Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 2 Sarjana dalam Zoologi 2023

2 Sarjana Program dalam Zoologi 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah sarjana adalah ijazah lanjutan yang dikejar selepas menamatkan pengajian di program sarjana muda. Ia adalah satu cara untuk membezakan pelajar dari rakan-rakan mereka yang mungkin mempunyai kelayakan yang sama tetapi hanya mempunyai pendidikan sarjana muda. A Sarjana Zoologi / Sains Binatang memberi tumpuan kepada segala yang berkaitan dengan haiwan dan menyediakan pelajar untuk pelbagai peluang kerjaya.

Apakah Sarjana Zoologi / Sains Haiwan? Ijazah ini adalah pilihan yang baik bagi mereka yang mengambil berat tentang kesihatan dan fungsi semua jenis haiwan. Program biasa termasuk kursus di kawasan profil seperti haiwan untuk teman dan sukan, haiwan ternakan, tingkah laku haiwan, perumahan dan kebajikan, pengurusan haiwan dan pemakanan, kesihatan haiwan dan perubatan, dan genetik haiwan dan pembiakan. Sebahagian besar program akan bekerja dengan anjing, kucing, kuda, daging lembu dan lembu tenusu, kambing biri-biri, babi, rusa, ayam, dan kambing, walaupun kursus tertentu boleh memberi tumpuan kepada spesies lain.

Pendapatan Sarjana Zoologi / Sains Binatang memberi manfaat dalam pelbagai cara. Ia memberikan graduan daya saing dan meningkatkan potensi pendapatan mereka. Ia juga menyediakan mereka dengan kemahiran kedua-dua profesional dan peribadi yang boleh digunakan sepanjang hayat mereka, seperti menganalisis dan menyelesaikan masalah dan mempertimbangkan keperluan kedua-dua haiwan dan masyarakat.

Terdapat banyak universiti antarabangsa yang menawarkan peluang untuk memperoleh Sarjana Zoologi / Sains Haiwan. Oleh kerana setiap program berbeza dalam jangka masa dan kursus tertentu, kos berbeza-beza juga. Sebaik sahaja anda menyempitkan carian anda, sila hubungi sekolah secara langsung untuk mengetahui apa kos yang terlibat.

Ada kerjaya yang tersedia bagi mereka yang mempunyai Ijazah Sarjana Zoologi / Sains Haiwan. Graduan disediakan untuk kerjaya dalam kajian dalam banyak bidang. Mereka juga boleh bekerja dalam penilaian, perundingan, pembangunan produk, pengajaran, dan kewartawanan.

Jika pendapatan ijazah dalam talian adalah lebih baik, semak dengan sekolah anda untuk melihat apa yang ditawarkan. Banyak program menawarkan pembelajaran jarak jauh untuk beberapa atau semua kursus. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Semula Jadi
  • Biologi
  • Zoologi
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan