Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 86 Sarjana dalam Tenaga 2023

86 Sarjana Program dalam Tenaga 2023

Gambaran keseluruhan

A master 'program s adalah yang paling sering kesinambungan sarjana muda ' kajian s. Darjah yang diperolehi melalui program-program ini cenderung untuk mengambil mana-mana sahaja dari dua hingga empat tahun untuk mendapatkan.

Apa yang Sarjana Pengajian Tenaga? Ini adalah yang paling sering kursus lukisan program antara disiplin dari perniagaan, dasar awam, sains bumi dan jabatan ekologi universiti. Tujuan banyak program kajian tenaga adalah untuk melengkapkan graduan dengan tahap pemahaman perlu untuk membuat dan memaklumkan keputusan eksekutif tentang penggunaan sumber tenaga. kursus biasa termasuk kajian perubahan iklim, pasaran kewangan tenaga, pengangkutan tenaga dan topik sains alam sekitar.

Salah satu faedah mengambil ijazah 's master sering kredibiliti meningkat apa-apa dokumen yang mampu semasa proses pencarian kerja. Kualiti ijazah ini mewakili kepada majikan, seperti komitmen dan tumpuan mental, juga mungkin berguna dalam semua aspek kehidupan yang Graduan.

Sebahagian daripada proses penyelidikan ke dalam pilihan ijazah mesti termasuk siasatan daripada kos. Setiap program adalah berbeza, jadi pastikan untuk memeriksa dengan badan institusi yang berkenaan sebelum membuat permohonan.

Sarjana Pengajian Tenaga sering satu langkah yang perlu untuk mereka yang ingin mengejar kerjaya dalam membangunkan dasar tenaga. Contoh jawatan profesional dalam bidang ini adalah penganalisis dasar tenaga. Individu-individu ini mungkin bekerja secara langsung untuk kerajaan atau syarikat swasta, atau mereka mungkin mencari kedudukan di perundingan atau analisis firma bebas. kedudukan seperti itu mungkin akan memerlukan penyelidikan dan data analisis yang mendalam, bersama-sama dengan keupayaan untuk berkomunikasi bahan ringkasan berkesan kepada eksekutif dan lembaga penasihat. Siswazah dari program yang kajian tenaga sarjana boleh kualiti untuk jawatan peringkat atasan memerlukan pakar-pakar dalam bidang ini.

program kajian tenaga berbeza-beza dalam fokus mereka, supaya memberi perhatian kepada butir-butir struktur kursus.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Tenaga
  • Tenaga
Bidang pengajian
  • Pengajian Tenaga (86)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian