Keystone logo

88 Sarjana Program dalam Sosiologi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Sosiologi
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (88)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Sosiologi

Terdapat dua sains yang menyelidik terutamanya bahagian luar dan dalam tingkah laku manusia ini, yang berpunca daripada fungsi fikiran. Sains untuk mengambil alih proses dalaman adalah Psikologi, manakala manifestasi luaran minda manusia - perkara yang biasanya kita rujuk sebagai masyarakat - yang dikaji oleh Sosiologi. Sarjana dalam program Sosiologi menyediakan pemahaman yang mendalam dan asas tingkah laku sosial dan memerlukan, pemikiran kritikal bebas, dan kemahiran analitikal.

Kajian ini bermula dengan mengikuti kebenaran aktiviti manusia sosial, stratifikasi sosial dan mobiliti, agama, dan juga tingkah laku individu seseorang dalam struktur sosial. Walau bagaimanapun, selepas perkara-perkara teras telah dikaji dengan teliti agak, Sosiologi telah berpindah ke bidang baru yang boleh menggunakan pengetahuan dan kaedah-kaedahnya.Pelajar yang mengikuti Ijazah Sarjana Sosiologi boleh mencari subjek kajian yang menarik yang berkaitan dengan kesihatan, Internet, budaya, ketenteraan, media, pendidikan, keluarga dan juga alam sekitar, agama atau jenayah. Sarjana dalam Sosiologi memberikan ruang untuk kedua-dua pelajar bijak yang suka menggali jauh ke dalam teori, dan bagi pelajar yang agak mendapatkan aplikasi praktikal pengetahuan mereka. Terdapat banyak peluang kerjaya dengan Sarjana Sosiologi dalam kedua-dua sektor swasta dan awam, di pelbagai organisasi atau perniagaan.

Klik pada Master dalam program Sosiologi di bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pelbagai kajian yang di seluruh dunia!