Keystone logo

1 Sarjana Program dalam Penjagaan Kesihatan Penjagaan Kesihatan Mental Psikoterapi Terapi Keluarga 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Penjagaan Kesihatan
  • Penjagaan Kesihatan Mental
  • Psikoterapi
Bidang pengajian
  • Penjagaan Kesihatan (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Penjagaan Kesihatan Penjagaan Kesihatan Mental Psikoterapi Terapi Keluarga

Terapi keluarga ialah bidang pengajian khusus dalam disiplin psikologi dan kesihatan mental yang lebih luas. Ia memberi tumpuan kepada memahami dan menangani dinamik kompleks yang wujud dalam keluarga dan hubungan rapat lain. Profesional yang memegang ijazah terapi keluarga dilatih untuk membantu individu, pasangan dan keluarga mengharungi pelbagai cabaran, menyelesaikan konflik dan memupuk corak komunikasi yang lebih sihat.

Semasa ijazah terapi keluarga, pelajar belajar tentang teori utama yang menyokong terapi keluarga, seperti teori sistem, teori lampiran, dan teori psikodinamik. Kursus juga meliputi proses menilai fungsi individu dan keluarga, termasuk penggunaan alat diagnostik dan kriteria khusus untuk terapi keluarga.

Graduan dengan ijazah terapi keluarga boleh mengejar peluang kerjaya dalam tetapan kesihatan mental, pendidikan dan perkhidmatan sosial.

Jika anda berminat untuk membantu orang lain, ijazah dalam terapi keluarga mungkin sesuai untuk anda.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.