We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

3 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sastera Teori Sastera 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sastera
  • Teori Sastera
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sastera Teori Sastera

Ijazah induk adalah cara yang luar biasa untuk pelajar meningkatkan pendidikan mereka serta mewujudkan peluang baru untuk kerjaya mereka. Ia mengambil masa kira-kira setahun atau dua untuk mendapatkan ijazah sarjana, yang boleh diselesaikan sebaik sahaja ijazah sarjana diperolehi.

Apakah Master dalam Teori Sastera? Dengan memberi tumpuan kepada makna, falsafah, dan tafsiran kesusasteraan, pelajar mempelajari pelbagai maklumat dan kemahiran analisis berkaitan novel, prosa, dan puisi. Beberapa kelas dalam bidang pengajian ini mungkin termasuk fokus pada hubungan antara budaya dan kesusasteraan serta penggunaan retorik sepanjang abad. Sesetengah kursus mempunyai peluang untuk pelajar mengajar Bahasa Inggeris kepada individu yang tidak fasih berbahasa.

Pelajar yang menerima Master dalam Teori Sastera boleh belajar bagaimana menganalisis semua jenis penulisan. Mereka juga belajar bagaimana membaca dengan cepat, dan dapat mengembangkan pengetahuan budaya yang baik di zaman bersejarah dan moden, yang menyumbang kepada kemahiran interpersonal yang halus. Kemahiran ini membantu pelajar membuat calon yang lebih kuat apabila mencari pekerjaan.

Kursus untuk ijazah ini mungkin mempunyai harga yang berbeza-beza, jadi pelajar harus menghubungi kolej atau universiti mereka untuk mengetahui lebih lanjut. Kos boleh meningkat atau berkurang di lokasi yang berbeza di seluruh dunia.

Terdapat beberapa kerjaya yang berasal dari Master dalam Teori Sastera. Dengan pengetahuan kesusasteraan dan prosa yang hebat, ramai graduan menjadi profesor bahasa Inggeris atau guru linguistik, dan para pelajar boleh bekerja dengan terjemahan atau penyuntingan juga. Oleh kerana teori sastra begitu rapat dengan penulisan dan penulisan secara dalam talian, banyak pelajar memilih untuk menjadi pakar pemasaran atau wartawan.

Mencari kolej atau universiti yang menawarkan Master dalam talian dalam Teori Sastera tidak terlalu sukar. Terdapat banyak sekolah di seluruh dunia yang mempunyai kursus yang berurusan dengan bidang pengajian ini. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.