Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 10 Sarjana dalam Undang-undang Alam Sekitar 2023

10 Sarjana Program dalam Undang-undang Alam Sekitar 2023

Gambaran keseluruhan

Sebagai pelajar pengajian ijazah lengkap dan merasai kecenderungan untuk meneruskan pendidikan mereka dalam suasana yang lebih fokus dan maju, mereka boleh mula mencari program sarjana yang perlawanan kepentingan mereka dan kelayakan akademik. Sarjana dalam Undang-undang Alam Sekitar boleh diperolehi daripada pilihan pelajar daripada universiti yang diiktiraf dan institusi di seluruh dunia.

&nbsp

Apakah Sarjana Undang-undang Alam Sekitar? Undang-undang alam sekitar adalah sektor undang-undang yang semakin meningkat yang melibatkan peraturan sumber semula jadi, dasar alam sekitar, dan inisiatif perubahan iklim. Beberapa kawasan tumpuan dalam Sarjana Undang-undang Alam Sekitar termasuk pembangunan mapan, dasar alam sekitar, dan minyak, gas, dan undang-undang tenaga.

&nbsp

Sektor undang-undang undang-undang alam sekitar telah meningkat dengan ketara dalam tahun-tahun kebelakangan ini. Pelajar yang mengikuti Ijazah Sarjana Undang-undang Alam Sekitar sering terdedah kepada peluang-peluang kerjaya baru dalam sistem undang-undang yang kompetitif hari ini.

&nbsp

Kos memperolehi Ijazah Sarjana Undang-undang Alam Sekitar akan banyak bergantung kepada sekolah pelajar memilih kursus pengajian mereka. Pembayaran yang di tuisyen dan yuran akan berkisar banyak di kawasan-kawasan yang berbeza berdasarkan kelayakan setiap sekolah dan pengiktirafan program. Pelajar perlu bekerjasama dengan pejabat kewangan institusi yang mereka pilih untuk menentukan kos yang lebih tepat untuk hadir.

&nbsp

Apabila membandingkan Master yang banyak dalam program Undang-undang Alam Sekitar yang terdapat di seluruh dunia, pelajar harus menimbang semua faktor-faktor seperti faedah program, pilihan kerjaya, dan kos sebelum memilih institusi untuk hadir. Kajian dalam ijazah undang-undang alam sekitar mungkin termasuk asas undang-undang, pemuliharaan, pembangunan peraturan, dan undang-undang antarabangsa. Kerjaya biasa mengejar selepas tamat pengajian termasuk pengurusan sumber, perancangan alam sekitar, dan penetapan dasar untuk pemuliharaan dan bidang yang berkaitan.

&nbsp

Dengan menggunakan borang dalam talian untuk memohon, pelajar boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai program yang mereka pilih. Program undang-undang alam sekitar yang ditawarkan dalam talian dan dalam seorang bergantung kepada jalan universiti dan kursus yang dipilih. Untuk memohon Ijazah Sarjana Undang-undang Alam Sekitar, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Antarabangsa
  • Undang-undang Alam Sekitar
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (10)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian