Keystone logo

2 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Falsafah Teori Nilai 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Falsafah
  • Teori Nilai
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular study format

Popular education type

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Falsafah Teori Nilai

Selepas mencapai ijazah sarjana muda, anda boleh memilih untuk terus mengkaji subjek anda dalam program master. Ijazah induk biasanya mengambil masa dua tahun, bergantung kepada berapa banyak kursus yang anda ambil sekaligus dan sama ada anda bersekolah semasa musim panas.

Lebih khusus lagi, apakah Master dalam Teori Nilai? Ijazah ini mengkaji bagaimana negeri-negeri yang berbeza berinteraksi pada skala antarabangsa, memberi tumpuan kepada bagaimana negara boleh mencapai matlamat mereka dengan cara yang berperikemanusiaan. Dua cara program ini dapat menyimpang adalah untuk memahami bagaimana menyelesaikan konflik antara negeri atau bagaimana untuk mencegah konflik tersebut di tempat pertama. Beberapa kursus dalam bidang ini termasuk kewangan antarabangsa dan bahasa asing.

Program ini dapat mengajar anda banyak kemahiran berharga, termasuk penyelesaian konflik, kepekaan organisasi dan budaya. Resolusi konflik dan kepekaan budaya dapat membantu Anda berinteraksi dalam situasi baru atau sulit, sementara organisasi adalah kemahiran yang dapat diterapkan untuk setiap aspek kehidupan Anda.

Untuk mengira kos yang anda jangkakan untuk ijazah induk, pertimbangkan yuran pendaftaran dan pilihan kursus dalam talian. Sekiranya anda perlu bergerak, kos sara hidup anda boleh berubah jadi titik data lain untuk dimasukkan ke dalam analisis anda. Tahap lebih tinggi sering menawarkan stipends, jadi cari apa-apa yang ada di medan anda.

Tahap ijazah teori nilai boleh menyediakan anda untuk pelbagai pekerjaan. Satu kawasan yang anda boleh cari kerja adalah pekerjaan kerajaan. Agensi-agensi kerajaan sering memerlukan seseorang yang dapat menavigasi keinginan-keinginan yang kadang-kadang bertentangan di negeri-negeri antarabangsa. Jika anda memberi tumpuan pada bahagian nilai medan ini, kemudian cari pekerjaan dalam perniagaan antarabangsa. Pengetahuan pelbagai budaya juga berguna untuk pekerjaan dalam pendidikan.

Bidang pengajian ini wujud di banyak universiti di seluruh dunia. Jika anda boleh melengkapkan ijazah dalam talian, ini membuka lebih banyak peluang untuk anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.