Biasiswa

Biasiswa merupakan anugerah kewangan yang ditawarkan oleh universiti atau organisasi pendidikan lain bagi menyokong pelajar dari segi kewangan dalam pengajian mereka. Biasiswa dianugerahkan berdasarkan keperluan kewangan, kemampuan akademik, kebaikan awam, kemampuan atletik atau artistik ataupun gabungan perkara di atas.

College Scholarships USA (CSUSA)

College Scholarships USA (CSUSA) menyediakan peluang belajar di universiti Amerika untuk pelajar berbakat yang aktif dalam bidang sukan, di samping bersaing dalam sukan di peringkat kolej dengan sokongan biasiswa. Sejak tahun 2007, kakitangan CSUSA telah membantu lebih daripada 2300 orang pelajar atlet, dalam pelbagai jenis sukan dari seluruh dunia, untuk mengejar cita-cita mereka dalam bidang sukan yang digabungkan dengan pendidikan tinggi. Lengkapkan borang Penilaian Percuma yang ringkas di laman web mereka untuk mengetahui sama ada anda berpeluang untuk mendapatkan biasiswa.

Biasiswa Keystone untuk Prasiswazah

Keystone Academic Solutions menawarkan biasiswa prasiswazah kepada pelajar di seluruh dunia. Biasiswa ini ditawarkan kepada pelajar yang mempunyai latar belakang akademik yang cemerlang serta menunjukkan tahap dorongan yang tinggi untuk mengubah dunia melalui pendidikan mereka. Daftar di sini untuk menerima maklumat terkini apabila tawaran biasiswa yang seterusnya diumumkan!

Biasiswa Keystone untuk Siswazah

Keystone Academic Solutions menawarkan biasiswa pascasiswazah kepada pelajar di seluruh dunia. Biasiswa ini ditawarkan kepada pelajar yang mempunyai latar belakang akademik yang cemerlang serta menunjukkan tahap dorongan yang tinggi untuk mengubah dunia melalui pendidikan mereka. Daftar di sini untuk menerima maklumat terkini apabila tawaran biasiswa yang seterusnya diumumkan!