Keystone logo

16 Sarjana Program dalam Psikologi Sukan dan Senaman 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Kajian Sukan dan Senaman
  • Sains Sukan
  • Psikologi Sukan dan Senaman
Bidang pengajian
  • Kajian Sukan dan Senaman (16)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Psikologi Sukan dan Senaman

Dalam usaha untuk memohon program sarjana, seseorang perlu mempunyai ijazah sarjana muda. Bagi pelajar yang berminat dalam memperdalam kecintaan mereka terhadap prestasi sukan, Ijazah Sarjana dalam Sukan dan Senaman Psikologi mungkin satu program yang baik untuk mengambil.

Anda mungkin berfikir, apakah Sarjana Sukan dan Senaman Psikologi? Ijazah ini menyediakan pelajar dengan pengetahuan penting tentang bagaimana prestasi manusia dipengaruhi oleh fikiran dalam bidang sukan kompetitif. Kurikulum berbeza-beza bergantung kepada program yang anda ambil, tetapi contoh-contoh kelas termasuk neurosains kognitif, biologi molekul, dan tingkah laku motor manusia. Banyak program akan menyediakan magang pada akhir supaya pelajar boleh mengasah kemahiran yang dipelajari mereka dalam suasana kehidupan yang sebenar.

Graduan Sarjana Sukan dan Senaman Psikologi belajar banyak perkara mengenai kesihatan dan pergerakan manusia, yang memberi manfaat bukan sahaja profesional, tetapi pada tahap peribadi juga.Terdapat juga pelbagai peluang kerjaya bagi mereka yang mempunyai ijazah profesional ini.

Pelajar boleh mendapat ijazah sarjana dalam sukan dan latihan psikologi di sekolah-sekolah di seluruh dunia. Setiap program adalah berbeza, dan lokasi yang sangat boleh mempengaruhi berapa banyak program yang akan kos. Hubungi sekolah anda berminat untuk mengetahui berapa banyak tahap yang boleh dikenakan bayaran.

Terdapat banyak pilihan kerjaya bagi mereka yang berminat dalam sukan dan psikologi senaman. Graduan boleh bekerja dalam jawatan akademik, seperti pengajar, ahli psikologi sukan untuk jabatan atau organisasi olahraga profesional, atau pengarah psikologi sukan. Graduan juga boleh bekerja dalam amalan swasta sebagai perunding latihan mental, jurulatih pendidik, atau kaunselor. Peluang-peluang lain termasuk jurulatih akademik, atlet pegawai perhubungan, prestasi penyelaras gaya hidup, pengurus perkhidmatan hidup, atau pengurus pembangunan pemain.

Ia boleh dibuat untuk mendapatkan ijazah sarjana dengan mengambil majoriti kelas anda dalam talian. Untuk mengetahui mana sekolah menawarkan peluang ini, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.