Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 27 Sarjana dalam Statistik 2023

27 Sarjana Program dalam Statistik 2023

Gambaran keseluruhan

Selepas mendapat ijazah sarjana muda, ramai pelajar berminat untuk mengambil langkah seterusnya dalam pendidikan mereka. Seorang sarjana adalah satu program lepasan ijazah yang biasanya mengambil masa satu hingga tiga tahun untuk disiapkan. Kursus adalah lebih tertumpu kepada satu aspek bidang kerjaya, membolehkan individu untuk pakar dalam profesion mereka.

Apakah Sarjana Statistik? Fokus ijazah ini biasanya menyediakan pemahaman teori yang mendalam dan luas statistik, tetapi dengan penekanan kepada aplikasi praktikal. Cara-cara sains matematik boleh digunakan dalam masyarakat hari ini adalah pelbagai, dan bidang-bidang baru terus berkembang. Pelajar dalam jenis ini program boleh mengkaji kaedah pengumpulan data, pengiraan risiko, statistik alam sekitar dan ruang, permohonan algoritma dan teori-teori matematik dan metodologi.

Individu yang mempunyai tahap yang maju dilengkapi dengan pengetahuan dan pengalaman untuk berjaya dalam beberapa bidang kerjaya dalam pasaran kerja antarabangsa. Mereka juga boleh mendaftar di Ph.D. program, yang membuka pintu kepada profesion dalam bidang pendidikan dan penyelidikan.

Kos ijazah sarjana sangat berbeza kerana pelbagai jenis program yang disediakan. Sesetengah institusi memerlukan penyelidikan projek, tesis atau latihan yang memberi kesan kepada tempoh kursus. Lokasi universiti juga mempengaruhi perbelanjaan. Yuran, jadual tuisyen dan kos pendaftaran berbeza.

Profesion yang memerlukan statistik terlalu banyak untuk disenaraikan kerana keperluan yang meluas untuk kemahiran ini, tetapi bidang termasuk perubatan, insurans, kewangan, politik dan industri, untuk menamakan beberapa. Graduan boleh membantu syarikat-syarikat dengan proses membuat keputusan teknikal, memberi pengetahuan statistik untuk operasi korporat atau menilai kes-kes penipuan yang berpotensi.Bank-bank, firma penyelidikan pasaran dan syarikat-syarikat farmaseutikal aktif merekrut ahli statistik, dan ramai pelajar diambil bekerja dalam jawatan profesional sebelum menamatkan pengajian.

Universiti di seluruh dunia menawarkan statistik ijazah sarjana, dan mereka sering dibuat boleh didapati dalam talian untuk orang-orang yang tidak mampu untuk menempatkan semula atau mengubah rutin harian bagi membolehkan kehadiran kelas sepenuh masa. Untuk mencari institusi yang memenuhi keperluan pendidikan anda, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Ekonomi
 • Statistik
Bidang pengajian
 • Pengajian Ekonomi (27)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian