Keystone logo

11 Sarjana Program dalam Pengajian Ekonomi Tek Kewangan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Ekonomi
  • Tek Kewangan
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (11)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Ekonomi Tek Kewangan

Untuk mendapatkan kecekapan tambahan dalam bidang pengajian yang dipilih, ramai pelajar mengejar ijazah induk. Pelajar boleh memilih khusus dari pengajian sarjana mereka, atau ijazah siswazah mungkin berada dalam bidang yang berbeza. Ijazah Sarjana Muda biasanya diperlukan sebelum mengikuti ijazah lanjutan.

Apakah Master dalam Fintech? Ijazah siswazah ini biasanya menyediakan pelajar untuk bekerja dalam industri perkhidmatan kewangan, menawarkan produk dan perkhidmatan melalui internet atau menggunakan teknologi untuk membuat pembaharuan produk kewangan dan saluran penghantaran mereka. Pelajar boleh memberi tumpuan kepada perbankan digital dan kewangan, pembayaran elektronik, pinjaman dalam talian, pinjaman rakan sebaya, pelabuhan besar, pelaburan dan perdagangan sekuriti, serta jenis pengurusan kewangan lain yang boleh dihantar melalui komputer atau aplikasi mudah alih.

Pelajar dapat mempelajari kemahiran pengaturcaraan maju yang mungkin berlaku dalam banyak jawatan kejuruteraan dan teknikal. Mereka juga boleh mempelajari teknik kolaborasi dan kemahiran menyelesaikan masalah yang kompleks yang boleh memberi mereka perkhidmatan yang baik dalam persekitaran strategik.

Kos untuk mendapatkan ijazah siswazah mungkin berbeza-beza bergantung pada tempoh masa yang diperlukan untuk mendapatkan ijazah, sama ada kursus diadakan secara peribadi atau dalam talian, dan lokasi sekolah. Sebelum memilih program tuan, pelajar mungkin ingin melihat beberapa pilihan.

Menamatkan pengajian dengan ijazah induk dalam fintech boleh membawa kepada banyak peluang kerjaya, termasuk naib presiden atau pengarah jabatan pembangunan dalam bank atau institusi kewangan terkemuka. Syarikat-syarikat perkhidmatan kewangan dalam talian boleh mengupah graduan sebagai pengurus penyelidikan atau pengarah pembangunan, manakala firma data besar boleh mengupah pelajar sebagai penganalisis strategik atau perunding perunding untuk bekerjasama dengan syarikat kewangan ketika mereka melancarkan atau mengembalikan produk mereka. Graduan mungkin menjadi CEO atau presiden apabila mereka melancarkan firma fintech mereka sendiri untuk menawarkan produk kewangan inovatif kepada pengguna atau perniagaan.

Pelajar boleh mengejar ijazah lanjutan dari universiti atau sekolah teknikal, sama ada di kampus atau melalui pembelajaran jarak jauh dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.