The Da Vinci Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

SELAMAT DATANG KE THE DA VINCI INSTITUTE

Institut ini ditubuhkan pada tahun 2004 hasil keputusan Universiti Warwick untuk keluar dari landskap pendidikan di Afrika Selatan kerana keperluan pengawalseliaan yang telah disemak semula untuk universiti luar negeri di negara ini. Dengan sokongan Encik Nelson Mandela dan Dr Ben Ngubane, keluarga Marcus memutuskan untuk meneruskan kerja yang dimulakan oleh Warwick dan sebagai hasilnya, menubuhkan apa yang kini dikenali sebagai The Da Vinci Institute Pengurusan Teknologi The Da Vinci Institute . Institut ini telah didaftarkan secara sementara dengan Jabatan Pengajian Tinggi pada tahun 2004. Ketua Pegawai Eksekutif pertama, Profesor Benjamin Anderson, menyertai Institut pada tahun 2005. Di bawah kepimpinannya, Institut menerima status pendaftaran dan akreditasi penuh dari Jabatan Pengajian Tinggi dan Latihan dan Majlis Pengajian Tinggi pada tahun 2006. Audit Institusi pertama telah dijalankan pada tahun 2006 oleh Jawatankuasa Kualiti Pendidikan Tinggi (HEQC).

Menjadi institusi pendidikan Mod 2, Institut difokuskan pada penciptaan pengetahuan yang bersifat transdisipliner, berkaitan dengan sosial dan yang bertujuan untuk menyelesaikan masalah berasaskan kerja dan menyumbang ke arah pembangunan profesional orang yang terlibat. Dalam konteks ini Institut memudahkan perjalanan penemuan diri untuk bakal pemimpin perniagaan dan usahawan.

Institut ini mendapat semangatnya daripada membangunkan usahawan dan pemimpin pengurusan masa depan yang akan menyumbang kepada fasilitasi masyarakat yang mampan dan socioeconomik yang berubah. Bersama dengan persatuan Afrika Selatan dan antarabangsa, The Institute menawarkan spektrum penyelesaian pembelajaran termasuk aspek yang berkaitan dengan, antara lain, keusahawanan, pengurusan inovasi, pemikiran sistem dan kepimpinan pengurus. Dengan menawarkan pelajar peluang untuk menyertai rendaran antarabangsa mereka dapat memperoleh perspektif yang benar-benar global mengenai pembangunan kepimpinan pengurus kerana ia membentangkan dirinya di bahagian-bahagian yang berlainan di dunia. Pelajar dapat mengambil bahagian dalam kelas-kelas kecil, memberi mereka peluang untuk mencerminkan pembelajaran mereka sendiri dan mengintegrasikannya dengan orang-orang yang mewakili pelbagai latar belakang budaya dan realiti organisasi.

Institut yang terletak di pinggiran Modderfontein yang tenang dan damai, menawarkan kelulusan Sijil, Diploma, Sarjana, Sarjana dan Doktor Tinggi dalam Pengurusan Teknologi, Inovasi, Orang, Sistem (TIPS ™) dan Pengurusan Perniagaan (B).

Dengan mengintegrasikan rangka kerja TIPS ™ (B), Institut dapat terlibat, menyelaraskan dan menjadi pengawal dalam mewujudkan realiti tempat kerja baru dengan pelajar dan penaja sama. Rangka kerja kerjasama ini membolehkan Institut menawarkan perkhidmatan yang benar-benar responsif untuk memenuhi keperluan prestasi organisasi yang sentiasa berubah.

Institut ini didaftarkan sebagai Institusi Pengajian Tinggi Swasta di bawah Akta Pengajian Tinggi 1997, pendaftaran tidak 2004 / HE07 / 003. Kelayakan Institut diiktiraf oleh Majlis Pengajian Tinggi dan direkodkan dengan Pihak Berkuasa Kelayakan Afrika Selatan.

Rangka Kerja TIPS

TUJUAN DA VINCI , DREAM, PRINSIP DAN JANJI BRAND

This school offers programs in:
  • English

Lihat MSc » Lihat Online Doktor Falsafah » Lihat Online Sijil » Lihat Online Ijazah Sarjana Muda » Lihat Online MSc » Lihat Sijil » Lihat Doktor Falsafah » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Sarjana Pengurusan Teknologi dan Inovasi

Campus February 2019 Afrika Selatan Edenvale

Kelayakan Master of Management adalah berdasarkan kepada kerja modular dan disertasi. Calon dijangka menggunakan pengetahuan dan kemahiran baru mereka yang berkaitan dengan Pengurusan Teknologi, Inovasi, Orang dan Sistem untuk menyelesaikan cabaran yang berkaitan dengan pekerjaan. [+]

PERMINTAAN

Kelayakan ini direka khusus untuk membolehkan ahli-ahli kanan sesebuah organisasi menyedari potensi sebenar mereka dengan:

Membangun mereka untuk memimpin pasukan pelbagai disiplin yang ditugaskan untuk memudahkan pembaikan perniagaan dan transformasi sosio-ekonomiMemperoleh kecekapan untuk memimpin sistem (sumber) dan membangunkan aktiviti berkaitan teknologi dan inovasi untuk memenuhi objektif perniagaan merekaMemberi peluang pembangunan peribadi bagi mereka untuk memberi sumbangan besar kepada pembangunan kekayaan dalam ekonomi Afrika SelatanTUJUAN

Orang yang mencapai kelayakan ini harus dapat:

Memulakan perubahan organisasiMengintegrasikan prinsip sistemik dalam menyelesaikan masalah organisasiMenggabungkan pengurusan teknologi, pengurusan inovasi dan pengurusan prinsip orang dalam proses perancangan perniagaanTransform masyarakat dengan memulakan inisiatif pembangunan lestariKETERANGAN TINGKAT... [-]

Video

Graduation 8 September 2016

Presidents Dinner

Academic Opening 2017

Inaugural Lecture - Prof Ben Anderson

Contact

The Da Vinci Institute

Alamat The Da Vinci Institute 16 Park Avenue
1609 Edenvale, Gauteng, Afrika Selatan
Website http://www.davinci.ac.za/
Telefon +27 11 608 1331