Keystone logo

14 Sarjana Program dalam Seni Persembahan Tarian 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Seni Persembahan
  • Tarian
Bidang pengajian
  • Seni Persembahan (14)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Sarjana Program dalam Seni Persembahan Tarian

Seorang ulama terkenal Sir Ken Robinson berkata bahawa dalam dunia moden kita mungkin mencari orang-orang yang mendapati sukar untuk meluahkan perasaan dalam perkataan dan yang perlu bergerak untuk berfikir. Orang-orang ini tidak sakit atau orang kurang upaya, mereka adalah penari. Mereka menyembah Tarian, satu bentuk seni yang digambarkan sebagai satu seni pergerakan dalam irama atau muzik, seni untuk menyampaikan emosi, interaksi sosial atau mesej estetik alam rohani. Kadang-kadang tarian difahami sebagai satu bentuk komunikasi bukan lisan antara manusia. Satu boleh berfikir ribu definisi untuk menggambarkan borang ini indah seni yang bergantung kepada konsep sosial, budaya atau seni yang berbeza. Konsep-konsep ini dan banyak lagi untuk dilihat dalam Sarjana program Dance.

Hari ini, manusia mempunyai banyak gaya tarian, dari yang paling kuno dan tradisi, untuk moden dan jenama-baru ciptaan, banyak yang boleh diperiksa dengan Sarjana Dance.Dalam Sarjana program Tarian, pelajar juga akan mempelajari teknik-teknik dan kaedah untuk koreografi, ilmu musik, pengajaran tarian, dan terapi tarian, serta menggali jauh ke dalam sejarah, pengaruh budaya, dan tafsiran.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Master yang tertentu dalam program Tarian dan kursus, klik pada pautan di bawah. Mulakan pencarian Master masa depan anda dalam Tarian segera!