Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 18 Sarjana dalam Telekomunikasi 2023

18 Sarjana Program dalam Telekomunikasi 2023

Gambaran keseluruhan

A Sarjana Telekomunikasi adalah bagi orang-orang yang ingin menerokai kursus tumpuan kepada kejuruteraan dan sains komputer, terus maju secara profesional, dan membina kelayakan baru untuk menjadi lebih berdaya saing dalam tenaga kerja. Memegang tahap yang maju dalam bidang ini menyediakan banyak laluan yang berbeza yang boleh diceburi.

&nbsp

Apakah Sarjana Telekomunikasi? A Sarjana Telekomunikasi melengkapkan pelajar dengan pengetahuan yang penting, seperti reka bentuk rangkaian dan pengurusan projek. Bersemangat peserta juga akan mempelajari mengenai blok binaan asas sistem pengendalian dan prinsip kejuruteraan komunikasi. Pelajar boleh memilih daripada pilihan deretan pelbagai jenis kursus yang sesuai dengan kepentingan peribadi mereka, termasuk protokol sistem, keselamatan komunikasi dan penilaian prestasi.

&nbsp

Terdapat pelbagai sebab mengapa pelajar membuat keputusan untuk menamatkan Sarjana Telekomunikasi, kerana ia mengajar pelbagai konsep.Di samping itu, ijazah lanjutan dalam bidang ini membolehkan individu untuk maju dengan cepat dalam rangkaian komputer, keselamatan maklumat dan telekomunikasi pengurusan perniagaan.

&nbsp

Kos yang naik turun bergantung kepada institusi itu, dan program yang biasanya berlangsung antara satu hingga tiga tahun. Ia adalah idea yang baik untuk bakal pelajar untuk menyelidik sekolah dengan teliti untuk memastikan program yang ditawarkan menepati matlamat jangkaan mereka.

&nbsp

Individu yang mendapat ijazah sarjana dalam telekomunikasi tetap berada dalam permintaan yang tinggi untuk beberapa prospek kerjaya, seperti penganalisis rangkaian, pemaju sistem, sistem jurutera, perunding telekomunikasi atau pentadbir rangkaian. Peluang-peluang pekerjaan menjadi semakin kompetitif. Pelajar akan membangunkan asas telekomunikasi yang lebih kukuh dengan mempelajari bagaimana untuk berinteraksi dengan fakulti, pelajar dan profesional industri melalui pengalaman pembelajaran yang intensif.

&nbsp

Pilihan antarabangsa dan domestik boleh didapati di pelbagai universiti. Kursus dalam talian adalah alternatif yang sesuai bagi mereka yang hidup di seluruh dunia dengan akses terhad untuk kemudahan. Pilihan berasaskan Internet juga menampung orang-orang yang memberi mandat jadual yang fleksibel. Untuk mencari sekolah yang sesuai untuk anda, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Teknologi
 • Telekomunikasi
Bidang pengajian
 • Pengajian Teknologi (18)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian