukan

Ijazah Sarjana Muda Kepujian yang berkaitan. A "profesional" Ijazah Sarjana Muda atau Diploma Siswazah, dengan persediaan yang mencukupi untuk menjalankan penyelidikan dengan minimum disyorkan sebanyak 60% untuk semua modul akhir tahun.

KRITERIA PEMILIHAN

Sebagai tambahan kepada syarat kemasukan minimum seperti yang digariskan di atas, bakal pelajar yang dikehendaki untuk membentangkan portfolio kerja mereka kepada panel temuduga. portfolio A akan diminta jika bukti lanjut yang diperlukan dari kesediaan pelajar untuk menjalankan teks atau penyelidikan artefactual. Dalam kes kajian teks portfolio itu akan mengandungi contoh penyelidikan bertulis, dan dalam hal penyelidikan artefactual portfolio dengan reka bentuk yang akan diperlukan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

MA kursus dalam bahasa Yunani pada dasarnya bertujuan untuk pelajar-pelajar yang ingin melakukan disertasi yang lebih pendek bersama-sama dengan dua modul diperiksa. MA d ... [+]

MA dalam bahasa Yunani (Kerja Kursus)

MA kursus dalam bahasa Yunani pada dasarnya bertujuan untuk pelajar-pelajar yang ingin melakukan disertasi yang lebih pendek bersama-sama dengan dua modul diperiksa. Kursus intensif dalam bahasa Yunani ditawarkan untuk pelajar masukkan kursus dengan Ijazah Kepujian dalam Tamadun Klasik. Kedua-dua modul diperiksa akan meliputi kajian intensif Greek sejarah, agama, sastera, falsafah, budaya atau seni dan seni bina. Dalam disertasi pendek, pelajar mempunyai pilihan untuk menumpukan perhatian kepada Yunani klasik, Hellenistik Yunani (Perjanjian Baru dan Bapa-bapa Gereja), Byzantine Greek atau Modern Greek.

Syarat Kemasukan

Satu Kepujian dalam Budaya Yunani atau Classical membawa kepada Ijazah kursus Sarjana.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Pelajar diterima untuk kursus ini dikehendaki untuk penyelidikan, menulis dan membentangkan disertasi penuh (lebih kurang 120 muka surat), di bawah bimbingan penyelia. Ja ... [+]

MA dalam bahasa Inggeris (Penyelidikan atau Kerja Kursus)

Pelajar diterima untuk kursus ini dikehendaki untuk penyelidikan, menulis dan membentangkan disertasi penuh (lebih kurang 120 muka surat), di bawah bimbingan penyelia. Jabatan ini dapat menyelia topik di kebanyakan kawasan di bawah bidang kuasa umum kajian Inggeris, termasuk Pengajian sastera Afrika Selatan dan Pos Kolonialisme; Mengedit teks; Medieval, Renaissance dan Pengajian Romantik; dan Fiksyen Kontemporari.

Syarat Kemasukan

Kemasukan ke Ijazah Sarjana mesti diluluskan oleh Pengerusi Jabatan.

Butiran kenalan

Nama: Prof Karen Scherzinger Tel: 011 559 2493 / E-mel: kscherzinger@uj.ac.za

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Disertasi pada tema dari kesusasteraan Jerman atau linguistik yang akan membuktikan keupayaan kritikal dan kecekapan penyelidikan. ... [+]

Disertasi pada tema dari kesusasteraan Jerman atau linguistik yang akan membuktikan keupayaan kritikal dan kecekapan penyelidikan.

Syarat Kemasukan

Pra-syarat: Ijazah Kepujian Jerman dengan sekurang-kurangnya 65%.

Butiran kenalan

Nama: Dr Anne Baker Tel: 011 559 2717 / E-mel: abaker@uj.ac.za

[-]
Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

In die nagraadse programme in Afrikaans (Honneurs, Meestersgraad en Doktorsgraad) word menslike bestaan ondersoek deur te kyk na die simbole, mites, metafore en tekste wa ... [+]

Gedoseer

In die nagraadse programme in Afrikaans (Honneurs, Meestersgraad en Doktorsgraad) word menslike bestaan ondersoek deur te kyk na die simbole, mites, metafore en tekste wat die menslike bestaan medieer. Soos in al die ander geesteswetenskappe is begrip van die menslike bestaan die doel. In die vak Afrikaans is taal en tekste die middel tot hierdie doel.

Om die mens en die manier waarop die mens die wêreld verstaan, te ondersoek, word die taal wat die mens gebruik om uitdrukking te gee aan hierdie wêreld, om sin te gee aan sigself en aan die wêreld waarin hy/sy leef, bestudeer.

Die meestersgraad behels ‘n skripsie, onder leiding van een van die dosente in die Departement, oor ‘n tema waarop ooreengekom word. Temas kan uit die taal- of letterkunde gekies word.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
Afrikaans
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MSc

University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Geologi kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi kepe ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Geologi kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. A kecil-disertasi dengan kursus MSc dalam Geologi terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai kecil-disertasi.

ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Sains Komputer kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenu ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Sains Komputer kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. A kecil-disertasi dengan kursus MSc dalam Sains Komputer terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai kecil-disertasi.

ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Zoologi kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi kepe ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Zoologi kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. A kecil-disertasi dengan kursus MSc dalam Zoologi terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai kecil-disertasi.

ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Biokimia kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi kep ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Biokimia kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. A kecil-disertasi dengan kursus MSc Biokimia terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai kecil-disertasi.

ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc di Botany kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperlua ... [+]

Tujuan utama MSc di Botany kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. A kecil-disertasi dengan kursus MSc di Botany terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai kecil-disertasi.

ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Fizik kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperl ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Fizik kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. A kecil-disertasi dengan kursus MSc dalam Fizik terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai kecil-disertasi.

ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam bidang Geografi kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memen ... [+]

Tujuan utama MSc dalam bidang Geografi kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. A kecil-disertasi dengan kursus MSc dalam bidang Geografi terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai kecil-disertasi.

ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Informatik kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi k ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Informatik kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. A kecil-disertasi dengan kursus MSc dalam Informatik terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai kecil-disertasi.

ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam mata pelajaran Matematik kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samp ... [+]

Tujuan utama MSc dalam mata pelajaran Matematik kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. A kecil-disertasi dengan kursus MSc dalam mata pelajaran Matematik terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai kecil-disertasi.

ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Matematik Gunaan kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping meme ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Matematik Gunaan kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. A kecil-disertasi dengan kursus MSc dalam Matematik Gunaan terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai kecil-disertasi.

ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Nanosains kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi ke ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Nanosains kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi , membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. A kecil-disertasi dengan kursus MSc dalam Nanosains terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai kecil-disertasi.

ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Pengurusan Alam Sekitar kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di sampi ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Pengurusan Alam Sekitar kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. A kecil-disertasi dengan kursus MSc dalam Pengurusan Alam Sekitar terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai kecil-disertasi.

ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc dalam Matematik Statistik kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping m ... [+]

Tujuan utama MSc dalam Matematik Statistik kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. A kecil-disertasi dengan kursus MSc dalam Matematik Statistik terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai kecil-disertasi.

ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

Tujuan utama MSc Teknologi Maklumat kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi ... [+]

Tujuan utama MSc Teknologi Maklumat kecil-disertasi dengan kerja kursus adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan lanjutan khusus dan latihan di samping memenuhi keperluan komponen penyelidikan tertentu supaya pelajar dapat menguasai kemahiran eksperimen dan teknologi yang diperlukan dan kecekapan kerja lapangan yang diperlukan seperti inovasi, membuat keputusan, pemikiran strategik dan kemahiran organisasi. A kecil-disertasi dengan kursus MSc Teknologi Maklumat terdiri daripada sekurang-kurangnya 120 kredit penyelidikan di tahap 8 dalam bentuk projek penyelidikan, yang ditulis sebagai kecil-disertasi.

ijazah ini menuntut tahap yang tinggi pengetahuan dan wawasan intelektual dan teori ke dalam masalah yang berkaitan dengan bidang pengajian dan pemikiran kritikal, penggubalan, analisis dan penilaian sesuatu masalah tertentu dalam bidang pengajian.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

UJ Corporate video 2016

UJ generations of accomplishment

Alamat lokasi
University of Johannesburg
PO Box 524

Johannesburg, Gauteng, 2006 ZA
Media Sosial